mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 23.11.2024 : 00:23:15

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 275708 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
EBRANKA
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 304

« Odgovor #240 : četrtek, 15.09.2005 : 18:38:22 »

Tripikice, kako pa kaj Lendava? Boste šli?
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #241 : četrtek, 15.09.2005 : 20:49:44 »

Šiba tudi vačkrat leži na ploščicah, čeprav se mani zdi, da je kar hladno. Vendar jo jaz pustim (sama ne vem, če je to prav), ker ima vse na razpolago in mislim, da če jo bo zeblo bo šla na toplejšo ležišče.  Gledam pa, da ima ležišče in hišo čim bližje nas, ker psi so pač radi v naši bližini in bo raje trpel na hladnem kot pa šel v nevek kako toplo hišico, ki bo na preveč oddaljenem koncu dvorišča. Takšna sta bila pač moja dva psa. To kadar sta bila zunaj, drugače pa so pri nas psi veliko z nami v stanovanju.
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #242 : petek, 16.09.2005 : 08:53:30 »

Gledam pa, da ima ležišče in hišo čim bližje nas, ker psi so pač radi v naši bližini in bo raje trpel na hladnem kot pa šel v nevek kako toplo hišico, ki bo na preveč oddaljenem koncu dvorišča. Takšna sta bila pač moja dva psa. To kadar sta bila zunaj, drugače pa so pri nas psi veliko z nami v stanovanju.

Vem, da hoče biti pes čimbližje nam, zato ima svoje ležišče v dnevni sobi. Ampak ona gre ležat stran na mrzlo stopnišče! Angry Sem ji ležišče že nesla tudi tja, pa na teraso, vsepovsod, kjer je hotela ležati, pa se je vedno ulegla poleg. Na terasi sem ji tudi "ponudila" različne variante ležišč, pa vztraja na tleh - vso noč. Shocked Da pa ležanje na mrzlih tleh ni dobro, mi je potrdila tudi Primavera pod temo Zdravje. Tako, da bom morala teraso z nečim pokriti, kar pa ni tako enostavno, ker ob močnejših nalivih zunanji del terase namoči, pa vlaga..., vsekakor pa moram najti neko rešitev.Huh Roll Eyes

Ok, ne bom več morila s tem, povejte, kako je kaj, se že pripravljate na Lipico? Te dni so po dnevniku napovedali "miting" v Lipici, z lipicanci, kraševcev pa sploh niso omenili, nesramneži. Angry Tongue
Zanima me tudi, če se pripravlja mogoče v jeseni še kakšen "shod" kraševcev? Mogoče "neuradni"?

Šibainmika, kako neguješ tvojo kraševko, jo tudi samo češeš ali jo mogoče tudi kopaš?

Je katera že mogoče kdaj uporabila suhi šampon?
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #243 : petek, 16.09.2005 : 09:50:19 »

Ja, če so drugi, ki se bolje spoznajo na to mnenja, da ni dobro, da leži na ploščicah boš res morala najti neko rešitev. Šiba velikokrat leži na ploščicah, dostikrat pa tudi na ležišču.
Jaz nisem niti Faga niti Šibe nikoli kopala. Kraševec ima tako enostavno dlako za negovanje, da zadostuje samo česanje.  Kadar je blatna jo obrišem najprej z mokro brisačo nato s suho in počakam, da se posuši. Ko je suha jo temeljito počešem in gre vsa umazanija vstran. Dlaga pri kraševcih se tudi ne vozla, vsaj pri mojih dveh se ni, tako, da tudi če je kakšen dan ne počešeš ni nič narobe. Prepogosto kopanje pa je škodljivo. Pesja koža vsebuje maščobo, ki psa ščiti in s kopanjem kožo izsušimo, tako so vsaj meni povedali.
V Lipico gremo v nedeljo. Kraševcev verjetni niso omenili, ker nimamo uradnega nastopa. Tam imamo svoj prostor kjer delimo propagandni material in zraven imamo nekaj psov, da jih lahko vidijo. Na stadioni je prikaz konjev in ko je 15 minutni odmor se mi predstavimo. Bomo se pa tudi mi v društvu morali malo potrudit, da nas bodo omenjali. Slovenci smo pač tako, še sami svoje pasme ne poznamo in cenimo, kako naj jo drugi. Ko se srečam npr. s kakim jugoslovanom, oni so tako ponosni na svojega Šarplaninca in prav je tako.
Za jesen ne vem , če bo kakšno srečanje. Prireditev naredimo v sklopu kakega dogodka. Npr. na koroškem so imeli občinski praznik in en naš član iz koroške se je pozanimal. če lahko predstavimo tudi KO in smo šli. Če imate kakšno dogajanje v Murski se lahko dogovorimo še za predstavitev, če je organizator za to.
Dobro opravita z Duko v Lendavi. Sigurno bo v ponos pasmi in dobila bo izkušnjo iz razstave za naprej.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #244 : petek, 16.09.2005 : 13:37:31 »

