mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 12:03:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 302060 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #405 : torek, 24.01.2006 : 09:01:54 »

ppetra, sicer ti je že Kalsang odgovorila ampak ti vseeno povem še svojo izkušnjo. Mojo šicujko (ki je vedno prijazna do vseh živali in na žalost neustrašna) je en mešanec z rotijem stresel, ko je bila stara okoli 8 mesecev. Bila sta pod nadzorom ampak se je vse skupaj zgodilo tako hitro da sploh nismo dojemali, na srečo je roti ubogal na besedo in takoj spustil (si sploh ne upam predstavljati kaj bi bilo drugače) pa tudi naša pupa zaradit tega incidenta na srečo nima nobenih posledic - se ne boji psov (smo se full bali da bo kaj takšnega). Torej  res ni garancije da mladičku ne bo nič storil (sama sem v to verjela dokler nisem na lastne oči videla in se zelo prestrašila).

LPK
Logiran
NAMI
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #406 : torek, 24.01.2006 : 10:16:46 »

Končno utegnem kaj napisat. Ppetri sem še dolžna odgovor glede literature. Vso literaturo sem si sposojola v knjižnici saj je imajo zelo veliko - saj pri nas. Nisem brala o cotončkih ampak na splošno o psih, saj se vzgoja in potrebe nič ne razlikujejo. Obstaja pa nekaj literature prav o malih pasmah. Ena je celo od gospe Frleževe. Moja videokaseta je v tujem jeziku, sem pa vzela v knjižnici tudi slovensko verzijo in našla nekaj celo boljših.
Kot pa že veš, imam tudi jaz rotweilerje in mi niti na misel ne pride, da bi jih dala skupaj z Taijem. Že ko ga na daleč vidita,vem da ne bi bilo milosti. Prav nič jim ni mar kako je velik in koiliko je star. Krvoločnost imajo že v krvi. Drugače ste pa zelo ubogljiva in zvesta, mogoče veliko bolj od Taja.
Pr vzgoji med velikimi in malimi ni razlike, vendar pri rotweilerju pa si resnično ne moreš dovoliti napak pri vzgoji, kajti to lahko nosi strašne posledice. Tam smo zelo dosledni in ni popuščanja. Pri Taju pa se veliko več popušča, kar seveda ni dobro, vendar je res naš pocrtek.
Mojčica popolnoma se strinjam s tabo glede raztav. Mene je bilo tudi groza, marsikdo je dve uri svojega psa pripravljal na raztavo tako da ga je česal. navijal, likal in kaj vse so še počeli, po nastopu pa so jih zaprli v v kletko in jih tam pustili same. Mar jim je samo za rezultate ne pa za psa.
Sama nisem bila navdušena nad raztavljanjem, čeprav bova najbrž s Tjem še kakšno oceno skušala dobiti. Ker je bil zelo perspektiven sva dobila priporočilo, da se pomiri z vsemi zelo perpektivnimi mladiči. Ob 17 pa sva bila prijavljena še na specialko. Ko je nastopilo tekmovanje sva prišla v ring, tam sva se pogledala in se mi je resnično zasmilil, saj v tem ni prav nič užival. Obrnila sva se in pobrala kufre ter odšla domov. Mislim da ga imam zase in ne za raztave. Nslednjič bova dobila samo oceno in se že takoj odpravila domov. Ko bova dobila ene tri ocene ne bova več hodila na raztave.
Bombažki pa vsaka čast, res je imel njen veliko prostora in je skrbela da je imel družbo ter tudi samega ga ni nikoli puščala, res mislim da ni trpel hudega. Kar mi je bilo pri njej posebno všeč da ga je pustila skupaj z drugimi in da smo ga lahko božali, za razliko od drugih ki so se bali da se jim pokvari videz - groza. Mislim , da so raztave na prostem tudi za pse boljše.
Ppetra v aprilu je raztava v Vrtojbi, v juniju pa v Portorožu. V Vrtojbo bomo najbrž šli ker je blizu nas, lahko kot tekmovalci lahko pa samo kot obiskovalci. V Portorož pa gremo, ker je na prostem ter zato ker mislim da pride letos tudi moja vzrediteljica.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #407 : torek, 24.01.2006 : 10:37:56 »

