o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 22.04.2025 : 06:01:16
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 9
| Tema:
COTON DE TULEAR - čvek
Strani:
1
...
20
21
22
23
24
[
25
]
26
27
28
29
30
...
210
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: COTON DE TULEAR - čvek (Prebrano 346871 krat)
0 članov in 10 gostov pregleduje to temo.
vesna
tukaj sem doma
Spol:
Sporočil: 2.500
Re: COTON DE TULEAR
«
Odgovor #360 :
torek, 17.01.2006 : 21:05:44 »
Čak malo vse je cool do neke mere....
Če se ljudje trudijo - ti pa nazaj ko da ti pišejo v špančini madona.
Prav imaš prav tako se noben nima namena kregat - saj forum namenjen temu!
In seveda kakšen bi pa bil svet če bi vsi mislili enako - sam tvoji pogledi na vzrejo so sori ČUDNI!
Všeč ti je šekast pes - upaš da bo tak ostal, ker je tebi tak všeč - vzrejali bi - prodajala po isti ceni kot ostali, pa če tudi bi psi bili šekasti in seveda nič ne daš na dobro pasme.....
Ne vem no vsi psi pa res niso namenjeni za vzrejo in tudi namen ni tak da bi bili....
No potem bom pa tudi jaz ko bom (upam da se tole ne zgodi) ampak če bodo psi imeli plave oči - jih bom prav tako prodala kot vse ostale - sam problem bo ko ne bodo dobili vzrejnega - KAJ PA POL??
Kako bom tole razložila lastnikom, ki so si morda želeli psa še za kaj druga, čeprav tega prvotno niso povedali?
In ja res je da je na forumu malo takšnih ki imajo cotona - je pa dosti takšnih ki marsikaj vedo in kot vidim so ti pripravljeni pomagat - čeprav ti tega še po parih napisanih listih ne dojemaš.
Če ne sprejemaš mnenja drugih - to jasno izrazi in napiši, ter čakaj mnejnje bombažke, ki je edina ki ti lahko pomaga!
Logiran
Tia
rad pišem
Spol:
Sporočil: 446
«
Odgovor #361 :
torek, 17.01.2006 : 21:32:49 »
Pa kakšno pričkanja nekaj - ppetra, ti postavljaš vprašanja, ko pa dobiš odgovor, ki ti ni po godu, nam pa rečeš, da nimamo pojma, ker nismo lastniki cottonov. Konec koncev ti pa čisto vsi enako govorimo ...
Ah, pa saj nima pomena, jaz ne mislim več sodelovati v tej debati.
Logiran
Joni
odvisnež
Spol:
Sporočil: 799
«
Odgovor #362 :
torek, 17.01.2006 : 21:47:27 »
Tudi jaz mecem pusko v koruzo in se umikam iz te debate. Se mi zdi da vsi skusamo pomagati po svojih najboljsih moceh - pa imajo nekateri v tej debati, ceprav niso lastniki cotonov, dosti kinoloskega znanja in kilometrine po razstavah - ampak se mi zdi da govorimo steni.
Ppetra, se enkrat. Ce so ti vsec obarvani kuzki, ti priporocam da spremenis pasmo in se pozanimas o havanskem bisonu. Imena vzrediteljev ne smemo vec pisat ampak ce bos napisala bichon havanese v Google, bos zagotovo dobila rezultate. Havaneserji so zelo podobni po karakterju cotonom, tako da zagotovo ne bos zgresila.
Ce si se "zapicila" v cotone in so tvoja sanjska pasma, prosim naredi nekaj dobrega za pasmo in vkljuci kvalitetnega predstavnika te lepe pasme v nadaljno vzrejo v Sloveniji. Ce si se zaljubila v prav to psicko, vsaj dobi drugo mnenje kakega vzreditelja in poznavalca, saj se pri 6. tednih baje kvaliteta mladica ze da ocenit. Morda bi celo ta oseba bila pripravljena iti s tabo na obisk k tej psicki ali ti naredila oceno po slikah, seveda mora biti mladic primerno slikan. Ce se izkaze da je obarvanost te psicke prevelika, da bi bila uspesna na razstavah oz. pridobila vzrejno dovoljenje pa potem se vseeno mislis, da ti je usojena, razmisli o kasnejsi sterilizaciji.