Razumem. Wink To, da ni treba kopati, nam je povedal tudi vzreditelj. Zmotila me je pa ta razstava - inštruktor je dejal, da jo naj okopamo, vsi bodo kopali svoje pse (drugih pasem), sama ne vem, koliko je treba psa "nališpati" za razstavo, zato sem mislila, da bi jo umila s suhim šamponom, tako bolj po vrhu, da ne škodim koži. Bom videla, če bo potrebno.Smiley So pa frajerski ti naši kraševci glede nege - samo ga počešeš in že je tu najlepši pes na svetu. Cool Cheesy Cheesy Cheesy

A je Fago tudi kraševec? Roll Eyes

Za predstavitev ob kakšnem prazniku v Murski Soboti smo pa na žalost prepozni.
Junija smo imeli Soboške dneve, takrat bi mogoče bilo najbolj primerno, ta teden se pa proslavlja praznik občine, za tega smo pa tudi že prepozni.
Mogoče bi pa drugo leto poskusili kaj organizirati?

Lepo se imej v Lipici. Bomo v ponedeljek že lahko videli kakšno sliko s prireditve? Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley Smiley
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #245 : petek, 16.09.2005 : 17:33:23 »

Ja Fago je bil tudi Kraševec. Jaz nisem nikoli nobenega kopala pred razstavo. Kraševec je naraven pes in menim, da ne potrebuje tega. Jo pa lepo počeši.
Bom dala v kratkem slike na forum, branka mi je sicer napisala razlago, ampak jaz še vedno ne znam. Za to sem res štorasta. Ti pa daj kakšno iz razstave, da vidimo duko v popolni lepoti.
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #246 : petek, 16.09.2005 : 19:32:29 »

Za predstavitev v Murski soboti se lahko zmenimo za drugo leto, bom predlagala predsedniku propagandne komisije. Povsod malo, pa bomo že tega našega kraševca spravili na masto, ki mu pripada. No saj kaj se razstave tiče, nič ne bo škodilo, če jo skopaš, jaz pač nisem pristaš nevem kakih lišpanj, jaz imam rada pse narave. To kaj počnejo eni s psi je zame že na meji neumnosti. To je pač moje mnenje.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #247 : petek, 16.09.2005 : 20:09:39 »

Se strinjam Šibamika, da so kraševci sami po sebi lepi. Me pa zanima, kakšno dlako ima kaj Šiba (in prej Fago) v različnih letnih časih? Mislim, ali je bila očitna razlika takrat, ko je bila dlaka v menjavi? Ker sem brala, da naj kraševci ne bi hodili na razstave, kadar je dlaka v menjavi?... jaz pri Čajki namreč še nisem opazila kakšnih bistvenih razlik, je pa res, da ji sedaj že kak slab mesec kar intenzivno odpada dlaka, tako da se očitno pripravlja na zimo.  Ali se dolžina dlake še kaj daljša z leti starosti?
Pa še mžnekaj me zanima, ste kdaj zaradi kakšne operacije tudi kdaj obrili Šibo ali Faga? Koliko časa pa traja, da dlaka zraste nazaj? Misliš, da bo pri Čajki do zime že dovolj dolga oz. do prvega mraza?
Če imaš pa težave pri slikcah, pa me lahko kar konkretno vprašaš, morda tudi na zasebno sporočilo.

