mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 00:54:16

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275723 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 304

« Odgovor #285 : sreda, 05.10.2005 : 11:13:43 »

Juhuhu Cheesy Grin Grin Cheesy Cheesy DMN s tem vabilom za srečanje kraševcev si mi pa prav naredila dan, me s Čajko skoraj 100% prideva (ustavi naju lahko kakšna povodenj ali kaj podobnega) tako da morate vse, ki ste iz vzhodne Slovenije obvezno tudi priti, saj ste skoraj gostiteljice...
Tripikice, itak bomo v prihodnje nekje na Jadranu ( Wink"okupirali" otok, pa bomo lahko tja spravili vse kraševce, pa se nam ne bo treba tepsti za njih .. pa za kontrast bomo povabili še par tibetanskih mastifkov ... no, toliko o sanjah, mi je pa tudi zelo všeč Šibina ideja o narodnih nošah in predstvitvi kraševcev v tujini. Šibainmika, ali kaj veš, če se kaj dosti kraševcev razstavlja v tujini?
Lahko pa še kakšno rečemo o koledarju, ko se bomo srečali?
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #286 : sreda, 05.10.2005 : 17:56:25 »

Kraševcev ni prav veliko na razstavah v tujini, lepo ds se vidimo v nedeljo in se bomo vse dogovorili o planih za naprej.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #287 : četrtek, 06.10.2005 : 09:49:55 »

Hojla!

Uf, tako je razgibano tu na forumu Cheesy Cheesy Cheesy, da ne vem kje naj začnem. Ok, po vrsti.

Ojla!

Vsi lastniki kraševcev, ki ste zainteresirani za njihovo promocijo, ste vabljeni na predstavitev pasme v nedeljo (9.oktober) ob desetih pred dvorano Tabor v Mariboru. Predstavitev bo v okviru razstave malih živali in avtohtonih pasem.
Seveda ste prisrčno vabljeni tudi vsi ostali, ki vas zanimajo kraševci.

Lep dan vsem!

Nina

Cry Cry Cry Na žalost me spet ne bo. Hčerka ima ta dan pomembno tekmo in gremo navijat. Bom pa, ko bom tam vpila DAJMO NAŠI,  mislila tudi na vas in kraševske lepotce. Cheesy Cheesy Cheesy

Lahko pa še kakšno rečemo o koledarju, ko se bomo srečali?

Dajte punce, res rečte kako besedo, pa bi mogoče potem na društvo dali pobudo, če bi se našla kakšna varianta za izdajo koledarja s kraševci.

Tripikice, itak bomo v prihodnje nekje na Jadranu ( Wink"okupirali" otok, pa bomo lahko tja spravili vse kraševce, pa se nam ne bo treba tepsti za njih .. pa za kontrast bomo povabili še par tibetanskih mastifkov ...

Tako je. Samo izbrati ga še moramo, da bomo potem ko bo arbitraža za mejo med Slovenijo in Hrvaško lahko predlagale, da ta otok priključijo k Sloveniji Wink Grin. TM-ji morajo biti obvezno prisotni, s sabo bi pa pripeljale še naše preljube mačke in mačkone, da bi bilo še bolj veselo. Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

Kje se je zdaj izgubila Do-khyi? Nekaj ste omenile njeno "razturanje" v Zagrebu. Daj Do-khyi, napiši nam kaj o tem kako si Hrvatom pokazala kaj je PES Wink Cheesy Cheesy.

