mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 25.04.2025 : 20:50:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 350714 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273

« Odgovor #690 : četrtek, 02.03.2006 : 19:07:02 »

Malo ste me zmedli.
Tudi sama bi naredila kar je za psičko najbolje in nebi silila s tem cepljenjem proti steklini, ker se res bojim kakega predoziranja s temi cepivi, kljub zakonu.
In res psička ni bila cepljena dvakrat (po moje), samo dve nalepke ima. Samo je veterinar rekel da je to to in samo še steklina manka.
Komu verjet, vetertinarju kjer je bila psička cepljena, ali komu drugemu?
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.795

« Odgovor #691 : četrtek, 02.03.2006 : 19:27:47 »

Kar se tiče cepljenja proti steklini, si preberi naslednje stvari:

Cepljenje proti steklini

Kolikokrat cepiti

LP,
Diana
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #692 : četrtek, 02.03.2006 : 19:52:29 »

Hvala
Logiran
Mel
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.795

« Odgovor #693 : četrtek, 02.03.2006 : 20:44:15 »

Ni za kej Wink
Logiran
Tia
rad pišem
Sporočil: 446

« Odgovor #694 : četrtek, 02.03.2006 : 21:36:36 »

Sem prav pogledala v našo knjižico; moja Luna je bila kot mladiček cepljena proti kugi 3x (1.9., 30.9. in 3.11. 2003) in potem čez en mesec še proti steklini.
Ppetra - predvidevam, da tvoja kužica še ni bila cepljena dvakrat! Pa tudi to, da nimaš knjižice se mi zdi čudno (da nisi dobila rodovnika razumem).

Sicer ti pa tudi jaz priporočam, da ne odlašaš z pasjo šolo. Ko sem kupovala psičko (sem tudi še študentka, a poleg delam) sem že takoj vedela, da nakup ne bo edini strošek in sem prihranila denar tako za potrebšine, kvalitetne negovalne proizvode, veterinarja, šolo ... Ko pasa dobiš sploh ni konec stroškov, ampak po eni strani šele začetek. Da ne bo videti, da se pritožujem - sploh ne!!!; ampak prav  je, da se na to pripraviš. Pa brez zamere.
lp
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #695 : četrtek, 02.03.2006 : 21:48:56 »

Do poletja bo tvoja psička stara že več kot pol leta in takrat jo bo težje začeti šolati kot zdaj, pa tudi takrat bo že vstopala v puberteto. To je tudi smisel tečajev za mladičke, ker se pri tako zgodnji starosti najraje učijo. Samo za primerjavo, kdo se po tvojem mnenju hitreje nauči brati, 6-leten otrok ali 16-leten, ki še nikoli ni povohal nobene šolske knjige? Odločitev je pa tvoja.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #696 : ponedeljek, 06.03.2006 : 13:58:32 »

Je morda kdo gledal zadnjo oddajo 4 tačke, na tv piki? Včeraj sem slučajno naletela na to oddajo in videla belega kužka, za katerega pa nisem prepričana če je bil cotonček, pa me zanima če je to kdo gledal in če ve, če je bilo v oddaji govora o cotonih?
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #697 : ponedeljek, 06.03.2006 : 14:45:58 »

Sem mislila, da bom kaj zamudila, pa nisem. Niste nič pisali. Sem pa zato doživela pester vikend.