Kjerkoli bo predstavitev kraševcev pridem tudi me s Čajko, samo da se pozdravimo. Držim pesti za vsaj približno lepo vreme v Lednavi in Lipici pa lepo se imejte čez vikend
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #248 : sobota, 17.09.2005 : 16:10:08 »

Upam, da ne bo preveč slabo vreme, da bo vsaj nekaj obiskovalcev.
Pri Fagu sploh ni bilo razlike pri menjavi dlake. On se ni nikoli močno zmisil, tako, da sem lahko šla z njim kadarkoli na razstavo. Pri Šibi je čisto drugače. Ko se začne misit se čisto do konca tako, da je skoraj čisto brez dlake, rep ima čisto tanki. Ima tudi malo drugačno dlako, veliko podlanke in manj krovne dlake, Fago je imel dolgo krovni dlako in malo podlanke. Pri psičkah verjetno naredijo tudi svoje hormoni-gonitve. Poznam psičke, ki so sterilizirani in se ne misijo tako. Vso leto so lepo odlakane. Šiba je ravno sedaj čisto "slečena", da me je kar "sram" z njo na sprehod. Na razstave s Kraševci med menjavo dlake pač naj nebi šli zaradi lepote. Če so brez dlake niso v svoji popolni lepoti.
Za slikice, danes ali jutri pride kolega računalničar nekaj popravit na rač. in mi bo še to pokazal. Vseeno hvala. No, če še vedno ne bo šlo pa ti javim.
Tudi jaz tebi Branka in vsem ostalim želim prijeten vikend!
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #249 : sobota, 17.09.2005 : 18:18:16 »

PriŠibi in pri Fagu smo imeli srečo, da nista potrebovala nobene operacije, no Šiba še zaenkrat ne, tako da res ne vem kako hitro zraste dlaka.
Tu di z leti mislim, da dlaka ne postane daljša, razen morda pri steriliziranih.
Koliko se spomnim, pred časom so dali prijatelji sterilizirat samojedko in ji je dlaka zelo hitro zrastla.
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #250 : ponedeljek, 19.09.2005 : 09:10:54 »

Dobro jutro!

Lendava je za nami! Uspešno, kar se tiče Dukinega nastopa in neuspešno kar se tiče vremena na prvi razstavi.

Najprej smo čakali ves dopoldan na vrsto, ker smo bili na razporedu čisto zadnji. Bilo je tako mokro in iz Madžarske je "vlekel" tako hladen veter, da je zeblo do kosti, ves čas smo drgetali Huh, Dukica se mi je tako smilila, prav težko mi je bilo pri srcu, kaj ji počnemo Sad. Revica je verjetno ves čas imela pred očmi, kako bi bilo lepo biti doma, na toplem, in preganjati Pikota. Smrk! Sad Cheesy Cheesy Cheesy Ampak - izplačalo se je. Dobila je oceno "zelo primerna", na koncu, v defileju, pa še ob predstavitvi pasme kraševec, ki jo je zelo simpatično izvedla gospa Branka Sluga, velik pokal "najlepši kraševec". Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Bom dala gor kakšno slikico, da boste videle, kako ponosno je stala naša "frklja" sredi prizorišča. Cheesy Cheesy Cheesy Nato smo s kolegi na hitrco proslavili (obvezno pitje iz pokala Wink Grin Grin) in jo presrečno ucvrli domov. Doma smo najprej zakurili kamin, ob katerem smo se potem odtajali in sušili in ob prasketanju ognja še zasebno proslavljali s pico in seveda v družbi naše zmagovalke. Tudi to je bilo v njenem stilu: en kos pice je dobila, drugega pa si je ukradla. Roll Eyes Grin Grin Grin
Vreme je res pokvarilo dogodek in zelo mi je žal za tiste, ki niso odnesli željene ocene, ker so potem odšli z res zanič vtisom iz Lendave.