Uf, Tripikice, blagor se vam, da ste konec z gonitvijo Undecided Pri meni se je ravnokar začela. Spet se mi bodo vlekli trije tedni Undecided

Kako je potem z razstavami? Upam, da vam je Lendava dala zagon Wink in da se bom še večkrat videli Smiley

Hej, Bina. Kako si kaj? Ne se sekirat glede gonitve, psici hlače gor pa bo! Cheesy Ko sem jaz naši Duki prvič oblekla pasje hlače in noter vtaknila vložek, je moj mož zavzdihnil: "Ojoj, še ena baba v hiši!"  Grin Grin Grin Grin Grin
No, na srečo čas tako hitro mineva!
Kar se pa razstav tiče: moram povedati, da nama z možem tudi Lendava ni dala nekih ambicij in sva z možem rekla, da se bomo teh zadev raje udeleževali kot gledalci. Se pa nikoli ne ve, lahko nas bo spet kdo "nafintal" na kakšno razstavo:D Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Bi se pa bilo res lepo še srečati - najboljše, da naredimo piknik mojpes.neta, vsekakor te pa bomo povabile tudi na "naš otok" na dopust.
Ebranka, naredi na otoku še "plac" za bernardince. Wink Grin Grin Grin

Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #288 : sobota, 08.10.2005 : 14:16:02 »

Vidim, da me že pogrešate, jaz pa imam kronično pomanjkanje časa Roll Eyes Roll Eyes.....

tudi moje punce se ženijo in to kar tri naenkrat tako, da je tudi pri nas pestro. jutri peljem parit našo Gawo, držite pesti da uspe.

Ja Tripikice v Zagrebu smo pa res bili uspešni. Moj Ingsel je dobil PRM, Mladinski klubski  prvak,  prvak pasme, in v BIS-u  najlepši mladi pes razstave . v konkurenci Za najlepšega psa razstave pa je prišel v ožji izbor. ker je iz moje vzreje sem še toliko bolj ponosna Grin Grin  ni kaj Slovenci razturamo Wink Sicer sem se pa na tem forumu že hvalila o najinih uspehih Roll Eyes.
mogoče se bo pa res tudi pri vas poleg  vaše ljubljenke Duke nekoč znašel še en tibetanski mastifek Smiley nikoli se ne ve.

ebranka, kraševcev pa res ni bilo na tej razstavci. na hrvaškem moraš z mikroskopom gledat, da vidiš kakšnega na razstavah.

Mogoče bo pa na CACIB Zagreb  novembra kakšen luškan kraševec. seveda bom šla pogledat v njihov krog in bom tu poročala kako in kaj.

Logiran
EBRANKA
rad pišem
Sporočil: 304

« Odgovor #289 : ponedeljek, 10.10.2005 : 10:16:57 »

Kakšni nepozabni vtisi  Cheesy Grin Grin Cheesy Cheesy Grin Grin   Tripikice, nočem te spraviti v slabo voljo, ker nisi mogla priti, ampak v nedeljo je bilo čudovito... si predstavljaš, da sva s Čajko srečali kar štiri Dukine sestrice? Si predstavljaš te štiri gospodične in vmes ena bolj suhljata pa tako malce podivjano igriva Čajka. Vik je kar gledal in ni mogel verjet, ko so že na razstavi tako malo norele, čeprav so bile na vrvicah. Se bojim, da Čajka ni ravno dajala vtisa umirjenega in zadržanega kraševca, no ker je mičkn nižja kot Dona, so upam mislili, da je še en tak 6 mesečni mladiček Wink
No, po razstavi je bilo pa še bolj fenomenalno, ker smo šli v kraševski raj ... prostore društva, kjer je naravnost idilično poskrbljeno za naše kosmatince. Da vidiš štiri sestrice in Čajko, kako so švigale sem ter tja, pa kako so se prekopicevale, pa lovile, pa Dina in Dona sta se celo malo rangirali, medtem ko je Čajka tisti, ki je bila trenutno na tleh grizljala noge..tako da smo morali včasih malo ustaviti te silne pasje emocije, ampak v principu so pa postale super prijateljice, tako da smo vsi vzdihovali, joj, ko bi bila vsaj še Duka tu. Cheesy Smiley Smiley
No s Šiboinmiko sva non stop slikali, čeprav je veliko mojih slik izgledalo kot zamazana sivina, ker ni tako enostavno slediti petim kepam, ki so frčale kot kakšni atomi.
Aja, pa da še pohvalim drugi dve sestrici (Daša in D???) kako neverjetno pridni sta bili Cheesy Cheesy si predstavljaš, da ju je lastnik odpeljal kakšnih 20 metrov stran, pa jih dal na sedi, s spuščenimi vrvicami, in sta gospodični mirno obsedeli, mi smo jih pa v daljavi slikali in se čudili in jih občudovali kot kakšno sedmo čudo ... poslušni kraševci...
No, slikc imam ogromno, samo imam težave z domačim računalnikom, tako da jih danes še ne morem naložiti na računalnik.
Sva pa s Šiboinmiko malo poklepetali na temo koledarja, tako da bomo malo raziskali možnosti. Wink Smiley
Do-khyi, vedela sem, da se je Ingsel dobro obnesel, da je pa pobral toliko naslovov je pa res fenomenalno, pa še na taki mednarodni razstavi! Ali si tudi njegova lastnica? Super, ker si prevzela še za kraševce takšno bolj ambasadorsko vlogo na razstavah, pa če srečaš kakšne lastnike kraševcev, bomo prav veseli, če jim omeniš tudi tale naš forum  Smiley
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #290 : ponedeljek, 10.10.2005 : 15:26:55 »