Torej, kot sem enkrat omenila smo bili prijavljeni na IHA Munchen. Šli smo v snežni kaos. Še sreča, da je bila razstava le del družinskega izleta v podaljšanem vikendu. V petek dopoldan krasno sonce po Avstriji nikakor ni kazalo znakov bližajoče katastrofe, v Nemčiji pa so bile ceste že mokre (odtajal se je namreč zjutraj zapadel centimeter snega). No potem pa je začelo v petek zvečer deževati, čez noč pa snežiti in ni nehalo do včeraj (nedelja) okrog poldneva. Zapadlo je dobrega pol metra snega, ki je vsaj v Munchenu povzročil pravo zmešnjavo. Bavarci sneg sicer poznajo, vendar toliko in to naenkrat je pa še za pregovorno natančne in najboljše Nemce preveč. V soboto zvečer so prenehali voziti avtobusi, tramvaji, s-bahni, vozila je samo podzemna železnica (U-bahn). Vozil je tu in tam kakšen pogumen taksist, ostalo pa ne. Ceste katastrofa, nič ali zelo malo spluženo, pločniki polni snega, vlaki nekaj urne zamude, ....
Razstava je bila dvodnevna, v soboto sem šla pogledat, kje bo v nedeljo moj ring, pa malo po stojnicah, pa malo spremljevalnega programa, pa kako sploh priti v to famozno Olimpya-halle. Na kratko ringi so v treh nivojih, vhod in nekaj ringov je na zgornjem nivoju, potem je v vmesnem nivoju (nadstropju) nekaj ringov in nekaj na dnu hale. V bistvu je to okrogla hala s mnogo stopničasto dvigajočih vrst sedežev okrog spodnjega nivoja, vmes in zgoraj pa so še galerije oziroma vmesno in zgornje nadstropje. Razsežnosti ogromne tako po širini kot po višini, same stopnice, dvigala pa nobenega. Prav berete ni lifta. Do vmesnega nivoja je bilo malo (mogoče 20) stopnic, do ringov spodaj pa po moje kakih 60 - 70. Zdaj pa nosi mizo, boks, ograjico,.... Sem se uspela grdo skregat drugi dan, ko sem po splošnem kaosu na cestah in okrog hale prišla do vhoda in niso dovolili, da mi sorodnik pomaga zadeve stovoriti do ringa. Ne in ne; kupiti je moral karto (10 Eurov), mi pomagati, si po desetih minutah obiska razstave pustiti ožigosati roko in se po končani razstavi vrniti, da smo spet spakirali domov. V spodnjem delu hale, kjer se je mimogrede odvijal tudi BIS program, je bil zrak še tak, da se je dalo dihati, v prvem nivoju je bilo že ogabno smrdljivo (mešale so se pasje vonjave z vonji prekajenih kosti, uhljev in drugih pasjih zadev in vonji klobasic, hamburgerjev, hrenovk, ...) Zgoraj je bilo pa res grozno saj je bilo tem vonjem potrebno dodati še pasjo vročino.
Sojenje bi se moralo začeti ob 10 uri (po Nemškem času, kar pomeni natančno takrat). Sodnica je prišla v ring ob 12:15 !!! Njen vlak je imel dve uri zamude, .... Po vsem tistem čakanju pa še najlepše. Prijavljenih je bilo 5 cotonov, prišli smo trije. Gi je dobil (relativno) lep opis in oceno odlično, ampak zmago je pa gospa seveda prisodila nemškemu psu. Ne bom o kvaliteti in lepoti, ker sem še preveč po vtisom doživetega ampak potrdilo se je tisto, kar nisem hotela verjeti poznavalcem kuhinje v Nemčiji.
Za konec - po skoraj 1000 kilometrih, po vožnji domov v nemogočih razmerah, po videni konkurenci, po doživetjih v dvorani sledi zaključek: v Nemčijo samo na obisk ali alternativno na razstavo ampak nikakor k Nemškemu sodniku. Se ne splača.
Logiran

Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #698 : ponedeljek, 06.03.2006 : 14:54:58 »

Bombažka, kako naporen vikend ste imeli!

Tudi za šicuje velja, da v Nemčijo na razstave nikar. Tudi če sodnik ni Nemec zelo malo pomaga, ker tam kuhajo, da se kar smodi... Celo drugače absolutni zmagovalci na vsaki razstavi na nemških pogorijo, pa po možnosti izgubijo zaradi kakšne "kante", po domače povedano.

Se pa vsekakor kar naprej učimo...

Upam, da si boste po teh naporih čimprej opomogli.

lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #699 : ponedeljek, 06.03.2006 : 14:57:07 »

Sem že sma hotela popvprašat kako je bilo v Nemčiji.

Ja škoda bombažka da se je tako izteklo.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #700 : ponedeljek, 06.03.2006 : 14:58:36 »

No po snežnem kaosu, ki sem ga tudi sama včeraj okusila v Ljubljanji, pa še dobro da ste že doma Wink
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #701 : sreda, 08.03.2006 : 11:45:20 »

Bombažka, kako kaj vaša dva cotončka? Že nekaj časa ni bilo nič napisanega. Mi je zmankal vprašanj Smiley pa se nič ne piše več o cotončkih.

No jaz sem se kljub finančnim težavam zmenila, da greva z mojo Lotko v šolo Smiley Juhu  Cheesy

No pa me vseeno nekaj zanima: Ker so mladički ful živahni se dostikrat zgodi da se udarijo, zaletijo kam, ali pa ga sam po nesreči udariš, ali butneš z nogo, pa me zanima koliko jim to škodi. Moja mami v hecu pravi da bo Lotty neumna če se bo skoz v glavco butala Cheesy 
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #702 : sreda, 08.03.2006 : 12:03:56 »

Super, Ppetra, se vidimo v šoli!

Naj te nič ne skrbi za Lotty. Mladički so kar trpežni in te nedolžne nezgodice prestanejo brez škode. Bolj nevarne situacije so, da bi padla kam z višine ali npr. skočila iz kavča.

Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #703 : sreda, 08.03.2006 : 12:22:11 »

Kaj pa ko sama skače in grdo pade. Enkrat je tako skočila v zrak in se udarila v glavci in po moje tudi v ušesek da je ful zacvilila. No drugače ji je pa tudi s kavča enkrat že uspelo dol skočit, čprav jo skoz pazimo.

Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #704 : sreda, 08.03.2006 : 12:23:53 »

Še nekaj, Kalsang kolikokrat bosta oz. sta bila vaše dva mladička cepljena proti kužnim boleznim 2x ali 3x (brez stekline)
Logiran
Strani: 1 ... 42 43 44 45 46 [47] 48 49 50 51 52 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.