o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
nedelja, 24.11.2024 : 11:31:07
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
kraški ovčar - čvek
Strani:
1
...
63
64
65
66
67
[
68
]
69
70
71
72
73
...
198
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: kraški ovčar - čvek (Prebrano 276175 krat)
0 članov in 17 gostov pregleduje to temo.
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120
Re: kraški ovčar - čvek
«
Odgovor #1005 :
četrtek, 11.05.2006 : 15:20:42 »
Zelo sem vesel in zadovoljen, da je promocija naših Kraških ovčarjev tako zelo uspela.Vse pohvale predsednici Mojci in vsem, ki so pri tem projektu sodelovali,tudi v imenu mojih dveh kraševk.Sam se zadnje čase ne oglašam kaj dosti, saj se večinoma nahajam na ranču, kjer je potrebno skrbeti za kopico živali.V prostem času pa z veseljem vzamem v roke revijo Kraševec ali kinolga, kjer je kaj za prebrati. Tudi prenovljena spletna stran se mi zdi zelo vredu.
Nič kaj dobra vest pa je, da moja druga samička- Baja ni ostala breja in z mladički ne bo nič. Upam, da bo drugič boljše.
Lepo vse pozdravljam in vam želim vse lepo, Otalež
Logiran
Sammy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.634
«
Odgovor #1006 :
četrtek, 11.05.2006 : 19:45:08 »
Bila sem na spletnih straneh Društva kraških ovčarjev in imam en predlog, da se naredi angleška verzija strani - za promocijo!
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #1007 :
petek, 12.05.2006 : 09:03:11 »
Citat: otalež36 , četrtek, 11.05.2006 : 15:20:42
Nič kaj dobra vest pa je, da moja druga samička- Baja ni ostala breja in z mladički ne bo nič. Upam, da bo drugič boljše.
Pozdravljeni!
Želim ti povedati, da mi je iskreno žal za vaju z Bajo, že tako je malo legel, pa še to!
To je res smola!
Bo pa drugič boljše, otalež, bodi optimist.
Otalež, ti imaš toliko izkušenj s kraševkami, mogoče boš mi pa ti lahko dal kak nasvet.
Naša Duka je očitno toliko družabno bitje (priznam, tudi razvajeno
), da je strašansko žalostna ko je sama doma. Ne pomaga niti tolažba sosedov in moje mame, ona ves dopoldan napeto čaka, kdaj bo od kod prišel kdo od nas in vmes žalostno joka. Poskusili smo že z obiski med službo, jutranjo igro, sprehodom, da bi jo zmatrali in bi potem dopoldan prespala tako kot drugi psi. Ni šans!
Oddremala je pol urce, potem pa na tavanje okrog hiše in v jok! Zmoti jo edino poštar, takrat se pa spremeni v "strašnega" čuvaja. Pa je sedaj stara že 15 mesecev in mi se vsak dan vračamo domov, zato bi se to moralo že prenehati, a ne? In popoldan je vedno nekdo z njo, nikoli ni sama. Šele ko smo vsi na "kupu", je zadovoljna in le takrat se spravi v miren spanček.
Kaj naj naredimo?
Misliš, da bi bilo boljše, če bi si "omislili" še eno kraševko?
Ali bi pa bilo še hujše, ker bi bila na njo ljubosumna in se mogoče sploh ne bi marali?!
Mogoče bi bila v tem primeru primernejša druga pasma?
vse mogoče in nemogoče nam že "hodi po glavi", rešitve pa ne moremo dognati.
Zelo bi bila hvaležna, če bi mi dal kakšen nasvet.
Pa ne mi svetovati črede ovac
, ker smo doma v mestu.
Tudi drugi ste "vabljeni" k reševanju Dukine žalosti.
Logiran
satin
rad pišem
Sporočil: 380
«
Odgovor #1008 :
petek, 12.05.2006 : 09:43:04 »
Tripikice kaj pa če bi poskusili s posnetkom vaših glasov in bi ji ga spustili takrat ko bi odšli od doma, to informacijo sem zasledila na tujih pasjih forumih, so rekli da deluje in pa na nemškem satelitskem programu imajo tudi eno ful zanimivo oddajo Živalska varuška, kjer dobiš veliko dobrih informacij pri določenih vedenjskih težavah. Zadevo lahko povadite čez vikend, da vidite če bo stvar funkcionirala. Mi imamo ravno zdaj enake težave, ker se je zaradi očetovega dopusta naš Lars razvadil da je vedno nekdo doma in je cel čas zunaj, pa zdaj malo protestira in izsiljuje
, pa je moj razvajenec star 6 let
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1009 :
petek, 12.05.2006 : 12:51:41 »
Citat: satin , petek, 12.05.2006 : 09:43:04
Tripikice kaj pa če bi poskusili s posnetkom vaših glasov in bi ji ga spustili takrat ko bi odšli od doma, to informacijo sem zasledila na tujih pasjih forumih, so rekli da deluje in pa na nemškem satelitskem programu imajo tudi eno ful zanimivo oddajo Živalska varuška, kjer dobiš veliko dobrih informacij pri določenih vedenjskih težavah. Zadevo lahko povadite čez vikend, da vidite če bo stvar funkcionirala. Mi imamo ravno zdaj enake težave, ker se je zaradi očetovega dopusta naš Lars razvadil da je vedno nekdo doma in je cel čas zunaj, pa zdaj malo protestira in izsiljuje
, pa je moj razvajenec star 6 let
Zanimivo!
