o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
sobota, 23.11.2024 : 00:08:56
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
14
15
16
17
18
[
19
]
20
21
22
23
24
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 275705 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #270 :
petek, 23.09.2005 : 09:28:33 »
Ebranka prosila bi te, če mi lahko pošlješ sliki na katerih sem s tremi psi po mailu. Rada bi si dala delat slike vendar, če pošljem po mailu v foto studio, mi pošlje celo stran. Ne vem ali ne gre drugače ali pa jaz ne znam.
Spomladi pa res moramo poskrbet za en piknik s psi, da bomo uživali s kupom kraševcev na enem mestu, pa tudi dobra priložnost za fotke bi to bila.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #271 :
sobota, 24.09.2005 : 19:15:31 »
Vesela sem, da se Čajki lepo celi rana. Zdaj pa imam jaz problem s Šibo. Včeraj sem opazila na gobčku bulico, ki je danes že večja. Malo prej sva prišli od veterinarja, verjetno je novotvorba (lahko je rakasto ali pa ne). Dal ji je antibiotike in če v treh dneh ne bo boljše, morava na briz, da vidijo kakšno je stanje. Čisto me je prestrašil.
Branka, na teh slikah, ki sem ti jih drugič poslala je pes Aron od g, Tuksarja iz koroške. Enkrat mi je poslal CD in mi dovolil, da lahko objavim fotke.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #272 :
sobota, 24.09.2005 : 23:50:01 »
Sibainmika, te bulice znajo res zelo prestrasiti, ampak če je se majhna si jo verjetno hitro opazila, tako da se jo bo s cimprejsno operacijo gotovo dalo odstraniti. Mi je pa hudo, ker vem, kako se počutiš, sploh ti dnevi, ko čakas, da bo šla bulica nazaj, znajo biti zelo težki, če ni nobene spremembe. Tudi meni je veterinar najprej rekel, da je verjetno tumor in mi dal antibiotike, pa je potem cez teden dni drug veterinar takoj videl, da gre za abces (z inekcijo je punktiral tekocino in videl, da je gnojno). Dobro je, da bos imela že čez tri dni bolj natančno diagnozo, ker bodo naredili bris in tudi če bo kaksen tumor, je veliko sans, da je se v cisto zacetni fazi in se ga da odrezati. No, na forumu sta meni zelo pomagali z nasveti Primavera in Lanabela, ki imata ogromno veterinarskega znanja in izkušenj z veterinarji. Že zato se je dobro obrniti nanju, da vidis, če veterinar res dela vse tako kot mora.
Bom drzala pesti, da bo bulica cimhitreje zginila po antibiotikih in da gre le za majhen abcesek, ki ga boste hitro pozdravili.
No, da sem pa zamenjala Šibo z Aroonom, sem pa skoraj kr malo smotana
ampak imata pa oba (tako kot Čajka in tudi Duka) tak črn gobček pa khmm nekako če smo iskreni so si tile nasi krasevci vsi nekoliko podobni. No, kakorkoli, ce kaj vem, je tole sedaj nas prvi krasevski lepotec na albumu (slikce bom nalozila pa jutri, sedajle namrec se komaj drzim narazen oči, ker sem že tako zaspana).
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #273 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 17:57:37 »
Danes sva bili s Šibo pri drugem veterinarju. rekel je, da je ekcem, in da je vneto. Dobila je tri inekcije in kremo. Tri dni bo dobivala injekcije, potem pa preidemo na zdravljenje s tabletami. Vprašala sem ga, če je možnost, da bi bil tumor in je rekel da ne. Zelo me je potolažil, bo pa zdravljenje dolgotrajno. V krtkem se vrne ena kolegica veterinarka in bom vprašala še njo za mnenje.
Ja ti naši kraševci so si res zelo podobni sploh na fotografijah, tako da nisi nič smotana, če katerega zamenjaš.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #274 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 18:58:05 »
Uff, kako mi je odleglo, Šibainmika da imate samo ekcem, potem se bo že enkrat pozdravil, tudi če malo dlje traja. Pa super, da imaš veterinarko za kolegico, ti bo znala gotovo svetovati, ker najbolj je zoprno če ne veš točno, kaj je narobe in da te zna veterinar pomiriti, da preveč paniciraš. Tu govorim iz lastnih izkušenj, ker sem si iz manjših komplikacij takoj zamislila najhujše scenarije.. Se pa splača zamenjati veterinarja za dobro novico, kaj?