To je vsa umetnost. Zdaj se pa umikam iz te debate, upam da se bos pravilno odlocila. Predvsem razmisli kaj ti od psa hoces, kaj hoces z njim pocet. In noben v tej temi ti ne zeli slabo.
Lp, Tinkara
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.273
«
Odgovor #363 :
torek, 17.01.2006 : 22:00:02 »
Sej bi se zagovarjala, pa se mi zdi brez veze.
Tebi WeilinTia, pa vseeno še enkrat hvala, ker si mi povedala za leglo, pa karkoli bom že naredila glede tega.
Hvala tudi vsem, ki ste mi svetovali in ne mislite, da ne razumem vaših nasvetov. Jih, in se še naprej zanimam pri osebah, ki ste mi jih ravno vi predlagali.
In Joni, tudi to kar si ti napisala bom naredila (sabo bom vzela vzrediteljico)
Pa zaradi mene se ni potrebno nikomur umikati z debate... grem jaz.
Pa pa
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #364 :
torek, 17.01.2006 : 22:28:57 »
ppetra noben te ni nagnal iz teme oz. debate - in ne jemat tega kot napad nate!
Vsi ti želijo dobro in da bi dobila kužka ki si ga želiš.
Jaz sem imela to srečo da sem dobila odličnega psa (sicer ne cotončka)...
Imam pa zato čudovito predstavnico tibetanskih španjelov, kar se je že večkrat pokazalo tudi na razstavah.
Želim ti samo da bi tudi ti lahko rekla to čez kakšne dve leti!
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 321
«
Odgovor #365 :
sreda, 18.01.2006 : 22:41:09 »
Bombažka, Gipsy ima v lisi tudi črno barvo, je on dobil vzrejnega?
Logiran
r1ata
midi
Spol:
Sporočil: 323
«
Odgovor #366 :
četrtek, 19.01.2006 : 10:24:07 »
Mojčica, Gipsy ima črno barvo na konicah v dlaki na ušesu, kar ni problematično. Po ostalih delih telesa ne sme biti črne barve, ki bi izstopala oziroma motila bel izgled psa. Pa to sem že enkrat napisala.
Iz standarda za cotone (FCI Standard No. 283)
citiram:
"COLOUR : Ground colour : White. A few slight shadings of light grey colour (mixture of white and black hairs) or of red-roan (mixture of white and fawn hairs), are permitted on the ears. On the other parts of the body, such shadings can be tolerated, if they do not alter the general appearance of white coat. They are however not sought after."
In DA. Gipsy ima vzrejno dovoljenje.
Lep pozdrav
Logiran
https://sites.google.com/site/slomartuft/
NAMI
novinec
Sporočil: 7
«
Odgovor #367 :
četrtek, 19.01.2006 : 11:15:58 »
Že dolgo berem vašo debato o kotončkih, sedaj ko se je bombažka odločila da bo sodelovala sem se pa tudi jaz opogumila. Kot prvo bi rada povedala, da sem lastnica cotona in mi za izbor te pasme ni prav nič žal. Resnično so nekaj posebnega, čeprav se vsak pred odločitvijo zanj mora zavedati, da je z njegovo nego kar precej dela.
Posebej bi pozdravila ppetro, s katero sva se srečali v soboto na raztavi in bi mi bilo res žal, če bi seumaknila iz te debate. Ppetra popolnoma te razumem, saj preden sem jaz dobila mojega Taia sem bila prav tako zmedena kot ti. želela sem si cotona, vendar jih ni prav lahko dobiti poleg tega pa je še cena zanj zelo visoka. Kamor koli sem poklicala so mi govorili, da bodo parili šele čez nekaj mesecev, jaz pa sem ga komaj čakala. Zato sem zanj prevozila dolgih 1600 km, ko smo ga šli iskat.
Vzrediteljica mi je vsakih 5 dni pošiljala slike od rojstva naprej in smo ga čakali kot novega dojenčka.
