o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 12:11:00
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
13
14
15
16
17
[
18
]
19
20
21
22
23
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 277168 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #255 :
torek, 20.09.2005 : 10:25:45 »
Pa še nekaj: Duka ni dobila ocene "zelo primerna" ampak "zelo perspektivna". SEM TRAPA!
Sicer ste pa itak vsi vedeli, kaj hočem povedati, a ne?
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 376
«
Odgovor #256 :
torek, 20.09.2005 : 11:14:35 »
saj bo še kaka prilika za srečanje
v avtu pa sem bila na srečo sama, brez psov, saj se mi je to zgodilo v času službe, kamor pa ponavadi svojih psov ne jemljem
jaz sem skoraj čisto o.k, le vse me boli kot bi me kdo premikastil. Ni pa nič zelo hudeg. V četrtek grem že v službo, v soboto pa na pasjo razstavo v Zagreb
Korenina ne pozebe
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #257 :
torek, 20.09.2005 : 12:49:55 »
Bravo - "najjači ostaju"!
Citat: do-khyi , torek, 20.09.2005 : 11:14:35
...saj se mi je to zgodilo v času službe, kamor pa ponavadi svojih psov ne jemljem
Jaz sem tik pred tem, da bom imela Duko pod pisalno mizo, ko se mi pa taakooo smili, ko mora v tem kislem vremenu biti zunaj.
Samo še glede lulanja bi mogla rešiti...
Kar se tiče nočnega spanja sem že "uturila" Duko v stanovanje, mož je sicer zelo zmajeval z glavo, ampak (še vedno nerad) popušča.
To vas še vse moram vprašati: Duka se še vedno z mano rada igra tako, da me z gobčkom narahlo prime za roko, včasih mi tudi roko nežno grizlja. To počne včasih tudi ko jo božam in crkljam, nežno me prime za prosto roko in jo drži. Načeloma ji tega ne pustim in roko umaknem, povem ji tudi, da ne sme. Vendar ona, ko pristopim k njej ali pa sama pride k meni, vseeno vedno znova poišče mojo roko. Zakaj to počne? Drugim članom družine tega ne počne. Kje sem ga spet ušpičila?
Čao!
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
Sporočil: 393
«
Odgovor #258 :
torek, 20.09.2005 : 21:39:54 »
Tripikice Faga sem imela pred Šibo, on je moj prvi Kraševec in ga ni več. No upam, da je Duka uživala na razstavi in ti tudi, da bosta še šli na katero.
Kaj se pa slikic tiče, bi te Branka tudi jaz prosila, če ti jih lahko pošljem po mailu in ti to nekako spraviš na internet, ker kaj se računalnika tiče sem jaz tudi trot, tako kot temu pravi tripikice.
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
Sporočil: 59
«
Odgovor #259 :
sreda, 21.09.2005 : 08:41:11 »
No pa je tudi meni uspelo priti na forum. Končno!
Tudi midva s fantom sva ponosna lastnika Dine - kraške ovčarke, ki je največja faca na štirih tacah.
Na začetku sva imela iste probleme glede grizenja kot tripikice, a sva jo tega uspešno odvadila. Drugače pa, ko se cartamo, še vedno rada grizlja najine roke. Vendar je to zelo nežno in z občutkom, tako da sem prepričana, da ni s tem nič narobe.
Branka moram ti povedati, da si čudovito predstavila kraškega ovčarja. Sem te hotela že v Lipici pohvalit, pa je potem nastala taka gužva, ko smo se mogli izseliti izpod šotora.
Dina je zelo pogumna in polna energije, obožuje vodo in z največjim veseljem skače po lužah. Trenutno ji ni najbolj jasno kaj se z njo dogaja, saj se je začela njena prva gonitev in otožno zre v svet.
Toliko za prvič ...