Na našem albumu so pa že nove slikce... tale Aron je tak luštkan medvedek, bi ga kar namenila za ženina naši Čajki. Potem, ko sem ga bolje pogledala, sem seveda videla, da je kar precej drugačen.. sploh bolj čokat in s kar veliko glavo. Še čim več kraševcev moram videti in jih primerjati, potem pa ne bom več streljala takih v temo. Pa všeč mi je ker je veliko tudi takih panoramskih slik, se mi zdi, da pašejo kraševci tako lepo v naravo, v vse možne kombinacije. S sestro sva že fantazirali, kako super bi bilo narediti kakšen koledar s kraševci ... da bi jih slikali tako v domačih okoljih (tista, ko te Šiba objema je tudi fenomenalna) pa v naravi... kjer pride njihova lepota res najbolj do izraza, se mi zdi da 100krat bolj kot pa v razstavnih pozah.
no, da ne bo treba iskati linka na album v prejšnih postih, ga še enkrat kopiram:
http://www.moj-album.com/album/1129723/
aha, pa tista ideja, da bi zraven napisli komentar je tudi super, si bova našli čas, kaj?
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #275 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:40:01 »
Sem videla nove slikce, super. Namerno sem izbrala nekaj takih z otroki, ker Kraševec še vedno velja za agresivnega psa in naj vidijo, da se čisto dobro ujame z otroki ter drugimi ljudmi in živalmi. Ja fajn bi bilo napisat kakšne komentarje k slikcam, da se ve kdo je kdo.
Kaj se veterinarjev tiče jaz jih vedno raje vprašam več za mnenje, ker je po mojih izkušnjah dostikrat različno. Ta moja kolegica je sicer veterinarka vendar trenutno ne dela kot veterinar, ker ne dobi službe tako, da se tudi na njeno mnenje ne bi 100% zanašala. Sem pa bila danes res potolažena, naj traja zdravljenje samo, da ni kaj nevarnega.
Si bila v Domžalah? Me zanima koliko psov je bilo. Ja Aron je res "fejst" kuža, mislim, da je bil celo v Lendavi na razstavi polek Duke.
Mislim, da imam v mojem e-albumu celo nekaj slik Kraševcev z ovcami, bom pogledala. Tudi meni so bolj všeč slike psov v naravi ali kakih drugih posrečenih pozah kot pa v strogi razstavni drži. Te se mi zdijo bolj uporabne za stroko, npr. vzrejno komisijo.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #276 :
ponedeljek, 26.09.2005 : 21:42:44 »
Ja pa še to. Ideja o koledarju je res dobra. Letos je verjetno že malo prepozno (ali pa tudi ne). Za drugo leto bi se pa bilo res dobro pozanimat za ceno, naredit dobre posnetke... Pa tudi dobra reklama za Kraševca bi to bila.
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 72
«
Odgovor #277 :
sreda, 28.09.2005 : 18:03:09 »
pozdravljeni!
moram sporočiti žalostni novico,...
ostali smo brez shaye,.... inkontinence žal ni bilo mogoče odpraviti in tudi z kapljicami ji nismo mogli pomagati, saj niso prijele,...... kar naprej je bila mokra, kot da bi sedla v kakšno lužo,..... kar teklo je od nje,..... zato smo se z starši odločili da je bolje da jo damo uspavati, da nebi bilo še huje,.........
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #278 :
sreda, 28.09.2005 : 22:47:48 »
Garfield resnično mi je žal za Shajo, vendar menim, da ste se prav odločili, da ne bi še bolj trpela.
Je pač tako v življenju, na določene stvari pač ne moremo vplivati.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #279 :
petek, 30.09.2005 : 14:33:22 »
Garfield, tudi meni je hudo za Shayo,
in tudi zate, ker si zgubila to kepico. Očitno je moralo biti nekaj hudo narobe, če nobeno zdravljenje ni prijelo in bi se res samo še bolj mučila.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #280 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 10:46:33 »
No, kar malce tiho je postalo na našem forumu ... Tripikice mi je poslala nekaj cudovitih slikc Duke z razstave, ki so že priključene našem albumu. Duka se mi zdi je pa prav kraljevsko "prenašala" vso to pozornost, kot da je to ena mala malca takole zmagovati. Se vidi, da ji je v genih.