Slike sledijo kmalu...
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #251 : ponedeljek, 19.09.2005 : 09:29:01 »

Čestitam!
res uspešna prva razstava Cheesy Smiley

jaz sem pa žal ostala doma, ker sem imela pred nekaj dnevi prometno nesrečo in me sedaj vse boli, da se komaj premikam. drugače pa ni hudega.

Sem imela prijavljenega našega najmlajšega na to raztavo, a žal nam res ni bilo usojeno, da bi šli. Tripikice mogoče pa se vidimo na kakšni drugi razstavi. saj boste še šli kajne? Wink
Logiran
Suzana
rad pišem

« Odgovor #252 : ponedeljek, 19.09.2005 : 09:49:02 »

Čestitke!!! Tudi jaz sem vesela, da se je Duka tako dobro odrezala in, da se ji razstava ni preveč zamerila, da bo še hotela na kakšno.
Tudi mi v Lipici smo imeli obupno vreme. Celi dan je deževalo, pa še burja je pihala po vrhu. Jaz sem bila bolj oblečena kot lani na Mont Blancu pa me je zeblo.
Drugače bi bilo res lepo. Čez 10 Kraševcev, vseh starosti-od mladičkov do izkušenih veteranov. Koliko jih je bilo v Lendavi?
Še dobro, da smo lahko bili večino dneva pod streho, da nas je lastnik šotora (strehe) kjer so prodajali pijačo in jedačo šele proti koncu vljudno prosil, če se lahko odstranimo. Tudi obiskovalcev je bilo primerno vremenu, malo. Res škoda, bo pa drugo leto boljše.
Tudi jaz bom poskrbela, da bojo slikice čim prej na internetu. Tudi ti lahko kakšno pošlješ na društveno spletno stran.
Logiran
EBRANKA
rad pišem

« Odgovor #253 : ponedeljek, 19.09.2005 : 19:14:31 »

Tripikice ČESTITKE  Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy sem vedela, da je tale Duka prava miss... no, tudi jaz nisem mogla zdržati v nedeljo doma, pa sem odpeljala Čajko k staršem, v avto pa popokala še nečaka in nečakinjo, pa smo šli za eno uro v Lipico ... ravno prav, da sem vidla in prečohala(+poslikala)  skoraj vse prisotne kraševce, med drugim tudi Dino in Dono pa spoznala Šiboinmiko in jo posnela, ko je imela na vrvici kar tri kraševce... Ne vem, ali kraševci čutijo, če je kdo čisto nor na njih, ampak vsi so bili strašansko prijazni, pa vsi tako luštkano podobni... se je splačalo biti tisto urico tam, čeprav je po nas padal dež (na žalost nisem bila tako primerno oblečena kot Šibainmika sram Wink)
Tripikice, Dino in Dono sem prečohala še v tvojem in Dukinem imenu sedaj pa moramo nujno iti še na kakšno skupno razstavo, tako da suhem, pa da bo zbrana vsa kraševska žlahta. Čajkine žlahte na žalost nisem videla, pa jo moram nekje stauhati. Dinina lastnica pa je tudi povedala, da speremlja forum in se bo kmalu pridružila.   
Logiran
Tripikice
rad pišem

« Odgovor #254 : torek, 20.09.2005 : 10:18:44 »

Hvala, hvala, hvala vsem. Počutim se, kot bi Duka dobila Oskarja za glavno žensko vlogo! ;)CoolGrin Grin Cheesy Grin Cheesy Cheesy
Pa da ne bo kdo slučajno pomislil, da mi je šlo "v glavo" - sploh ne in prav nasprotno. Sem ugotovila, da res nimam nobenih razstavnih ambicij, upam, da mi tega ne bo kdo zameril.

Čestitam!
res uspešna prva razstava Cheesy Smiley

jaz sem pa žal ostala doma, ker sem imela pred nekaj dnevi prometno nesrečo in me sedaj vse boli, da se komaj premikam. drugače pa ni hudega.

