mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 01:10:56

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276753 krat)
0 članov in 23 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1365 : nedelja, 15.10.2006 : 10:57:54 »

Prva je ful dobra!
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1366 : nedelja, 15.10.2006 : 21:06:32 »

Ja, na prvi je Kato položil ovinek. So pa tudi ostale tri v redu... Fant se hitro razvija in bo zelo lep predstavnik pasme  Smiley
     Moja Uta je pa nocoj pred kakšno uro imela prometno nesrečo. Med sprehodom je mimo pripeljal terenec z nekoliko povečano hitrostjo in Uta ga je "napadla". Pri tem se je snela s povodca in z vso maso treščila v bok drvečega vozila. Tako je zaropotalo, da sem se stresel od groze in močno podvomil v verjetnost srečnega konca. Pa vendar Uti ni skorajda nič, samo rahlo šepa na sprednjo levo nogico. Avto je pa dobro pobuškan.
Pa naj še kdo reče, da Kraševci niso trpežne živalice. Ko sem ji po nesreči dal večerjo, se je je lotila kot zmeraj - hlastno, zato sem glede morebitnih hujših posledic lahko brez skrbi   Roll Eyes

Lahko noč   Kiss
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1367 : nedelja, 15.10.2006 : 21:49:44 »

o madona si me prestrašil. Hvala Bogu, da ni nič. Kako je pa lastnik avtomobila komentiral?
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Sporočil: 2.127

Setri so carji!

« Odgovor #1368 : nedelja, 15.10.2006 : 22:01:37 »

Samo ena zanimivost: Menda je na Finsko priromalo nekaj Krasevcev, zato se je njihova komisija, ki je zadolzena za prevode standardov, odlocila, da bo prevedla tudi standard kraskega ovcarja v finscino. Izjemno pohvalno pa je, da so se obrnili na naše stručkote, da jim pomagajo razjasniti nekatere nejasnosti in pokomentirajo standard, da bo prevod kar se da točen.

Lp Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1369 : ponedeljek, 16.10.2006 : 14:26:03 »

Joj, Uta!! Je pa res pogumna, da se je na terenca spravila. Cheesy Upam, da bo vse v redu z njo, da ne bo slučajno čez kakšen dan za njo prišlo. Držimo pesti za našo sorodnico. Grin

Očitno promocija kraševcev deluje, da so tudi Finci opazili povečano število le-teh v njihovi deželi. Koga od naših stručkotov so pa vprašali za pomoč pri prevodu?
Lp
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #1370 : ponedeljek, 16.10.2006 : 16:54:57 »

Za vse, ki morda iščejo kraševca in bi kašnemu radi ponudili dom, je na društvenih straneh objavljen oglas. http://www.dlvkos.si/si/06ak_novice.shtml

Oddajajo rodovniškega kraševca Bena, starega 5 let, zaradi starosti in zdravstvenih težav, saj je precej močan in ga fizično ne morejo več obvladati. Boji se palice, ker je imel težko otroštvo in lahko ob njej postane agresiven. Kontakt: 01/ 3644-686.

Slika Bena:
http://www.dlvkos.si/img/06aktualno/oglas-ben/Ben-1-s.jpg

Lp
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #1371 : ponedeljek, 16.10.2006 : 22:30:38 »

Imate pa kar pestro tukaj, se hvalite s svojimi kraševci in mi delate skomine Roll Eyes. saj mi ne ostane drugega kot da sline cedim...
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #1372 : ponedeljek, 16.10.2006 : 22:32:58 »

Pogrešam pa Tripikice!!? Huh Haloooo tripikice, nič se ne javiš. Je vse O.K.!?? Kako pa kaj Duka?
Logiran
bolha2
odvisnež

« Odgovor #1373 : sreda, 18.10.2006 : 20:10:13 »

Kako smo kaj kraševci? Grin Kako kaj Uta po nesreči? Pa kako kaj Šiba okreva po tumorjih? Upam, da se ji niso ponovili. In kako nosečnica Baja  Cheesy napreduje? In ponosni očka Lem? A se bo Čita tudi pridružila psicam v drugem stanju? Kaj pa Čajka čaka? Se je premislila a ne, pametna punca. Grin Pa za Duko tudi ni nobenega odgovora.  Undecided

A se kaj pripravljate na Poljsko? Kato je spoznal kletko in mu je zaenkrat kar všeč. Zdaj samo jé v njej, ampak ko ga je mama noter zaprla za sekundo, ni nič protestiral. Pa na razstavno vrvico se tudi privaja, čeprav jo je tako fajn grist. Sem ga zmerila prejšnji vikend in je že 60 cm visok, pa širi se tudi, smo morali spet ovratnico zamenjati, prejšnjo ne moremo več povečati. Smotan je pa še vedno. Grin

Lp
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1374 : sreda, 18.10.2006 : 20:41:22 »

Same novice in novičke, predvsem od bolhice  Wink. Lastnik avtomobila, ki ga je Uta "napadla" je ves presenečen, da imamo Slovenci tako pogumno pasmo... Ampak je res prišla poškodba za Uto - tisti večer je ša tako neprizadeto tekala, naslednji dan in tudi še danes pa skaklja po treh. No, zlomljeno ni, je bil pa precej hud udarec in upam, da bo po enem tednu spet vse OK. Tisti kuža Ben je pa še en marogec; upam, da se bo našel tudi njegov gospodar. Bo pa moral imeti dobre živce, da ga bo navezal nase pri petih letih starosti Undecided.
    Na Finskem je pa samo en (ali pa dva Kraška ovčarja) in je to, da že prevajajo standard res pravi podvig. Očitno imajo Finci tudi v kinologiji prave ljudi na pravih mestih, kar sicer za Fince ne bi bilo nič nenavadnega. Tako ali tako so zgledno organizirana nacija. Verjetno sta k temu pripomogla tudi naša gostitelja med evropsko razstavo iz Helsinkov.

