mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 23.04.2025 : 21:45:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 348936 krat)
0 članov in 5 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273

« Odgovor #660 : četrtek, 02.03.2006 : 12:25:10 »

Pri kateri starosti pa je najbolj priporočljivo da gre kuža v šolo? Ali je tako, da če lahko, tudi takoj ko ga nov lastnik dobi?
Bombažka, pri kateri starosti sta bila pa vaše dva cotončka v šoli?

Še to, a vaše kužke sneg kaj moti glede lulanja in kakanja, kr ni travice? In, a obe potrebi opravljajo na travi ali tudi na betonu, ker moja hodi kakat samo na beton, lulat pa samo na travo (kolikor jo je), ima to kakšen pomen? No danes je kar čudno pogledala ko zjutraj ni bilo trave pred hišo in potem sem ji malo pometla sneg stran in je šla lulat Smiley.
Sem slišala da ima ena lastnica cotončice kar probleme glede tega, že recimo takrat  ko je trava mokra (rosa) njena noče it gor lulat.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
Sporočil: 4.406

« Odgovor #661 : četrtek, 02.03.2006 : 12:40:01 »

Kužki gredo v tečaj za mladičke takoj, ko so še drugič cepljeni proti kužnim boleznim, se pravi pri približno 3 do 4 mesecih, imeli pa smo že tudi 2-mesečne tečajnike. Tečaj je prilagojen za mladičke, tisti kužki, ki se šolajo tako zgodaj, imajo veliko prednost pred ostalimi psi, ker se v tej starosti zelo radi učijo.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #662 : četrtek, 02.03.2006 : 12:51:03 »

Aha.
Moja je bila 14 dni preden sem jo vzela prvič cepljen proti petim boleznim (stara 2 meseca) in zato takrat ni dobila še enega cepiva, vzrediteljica pa mi je svetovala naj to naredim pri njenih 6 mesecih, a jaz to lahko že prej naredim? Kolikšen naj bi bil razmik med prvm in drugim cepljenjam?
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #663 : četrtek, 02.03.2006 : 12:58:27 »

Ppetra, moja dva sta šla v šolo oba pri starosti približno 8 mesecev. Iz enostavnega razloga, ker se je šola pač takrat začela. Za Čupija je bil to jesenski termin (med poletnimi počitnicami ni bilo organiziranega nič), za Gija pa spomladanski (pozimi ni bilo nič). V Mariboru tudi takrat še ni bilo igralnih uric (sedaj so že za še mlajše kužke).
Če bi imela jaz takšno možnost, kot jo imaš ti sedaj, ne bi odlašala. Tvoja Lotty za šolanje ni nič premlada, želim ti, da se ta tečaj čimprej začne in da se v živo prepustita Kalsang.

Glede opravljanja potreb pa moja dva te zadeve doma najraje - praviloma - opravita na travi (najbolj stran od hiše, čisto pri sosedovi ograji), nikoli recimo na tlakovcih oziroma pločniku okrog hiše. Ko je sneg malo čudno gledata in traja dalj časa, predvsem da najdeta primerno dišeče mesto za kakanje. Če gremo v park ali v mesto pa v nujnih primerih kjerkoli opravita, označevanja po vseh vogalih v centru pa tako ali tako ne dovolim (to bi do onemoglosti delal Čupko).
Vem pa, da nekateri kužki (predvsem psičke) res komplicirajo kar se tiče površine na katero se bodo blagovoljili ponečediti. Sicer pa, saj se tudi sami zmrdujemo, če imajo v kakšnem lokalu zanemarjene toalete, kajne  Roll Eyes.
Logiran

bauci
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.435

« Odgovor #664 : četrtek, 02.03.2006 : 13:00:37 »

Bombažka, ti si iz Maribora? jaz tudi!  Grin samo nimam cotončka... ampak berem pa vedno to temo, ker so mi zelo všeč.
Logiran
Uma
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.309

« Odgovor #665 : četrtek, 02.03.2006 : 13:01:39 »

ppetra drugo cepljenje proti kuznim boleznim, bi naj bilo obvezno 4 tedne po prvem, tako da nikakor ne cakaj tako dolgo.