Sem imela prijavljenega našega najmlajšega na to raztavo, a žal nam res ni bilo usojeno, da bi šli. Tripikice mogoče pa se vidimo na kakšni drugi razstavi. saj boste še šli kajne? Wink

Mi je res žal, da se nismo srečale, sem te pa tam iskala oz. bolj vohljala in ugibala katera bi lahko bila ti. Grin Grin Grin Zdaj vem, zakaj te nisem "izvohala". Smiley Smiley Glede snidenja na naslednji razstavi: nikoli se ne ve... Wink Smiley Smiley Smiley, bi pa rada spoznala tebe in počohala tvoje lepotce. Cheesy
To s prometno nesrečo je pa res smola Sad, upam, da se nisi zelo poškodovala, in da ti je zdaj že boljše.Smiley Smiley Si imela v avtu tudi psa?

Tudi ti lahko kakšno pošlješ na društveno spletno stran.

Sem takoj včeraj poslala gospe Cirili (na njeni e-mail) pošto s slikami. Mi še ni odgovorila, upam, da jih je dobila.
Vidim, da ste v Lipici kljub slabemu vremenu uživali. Malo kuhanega vina, pa gre, a ne? Cheesy Grin Grin Grin

Že prejšnjič sem te hotela vprašati: nimaš nobenih problemov s Fagotom ko se Šiba goni? Nima ljubezenskih napadov? Hm, to bi bilo fino - imeti še kaknega kraševca, Duka bi imela družbo..., se lahko zgodi, da se ne bi razumela?

Tripikice ČESTITKE Cheesy Cheesy Cheesy Grin Grin Grin Cheesy Cheesy Cheesy sem vedela, da je tale Duka prava miss... no, tudi jaz nisem mogla zdržati v nedeljo doma, pa sem odpeljala Čajko k staršem, v avto pa popokala še nečaka in nečakinjo, pa smo šli za eno uro v Lipico ... ravno prav, da sem vidla in prečohala(+poslikala) skoraj vse prisotne kraševce, med drugim tudi Dino in Dono pa spoznala Šiboinmiko in jo posnela, ko je imela na vrvici kar tri kraševce... Ne vem, ali kraševci čutijo, če je kdo čisto nor na njih, ampak vsi so bili strašansko prijazni, pa vsi tako luštkano podobni... se je splačalo biti tisto urico tam, čeprav je po nas padal dež (na žalost nisem bila tako primerno oblečena kot Šibainmika sram Wink)
Tripikice, Dino in Dono sem prečohala še v tvojem in Dukinem imenu sedaj pa moramo nujno iti še na kakšno skupno razstavo, tako da suhem, pa da bo zbrana vsa kraševska žlahta. Čajkine žlahte na žalost nisem videla, pa jo moram nekje stauhati. Dinina lastnica pa je tudi povedala, da speremlja forum in se bo kmalu pridružila.

Grin Grin Grin Grin Grin Sem vedela, da ne boš zdržala doma! Grin Grin Grin Grin Pa še Dukine sestre si spoznala, srečnica! Wink Grin Grin Lepo od tebe, da si ju počohala še v najinem imenu, uf, sem radovedna, kako bi ju Duka sprejela. Mi smo v Lendavi srečali Dukinega vzreditelja,  bila je do njega zelo prijazna, ne vem pa, če ga je spoznala. Roll Eyes Smiley Sem mislila, da bo skakala po njem, potem pa iz tega ni bilo nič! Tongue Mogoče je minilo preveč časa, saj se od takrat, ko smo jo odpeljali iz legla, nista srečala. Tako si mislim, da sester in bratov tudi verjetno ne bi več poznala.

Ebranka, imam težave s slikami. Kar se računalnika tiče, bom zgleda, vedno trot. Mi lahko kako pomagaš, recimo, če se to da, da bi jaz slike poslala po emailu tebi in bi jih ti nekako pričarala na forum? Roll Eyes Smiley Smiley Smiley Smiley

Logiran
Strani: 1 ... 12 13 14 15 16 [17] 18 19 20 21 22 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.