mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 23.04.2025 : 12:43:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 348464 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273

« Odgovor #585 : petek, 24.02.2006 : 15:14:28 »

Ni skrivnost. Psički se prodajajo po 1500 eurov. Lahko se zgodi da se kdo odloči in prodaja nerazstavne po 1300 - 1000 eurov. Sama sem dala za svojo 1500 eurov. Lastnica je vse razen enega prodala po taki ceni. Fantek ki je imel krajši repek (lahko da mu ga ja mamica odgriznila pri kotitvi) se je  pa prodal za 1000 eurov.
Psička je bila toliko kot oba psička od bombažke, s tem da se eden razstavlja drugi pa ne. Tako pač je. Na Češkem so ceneje, kar lahko potridi Nami, ki ga je mislim da kupila na tam.

Nič, zaenkrat toliko LP Petra
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #586 : petek, 24.02.2006 : 15:51:49 »

Se ti ne zdi to previsoka cena? Vzrediteljica po mojem mnenju še zdaleč ni imela takih stroškov z leglom, da bi bila potrebna taka cena. Cena je verjetno zaradi redkosti in popularnosti tako visoka? Verjetno je imela vzrediteljica kar velik profit. Si sploh ne upam izračunat koliko je prislužila. Jaz bi rekla, da se ji gre predvsem za denar. Seveda se boste nekateri gotovo razburili ampak takšne cena so res absurdne. No če se motim naj me pa kakšen strokovnjak popravi. V primeru, da se je peljala do samčka v drugo državo in skrbno izbrala najkvalitetnejšega samčka je cena nekako upravičena. Prav tako je cena lahko upravičena, če je ob kotitvi prišla do večjih komplikacij.
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #587 : petek, 24.02.2006 : 17:07:17 »

Res nisem ekspert za conončke, sem pa enkrat prijateljici pomagala kupovati conota. In kupila ga je za točno tako ceno kot ppetra.
Mojčica, poglej, meni se taka cena ne zdi velika. Res je, da sama ne vzrejam, samo mislim da lahko rečem, da sem toliko domača že v tem pasjem svetu, da mi je jasno, da so s psi veliki stroški. Veliko vzrediteljev svoje kužke razstavlja-stroški so gromozanski. Pa opravljanje vzrejnih pregledov, nakup morebitnih novih psov in psičk za osveževanje krvi, stroški za hrano, cepljenja, tetoviranje, rodovnike itd. itd. Lahko bi naštevala še in še. Ti povsem verjamem, da se na prvi pogled zdi taka cena velika in tudi sama bi verjetno mislila, da s tem le služijo, če ne bi boljše poznala situacije. Čisto moj primer-ven hodim parkrat na leto. Zakaj? Ves moj denar gre za pse. Če ne za razstave pa za vzrejni pregled, hrano ali potrebščine. Jap, vem,  sem malo obsedena s psi. Ampak dejstvo je, da so stroški gromozanski. Bom dala en primer, ki sicer ne spada najbolj v to temo: zlati prinašalci z rodovnikom se pri nas prodajajo po 60.000 sit, Aaronovi mladički v Avstriji bodo pa po 1400 eur. In njegovi polbratci in polsestrice po 1000 eur. Ampak kar je najbolj zanimivo je to, da tisti  psi po 60.000sit prihajajo od ljudi, ki res živijo od tega. Tisti po 1400 in 1000eur pa od vzrediteljev, ki se (najverjetneje) trudijo vzrejati res kvalitetne mladiče in v svoje pse vložijo ogromno. Z legli si mislim da, stroškov ne povrnejo...
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #588 : petek, 24.02.2006 : 17:09:35 »

Joj, se opravičujem za napake, mislila napisati cotončke in cotona...
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #589 : petek, 24.02.2006 : 18:26:04 »

Se ti ne zdi to previsoka cena? Vzrediteljica po mojem mnenju še zdaleč ni imela takih stroškov z leglom, da bi bila potrebna taka cena. Cena je verjetno zaradi redkosti in popularnosti tako visoka? Verjetno je imela vzrediteljica kar velik profit. Si sploh ne upam izračunat koliko je prislužila. Jaz bi rekla, da se ji gre predvsem za denar. Seveda se boste nekateri gotovo razburili ampak takšne cena so res absurdne. No če se motim naj me pa kakšen strokovnjak popravi. V primeru, da se je peljala do samčka v drugo državo in skrbno izbrala najkvalitetnejšega samčka je cena nekako upravičena. Prav tako je cena lahko upravičena, če je ob kotitvi prišla do večjih komplikacij.

