o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 22.04.2025 : 11:42:08
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
COTON DE TULEAR - čvek
Strani:
1
...
21
22
23
24
25
[
26
]
27
28
29
30
31
...
210
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: COTON DE TULEAR - čvek (Prebrano 347189 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
Re: COTON DE TULEAR
«
Odgovor #375 :
petek, 20.01.2006 : 10:27:15 »
Ppetra čestitke k super odločitvi - veliko veselja z belo kepico....
Drugače je pa za skoke odvisno od pasme - skok se plača vedno, ponekod odvisno na število mladičev, ponekod je to cena mladiča ali menjava za mladiča....
Logiran
NAMI
novinec
Sporočil: 7
«
Odgovor #376 :
petek, 20.01.2006 : 11:00:08 »
Čestitam ppetra. Prav vesela sem, da si končno dobila cotona. Kakršen koli je, vem da je prekrasen.
Sedaj pa ti resnično svetujem, da ne sprašuješ več o barvah in podobnih lasnostih, saj zate je najboljši. Svetujem ti, da se raje pospešeno pripravi na njegov prihod, kajti marsikaj boš morala vedeti. Jaz sem prebrala cele kupe knjig preden je prišel. Lulanje, kakanje, ovratnica, česanje, jok, povodec, kopanje ipd. Najtežje delo je pa vzgoja. Zanima me kaj si vzela - samčka ali samičko in kdaj ga boš dobila. Kar se pa tiče glavnikov in nege ti bo najbrž največ povedala in pokazala vzrediteljica. Moja je celo Taiju pripravila doto - posode za hrano, komplet glavnike, hrano za prve tedne, šampon za mladiča ter videokaseto o negi in vzgoji mladiča.
Dobrodošla med lastniki cotonov in tudi drugih kužkov.
Ker pa si me vprašala po slikah, si jih lahko ogledaš na mojem albumu.
http://www.nami.moj-album.com
Logiran
NAMI
novinec
«
Odgovor #377 :
petek, 20.01.2006 : 11:03:33 »
Oprost za napako mojih slik. Naslov je brez www
http://nami.moj-album.com
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 321
«
Odgovor #378 :
petek, 20.01.2006 : 11:06:59 »
Lobsang hvala za odgovor. Mogoče veš kako je pri cotonih?
Ali Cotoni menjajo dlako kot večina psov (spomladi, jeseni, po kotitvah)?
Nami kakšni luštkani kužki! Ali so vsi vaši?
Kako pa očistite tačke ko pridete iz prehoda, v kopalnici, z brisačko....?
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 140
«
Odgovor #379 :
petek, 20.01.2006 : 11:49:36 »
Bombažka, ali ni tale z čopkom tvoj?
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #380 :
petek, 20.01.2006 : 12:09:11 »
Za naskok pri cotonih je najboljše da ti pove nekdo od vzrediteljev... ali pa da kar sama kontaktiraš vzreditelja - mislim da ti bo vsak povedal ceno in pogoje!
Logiran
Uma
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.309
«
Odgovor #381 :
petek, 20.01.2006 : 12:12:00 »
V bistvu ima vsak vzreditelj svoje pogoje oziroma je odvisno od dogovora, tako ne mores rect da velja za eno pasmo tako, za drugo pa drugace...tako da kot ti je napisala Lobsang, najprej izberes par samcev, ki bi prisli v postev, potem pa kontaktiras vzreditelja in se skusas dogovoriti za pogoje.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.273
«
Odgovor #382 :
petek, 20.01.2006 : 12:22:48 »
Najprej hvala vsem za čestitke...
Citat: mojčica , petek, 20.01.2006 : 09:50:56
Ppetra čestitke! Super! Bomo videli tudi kakšne slikce?
Slikce bodo,če ne prej pa takrat ko dobim svojo psičko.
Citat: NAMI , petek, 20.01.2006 : 11:00:08
Zanima me kaj si vzela - samčka ali samičko in kdaj ga boš dobila.
Kar se pa tiče glavnikov in nege ti bo najbrž največ povedala in pokazala vzrediteljica. Moja je celo Taiju pripravila doto - posode za hrano, komplet glavnike, hrano za prve tedne, šampon za mladiča ter videokaseto o negi in vzgoji mladiča.
Ker pa si me vprašala po slikah, si jih lahko ogledaš na mojem albumu.
NAMI, vzela sem psičko, dobim pa jo okoli 20. feb.