Mi pa ni čisto jasno, kako bi naj to izvedli
, in če nas ne bo potem iskala, ravno zato, ker nas bo slišala?!
Kako pa pri vas sedaj Larsa zamotite, ste poskusili gornji "recept"?
LP!
Logiran
satin
rad pišem
Sporočil: 380
«
Odgovor #1010 :
petek, 12.05.2006 : 13:27:34 »
Posname se glas na kaseto ali cd, včasih zadostuje že pravijo če pustiš radio prižgan, to naj bi psu dajalo občutek da ni sam. Ne jaz sem probala en drug star recept, ki ga povečini prakticirajo na mladičih, v pesjak sem mu dala en svoj star pulover mi pa smo se poskrili za cca 2 urici, jaz sem še svoj avto skrila tako da je mel občutek da smo se nekam odpeljali, no tisti dan ko smo probali je delovalo je bil tiho, kako pa je zdaj čez teden pa ne vem, sosed, ki sem ga prosila da včasih malo prisluhne, mi ni nič rekel. Je pa včeraj zvečer nekaj pel pa smo bili vsi doma
, samo to je posledica tega da se nekje v bližini ženi kakšna psička
, za to pa imamo že drugo zdravilo
No sicer nimam Kraševca, so jim pa sibirci po razmišljanju, samosvojosti zelo podobni
Logiran
otalež36
nekaj malega že vem
Sporočil: 120
«
Odgovor #1011 :
sobota, 13.05.2006 : 09:28:16 »
Tripikice, tvoja Duka je pa ena zelo razvajena Kraševka. Za njeno vzgojo bi bil primeren čas , ko je bila še mladiček.Sedaj žanješ rezultate , ko si ji takrat vse popuščala in dovolila. Tudi moji dve Kraševki sta velikokrat preizkušali moje potrpljenje in toleranco, vendar njima nisem popuščal.Res pa je , da sta bili dve in sta si delali družbo in me nista pogrešali.Kasneje pa se to ni pokazalo kot najboljše, saj sta se navezali ena na drugo in jaz sem jima bil v drugem planu.Moral sem ju za nekaj mesecev ločiti in se ukvarjati z vsako posebaj, da sem jima postal zopet vodja, katerega je potrebno ubogati.
Za Duko pa je po moje rešitev,
počasi jo morate pustiti čimveč samo, to pomeni, da bi vsak dan podaljševali čas vaše odsotnosti. Velika napaka je, da ste jo hodili tolažit, ko je jokala.Sedaj ona misli, če bom jokala pa me bo nekdo prišel tolažit. Naj še enkrat povdarim, da pri vzgoji psa moramo biti dosledni,le tako bomo želi željen rezultat.
Logiran
bolha2
odvisnež
Sporočil: 871
«
Odgovor #1012 :
nedelja, 14.05.2006 : 19:45:51 »
Ta vikend je bil spet pester za našega Kata.
Najprej je dobil pri sosedih novega prijatelja bernca Rona, ki se je občasno kar povaljal po njem, ampak se Kato ni dal in ga je spravil tudi na hrbet.
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/v3_lRfw6WLmKwC5V.v.jpg
http://roadie.moj-album.com/slike/959196/wT2hJsLiolxwV2Ss.v.jpg
Smo se pa tudi dobili v KD Domžale, kjer nam je handlerka Lana pokazala kako voditi psa na razstavi in ga pokazati v najlepši luči. Vsi smo se sprobali in nam je kar šlo, še je upanje za nas.
Bilo je pa 5 kraševcev in naš Kato je edini izstopal tako po starosti kot krvni liniji.
Namreč bili so bratec Činč, sestrici Čajka in Čita ter njihova mama Lana(ni ista Lana, ta je psica
). Ujeli smo pa ravno pravi čas, saj je na koncu začelo deževati in smo hitro pobegnili v avte in domov. Moj fotoaparat je bil edini funkcionalen, zato so vse slikce v mojem albumu, slikati pa je pomagala tudi Mojca. Evo album za vse radovedne:
http://roadie.moj-album.com/album/3253283/
Lp
Logiran
Tripikice
rad pišem
Spol:
«
Odgovor #1013 :
ponedeljek, 15.05.2006 : 10:46:54 »
Hja, "otalež36", doslednost je pa pri psih res velika in pomembna beseda.