Ja je visoka cena, no ampak ne cena, znesek je za marsikoga visok, tudi zame je bil, samo sem si tako želela takega kužka, da sem se sprijaznila s to ceno in slučajno se je ponudila priložnost, da sem si ga lahko privoščila. Pa tudi 150 eurov na mesec (10 obrokov),  za nekoga ki je v službi in si želi takega psa namesto novega avta za katerega bi vzel racimo tak kredit ni tako grozno.
Če je zaslužila vzrediteljica s tem. Seveda ji je ostali kkakih par tisoč evrov, pa si morda pomislila koliko tisoč evrov je pred tem zapravila za mamico mladičkov, poleg tega da ima itak dva psa? Če bi potegnila črto dvomim da bi bil na koncu dobiček. Lahko edino rečem da je nazaj dobila to kar je dala za nakup njenih dveh psov, kar je pa še vedno na koncu 0.
Brez veze je tu gledat in se obremenjevat če ima vzreditelj dobiček. Če ti je pes všeč si ga kupi, če si ga lahko, če si ga ne moreš obstajajo zavetišča polna kužkov brez lastnikov. Če pa se nekumu zdi taka cena previsoka ker je to pač pes, si naj pa omisli drug biznis, če psa kupuje za to.
Preberi koliko stroškov je imela Kalsang s svojima dvema kepicama v temi http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,1663.45.html in kako velik zaslužek si obeta.
Nima smisla se kregat ali je to previsoka cena ali ne. Toliko so in tako pač je. Marsikdo si kupi Marcedeza, pa mu ne gremo govorit, ej ti a se ti ne zdi da si dal preveč za avto... pa še in še bi se dalo pisat, samo je o tem že toliko napisanega da...
Logiran
Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #590 : petek, 24.02.2006 : 20:25:01 »

Se ti ne zdi to previsoka cena? Vzrediteljica po mojem mnenju še zdaleč ni imela takih stroškov z leglom, da bi bila potrebna taka cena.

Vsak vzreditelj ima pravico postavit tako ceno kot želi. Če potem zaradi tega ne proda mladičkov.. njegov problem, če pa proda- zakaj pa ne! Ne razumem kaj se je tu za razburjat. Če ti ne podpiraš take cene pač mladička tam ne boš kupila. Glede na to da je vzrediteljica dala neko veljavno ceno ki velja za cotone ne vem zakaj bi bila pa ravno ona tista, ki bi sebi v škodo spuščala ceno... a ni to nesmisel??
Logiran
mojčica
rad pišem

« Odgovor #591 : petek, 24.02.2006 : 21:22:55 »

Citat
Če ti je pes všeč si ga kupi, če si ga lahko, če si ga ne moreš obstajajo zavetišča polna kužkov brez lastnikov

Jaz se ne zanimam za nakup psa in si tudi še nekaj let ne nameravam omisliti psa, ker psa že imam. Samo razpravljam o tem. Ko si bom pa omišlajla naslednjega kužka pa še ne vem ali bi šla v zavetišče ali bi kupila rodovniškega psa. Sem pripravljena za kvalitetnega rodovinškega psa plačati, vendar mi je po eni strani absurdno dajati toliko denarja, ko pa je toliko kužkov v zavetiščih, ki resnično potrebujejo dom. Se mi zdi malo egoistično, da bi na vsak način hotela določeno pasmo v zavetišču pa lahko dobim prav tako ali pa morda še boljšega pasjega prijatelja. V primeru, da si bom pa resnično želela mladičkov se bom pa morala odločiti za čistopasemskega psa.

Zdaj sem pa res že čisto zavila iz teme..... Roll Eyes

Ppetra, kako so pa kaj očke od Lotty? Huh
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #592 : petek, 24.02.2006 : 23:40:14 »

... Se mi zdi malo egoistično, da bi na vsak način hotela določeno pasmo v zavetišču pa lahko dobim prav tako ali pa morda še boljšega pasjega prijatelja.