No baje naj bi tudi moja psička dobila neke vrste doto, samo vmes ne bo krtače, zato sem bombažko prosila, da mi napiše firmo le te, ker moja vzrediteljica uporablja iste, in da bom, če bom imela napisano, malo pobrskala po internetu če se jo da tako kje kupit in ne samo na raztavah.
Citat: mojčica , petek, 20.01.2006 : 11:06:59
Lobsang hvala za odgovor. Mogoče veš kako je pri cotonih?
Ali Cotoni menjajo dlako kot večina psov (spomladi, jeseni, po kotitvah)?
Nami kakšni luštkani kužki! Ali so vsi vaši?
Če misliš kako je pri cotonih glede paritve,je tako, lastnik psa, si za skok izbere mladiča ali pa denar v vrednosti mladiča.V tem leglu kjer jaz kupujem si je gospa izbrala mladička, ker naj bi pričakovala dobro leglo. Moja psička pa je po mnenju gospe, ki je bila z mano, takoj za njo.
Še to na sliki niso vsi kužki od NAMI, prvi z leve je od bombažke, zravem je od NAMI in tretji je Gregory. (Če sem se zmotila me popravite.)
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 321
«
Odgovor #383 :
petek, 20.01.2006 : 18:16:56 »
Ali cotoni radi grizejo stvari, ko so sami v stanovanju?
Logiran
r1ata
midi
Spol:
Sporočil: 323
«
Odgovor #384 :
petek, 20.01.2006 : 18:44:59 »
Joj, en dan me ni, pa toliko napišete.
Najprej Ppetra, čestitam za tvojo odločitev in ti želim veliko sreče in veselja s princesko.
Krtača, ki sem ti jo kazala je firme "1#All System". Mislim, da je to najboljša kvaliteta za ta tip dlake. Poglej, če se jo da dobiti preko internetne prodaje, sicer pa vem, da je uvoznik oz. predstavnik za izdelke te firme tudi nekje v Ljubljani. Natančno bo vedela Radovna, mi je enkrat omenila.
Malo pozno, pa vendar pozdravljam tudi Nami. Saj po sobotnih debatah je bilo samo še vprašanje časa kdaj se boš oglasila, kajne. Lepe slikice so nastale. Lumpki so slikani v moji stajici in kot si Martinca pravilno ugotovila, Gi je tisti s čopkom, bel malček je Tai, obarvan pa Gregi.
Še odgovor Mojčici. Cotoni ne menjajo dlake, čez celo leto pač odmrla dlaka ostaja na krtači, neke posebne menjave pa ni. Razen po kotitvi ponavadi psičke ostanejo kar brez večje količine dlake, stanje pa se s pravilno nego in dodajanjem vitaminov hitro popravi. Kar se tiče grizenja bi, po mojih izkušnjah, rekla, da niso nagnjen h grizenju. Vsaj pri nas je tako, da imamo vse noge od stolov in miz nedotaknjene, je pa Gi razdejal preprogo v predsobi. Ko sta bila sama. Verjetno se Čupko ni hotel igrati, mali pa je vleke in vlekel in paral in cefral. Vendar smo preprogo namenoma pustili pa je nekako po dopolnjenem letu starosti sam nehal z uničevanjem.
Logiran
https://sites.google.com/site/slomartuft/
NAMI
novinec
«
Odgovor #385 :
petek, 20.01.2006 : 20:40:49 »
Mojčici sem hotela odgovoriti o dlaki, vendar ji je že bombažka lepo povedala. Dobra lasnost dlake pa je tudi, da ko pridemo mokri s sprehoda ne oddaja posebnega vonja. Garantiram, da če vsakodnevno počešeš odmrlo dlako, je v stanovanju ni.
Kar se pa tiče sprehodov, je pa druga pesmica. Posebno jaz z Tajem greva rada v naravo, tako da prideva vsa blatna domov. Pogled na belega contončka pa si lahko predstavljaš kakšen je. Takoj si umijeva tačke in z brisačo obriševa, ko pa se posuši se lepo počeseva. Tai je že tako navajen, da ko stopiva skozi vrata me počaka kar pri bideju.
Pri nas dosedaj nekega posebnega grizenja pohištva ni, je pa na začetku bil nor na copate. Sčasoma smo tudi to odpravili. Posebni užitek pa je toaletni papir. Vsaki dan nam je uničil eno rolo. Prijel jo je z gobčkom in jo kot v rekkami vlekel po celem stanovanju. Nato smo ugotovili, da si z smrčkom poriva otroški stolček do papirja in stopi nanj ter vleče papir. Papir smo morali umakniti.
