mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 24.11.2024 : 14:53:54

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 198   Dol
Natisni
Avtor Tema: kraški ovčar - čvek  (Prebrano 276276 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
Pmaxi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.656

« Odgovor #1095 : četrtek, 22.06.2006 : 12:02:23 »

Nič bat, gostilniški pes še nikoli ni bil hrt Wink Prvič sva se z lastnikom o dieti bolj resno pogovarjala v začetku maja in takrat je postopoma pričel zmanjševati obroke hrane. Tako da je sedaj Lem prav lepo shujšal oz. spraznil prenabutan trebušček. Zdaj je ravno pravi. Nabit, močan a kljub temu se loči kje je rit in kje glava  Grin
Si bom poizkusila za v soboto sposoditi fotoaparat in ga bom poslikala.
Logiran
evrosad
rad pišem
Sporočil: 283

« Odgovor #1096 : četrtek, 22.06.2006 : 12:50:41 »

Zlata Pmaxi, poskrbela za Lema, kot je treba   Roll Eyes . Res mora biti lepotec in gostilničar bo lahko še bolj ponpsen nanj...
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871

« Odgovor #1097 : nedelja, 25.06.2006 : 17:20:41 »

Včeraj smo imeli Kraševski piknik na Gradišču pri Stični, kasneje pa smo se pridružili tudi pikniku revije Moj pes in radia Zeleni val. Bilo je super!! Predstavili smo kraševce obiskovalcem, ki jih je bilo presenetljivo veliko (kraševcev mislim), in udeležili smo se izbora za najlepšega psa/psico nad 30 cm višine. Mi nismo zmagali, smo pa dobili tolažilno nagrado, ki je bila po mojem mnenju boljša od zmagovalne. Grin Pri psicah pa je zmagala Čajka od Branke in Mojce. Čestitke!! Kaj se je dogajalo po 17 uri, pa bo moral nekdo drug povedati, ker smo mi odšpancirali domov. Tudi snemali so dogajanje, ampak ne vem katera TV in kdaj bo na sporedu. Undecided

Zmagovalka Čajka:
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/v4LTCqkRU38sFqUI.v.jpg

Predstavitev kraševcev: (slika je malo slabša, ker je slikala mami Cheesy)
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/8vef7AOttuUFEKWz.v.jpg

Oboževani Kato:
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/3CjQOVuxG3LesEKM.v.jpg

Veteran Vik in podmladek Joy:
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/YYh460NqUsIVn979.v.jpg

Na poti domov smo se pa spoznali še s tibetanskima mastifkama:
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/loXl6MNxE_CS00RZ.v.jpg

Spoznali smo tudi Pmaxi in sem bila ziher, da sem Lema poslikala, ampak ga zdaj na slikcah ne najdem. sram
Celoten album: http://roadie.moj-album.com/album/3831705/

Lp
Logiran
Kraški
novinec
*
Sporočil: 40

« Odgovor #1098 : nedelja, 25.06.2006 : 18:04:03 »

http://www.moj-album.com/slike/1525128/tqFYYu4LOf3mkOZV.v.jpg

Lepotec Lem.Evrosad to si pa odlično skombiniral.Kapo dol.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1099 : nedelja, 25.06.2006 : 21:14:43 »

Tale moj renta dog se je super odrezal  Cheesy in tudi moj Belko je navdušen nad njim. Sta kot black & white  Grin Grin A ne, Evrosad, "imam" lepega psa  Grin Grin, no ja, vsaj na vsake toliko časa.
Se mu je pa potem ko sta imela z Vikom kratek stik kar poznalo in je en cajt na vse kraševce renčal. Potem pa je počasi spet prišel s sebi.