Moram pa povedati, da smo Duko kot mladičko navadili na naše odhode po pravilih in brez problema. Tuliti med našo odsotnostjo je začela nekako pri 11 mesecih starosti.
Mislim pa, da sem ugotovila, zakaj gre pri Duki.
Ko odhajamo od hiše, moramo vsi oditi skozi glavna vrata, ali z avtom iz garaže. Potem ona nekako ve, da nas nekaj časa ne bo in je ok. Če pa kdo od nas odide skozi stranska garažna vrata (skozi ta hodimo tudi na dvorišče) ali pa skozi balkonska vrata in preko terase, potem pa Duka misli, da je nekje na dvorišču in ga išče. Ker ga ne najde, tuli od žalosti. Pa še nekaj: našo razvajenko moramo vedno počohljati ali pa potrepljati v slovo, drugače (najbrž spet od žalosti
) cvili. To se mi je "posvetilo" (z leti izgleda človek res rabi vedno več časa!
) prejšnji teden, ko sem že pisala sem na forum. Nato smo to dva dni prakticirali in je bil mir.
Bomo videli ta teden...
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #1014 :
torek, 16.05.2006 : 11:50:59 »
Bolha, ti si pa res hitra, pa tvoje fotke so tudi fenomenalne... Lana Premk se je res zelo prijazno ponudila, da cisto prostovoljno lastnikom krasevcev malo pokaze razstavljanje... smo kar hitro zagrabili priloznost in v nedeljo po telefonu povabili nekaj lastnikov iz okolice Ljubljane, ki so v zadnjem mesecu pokazali pripravljenost za razstavljanje..na zalost jih kar nekaj ni moglo priti, smo pa preizkusili delavnico na nekoliko manjsem stevilu in kot vidite na slikcah, se je super obneslo, Lana je res prava profesionalka in je vodila nase mrcince na tankih razstavnih vrvicah, do so bili kot baletke in baletki. Samo za Cinca smo nekako naminili, da tista razstavna vrvica verjetno vseeno ne bi bila najbolj primerna, ker je pesek zelo mocan in to tudi dobro ve...
Bomo se kdaj ponovili taksne delavnice, kar napisite, ce koga to zanima, pa da se nam pridruzi.. na zalost Lana ne more priti na naso specialno razstavo, ki bo 21.5. ker bo na razstavi v Varazdinu, ampak bo pa poskusala priti na kak piknik ali kako drugo srecanje
Aja Bolha, sem te ze parkrat hotela vprasati, ce lahko na nasih drustvenih straneh objavimo link do Katovega albuma? Saj je ze taka mlada zvezda, da vas bodo mimoidoci kmalu zaceli ustavljati na cesti in prositi za avtogram s tacko ali pa vas bodo prosili, ce lahko vas Kato malo pelje njihove psicke na spehod
Otalez, hvala za spodbudne besede glede revij, mi je pa tudi zelo zal, da ne boste imeli mladickov
... letos je kar malo zalostno malo krasevckov, upam, da se bo vsaj drugo polovico leta malo obrnilo na bolje.
Tripikice, verjetno ne preostane nic drugega, kot ponoviti vajo iz Dukiga otrostva... ponavljati in podaljsevati odsotnosti, pa nic jo tolazit, ce cvili in je nesrecna, ker potem ona ze doseze svoj namen in si misli, da je res revcek ubozcek.
Je pa res tudi nasa Cajka nesrecna, ce ve, da je kdo doma, pa je ona npr. kje na balkonu... samo to smo mi kar sprejeli, da smo skuapj, ce smo doma, kadar pa odidemo, pa se nic ne poslavljamo ... je pa res, da tocno ve, ce bom kam sla brez nje, ker se hitro motovilim po stanovanju, pa ce vzamem torbico in imam podobne priprave, tocno ve, da se ji sploh ne splaca niti premaknit. Ce pa vzamem v roke povodec ali fleksi, je pa takoj v luft... Cita pa isto.. je pa zdaj, ko je pri nas se Cita, zadeva se 100 bolj enostavna, ker npr. po sprehodu obe zavijeta pod cesnjo, kjer imata razgled, vetric in senco in se kaksni dve urci sploh noceta premaknit od tam. Sem se jaz pogruntala, da je to dobra ideja, pa si prinesem vcasih lezalnik, samo potem imam malo slabo vest, ker mimo vozijo pridni kmetje s traktorji pa si verjetno mislijo ta svoje o nas treh zabusantkah...