NAMI, ja sem videla, da bo razstava v Vrtojbi, samo mi je predaleč, tako da ne bom šla, čeprav bi šla rada na eno ker bi kupila krtače. No sej se tako ne mudi ker bom mogoče dobila od vzrediteljice eno krtačo, ker jih bo ona menjala, za mladiča pa naj bi bila še dobra. Ampak vseeno na eno razstavo bom šla, mogoče v Zagreb, ki bo marca, kakor sem zasledila, če pa me pot ne bo tja zanesla, bom šla pa v Portorož na razstavo in še malo na izlet.
Logiran
Joni
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 799


« Odgovor #408 : torek, 24.01.2006 : 17:41:16 »

V Portorož pa gremo, ker je na prostem ter zato ker mislim da pride letos tudi moja vzrediteljica.

Lanska portoroška razstava je bila v dveh dvoranah v marini, tako da ni na prostem. Med dvoranami je zunanji prostor ampak psi in ringi so noter. Lani je bilo peklensko vroce (34°C) in zadusljivo, ampak se pa lahko po razstavi sprehodis ob morju, kar potem odtehta cel dan kuhanja v lastnem soku.

Lp, Tinkara
Logiran
mojčica
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 321


« Odgovor #409 : torek, 24.01.2006 : 18:20:01 »

Nami, vaš kuža ima pa veliko srečo, da ima tako dobro lastnico. Wink
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #410 : torek, 24.01.2006 : 20:29:16 »

Ppetra, vprašala si za naslednje Gijeve razstave.
Resnično imamo, po dogovoru z vzrediteljico, že celoletni razpored, se bo pa verjetno še kaj vrinilo zraven. Ravno včeraj sem ga prijavila na IHA Muenchen. Razstava bo 4. in 5. marca, to je tisti konec tedna, ko je dvojna razstava tudi v Zagrebu. V Muenchnu imamo sorodnike tako, da si bomo privoščili podaljšan vikend in pogledali kako izgledajo nemške razstave. Seveda me pa najbolj zanima konkurenca.

A gre še kdo od vas forumašev tja?
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #411 : torek, 24.01.2006 : 21:46:39 »

O waw Muenchen. Jaz sem pa mislila, da bom v Zagrebu spet videla Gija. Kaj pa ga. Gordana, gre ona v zagreb ali Muenchen?
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #412 : torek, 24.01.2006 : 22:19:05 »

Ppetra, se bomo pa prav gotovo videli na kakšni drugi razstavi. Gospa Gordana bo seveda v Zagrebu, na domačem terenu.

Pravkar sem skopala Gija - je minilo že 11 dni od razstava, pa še grozna umazanija je zunaj. Testirala sva tudi nov šampon in regenerator, zdaj pa je ponovno bel in puhast kot oblaček, dišeč pa za pojest. Čupko je sedaj prava mala packa v primerjavi z mlajšim prijateljem, zato bo jutri on navrsti za lepotičenje.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #413 : sreda, 25.01.2006 : 23:20:20 »

Bombažka, a šampone uporabljate vse od iste firme, ker sem zasledila v temi o shih-tzujih, da tudi druge omenjajo in so jih kar pohvalili, kot da so boljsi od #1 All Systems . No saj verjetno je od vsakega psička odviso kaj njegovi dlaki odgovarja, pa vseeno.

Še to, ali cotončki spraskajo parket?

In ali je  parket kaj škodljiv za mladiča, za njegov razvoj nogic oz kakšnih kolkov, ker mu po paketu verjetno drsi. Za zajčka, me je veterinar opozoril, da mu škoduje, kaj pa pri cotončkih?