Ko dobim slikice od Martine in še ene gospe, jih dam v moj album. Sta Lema poslikali po dolgem in počez.
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1100 : ponedeljek, 26.06.2006 : 17:17:48 »

Lem je car. To že dolgo vem. Lepo ste ga tudi skalibrirali v zadnjih mesecih. Med samci je trnutno najlepši in najbolje okoten. Mogoče komu deluje nekoliko kratek, ampak taki morajo biti Kraševci... Ne vem ali je naučen osnovnih manir. Ali bi si pustil na razstavi pregledati zobovje in moda in tudi ne vem, če je naučen razstavnega gibanja... Če je, potem mora iti na kako mednarodno razstavo se pokazat... Vzrejni pregled pa itak mora opraviti, vključno z genetskim testom (odvzem krvnega vzorca).
        Se pa vidi, da je bilo psom vroče na pikniku, ker imajo tako iztegnjene jezike...   Shocked

Zelo me veseli, da je Pmaxi pripravljena pomagati Lemu pri udeleževanju na tovrstnih srečanjih in prireditvah, ker si pes res to zasluži.

lep pozdrav vsem   Wink
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1101 : ponedeljek, 26.06.2006 : 17:27:39 »

Skoraj pozabil... Kraški, hvala za kompliment   Roll Eyes.  Je pa potrebno pohvaliti predvsem tebe,ker si napravil res lepo fotografijo... Pes je pravilno postavljen - kapo dol   Cheesy
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1102 : ponedeljek, 26.06.2006 : 17:31:27 »

Pripis: Sem pa tudi opazil, da ima krasne marogice po nogah, sicer malo manj, kot mama, ampak so. Ko je imel dve leti, marogic ni bilo še nikjer. Takole naši Kraševci z leti tamnijo...

Lp
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #1103 : ponedeljek, 26.06.2006 : 19:35:17 »

Jaz sem pa firbčna kdo je oče od Lema.sem že na pikniku spraševala pa ni nihče vedel. Mama je Uta, če sem prav poučena Smiley Evrosad, a mi zaupaš to informacijo? Sedaj pa le hitro na vse te preglede z njim, da bo lahko imel potomce. Saj bi bil greh, da tako lep pes ne bi dal potomcev. In držim pesti , da bo vse O.k.
Evrosad, iskreno ti čestitam ker ti je uspelo vzredit takega lepotca. verjetno si zelo ponosen nanj.
Imam pa eno priporočilo za vse vzreditelje kraševcev. Pametno bi bilo razmisliti o solastništvih najboljših mladičev iz vaših legel. Zdi se mi, da to pri kraških ni v navadi. Najboljšega psa ali psico date v solastništvo, zato da nista izgubljena za vzrejo. Velika škoda je za pasmo, če je takle lepotec kot je recimo Lem le za okras nekega vrta... Undecided in hvalabogu, da se najde kakšna Pmaxi, ki ji gre v zahvalo, da Lem ne bo le okrasek...
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1104 : ponedeljek, 26.06.2006 : 20:37:36 »

Odličen predlog do-khyi. Jaz sem o tem že pred časom nekaj spraševala, pa sem imela občutek, da nobeden ni bil ravno za to. Jaz bi takoj imela kakega psa v solastništvu, tako da ne bi bival pri meni, ker ga trenutno ne morem imet. Bi pa hodila s psom na razstave, promocije, bi ga šolala itd. To sicer ni solastništvo v tem smislu, da ga ima vzreditelj v solastništvu, da pes biva pri drugem lastniku, vzreditelj npr. pa poskrbi, da ga pelje "kam pokazat", pa vendarle. Morda bi  prišlo komu prav, da nekdo drug hodi v šolo s psom in na razne prireditve in mu je važno samo, da pes živi pri njem, da čuva ter mu dela družbo, ni mu pa za take "aktivnosti".

Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1105 : ponedeljek, 26.06.2006 : 22:37:33 »

Pri izbiri samca je bil glavni akter "otalež 36", zato bo najbolje, da on pove, kateri samec je oče od Lema. Je pa iz Črnega vrha nad Idrijo. Pa še pri paritvi je on največ pomagal...