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #1015 :
torek, 16.05.2006 : 14:07:27 »
Ebranka: seveda lahko objavite link. Da ne boš iskala, sem ga pripopala spodaj. Drugače pa je v Domžalah slikala tudi Mojca, zato so tudi slikce fenomenalne.
http://roadie.moj-album.com/album/2198124/
Lp
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #1016 :
petek, 19.05.2006 : 10:07:35 »
Ebranka: Kako kaj Čita, je že v novem domu ali ostaja tam kjer je?
http://www.cosgan.de/images/smilie/froehlich/e035.gif
Pa Činč?
Včeraj je Kato prvič ostal sam doma. Končali smo ograjo, tako da je bil spuščen na dvorišču, ampak ga je tudi soseda malo počekirala. Potem ga je vzela s sabo na sprehod in so se s starši srečali, ko so se vrnili in je Kato takoj za avtom domov prilaufal, je bil tako zmatran.
Ta vikend je šel spet med kmete. Bom poročala, če se je kaj pametnega naučil, ko pridejo nazaj.
Lp
Logiran
EBRANKA
rad pišem
Spol:
Sporočil: 304
«
Odgovor #1017 :
petek, 19.05.2006 : 13:00:48 »
Zivjo Bolha... kje pa si nasla tistega poskakujocega smejcka-bolhacka
... prav fascinanto... sem ga hotela kar prekopirati iz tvojega sporocila pa se nekam zmuzne...
Čita je sicer se vedno pri nama, ker njen novi lastnik intenzivno postavlja ograjo... smo pa ze dali besedo, da bo sla na Gradisce nad Sticno k oskrbniku planinske koce, kjer bomo imeli tudi krasevski piknik. Nam bo sicer kar hudo, ker smo se že zelo navezali nanjo, ampak prepricana sem, da ji bo na Gradiscu super. Cez dan bo namrec vedno z oskrbnikom, ker je cele dneve tam, ponoci bo pa cuvajka v veliki ogradi. Tudi na promocije in razstave jo bomo vodili, ima pa oskrbnik tudi tri otroke tako da ji cohanja ne bo manjkalo... boste pa videli, da je gor na gradiscu prava idila, tako da bo spet lahko v naravnem okolju, me s Cajko jo bova pa tudi veckrat na teden obiskali, ker je do gor en tak lep enourni sprehod. Oskrbnik je pa zelo navdusen nad krasevci, je ze prebral vse zivo o njih, v vojski je pa treniral sarplanince, tako da ni brez izkusenj s psmi. Pa tudi kasneje bi imel se kaksnega krasevca, tako da bo imela Cita lahko se druzbo.
Boste na kmetih spet kaj poslikali? Te Katove dogodivscine so prav zabavne, tako da komaj cakam na tvoje porocanje.
Tripikice, ce se ne motim, imate vi ta vikend BBH izpit? Bomo drzali skupaj vse tacke in pesti, pa tudi na razstavi se vas bomo spomnili, tako da lahko sodniku kar poveste, da vas podpira cela krasevska srenja
Logiran
bolha2
odvisnež
«
Odgovor #1018 :
petek, 19.05.2006 : 13:22:14 »
Skakač je na tem linku:
http://www.cosgan.de/smilie.php?wahl=0&ziel=froehlich
Slikala pa spet ne bom nič, ker me ni zraven.
Jutri greva s fantom dol na primorsko, če ne bi bil Kato ta vikend pri meni. Tako pa se bova še v koprskem azilu ustavila in bodo od tam slikce.
Super je to slišati za Čito, upam da bo uživala, sploh če na njeno čast postavljajo ograjo.
Lp
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.418
Sijejo zvezdice na nebu ...
«
Odgovor #1019 :
ponedeljek, 22.05.2006 : 12:13:05 »
Hehe, kje ste krasevci? Vsi utrujeno?
Fotke s specialke kraskih ovcarjev, ki se je odvijala vceraj, v nedeljo, 21. maja 2006 v Mariboru, najdete na
http://www.mojpes.net/galerija/thumbnails.php?album=752
ali
mojpesGalerija -> Specialne razstave > Specialna razstava za kraške ovčarje, Maribor, 21.5.2006
Mi smo se imeli super, spoznali smo nekaj forumovcev iz kraskih vrst in si ogledali "cvet" slovenskih kraskih ovcarjev.
Vreme je zdrzalo, vzdusje je bilo prijetno, psi so bili pretezno dobre volje, so si pa izmenjali nekaj "novic", nekateri se med seboj poigrali, predvsem pa pokazali veliko mero strpnosti drug do drugega
.
Se vidimo v Hrusici in na pikniku?
V Hrusici se nam bo DLVKOS pridruzil na mojpes.netovi stojnici, na piknik pa se pridite predstaviti se ostalim forumovcem
.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Strani:
1
...
63
64
65
66
67