Lep večer in lahko noč   Cheesy
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1375 : sreda, 18.10.2006 : 21:55:29 »

Ojla kraševska druščina! Cheesy
No, samo, da je z Uto vse v redu. Kaj pa lastnik avtomobila se ni nič razburjal, ko mu je Uta malo iznakazila avto?
Šiba je zaenkrat še v redu, moram potrkat. Se je pa pred kratkim gonila in zdaj bo verjetno zopet na navidezna brejost. Upam, da ne bo vplivala, ali pospešila kakega tumorja. Bom čim več hodila z njo ven, da nebo imela časa razmišljat o kaki brejosti. Cheesy
Za Kata pa verjamem, da je že pravi lepotec. In lump. Smiley Jaz mislim, če ima sedaj 60 cm, da ni več bojazni, da bi prerasel dovoljeno mejo. Psi v višino v povprečju rastejo nekje do 9 meseca, potem se še samo razvijajo, predvsem v prsni koš postanejo močnejši...

Tripikice pa že vsi pogrešamo. Tripikice, kje si?!
Logiran
Tripikice
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #1376 : četrtek, 19.10.2006 : 13:05:49 »

Do-khyi - ravnokar sem cedila sline na "vaši" strani, pa pridem sem na forum in izvem, da pa ti cediš sline tukaj. Grin Grin Grin Ja, ja, res je, TM-ji so mi zlezli pod kožo že dolgo tega...  Cheesy Smiley Smiley

Ok, dragi oboževalci kraševskih mrcin, tukaj sem!  Smiley Smiley Smiley Smiley
Ne oglašam se več veliko, saj je naša Duka takorekoč zrasla, postala šolana punca, na njene pobalinščine smo se že navadili Cheesy, o vzgoji psa smo se tudi že nekaj naučili Roll Eyes, tako teče več ali manj vse po utečenih tirih in mi ni treba več zganjati panike na tem in drugih forumih v stilu "pomagajte, kaj mi je storiti". Wink Grin Grin Grin Na razstave ne zahajamo, tako da se vam v teh debatah ne morem pridružiti, o, odpisala vas pa nisem, da ne bo slučajno kdo to rekel, nasprotno - budno spremljam kaj počnete!!! Wink Grin Grin Cheesy Grin

Da smo Duko sterilizirali, sem vam že omenila. Tisti njeni zobek bi nas hecal vseskozi, nam pa se Dukica zdi lepa in pametna psička, pa smo se odločili tako kot smo se. Drugače še vedno noče biti sama, še vedno preganja našega mačkončka Pikota v smislu, daj da bova malo dirjala po hiši in še vedno rada "vrtnari". Angry Huh Grin

Smo pa imeli zelo dramatičen ves september, ker nam je zbolela, nenadoma sploh ni mogla več vstati in smo po veterinarjevi začetni diagnozi, da gre za lišmanijo, že točili solze. A konec dober vse dobro, po dveh tednih smo dobili krvne izvide iz Ljubljane in izvedeli, da je šlo "le" za bazeziozo (upam, da sem napisala prav - polno "z"-jev v glavnem).

Danes je Duka zdrava, vse, ki naju pogrešate, vas lepo pozdravlja in vas vabi, da pridete z vašimi kraševskimi lepotci in lepotičkami tudi kaj v Prekmurje, na gibanico in krüj z zasikof pa s šunkof, saj je tukaj tudi že kar nekaj predstavnikov te najlepše in najpametnejše in naj.... pasme. Wink Grin Cheesy Cheesy Cheesy

Lep pozdrav!
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1377 : četrtek, 19.10.2006 : 16:14:45 »

Bolhica,
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120

« Odgovor #1378 : četrtek, 19.10.2006 : 16:25:58 »

Bolhica, Kato bo visok 61 cm in nikakor ne bo presegel dovoljene višine za kraševca. To sem ti dejal že,ko si bila pri meni in mislim, da se nisem nič zmotil. Kar se tiče nosečnice Baje, se je nekoliko umirila in upam ,da je to pravi znak za brejost. Sicer pa je do takrat še precej daleč.
Želim ti veliko uspešnih trenerskih ur z učencem Katom in, da bi jih na Poljskem najboljše unovčila. Cheesy
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1379 : četrtek, 19.10.2006 : 21:30:55 »

VOZNIK SE PA NIMA KAJ JEZITI, SAJ JE PREHITRO DIRJAL. UTA PA ODLIČNO POZNA PREKORAČITVE HITROSTI IN JE TEMU PRIMERNO ODREAGIRALA   Smiley. DANES SMO OPAZILI PRI NJEJ VIDNO IZBOLJŠANJE SPREDNJE LEVE TAČKE IN JUTRI BO PA ŽE PRAVA... PROMETA PA NAJBRŽ NE BOVA VEČ KONTROLIRALA - BOVA ŠLA RAJE V HOSTO...
OTALEŽ36, ZAKVA NČ NE POKLIČEŠ, ČIST SI SE V KMETIJSTVO VRGEL. SAMO, DA BI BAJA IMELA TA MALE - POL BOMO PA SPET MODROVALI, A??!
VSI KRAŠEVCI NA JURIŠ - SEZONA SE JE ŠELE DOBRO ZAČELA. POLJAKOM PA LE POKAŽITE, KAJ ZMOREJO SLOVENSKI PSI  Wink. A KDO VE, KOLIKO JIH BO ŠLO?

LAHKO NOČ  Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 ... 87 88 89 90 91 [92] 93 94 95 96 97 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.