Ko smo ga prišli iskat, bi lahko bil najgrši najbolj neprimeren, vendar bi vzela prav njega ker smo ga že v pričakovanju tiste 3 mesece tako vzljubili. Takega kot boš vzela, sem prepričana da bo tvoj naj leši kuža. Vendar ostalim forumcem dam tudi prav, kajti če misliš plačati visoko ceno zanj, kot si mi v soboto povedala, menim da moraš dobiti zelo perspektivnega mladiča, drugače bi morala biti vzrediteljica tako poštena da ti zanj manj zaračuna.Vsaj tako je naredila moja. Taj kot si videla je cel bel in je bil tudi vreden svoje cene, medtem ko šarani so imeli nižjo ceno. Če si želiš vzrejati dobre cotone in obiskovati raztave potem ti odsvetujem tistega psa saj si sama videla kako je bilo z Gregorijem v soboto. Gregi je fantastičen pes vendar v tisto črno barvo sem začela že jaz dvomiti, čeprav vzrediteljica pravi da je še mladiček in bo najbrž zbledela črna barva. Če pa želiš psa zase, za crtanje in nimaš z njim velikih načrtov, potem ga pa le kupi vendar skušaj znižati ceno, kar je bolj pošteno. Iz vsega srca ti želim, da čimprej kupiš cotončka in se nam pridružiš v uživanju z njimi.
Logiran
vesna
tukaj sem doma
Spol:
«
Odgovor #368 :
četrtek, 19.01.2006 : 12:17:59 »
Čim več takšnih odgovorov NAMI!
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 140
«
Odgovor #369 :
četrtek, 19.01.2006 : 19:24:35 »
Pozdravljena NAMI! Upam, da Ppetra še ni zapustila debate, ker imasedaj z bombažko že dve odgovorni lastnici na forumu!
Logiran
Tia
rad pišem
Spol:
Sporočil: 446
«
Odgovor #370 :
četrtek, 19.01.2006 : 23:53:06 »
ppetra - jaz se pač umikam iz debate, ker nisem strokovnjak za to pasmo in sem svoje mnenje že večkrat povedala; tvoje so pa nadaljne odločitve. Ti pa - tako kot vsi - iz srca želim, da čimprej dobiš svojega psička in da z njim maksimalno uživaš!
Sicer se mi zdi pa super, da je ta tema zaživela in bi bilo škoda, če si ne bi z ostalimi lastniki izmenjevala nasvetov in iskušenj!
Lp
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #371 :
petek, 20.01.2006 : 01:11:44 »
Evo me
No tudi sama sem se hotela umaknit, ker sem na pasjem področju še čisto nova in še ne vem veliko, in prav zato se nisem hotela pričkat kaj je prav in kaj ne, še manj pa to, da bi kdo zaradi mene zapuščal to temo.
Pozdravček NAMI
lepo, da se nam je pridružila še ena lastnica cotončka.
No pa se vrnimo na našo temo o cotončkih...
V sredo sem zaarala psičko, ampak ne tisto o kateri je bilo toliko govora. Sabo sem vzela lastnico cotonke in vzrediteljico le teh. Svetovala mi je drugo psičko, tako da sem se potem odločila za tisto.
Še to Gipsy je punčka, mislim da sem zasledila, da je nekdo napisal on. Pa mladičke bo imela spomladi, lastnica mora najti samo še ustreznega samčka.
NAMI, a bi se dalo slučajno videti kakšno sliko od psička, Gregorija (upam da sem pravo ime napisala), ker ga nisem videla v soboto in me zanima kakšen je.
LP
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
Spol:
«
Odgovor #372 :
petek, 20.01.2006 : 01:24:25 »
Bombažka, a bi mi lahko napisala firmo od krtač oz glavnika,ki jih uporabljate za svoja psa, vedno pozabim. Na raztavi pa nisem našla oz. sem firmo pozabila in nisem bila sigurna, če je to to, niti nisem vedela kaj vzeti, je bilo preveč krtač na mizi
.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 4.406
«
Odgovor #373 :
petek, 20.01.2006 : 03:04:09 »
Bravo, Ppetra! Čestitke!
Zdaj pa sledi sladko pričakovanje tvoje nove najboljše prijateljice....
Logiran
mojčica
rad pišem
Spol:
Sporočil: 321
«
Odgovor #374 :
petek, 20.01.2006 : 09:50:56 »
Ppetra čestitke! Super! Bomo videli tudi kakšne slikce?
Mene pa zanima kako je s paritvijo pri psih? Koliko stane skok psa? Se plača vsak skok posebej? Se skok plača, če na primer psička skoti samo enega ali dva mladička?
Logiran
Strani:
1
...
20
21
22
23
24
[
25
]