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #260 :
sreda, 21.09.2005 : 10:20:02 »
Citat: šibainmika , torek, 20.09.2005 : 21:39:54
Tripikice Faga sem imela pred Šibo, on je moj prvi Kraševec in ga ni več. No upam, da je Duka uživala na razstavi in ti tudi, da bosta še šli na katero.
Kaj se pa slikic tiče, bi te Branka tudi jaz prosila, če ti jih lahko pošljem po mailu in ti to nekako spraviš na internet, ker kaj se računalnika tiče sem jaz tudi trot, tako kot temu pravi tripikice.
Oprosti Šibainmika za mojo zmedenost!
Tupka sem napačno razumela, da si imela najprej kraševca, zdaj pa da imaš Šibo in Fagota. Od želje, da bi enkrat videla krdelo kraševcev na kupu, že vidim dvojno...
Danes sem prebrala pošto od gospe Cirile. Slike je dobila in bodo jutri ali pojutrišnjem na spletni strani društva, v rubriki aktualno. Pohvalila nas je, da smo pridne.
Duka žal v tistem hladnem in mokrem dnevu ni uživala. Kadar dežuje je prav nesrečna. Nesrečno je pogledovala, češ še dolgo bomo tu in ji ni bilo jasno, zakaj jo "vlečemo" po tisti mokroti, ko bi pa ja lahko bili doma na toplem. "Pokal" je pa njej bila itak ukradena pica!
Citat: DMN , sreda, 21.09.2005 : 08:41:11
No pa je tudi meni uspelo priti na forum. Končno!
Tudi midva s fantom sva ponosna lastnika Dine - kraške ovčarke, ki je največja faca na štirih tacah.
Na začetku sva imela iste probleme glede grizenja kot tripikice, a sva jo tega uspešno odvadila. Drugače pa, ko se cartamo, še vedno rada grizlja najine roke. Vendar je to zelo nežno in z občutkom, tako da sem prepričana, da ni s tem nič narobe.
Branka moram ti povedati, da si čudovito predstavila kraškega ovčarja. Sem te hotela že v Lipici pohvalit, pa je potem nastala taka gužva, ko smo se mogli izseliti izpod šotora.
Dina je zelo pogumna in polna energije, obožuje vodo in z največjim veseljem skače po lužah. Trenutno ji ni najbolj jasno kaj se z njo dogaja, saj se je začela njena prva gonitev in otožno zre v svet.
Toliko za prvič ...
Pozdravljena in dobrodošla med kraševskimi fanatiki!
Se kar nisem mogla učakati, da se oglasi kakšna Dukina sestra
Veš, vajina Dina in naša Duka nista le sestri, sta po napisanem popolnoma enaki.
Namreč:
- Duka je tudi največja faca na štirih tacah
- grizlja roke (in še marsikaj, tudi leseno korito pride prav)
- pogumna in polna energije (sploh, če je treba "leteti" za našim mačkom)
- ni je luže, po kateri ne bi potacala
- in trenutno tudi njej ni jasno to glede gonitve in se mi zdi, da jo kar
precej moti, vmes je nemirna in jezi jo, da jo psi ovohavajo, ona bi se pa
rada samo igrala - zaenkrat.
Me pa zelo zanima, kako rešuješ to gonitev, kje imaš Dino, ko te ni doma, v boksu? Pri nas še zaenkrat nimamo težav, tudi na sprehodu ne, le hlačke ji moramo v stanovanju oblačiti, ker precej krvavi. Bomo pa v kratkem imeli problem, ker nimamo boksa, imamo sicer ograjo, vendar, kot mi pripovedujejo, ta ne bo dovolj. Tako da bom verjetno morala ostati doma, na "gonitvenem" dopustu.
Sta pa "punci" tudi glede tega sestrsko "uglašeni", kaj?
Je Dina tvoj prvi pes oz. psička? Kje pa spi? S čim jo hraniš? Imam še kup vprašanj, ampak, da te ne prestrašim in preženem
s foruma, naj bo dovolj.
LP!