Vidim, da me že pogrešate, jaz pa imam kronično pomanjkanje časa Roll Eyes Roll Eyes.....

tudi moje punce se ženijo in to kar tri naenkrat tako, da je tudi pri nas pestro. jutri peljem parit našo Gawo, držite pesti da uspe.

Ja Tripikice v Zagrebu smo pa res bili uspešni. Moj Ingsel je dobil PRM, Mladinski klubski prvak, prvak pasme, in v BIS-u najlepši mladi pes razstave . v konkurenci Za najlepšega psa razstave pa je prišel v ožji izbor. ker je iz moje vzreje sem še toliko bolj ponosna Grin Grin ni kaj Slovenci razturamo Wink Sicer sem se pa na tem forumu že hvalila o najinih uspehih Roll Eyes.
mogoče se bo pa res tudi pri vas poleg vaše ljubljenke Duke nekoč znašel še en tibetanski mastifek Smiley nikoli se ne ve.

ebranka, kraševcev pa res ni bilo na tej razstavci. na hrvaškem moraš z mikroskopom gledat, da vidiš kakšnega na razstavah.

Mogoče bo pa na CACIB Zagreb novembra kakšen luškan kraševec. seveda bom šla pogledat v njihov krog in bom tu poročala kako in kaj.

Kaj naj rečem? ČESTITKEEEEEEEEEEE! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy  Si predstavljam Hrvate, kako si jih, Slovenka, "trpinčila" z rezultati! Cheesy Cheesy Cheesy
Hej, tako za hec, kaj bi prišlo ven, če bi parili TM-ja s kraševko? 
Drugače pa - tri se ti gonijo? Meni je bila že ena dovolj, tako da res zelo, zelo sočustvujem s tabo in ti želim samo eno: ZDRŽI! Wink Grin Grin

EBRANKA, zdaj pa res že poznaš več "naše" pasje rodbine kot mi! Grin Grin Grin
In da so eni člani, Daša in D?, celo visoko izobraženi in kultivirani! Shocked Grin Grin Grin Moja Duka bi si zraven verjetno mislila: "Hm, naj se samo delata važni! Jaz bom pa raje malo pokukala, kje lahko kaj ušpičim!" Grin Ste dolgo bili tam? Drugič se tudi mi pridružimo, samo potem si bosta morali Čajka in Duka noge za grizljanje malo porazdeliti. Grin Grin Grin
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #291 : ponedeljek, 10.10.2005 : 17:22:09 »

Ja res je bilo lepo v nedeljo. Tripikice dobiš CD z vsem dogajanjem, da boste lahko gledali in seveda Duka tudi. Drugič pa se z Duko pridružite.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #292 : torek, 11.10.2005 : 08:21:39 »

Ja res je bilo lepo v nedeljo. Tripikice dobiš CD z vsem dogajanjem, da boste lahko gledali in seveda Duka tudi. Drugič pa se z Duko pridružite.

Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Hvala že vnaprej!
Sem vmes bila malo odsotna pa tako ne vem - je s tvojo Šibo sedaj vse vredu? Kako je pa s koledarjem, si kaj omenila na društvu? Je kakšen interes? LP! Smiley
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #293 : sreda, 12.10.2005 : 12:32:39 »

Ja s Šibo je k sreči vse v redu, vsak dan je bolje. Za koledar se še uradno v društvu na kakem sestanku nismo pogovarjali, mislim pa da ne bo težav. Treba je dobit dobre fotke, se pozanimat za ceno in dobit tiskarja, potem pa bo že steklo. Fotke najbolje, da začnemo zbirat že to zimo, da bomo imela iz vsej letnih časov. Bom malo poslikala.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #294 : sreda, 12.10.2005 : 14:10:40 »

Super! Mogoče ne bi bilo slabo, če bi na koledarju pri vsaki sliki (za vsak mesec) bila dodana spremna beseda o značaju kraševca, kot nekakšen "značajski utrinek", tako bi ga hkrati na kratko tudi predstavili, da bi ljudje končno zvedeli, da to NI AGRESIVEN pes. Res me že pošteno jezi, da imajo mojo kraševko za mešanko, ko pa razložim, da je to kraški ovčar, pa vsi vzkliknejo: "Uf, to je pa agresiven pes!" Angry Angry Psa po zunanjosti nekateri sploh ne spoznajo, a vejo, da je pa to agresiven pes! Angry Halo? Tudi jaz bi ponudila kakšne slike od naše Duke, pa verjetno niso dovolj kvalitetne. Bi pa rada še enkrat poudarila, da ima po mojem smisel koledarja kot predstavitve kraševca le, če se bo prodajal na veliko, ne samo znotraj društva, ker člani kraševca tako že poznamo. Šibainmika, upam, da v svoji "zagrebenosti" nisem tečna in nikakor nočem "soliti pameti", če je izpadlo slučajno tako, se opravičujem.

Naj vas vse skupaj nekaj vprašam: se vaše kraševke veliko igrajo? Se igrajo tudi same? Na kakšen način se igrate?
Meni zadnje čase zmanjkuje idej. Duki niso več interesantne igrače, ki jih ima. Sploh bi samo nekaj cefrala, trgala in seveda vlekla, kar pa ni dobro za zobe. Medve se igrave npr. tako, da se ji skrijem, pa me ona potem poišče, ali pa ji vržem žogico, za katero veselo laufa (prinesla nazaj jo je seveda vsega, verjetno, 2x Grin Grin), potem spet jaz njo lovim, ko zgrabi žogico kot da jo hočem nazaj, čez čas (ko se njej zazdi) žogico izpusti in počaka, da ji jo spet vržem. Štos je v tem, da se vsake igre v 3 minutah naveliča, potem pa spet skače po meni, me lovi za rokave, hlačnice in vleče, kar ji je očitno najljubša igra, to pa spet, seveda, meni ni zabavno Angry, ker mi zmanjkuje trenirk. Grin Dajte mi kakšno dobro idejo za neškodljivo igro, ki bi jo pritegnila, prosim.
Lep dan! Smiley

Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #295 : sreda, 12.10.2005 : 14:21:27 »