Šibainmika, kako je pa kaj s Šibo? Večkrat se spomnim na vaju in držim pesti, da je vse OK.
Čajka je mislim da sedaj popolnoma zdrava, včeraj smo jo za kratek čas celo malo spustili, pa je takoj naredila nekaj krogovov po travniku in bila potem tako srečna, da se je še nam na veliko smejalo. Odpoklic je bil pa tudi fenomenalen, zgleda, da je kar koristno, če imaš kužka dlje časa na vrvici, ker je prav navdušeno pritekla kadar smo jo poklicali.
Za promocijo kraševca imam pa poleg koledarja še kar nekaj idej. Mislila sem pisati na revijo Kinolog, da bi v vsaki številki kak strokovnjak kaj napisal kaj o kraševcih. Sem videla, da razmišljajo o prenovi revije, tako da bi morali res razmisliti o tem, kAko tudi na ta način bolj predstaviti pasmo in jo promvirati. Čisto noro se mi tudi zdi, da mora Društvo DVLKOS plačevati kinološki zvezi isto kot ostala društva, namesto da bi bilo ravno obratno in bi država še kaj prispevala za promocijo pasme. Npr. lahko bi v vsaki številki kinologa predstavili kakšnega lepega kraševca, ki ima odlično vzrejno oceno, ali pa zmagovalca na kakšni razstavi, ali pa kakšnega "delovnega" kraševca, ki še(zopet) čuva čredo. kaj pravite? Verjetno bodo rekli, da nimajo strokovnjakov, časa in denarja za to, ampak poskusim pa lahko.
Šibainmika, ali ti morda veš, če obstaja še kakšna literatura na temo vzreje kraševcev? Malo sem iskala po Cobissu, pa nisem našal kaj omembe vrednega. Npr. o trenutnih linijah in trendih. Doma imam sicer Zidarjevo knjigo, ki pa se konča nekje konec 80.ih pa v Lipici sem slišala vzreditelja, ki je nekaj vedel o tem, pa ne vem, ali se to znanje prenaša le ustno ali je tudi kje zapisano?
V Domžale mi na žalost ni uspelo iti, ker sem bila predolgo na avto sejmu (čeprav mi ga je šele včeraj uspelo prodati. Ali veš morda, če bo še kakšen pregled v bližnji prihodnjosti?
Tripikice, upam, da boš ta teden našla kakšno minutko, da se nam malo javiš.. ali se že kaj skrivate pred sosedovimi kužki?
Do-khyi tebi in tvojemu pasjemu maldeniču pa vse čestitke za razstavo v Zagrebu... sem prebrala, da ste bili med najlepšimi
Ali je bil vseeno tudi kakšen kraševec? Saj so tudi oni molosi, če kaj vem... ne sicer tako veliki kot kakšni drugi (v soboto smo srečali anatolskega ovčarja, pa ne vem, če ni še za kakšno glavo višji od tibetanskega mastifa? Čajka je bila kar malo zmedena, ker je ob njem zgledala kot kakšen pudelj)
DMN, če imaš še kakšne slikce od Dine, pa jih bom tudi z veseljem objavila
.
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #281 :
ponedeljek, 03.10.2005 : 18:07:24 »
Ja se bomo morali malo potrudit glede promocije tudi sami. Za Kinolog je dobra ideja, lahko jim napišeš ponudbo. Samo za kake strokovne članke ne poznam nobenega, ki bi jih redno pisal. Predstavitev kakega kraševca v vsaki številki pa se mi zdi super. Jaz imam idejo, da bi na evropski razstavi sodelovali s kraševci v narodnih nošah v defileju, samo nekdo mora to financirat. Nekaj sem že kontaktirala glede tega, upam da bo kaj. To se mi zdi lepa promocija pasme in tudi slovenije.
Ja s Šibo je vse v redu. Je že končala z inekcijami, zdaj dobiva dve tableti na dan in trikrat dnevno ji namažem in gre na bolje.
Bom še probala poiskat kakšno sliko kraševca med ovcami za objavo. Kaj pa se tiče literature o vzreji izključno kraševcem, mislim da je ni. Glede tega najbolje da kontaktiraš c predsednico vzrejne komisije.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #282 :
torek, 04.10.2005 : 10:41:51 »
Hojla!
Končno v službi in končno imam čas, da se vam oglasim
Gonitev končana. Sem bila v kritičnih dneh za vsak slučaj kar doma pri Duki. Kar se krvavitve tiče, smo Duki oblačili tiste pasje hlačke, kar se pa pasjih osvajalcev tiče, pa ni bilo problemov, celo na sprehode sva hodili, s tem, da sem Duko pridno "sprejala". En dan nas je obiskal zlati prinašalec iz soseščine (pravi jack, vreden imena "zet"
), prekopal mi je dva kvadrata zelenice, potem pa ga je mož s čudnimi, grozljivimi kriki tako prestrašil, da ga ni bilo več blizu
in enkrat nama je na sprehodu zvesto sledil nek mešanček, ampak v varni razdalji, ker se me je zgleda bal, revček zaljubljeni
.
Slikice sem si pogledala, krasno, komentar zraven pa res ne bi bil "od muh". Mislim, ko zagledaš naenkrat toliko kraševcev, se meni kar zvrti
!!! Ja, Ebranka, tudi jaz bi kar vse imela, še dobro, da to ni možno, ker bi se potem medve hudo stepli
. Imam pa eno tiho, skrito željo - imeti poleg Duke še enega velikega kraševskega mačota. Vprašanje pa je, če bi to bilo Duki všeč, glavno besedo pa ima itak ona
.
Dono in Dino sem pa že videla skupaj na sliki (šibainmika še enkrat hvala).
Duka si je najbolj podobna z Dono, obe imata črne gobčke. Je pa res, kot ugotavljate, da so si kraševčki tako podobni med seboj, jaz jih ločim zaenkrat samo po tem, da so eni svetlejši, eni pa temnejši
. In vsi so takooo lepiiiii!
Ta ideja s koledarjem je pa fantastična, bi se pa koledar moral dobiti tudi v prosti prodaji, v knjigarnah, pri tiskarjih, ponujen podjetjem ipd., da bi bil na voljo čim večji populaciji.
Me zelo veseli, da se je Čajka rešila satelitskega krožnika, Šibi pa želim hitro ozdravljenje - kaj so se zdaj te bule in bulice zarotile proti našim kraševcem?!
Zelo zelo mi je pa žal za Shayo
, sigurno ste se pa pravilno odločili. Človeku je zelo hudo v takih primerih, vendar se moraš odločiti, kar je za žival najboljše, da se ne muči. Vendari, Garfield, ti naj to ne vzame poguma, vsak nadebudni kraševček bo vesel take ljubeznive skrbnice
.
Ja, Duka se je dobro odrezala na razstavi, je pa to vsekakor zasluga njenega inštruktorja. Po premisleku smo se namreč odločili, da bi midva z možem njeni predstavitvi zaradi tovrstne neizkušenosti mogoče celo škodila, zato jo je vodil kar njeni inštruktor. Če pa bomo še hodili na razstave, se bova seveda mogla tovrstno "izobraziti", no, moj mož, jaz nisem za ta "štos".
Do-khyi, oglasi se nam in poročaj o podvigih. Sicer nič ne vem, a sklepam po Ebrankinem pisanju, da si na Hrvaškem "razturala"?
Hm, še en TM poleg kraševcev na mojem dvorišču... To so lepe sanje!!!
Čao!
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #283 :
sreda, 05.10.2005 : 07:50:48 »
Ojla!
Vsi lastniki kraševcev, ki ste zainteresirani za njihovo promocijo, ste vabljeni na predstavitev pasme v nedeljo (9.oktober) ob desetih pred dvorano Tabor v Mariboru. Predstavitev bo v okviru razstave malih živali in avtohtonih pasem.
Seveda ste prisrčno vabljeni tudi vsi ostali, ki vas zanimajo kraševci.
Lep dan vsem!
Nina
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #284 :
sreda, 05.10.2005 : 09:53:35 »
Uf, Tripikice, blagor se vam, da ste konec z gonitvijo