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
«
Odgovor #261 :
sreda, 21.09.2005 : 13:53:06 »
Ja, Dina je najin prvi pes. Hraniva jo večinoma s kvalitetnimi briketi, pa tudi z domačo hrano. Ni nič izbirčna in tudi ni požrešna.
Dvorišče imamo ograjeno, Dina ima boks in hišico. Na boks sva jo postopoma navajala in ga še sedaj, ko je več ne zapirava vanj, uporablja kot zatočišče, ko rabi mir. Ko je bila majhna je bila v boksu, zato da je slučajno ne bi kakšen mimoidoči dražil ali pa nam jo vzel.
Drugače pa je Dina tam, kjer sva midva. Zasleduje naju po hiši in spi ob vznožju postelje. Sicer sva jo že navadila, da je spala zunaj, a se midva nisva navadila.
Zdaj, ko se goni, jo pustiva v hiši. Je zelo pridna in nič ne uniči, čeprav prej nikoli ni bila sama v hiši.
Mislim, da se ti ni treba nič sekirat, ker greš od doma, ker psi večino časa tak prespijo. Tako je tudi pri Dini. To vem, ker z mamo živimo v isti hiši in mi ona o vsem poroča. Pravi, da se samo premika iz ene lokacije na drugo.
Tudi mi čestitamo Duki za razstavo v Lendavi. Super!
Je Duka tvoj prvi kraševec?
LP!
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #262 :
sreda, 21.09.2005 : 14:46:02 »
DMN DOBRODOSLA!!!
Prav super obcutek je, ker se ze poznamo, pa se vaso Dino sem ze imela priloznost precohati, tako da bo debata na tem forumu se bolj vizualizirana. Na internet v mojalbum bi dala nekaj slikc, pa me zanima, ce lahko dodam se Dinine?
he, he, to je pa nekaj novega, da sem sedaj skoraj jaz najvecji strokovnjak za racunalnik in slikce
... Tripikice, ti ze imas moj enaslov, Šibainmika, tebi ga bom pa poslala na zasdebno sporocilo... ali lahko dam gor tudi tvojo slikco, ko drzis v rokah tri sposojene krasevce?
Vidim, da imate vsi lepo ograjena dvorisca! Nas to se caka, pa me zanima, kako visoke ograje imate, pa kaksne vrste (zicnate ali lesene) in ce so dovolj visoke za krasevce (ali je meter in pol visoka ograja prenizka?). V raznih situacijah se Čajka še ni pokazala kot kaksna skakalka (parkrat sem jo morala celo vzeti v narocje, ker ni hotela skociti iz metra visine) ampak nikoli ne ves.
Kal, kje si se pa ti zgubil? Upam, da nam ne bos pobegnil tako kot Bernuldek,
No, ce bo pa kaksno tekmovanje za najbolj razvajenega krasevca, bova pa s Čajko takoj finalistke. mislim, da bo pokal takoj naš
. Na račun njene bolniške se sedaj samo čohamo, praskamo in igramo
, če pa ni tako, pa spuščamo pretresljive in presunljive zvoke ali pa celo zalajamo, če je potrebno.
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #263 :
sreda, 21.09.2005 : 14:57:44 »
Do-khyi, upam da si danes že bolje, bomo vsi drzali pesti in tacke za cimboljsi uspeh v Zagrebu, pa malo se poskili na krasevsko tribuno, da nam bos porocala o nastopajocih krasevskih lepotcih in lepoticah. Aha, pa v zadnjem kinologu sem videla kratek članek o novo priznanih starih pasmah romunskih pastirskih psov (mislim, da so bili karpatiki in nekaj na m....,), ki so jih predstavili na Beograjski razstavi. Morda bo pa v zagrebu tudi kaj tako eksoticvnega? Gotovo bo pa tam se kak tornjak ali šarplaninec... ti bratranci kraševcev so mi namreč tudi neznansko všeč, da tibetanskih mastifkov (ce ni ta ze bolj nekaksen skupni prednik) sploh ne omenjam
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #264 :
sreda, 21.09.2005 : 21:02:24 »
Branka hvala, ti pošljem slikice, seveda lahko objaviš tudi mene z mojimi tremi varovanci, si bom naredila fotke.