Največje veselje pa mu je skakanje po travniku. Tai je zelo malo krat sam doma, vendar ko je je zelo priden in nedela škode ter tudi laja in cvili ne.
Ppeta, mislim da boš s samičko imela manj dela pri vzgoji, saj samčki so bolj svojeglavi. Bombažka lahko potrdi, da vsaj Tai se zelo postavi zase.
Bombažko bi vrašala,koliko časa so njeni lulali tudi na časnik.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #386 :
petek, 20.01.2006 : 23:41:54 »
To glede lulanja tudi mene zanima, ker bom namreč psičko imela v stanovanju kjer je povsod parket. Upam da ne bom imela preveč težav s tem.
NAMI, omenila si, da si prebrala veliko literature pred nakupom cotona, a so bile to knjige o cotonih, ali nasploh o psih. In video kaseta, je kaj pametnega gor? Bi se dalo morda kaj od tega sposodit od tebe, morda kar prek pošte, glede na to da sva obe z različnih koncev Slo.
Logiran
r1ata
midi
Spol:
Sporočil: 323
«
Odgovor #387 :
sobota, 21.01.2006 : 00:54:36 »
Naših dveh nismo nikoli navajali opravljati potrebe na papir. Tega ne poznata.
Oba sta prišla v hišo "skoraj" sobno čista, saj jih je truma sorodnikov pri vzrediteljici že naučila, da se zadeve opravijo zunaj, na travici. Skoraj pomeni, da smo si prvih nekaj dni vzeli čas in jih vodili ven vsaki dve uri, pohvalili in sta razumela. Imamo to srečo, da živimo v hiši in jih ni problem spustiti ven. Znata pa zelo jasno izraziti, če je kdaj sila. Ko opazim, da recimo Čupko nekaj hoče samo vprašam: "Moraš ven?" Če to ni to me samo nepremično gleda v oči in čaka, da ga vprašam kaj drugega ("Si lačen, gremo jest briketiče" ali "Gremo na sprehod?" , ...). Ko pa zadenem pravo se postavi na zadnje noge kot beli polarni medo in začne prosit s tačkami (če ima dolge nohte se prav sliši, ko treska skupaj).
Ppetri dolgujem še odgovor v zvezi s sprehodi. Kot sem že omenila jih pri nas nekajkrat na dan spustimo malo ven in okrog hiše seveda nista nikoli privezana, niti ne nosita ovratnice (poleti smo praviloma vsi do večera zunaj), enkrat na dan pa gremo na daljši sprehod po okolici. Ponavadi naredimo eno krožno pot po manj prometnih in enosmernih ulicah. Vedno sta pripeta, Gi se smuka nekje blizu mojih nog, Čupko pa je vedno na koncu popolnoma raztegnjenega najdaljšega povodca (8 m). Med sprehodom vedno malo vadimo poslušnost (hoja ob nogi, stoj, počakaj, ...), včasih jih spustim na travniku, da se zdivjata, pri čemer seveda pazim, da ni kakšnega psa v bližini. Če se bliža potencialna nevarnost ju odpokličem (zvabim s priboljškom), hitro pripnem in praviloma pustim, da se posmrčkata z vsakim (tudi velikim) psom, ki ima ob sebi za moj okus primernega lastnika. Če ocenim, da lastnik ni v redu, se kontaktu izognem, kje počakam ali sploh odkorakam stran. Nikoli jih ne dvigam v naročje. Enkrat jeseni nas je sredi belega dne, na cesti napadel nemški ovčar, ki se je strgal iz ovratnice, lastnikov ni bilo doma, hiša brez ograje. Moja dva sta bila vsak na svojem povodcu, od panike sta mi z njima ovila noge, jaz pa sem kričala kot zmešana tako, da se je napadalec počasi oddaljil. Sem pa prepričana, da če bi ju dvignila v naročje, bi nas napadel.
Ja, marsikaj doživiš s kosmatinci. Ampak najlepše je lubčkanje pred spanjem. To gremo mi zdaj delat. Lahko noč.
Logiran
https://sites.google.com/site/slomartuft/
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #388 :
sobota, 21.01.2006 : 16:02:16 »
Kakšno ovretnico pa nosita, samo okoli vratu ali tiste čez telešček? In ali jim ovratnica poškoduje dlak (ker Nina je ravno zaradi tega na svojih dveh ne uporablja).
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #389 :
sobota, 21.01.2006 : 17:00:44 »
Oprsnice niso priporočljive/primerne za dolgodlake pse....
Logiran
Strani:
1
...
21
22
23
24
25
[
26
]