Nič nisi tečna, vsak predlogin ideja pride prav. Tudi z Branko sva se pogovarjale, da bi bilo dobro napisat pri vsao sliki komentar. Se strinjam, da bo učinek, če se bo koledar dal dobit tudi izven društva. O tem se je potrebno pozanimat, tu bo potrebno poiskat nekoga, ki se ukvarja s prodajo tovrstnih stvari, založnika..., ker mi uradno ne smemo prodajat. Vsekakor bomo vse preučili in se lotili tega.
Kaj se pa igre tiče sem že jaz malo pozabila kako je bilo, mislim, da nekako tako kot pri vas. Vem, da sva se s Šibo tudi veliko skrivali, tudi vlačili sva kako coto in seveda je ona zmagala (ne tako, da bi si lahko poškodovala zobe). In eno gumijasto kuro je imela zelo rada.
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #296 : sreda, 12.10.2005 : 15:42:55 »

Škoda, da mi ne moremo prodajati kolendarja. Na raznih božičnih sejmih bi to šlo kar fajn v promet.

Mi se še vedno ogromno igramo. Glavni šport je nogomet. Žoga mora biti dovolj velika, da je ne more zgrabit z gobčkom. Dina obvlada nogomet in ko to vidijo otroci so totalno navdušeni. Skrivanje ji je tudi zelo zanimivo. Skrije se nekdo od domačih ali pa ji skrijem njeno najljubšo plišasto igračko, ki je edine še ni raztrgala. Trganje in cefranje je njeno najljubše delo, ko nikogar ni doma. Zanimivo je, da raztrga samo nepomembne stvari, tako da lahko teniske brez problema pustim zunaj. Včasih si jih nese na njeno ležišče (da lažje zaspi - ha, ha), a se ne vidi niti en samcat ugriz. Zdaj smo ji eno izmed gumjastih igračk navesili na vejo, tako da prosto visi. Se ji zelo dopade in se kar zamoti z njo.

Tripikice, glede mnenja ljudi, da so to agresivni psi, se nikar ne obremenjuj. Saj z Duko dokazuješ ravno nasprotno in ljudje pač bolj počasi spreminjajo neko ustaljeno mnenje. Midva Dino vzameva skoraj povsod zraven in smo se srečali tudi z že vse sorte ljudmi in njihovimi mnenji. Pa jih enostavno Dina s svojo prijaznostjo in občutkom za otroke postavi na laž. Ljudem pa tudi ni najbolj jasno, da čuvaj pač mora lajat, ko začuti nevarnost in da zato še ni agresiven.

Lep dan vsem!

Nina
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #297 : četrtek, 13.10.2005 : 12:02:57 »

Mi se še vedno ogromno igramo. Glavni šport je nogomet. Žoga mora biti dovolj velika, da je ne more zgrabit z gobčkom.
Moj tudi uziva ob podenju za zogo. Zdaj, če jo brcam pri sebi, jo Johny poskusa vzeti z tačko, čim pa jo brcnem daleč, jo pa prinese z gobčkom. Imam pa  nogometno in pa košarkaško žogo. Obedve pa sta že toliko preluknjani, da ju ne mroem čisto napumpati, samo sta pa še vedno dovolj, da se čisto ne spraznita. Tako da obe lahko prime z gobčkom.  Uf, sem se razpsiala, pa sem zelela samo nekaj vprasati Roll Eyes .. kakšno žogo imate vi, da je ne uspe zgrabit z gobčkom?.. sem ze iskala v kaki otroški trgovini, pa nisem na nobeno primerno naletela Huh Huh
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 59

« Odgovor #298 : četrtek, 13.10.2005 : 13:04:23 »

Žoga je otroška. Je zelo gladka in mogoče malenkost večja od prave košarkarske žoge. Ker je res čisto napumpana je ne more zgrabit z bobčkom.
Logiran
jasminaj
odvisnež
Sporočil: 506

« Odgovor #299 : četrtek, 13.10.2005 : 13:07:15 »

DMN  torej neka "balonarca"?  ali kaki material? hmm upam da ves kaj pomeni balonarca, ker ne vem ce ta izraz uporabljamo samo pri nas Huh
kje pa si jo kupila? Huh
Logiran
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.