Ja o teh romunskih psih sem tudi jaz brala v Kinologu in se mi je takoj porodila ideja, da bi tudi mi lahko nekje nastopali z našimi Kraševci v narodnih nošah (od vsake pokrajine ena narodna noša).
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #265 :
sreda, 21.09.2005 : 22:22:08 »
Pravkar sem bila na spletni strani našega društva. Tripikice , slikice so že objavljene, tako, da že lahko vidimo lepotičko Duko. Res je prava miss in pozirati že tudi zna, rojena za lepotna tekmovanja.
Lepo tudi od Branke, da je v defileju poskrbela za predstavitev pasme.
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 376
«
Odgovor #266 :
sreda, 21.09.2005 : 22:44:38 »
ja zdaj sem pa že čist O.K.
Ebranka ta razstava v Zagrebu je specialka za molose, tako da kraševcev ne bo tam. Bo pa novembra CACIB za vse pasme tudi v Zagrebu, takrat bom pa sigurno šla pogledat tudi kraševce, seveda če bo kakšen na tej razstavi. upam, da bo katera od vaših misic tam
Zdaj grem pa vaše slikce gledat na kraševsko stran...
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #267 :
četrtek, 22.09.2005 : 18:18:11 »
Draga kraševska druščina, naš prvi skupni album je že na ogled, sedaj rabimo še slikce drugih lepotcev:
- miss Duke (na straneh društva je kar nisem mogla prepoznati od tistega mladička, sedaj pa je že večja kot naša Čajka
prav paše na zmagovalne stopničke lepotička) .. na žalost so se meni vse slikce Duke zbrisale, ker nam je šel hard disk po gobe
, tako da bi z veseljem dala gor še kakšne otroške Dukice
- pa Shaya, ki se je nekje zgubila, bi tudi popestrila slikce mladičkov,
- pa DMN, dve slikci Dine sta tudi gor, pa sta na žalost bolj temni... če imate še kakšne, super... več jih je, bolje
- pa seveda še vsi ostali forumaši ste vabljeni, da priključite fotke svojih kraševskih lepotcev.
Šibainmika, pri tvojih slikcah se mi je tudi čisto zvrtelo v glavi ... kakšna lepotička je Šiba (tista, ko te objema, je čisto fenomenalna
) in tisti sivi medvedek je bil verjetno Fago? ali se je vam že kdaj zgodilo, da ste si zaželeli imeti kar vse kraševce doma?
Šibainmika, najine slikce so se nekako pomešale, pa brez zamere, predlagam pa nagradno vprašanje za Tripikice in Duko ... kateri dve lepotički sta Dina in Dona?
http://www.moj-album.com/album/1129723/
Logiran
Suzana
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #268 :
četrtek, 22.09.2005 : 19:39:58 »
Ooo,sem videla slikce, super. Gre morda napisat tudi kakšen komentar k slikcam?
Bom še jaz malo "sterala" te naše člane, da pošljejo slikce svojih lepotcev, mislim, dabi se tudi v mojem albumu našlo še našlo kaj za objavo.
Danes sem našla eno čisto majčkeno muco, tako se mi je smilila in je nisem mogla pustit na cesti. Verjetno jo je kdo zavrgel. Če bi jo kdo imel ali ve za koga se mi naj prosim oglasi. Je črn samček in kaže, da bo imel daljšo dlako.
Logiran
DMN
še malo sramežljiv
«
Odgovor #269 :
petek, 23.09.2005 : 08:18:47 »
Branka tale album je super. Ko bi vsaj kaj takega obstajalo, ko sem še čakala na Dino.
Naši psi so res legende!
Logiran
Strani:
1
...
13
14
15
16
17
[
18