Lp   Grin
Logiran
Suzana
rad pišem
Sporočil: 393

« Odgovor #1106 : ponedeljek, 26.06.2006 : 22:38:18 »

http://sm131171.moj-album.com/

Evo pa še link do albuma na katerem so slikce sobotnega piknika. Cheesy
Logiran
evrosad
rad pišem

« Odgovor #1107 : ponedeljek, 26.06.2006 : 22:44:32 »

Glede solastništva bi se pa za takšne primere, kot je to pri Lemu sigurno obneslo, kot predlaga do-khyi. Tudi jaz sem mnenja, da morajo dobri psi - samice in samci, biti aktivno vključeni v šolanje, socializacijo in razstavljanje. Samo tako bomo dosegli, da jih bo Kraševce
začel ceniti cel svet...    Roll Eyes
Logiran
do-khyi
rad pišem
Sporočil: 376

« Odgovor #1108 : ponedeljek, 26.06.2006 : 23:23:57 »

šibainmika super slikce, je zajeto celotno dogajanje. Če sem prav videla, je tudi v končnem izboru za najlepšega psa piknika zmagala Čajka !? Super, čestitke!

Otalež 36 mi zaupaš skrivnost-kdo je oče od lema.točno ime psa me zanima, skoz sprašujem pa nihče nič ne ve Roll Eyes Cheesy

Ja solastništev je pa lahko več vrst, pa tudi ta varianta ni slaba šibainmika, ki si jo ti omenila samo potem se morata dobiti dva, ki sta za stvar. Nekoliko lažje je , če se dogovorita vzreditelj in kupec-solastnik psa, ki ima potem določene pogoje. Recimo jaz imam  trenutno 7 psov v solastništvu in vsi imajo določene pogoje(pogodba) ki jih morajo izpolnjevati(razstave, vzrejni pregled, slikanje kolkov , pregled oči), razen enega, ki je skoraj moj sosed in je izjema. Zanj solastnik skrbi do te mere, da je njegov ljubljenček in čuvaj, vse ostalo imam na skrbi jaz in tudi stroški so moji kar se tiče razstav, pregledov itd. sicer pa je to stvar dogovora. Rada bi samo opozorila na to varianto, ker se mi zdi pametno, če vam ni vseeno za kraševca.Na ta način imate vsaj najboljše pse pod nadzorom in seveda nadaljevanje vzreje s temi psi. saj vseh taboljših res ne moremo obdržat Cheesy Cheesy...in tu je rešitev solastništvo.
Logiran
Pmaxi
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1109 : torek, 27.06.2006 : 02:21:16 »

Evrosad, to da Lema spravimo naprej mi je v veselje. Škoda le, da nisem tega naredila že prej. Še sreča, da sva se z Branko v Hrušici začvekali do te mere, da je beseda dala besedo in tako sva prišli do Lema  Cheesy
Je pa res lep kraško, predvsem pa mega prijazen. Obožuje otroke in samo čaka kdo ima pet sekund časa za čohanje.

na gradišču si ga je ogledal tudi g. Kavčič in ga ocenil kot zelo dobrega samca, z močnejšo konstitucijo in močnejšo glavo. Pravi, da bi moral shujšati še za kak kilogram. Edina napaka so ne najboljše postavljeni spodnji sekalci (niso popolnoma v linijo). Samo pravi, da je to napaka drugotnega pomena in da ne vpliva na vzrejo.

Lem je totalno skuliran, tako da pregled zob ni problem. Razstavne hoje ni navajen, ravno tako ne stoj. Ga pa je Lana zelo lepo handlala na Gradišču in ga postavila tako kot je treba. Glede na to, da je Lem težak pes, zadnje tace namerno postavi pod rit da je bolj stabilen.

Kar se tiče slovenskih razstav se bo car prvič predstavil v vsej svoji lepoti v Mariboru. Bi z veseljem šla z njim v Poznan, a mi finance ne dopuščajo. Če pa najdem sponzorja pa je tudi Poznan naš Grin. Slovenskih razstav se bo udeležil tam kjer bo prijavljen tudi Bailey. Mi je čisto vseeno, če poleg mojega dam v avto še enega.
Moram pa Lano ali pa Pio nafehtat, da mi ga bo handlala, ker sem jaz totalen netalent za to.

Tista gospa, ki naj bi mi dala slikice je Šibainminka Grin Grin Grin, no gospa, drugič pa lahko poveste kdo ste  Grin Grin Grin Lepo te je bilo spoznati, drugič  bova paše kaj počvekali. Vi "kraševci" se več ali manj vsi poznate med seboj in vam je to samo po sebi umevno da se ne prestavljate, jaz pa sem kot bi padla z Lune  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 198   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: kraški ovčar - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.