Ppetra, kako so pa kaj očke od Lotty? Huh

No jaz sem se zapičila v pasmo coton de tulear, prav določeno pasmo in dvomi da bi v zavetišču dobila, prav takega psa ali kaj blizu. Pač nisem ena tistih ki so jim vsi kužki takoj všeč. Se mi smilijo tisti kužki v zavetišču, samo mela ga pa ne bi. Pač taka sem. Sem pa vesela za vse tiste, ki so jih pripravljeni vzet. Pa še to, tudi te drage kužke mora nekdo vzet, ne samo tiste iz zavetišča, recimo da spadam pod prve. Pač  Smiley

No z učki ni pa še nič novega in tudi nič izboljšav. Jih še zdravimo, pa malo manj jo ven vozim, ker mi itak noče zunaj lulat ali kakat in sva potem ful dol zunaj brez veze.
Logiran
mojčica
rad pišem

« Odgovor #593 : sobota, 25.02.2006 : 11:41:32 »

Ppetra, mogoče bi bilo dobro, da bi svoji psički kupila čeveljčke oz. škorenjčke, tako bi ti bilo veliko lažje. Lotty ne bi bilo potrebno vsakič, ko bi prišla iz sprehoda umiti tačke, pa še preventivno bi bilo, da ji ne bi blazinice razpokale...Meni se to zdi super, kolk bi fino izgledala...Bi se pa verjetno morala navadit na občutek nošenja čeveljčkov.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #594 : sobota, 25.02.2006 : 12:26:47 »

Ja mal ji je res zoprno ko jo vsakič mučim z umivenjem tačk.
Kje naj pa dobim "čeveljče" zanjo. V trgovinah  imajo samo tiste grde črne, če si psiček poškoduje nogico.

Samo sej verjetno jo ne zebe v nogice, ne vem no.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #595 : sobota, 25.02.2006 : 13:04:55 »

Ne, v nogice jo sigurno ne zebe. Bolj se mi zdi, da bi Lotty rada svari po svoje obrnila. Po tvojem pripovedovanju je nekoliko plašna psička, pa ji je verjetno malo zoprno zunaj, sploh v slabem vremenu, se mi pa zdi, da te zraven proba malo komandirat...

Na pranje tačk se mora pa itak navadit, saj bo to vsakdanje opravilo njeno celo življenje. Jaz bi na tvojem mestu vztrajala in jo ful hvalila, ko je pridna. Če ji boš popuščala pri negi, se ne bo dobro izteklo.

Če se bojiš, da bi ji blazinice popokale, jih tu pa tam namaži s kakšno vazelinsko kremo, ampak ne vidim razloga, zakaj bi ji popokale. Od pogostega pranja že ne, to vem iz lastnih izkušenj. Blazinice popokajo zaradi soli na cesti, te pa zdaj ni več.
Logiran
mojčica
rad pišem

« Odgovor #596 : sobota, 25.02.2006 : 14:41:55 »

Jaz sem na bolhi videla, da je nekdo prodajal čisto prave škorenjčke za male pse. Zelo so cotkani. Poleg tega pa sploh niso dragi. Poglej na bolho in vtipkaj škorenjčki.
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #597 : sobota, 25.02.2006 : 19:04:07 »

Škorenčki dragi ali ne - pa saj nimamo psov da bi na njih dali resnično vse kar se prodaja....

Dajte no - pes bo hodil, norel in užival zunaj - dajte še vi uživat malce z njim!

Dobi se tudi sprej za blazinice, posprejaš preden greš ven in na blazinici se naredi kot nekakšen brezbarven sloj in zagotovo blazinice nebodo spokane - če vas je že strah tega.
Z svojo psičko sem kar dosti zunaj, prav tako dosti hodim z njo po ploćnikih, ki so zdaj posoljeni - pa zadostuje če ji samo po sprehodu temeljiti operem tačke - do zdaj še 1x ni imela spokanih balzinic.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #598 : sobota, 25.02.2006 : 19:09:39 »

Tudi jaz mislim, da škorenjcev ni treba kupovati... Potem se moraš pa še ukvarjati s tem, da psa nanje navadiš... Pranje tac po sprehodu ni nobeno mučenje.
Logiran
Tia
rad pišem
Sporočil: 446

« Odgovor #599 : sobota, 25.02.2006 : 19:16:37 »

Meni se tole s škornji tudi zdi brez veze in nepotrebno pretiravanje. Pranje tačk pa ni nič groznega, to je treba vzeti v zakup pri nakup dolgodlakega psa.

Ppetra, pa čisto dobronameren nasvet: ne pustiti, da tvoja psička postane šefica, pa če je še tako majhna, luškana ali pa prestrašena. Bo za obe bolje!

lp
Logiran
Strani: 1 ... 35 36 37 38 39 [40] 41 42 43 44 45 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.