Kako pa je s pitjem vode, a kaj pomočijo okoli posode, ali v njeni bližini?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500


« Odgovor #414 : sreda, 25.01.2006 : 23:45:50 »

V temi shitzujih je bilo rečeno da nekaterim ne paše  1 All System - nihče pa ni rekel da so kateri boljši ali slabši... (vsi šamponi ki pa so bili omenjeni so dobri in primerni)

Drugače pa psičku bo definitivno drselo na parketu ali laminatu - ravnmo da dirka po njem ni najboljše - mi smo doma dali kakšen tekač - ker ko se je mala zagnala sem se samo za glavo prijela ....
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #415 : sreda, 25.01.2006 : 23:54:27 »

No nisem hotela napisat kot da so 1 All Systems zato slabši, samo tam sem zasledila še druge, in to kako dobri so za dlako. Zato me je zanimalo mnenje bombažke, ker je omenila, da je testirala  nov šampon.

No pa še eno vprašanje se mi je porajalo pri prebiranju foruma. Kako grobo igro imajo cotončki? Se bojim, da bo psička preveč groba do moje zekice.
Logiran
NAMI
novinec
*
Sporočil: 7


« Odgovor #416 : četrtek, 26.01.2006 : 10:49:10 »

ppetra moji prijatelji imajo sestrico od Taia in imajo tudi zajčka doma. To bi morala videti koliko smeha je z njima in kako se razumeta. Smeha, dirk in ljubezni ne manjka, še jesta celo skupaj.
Tai pa ima muco in se tudi neverjetno razumeta. Če kateri manjka drugi ga neprestano išče. Najbolj smešno pa je , ko opazujem Taija z drugimi psi, se igra zadnje čase kar po mačje. Kar z tačko jih klofota. Zato ti ni treba skrbeti, saj se cotoni z vsemi ujamejo.
Poleg šampona kupi še balzam in boš videla kako mehko dlako bo imel. Vendar pazi da kupiš oboje za mladiče.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #417 : četrtek, 26.01.2006 : 11:28:24 »

A imajo pritlikavega zajčka, ali normalnega. In a se je zajček kaj bal ko so psičko prinesli domou?
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #418 : četrtek, 26.01.2006 : 12:01:24 »

Moje izkušnje povezane s šamponi kažejo, da za dva cotona isti šampon ne daje enakih rezultatov.
Vsak kuža ima svojo unikatno strukturo dlake; seveda so osnovne značilnosti skupne (dolga, na otip mehka in topla, ne svilena, ...) vendar razliko vendarle obstajajo.
Za mojega starejšega kužka Čupija, katerega kopam enkrat na tri tedne ali tudi na mesec, uporabljam All System šampon in regenerator in sem zadovoljna.
Za mlajšega Gija, ki se  razstavlja in temu primerno pogosteje kopa, pa se je kmalu izkazalo, da to ni to. Zaradi pogostega kopanja je dlaka kljub regeneratorju izgubila tisto "naravno olje", postala je trša, zahtevnejša za česanje. Na srečo smo bili ravno v tistem času v Tullnu, na evropskem, in smo dodobra pregledali ponudbo na stojnicah. Našli smo gospoda iz Nizozemske, ki je lastnik znamke kozmetike za pse "Jean Peau". Detajlno nam je razložil lastnosti posameznih njegovih izdelkov, testirala sem njegova dva šampona (enega razstavnega in enega za normalno vzdrževanje med razstavami) in od takrat naprej uporabljam za Gija izključno to. V nekaterih specializiranih trgovinah se tudi pri nas ti izdelki že dobijo (črne plastenke). Zadnjič, ko sem napisala, da testiram sem pa poleg šampona dodala še regenerator iste znamke. Rezultat je super za normalno vzdrževanje.

Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #419 : četrtek, 26.01.2006 : 12:25:42 »

V Ljubljani se Jean Paul dobi v Smrčku na Trubarjevi. Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 23 24 25 26 27 [28] 29 30 31 32 33 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines