mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 22.04.2025 : 09:06:24

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 347015 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500

« Odgovor #420 : četrtek, 26.01.2006 : 14:05:57 »

Mislim da ga imajo tud v MR pet...
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.273

« Odgovor #421 : nedelja, 29.01.2006 : 14:41:00 »

Kaj se uporablja za česanje mladiča? Krtača, glavnik, ali tista "krtača", ki je bolj bodičasta na otip? Ali se ga že takoj češe kot odraslega psa?
Logiran
NAMI
novinec
*
Sporočil: 7

« Odgovor #422 : nedelja, 29.01.2006 : 16:50:32 »

Ppetra najprej sem ti dolžna odgovor glede zajčka.
Prijatelji imajo pritlikavega zajčki in vsekakor traja malo, da se prilagodijo. Vendar verjemi mi, zato ker je mladiček se prav kmalu sporozumejo.
Kar se patiče česanja, sem jaz mojega takoj pričela česati, kajti če že ni potrebno se mora vsaj navaditi. Jaz sem ga na začetku česala samo z glavnikom, tisti z redkimi iglami in tisti z dvojnimi iglicami. Sedaj ta mesec pa sva se začela česati še z krtačo.
Mladiči pa sploh nimajo tako zahtevne dlake, da bi se jim močno vozlala. Problem imava samo ko dobi zunaj med dlako ježke in da se še zmoči.
Tako sem jaz dobila navodila od vzrediteljice. Svetujem si da si pripraviš čim več vprašanj za tvojo vzrediteljico preden dobiš psa, predvsem kakšne navade ima ona, da ne bo za psa preveč vse tuje.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #423 : nedelja, 29.01.2006 : 17:48:29 »

Ja sej mi je že pokazala kako jih češeš in s čim, samo meni se zdi tista krtača malo groba, ker jo pri odraslem psu uporabljaš samo za tačke.

Bombažka s čem ste pa vi česali vaša dva?
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #424 : nedelja, 29.01.2006 : 19:29:01 »

Vsi, ki se zanimate za nakup cotona lahko na tej internetni strani (http://www.yourpurebredpuppy.com/reviews/cotondetulear.html) preverite, če je ta pasma res prava za vas.

Če so cotoni predolgo sami doma začnejo gristi stanovanje in lajati. Zelo so družni zato zdržijo sami le nekaj ur.

Nevem pa kako je, če imaš doma dva psa in ju potem pustiš sama. To  bo pa bolj bombažka vedela. Bombažka ju vi zapirate ali sta spuščena v hiši, ko vas ni doma?

Večkrat sem tudi že prebrala, da so tudi trmasti...kar je napisano tudi na zgoraj omenjeni internetni strani.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #425 : nedelja, 29.01.2006 : 20:35:02 »

Ja, da so trmasti napišejo pa kar za vsako družno pasmo... Ste se mogoče vprašali zakaj? Zato, ker je še vedno norma nemški ovčar in pripravljenost za vaje iz poslušnosti, se pravi hoja poleg v neskončnost, kar zna biti zelo duhamorno za naše navihančke.

Sama sem sicer s svojo shihtzujko naredila B izpit in svoje pse (ki bodo vedno v veliki večini mali družni psi) bom vedno šolala, toda šolanje psov zdaj na srečo obsega veliko več kot samo poleg, prostor, sedi pa mogoče še kakšen aport.

Mali družni psi so zelo pripravljeni na sodelovanje s človekom, toda v tem početju morajo videti kakšen smisel in se pri tem zabavati. Hoja poleg na petdeset korakov pa je vse prej kot zabavna.

Vsak pes, ki je predolgo sam, bo kaj ušpičil. Vsekakor jih je pa treba že takoj od malega naučiti, da znajo kakšno uro potrpeti tudi sami. Ampak res, to je treba začeti početi že prvi teden, ko mladiček pride k hiši. Začnemo tako, da ga pustimo za pol ure samega v sobi, potem za uro, pa za dve itd. Več kot par ur pa noben pes ne bi smel biti sam, ker to ni dobro za njegovo psihično počutje, da ne govorimo o fizioloških potrebah.

Pri teh opisih pasem je treba biti previden. Dostikrat v njih najdemo neumnosti in posploševanja.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #426 : nedelja, 29.01.2006 : 21:53:42 »

Če so cotoni predolgo sami doma začnejo gristi stanovanje in lajati. Zelo so družni zato zdržijo sami le nekaj ur.

To kako je doma če so sami, je že bombažka nekaj napisala, da kolikor jaz vem, vse kar jim je uničil je bil nek tepih. Prav tako sem od svoje vzrediteljice izvedela da načeloma nič ne uničijo, prav tako še od neke lastnice cotončka. Tako da... dosti je odvisno kako ga navadiš že od začetka in od vsakega posameznika (psa mislim). In če ima pes kaj za igrat se in grizt, se ne bo spravil na druge stvari, po vsej verjtnosti.
Glede lajanja pa, če ga vedno jemlješ sabo, da se na to navadi in ga potem pustiš enkrat doma, je često možno da bo iz protesta lajal, saj tako se je zgodilo moji vzrediteljici. Zato mi je rekla naj ga ne jemljem vsepovsod sabo in naj ga raje kdaj pa kdaj pustim doma, da se navadi, da potem ne bomimela težav.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #427 : nedelja, 29.01.2006 : 21:57:09 »

Aja še to. Bobažka, a so bili v Gijevem leglu vsi mladički beli? Kaj pa oče in mama, sta čisto bela, tudi belo skotena?
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #428 : ponedeljek, 30.01.2006 : 11:25:31 »

Česanje je za vsakega cotona in njegovega lastnika dnevna rutina. Zato menim, da je primerno psa čimprej navaditi na krtačo. Ppetra, krtača ki sem ti jo pokazala (pin brush) in svetovala da jo kupiš, ni groba, uporablja pa se za celoten kožušček. Ne vem o kateri krtači je govorila tvoja vzrediteljica, da naj bi se uporabljala samo za tačke (mogoče ti je pokazala slicker).

Opisi pasem, ki se najdejo tu in tam in povsod na spletu, so lahko v pomoč pri izbiri ali pa tudi ne. Sama sem se vključila v to temo zato, da na podlagi izkušenj (3 leta življenja z enim in malo več kot leto z dvema) po svojih najboljših močeh odgovarjam na vprašanja povezana s pasmo Coton de Tulear. Odgovarjam konkretno, upam da jasno in nobenega namena nimam (tudi nobene koristi) karkoli prikrivati, olepševati,... Mislim, da tak način komuniciranja lažje pripomore k odločitvi za ali proti tej pasmi, kakor pa brskanje po internetu.
Konkretno si ti Mojčica tudi postavila nekaj vprašanj, pa se je tvoje zanimanje za to pasmo končalo pri moji razlagi o česanju. Ali mi torej verjameš, da je treba cotona vsak dan (ali vsaj vsak drugi) česati, ali vejameš razlagam na internetu, kjer govorijo o tedensekem česanju. Ni moj namen kogarkoli prepričevati, da je coton idealna pasma zanj, nisem vzrediteljica, sem samo lastnica z izoblikovanim mnenjem o pasmi.
Tudi sem že povedala da moja dva nista trmasta (tudi od devetih psov pri moji vzrediteljici ni nobenega trmastega), da ne uničujeta stvari (razen vlečenja niti iz preproge), da sta redko sama, kadar pa sta ne lajata (potrjujrjo sosedje), ....
Sicer se ne ponavljam rada ampak to lahko napišem še x krat, vaša stvar pa je ali mi verjamete ali ne.

Pojavilo se je še vprašanje ali ju zapiram ali sta spuščena v hiši kadar sta sama.
Vprašanje je sicer nejasno vendar - vrata hiše so zaprta in zaklenjena, notri pa sta seveda spuščena (saj menda ne mislite, da sta pripeta na vrvici); na voljo imata celo spodnje stanovanje, znake prisotnosti pa najdem na njunih toplih blazinicah, ki so položene blizu vrat. Praviloma tam čakata tiste redke ure, ko ne moreta z nami.

Dejstvo je, da normalno socializiran pes ni rad sam. Še posebej niso radi sami majhni - družni psi, ki smo jih ljudje naučili in navadili, da so vedno v naši bližini. In seveda ni dobro, da je kuža sam, ko so lastniki v službi po osem ali še več ur. Prav zato sem si sama omislila psa, ko smo ustvarili pogoje, da ne bo veliko sam. Ko sem v službi in sin v šoli, so doma moji starši, če njih kdaj ni, skočim včasih celo po nekaj urah domov in se potem vrnem v službo. Se je pa tudi že zgodilo, da sta bila sama osem ur ampak to je izjema in takšno dolgo odsotnost potem kompenziramo s kakšnim posebno prijetnim dogodkom (odpeljemo se v park na sprehod).

In na koncu smo zopet pri barvi. Ppetra, povedala sem že da je imel Gi rahlo kremno obarvana ušeska, njegova sestrica Gipsy ima temno uho (glej na domači strani od Radovne), ostali v leglu pa so bili ali čisto beli ali z lisami po ušesih, podobno kot Gi. Mama in oče legla sta bila skotena bela, v očetovi liniji (iz Italije) pa je zaslediti nekaj obarvanih psov.

Lep pozdrav
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #429 : ponedeljek, 30.01.2006 : 11:41:51 »

Aja sej res, sem čisto pozabila da je Gipsi njegova sestrica.

A bi slučajno vedela, če je Omi (od Nine) v kakšnem sorodu z vašim Gijem oz Gipsy? Kaj pa Mugi?
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #430 : ponedeljek, 30.01.2006 : 11:48:34 »

Ppetra, vsi omenjeni kužki prihajajo iz iste psarne in vsi so v sorodu (bližnjem ali pa malo manj).
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #431 : ponedeljek, 30.01.2006 : 11:53:14 »

Ja to vem Smiley
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #432 : ponedeljek, 30.01.2006 : 12:01:53 »

Ne vem o kateri krtači je govorila tvoja vzrediteljica, da naj bi se uporabljala samo za tačke (mogoče ti je pokazala slicker).

Ja to, slicker. A je to primerno za mladičkov kožušček, ali naj ga že kar od začetka češem s krtača (pin brush)?
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #433 : ponedeljek, 30.01.2006 : 12:02:54 »

NAMI, S čem ste pa vi na začetku česali vašega kužka?
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #434 : ponedeljek, 30.01.2006 : 12:22:47 »

Ppetra, mislim, da ti je bombažka že odgovorila: pinbrush.
Logiran
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.