Glede lulanja in kakanja...moja lula in kaka samo na travici, na snegu pa ni problemov.
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #666 : četrtek, 02.03.2006 : 13:16:12 »

Ppetra, vzrediteljica ti je verjetno dala tudi knjižico, v kateri je vpisano Lottino cepljenje. Tam piše tudi datum, kdaj moraš ponovno cepiti proti kužnim boleznim. Proti steklini pa moraš po zakonu cepiti med 3. in 4. mesecem starosti. Takrat bo Lotty dobila tudi čip in potni list.

Ne vem zakaj je vzrediteljica rekla, da čakaj do šestega meseca. Enkratno cepljenje proti kužnim boleznim nič ne zaleže, čas prvega cepljenja proti steklini pa je določen z zakonom.

Poglej, kateri datum je predviden za drugo cepljenje v knjižici, da ga ne boš zamudila...

Pri nas v šoli ponavadi svetujemo, da naj ljudje kužka še drugič cepijo proti kužnim boleznim  preden pridejo v tečaj. Cepljenje proti steklini pa pride nekoliko pozneje.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #667 : četrtek, 02.03.2006 : 13:17:02 »

ja, petra, moraš cepit. mojo sem sicer morala 3x, ker je bila prvič hitro cepljena ( pri 6tih tednih), pa sem jo potem še 2x. zdaj pa imava za eno leto mir!  Smiley
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #668 : četrtek, 02.03.2006 : 13:22:21 »

No ker psičko odplačujem po obrokih mi ni dala te knižice (češ, da se malo zavaruje). Sej jo moram poklicat, samo je ravno rodila in ima verjetno veliko dela in je nočem še jaz obremenjevat, jo pa imam namen v kratkem poklicat.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #669 : četrtek, 02.03.2006 : 13:24:27 »

Aja, to za cepljenje pa mislim da ji je vetrerinar rekel. Nič se bom bolje pozanimala še glede tega.
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*

« Odgovor #670 : četrtek, 02.03.2006 : 13:27:01 »

saj sem laik kar se tiče prodaje psov, ampak a ni čudno, da ti ne da knjižice??? recimo, da ti ne bi še dala rodovnika, ampak kam pa boš vpisovala cepljenja? ali pač narobe gledam na to?  za kužne pa jo moraš cepit, za steklino pa še ne ( ne vem, koliko je stara).
Logiran
JennyK
rad pišem
Sporočil: 435

« Odgovor #671 : četrtek, 02.03.2006 : 13:43:22 »

Malo z zamudo, pa vseeno hvala za odgovor, Kalsang (kar se tiče zatezne/nezatezne ovratnice).
Naša pesjanka tudi nič ne komplicira glede iztrebljanja. Edina "težava" je, da ogromno lula; pravzaprav ne lula, ampak markira kot kuža.  sram In ko greva kam, kjer je ogromno kužkov in posledično vonjev, ima nogico skoz "v luftu" in lula....  Angry
Logiran
vesna
tukaj sem doma
**
Sporočil: 2.500

« Odgovor #672 : četrtek, 02.03.2006 : 14:28:55 »

Jah Varja nekako tako je kot predvidevaš - sama sem že tudi večkrat slišala za obročno odplačevanje (kar je super in lepo od vzrediteljev da dajo tole možnost) - in ja rodovnik se obdrži do odplačila, knjižico pa moraš imet, kam pa naj veterinar nalepi nalepko da je kuža cepljen?
Logiran
Kalsang
živim tukaj

« Odgovor #673 : četrtek, 02.03.2006 : 14:30:17 »

Ppetra, prosi vzrediteljico za knjižico in pelji Lotty na cepljenje, drugače bo še prvo cepljenje čisto brez veze...
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #674 : četrtek, 02.03.2006 : 14:42:18 »

Ne vem sicer res zakaj mi ni dala knižice, samo tudi nisem nič komplicerala, ker ko jo bom rabila jo bom itak šla iskat. Mislim da mi je tudi sama rekla, da je ni dobila, ko je psičko odplačevala na obroke, samo po moje to ni čist tako, ker je mogla psičko če zmejo pripeljat itd.
Bombažka, a sta imela vaše dva kužka, ko ste ju dobili že vsa cepljenja narejena? Ker koliko se spomnim mi je vzrediteljica rekla, da bo prva cepljenja naredila ona in jaz potem šele tista, ki so čez eno leto, no zdaj pa tako. Hmmm Undecided
Logiran
Strani: 1 ... 40 41 42 43 44 [45] 46 47 48 49 50 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.