mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 21.04.2025 : 15:49:36

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 346218 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Tia
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 446

« Odgovor #285 : torek, 10.01.2006 : 23:41:13 »

ppetra - a tvoja je obarvana samo po glavici?
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.273

« Odgovor #286 : torek, 10.01.2006 : 23:56:56 »

Ja, in to kar dost, pa na hrbtu oz ritki ima dva flekca (http://ppetra.moj-album.com/album/1704762/?os=1887468 ) . Bolj me mogoče skrbi glavica njena.

Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #287 : torek, 10.01.2006 : 23:59:20 »

Radovna; saj sem dobila ZS, hvala. Sej vam gre  Wink Smiley
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #288 : sreda, 11.01.2006 : 10:32:09 »

Že dalj časa se zelo zanimam za cotone, povsod piše da so pravi cukerčki...mi mogoče kdo, ki ima doma cotona zna opisati kako je z njim živet? Imajo kakšne svoje muhe? Se radi češejo? Kopajo se verjetno radi. Wink

Imajo v stanovanju vonj po psu? Ali je v stanovanju dlaka, če ga krtačiš redno tedensko? Huh

Meni je pa coton še bolj všeč, če ima majhno liso na ušesku. Smiley
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #289 : sreda, 11.01.2006 : 11:07:05 »

No iz prve roke ti še ne morem govorit, lahko pa ti povem, kaj sem slišala in videla sama:

Kopajo se verjetno radi. Vzrediteljica mi je povedala, da se en od njeni cotončko ful rad kopa poleti na morju, druga cotonka pa ne, ker naj bi imela slabo izkušnjo z vodo in se sedaj malo boji oz, ji ni do kopanja

Imajo v stanovanju vonj po psu? Ali je v stanovanju dlaka, če ga krtačiš redno tedensko? Moram reči, da ko sem prišla k vzrediteljici nisem zavohala psov, in tudi ko sem bila čisto zraven njih, še celo rekla mi je, naj ga povoham, in res, ko sem se ga že cisto dotaknila sem ga zavohala.To je moja izkušnja, ne vem pa kako je z mokro dlako itd. Kar se pa dlake po stanovanju  tiče, jaz je v njenem stanovanju nisem videla, no sigurno je kak lasek kje, ampak na splošno sem dobila dober vtis.

To so moje prve izkušnje s temi kužki, bi bilo pa res fino slišat še koga, ki tega kužka že ima doma.

LP
Logiran
martinca
nekaj malega že vem
Sporočil: 140

« Odgovor #290 : sreda, 11.01.2006 : 14:13:08 »

Če prav razumen, sta oba fantka?
Oba sta fantka! Eden se razstavlja in mogoče bo tudi v Ljubljani!
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #291 : sreda, 11.01.2006 : 17:48:25 »

No super, bom šla pogledat in upam, da ga bom videla.
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #292 : sreda, 11.01.2006 : 23:26:20 »

Pozdravljeni ljubitelji psov, še posebej cotončkov !
Že dolgo prebiram ta forum, sedaj pa sem se končno tudi sama odločila deliti svoje veselje in izkušnje z vami. Sem ponosna lastnica tistih dveh cotončkov o katerih je v svojih sporočilih govorila Martinca, tistih o katerih je govorila tudi vzrediteljica bodoče Ppetrine psičke.
Da ne bi v svojem prvem sporočilu kar nekaj nakladala, bom počakala na konkretna vprašanja.
Do takrat pa lep pozdrav in poljubčka od Čupija in Gija.
Logiran

Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #293 : sreda, 11.01.2006 : 23:29:36 »

bombažka, pozdravljena Smiley No, ne se pustit prosit in napiši kaj več o tvojih cotončkih. Predvsem pa nas (mislim da ne samo mene...) zanima tvoje mnenje o obarvanosti cotonov.
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #294 : četrtek, 12.01.2006 : 00:12:47 »

No Geri, pa si postavila konkretno vprašanje Smiley

Najprej splošno o nas.
Na sinovo prigovarjanje in hkrati za izpolnitev moje dolgoletne želje smo najprej dobili Čupija (Orobianco Charmer), ki je pravkar dopolnil tri leta. Za svoj drugi rojstni dan je Čupi dobil najboljšega prijatelja Gija (Orobianco Guy), ta pa ima sedaj 17 mesecev. Kot vidite oba prihajata iz iste psarne, iz Zagreba.

Sedaj pa še obarvanost.
Moje mnenje je, da coton, ki se ni skotil popolnoma bel, ne bo nikoli popolnoma bel. Moj Čupko je skoten bel, Gi pa je imel preko ušes zelo svetlo rjave lise. Sedaj, pri 17 mesecih je na pogled 100 % bel, če pa mu privzdignem uho, se vidi majhen ostanek šampanjsko bele barve. Torej, če sklepam po svojem, potem tudi od črne barve nekaj ostane, čeprav na nekaterih mestih popolnoma izgine, na drugih pa vsaj zbledi. Kar pa seveda ni nič hudega, kot je bilo že omenjeno, in je tudi simpatično in šarmantno.
Glede razstavljanja pa v standardu piše, da je dovoljena obarvanost po glavi oziroma ušesih ter po telesu, če ne spremeni vtisa bele barve, da pa je diskvalifikacijska napaka popolnoma črna barva (to najdemo v originalnem, neposlovenjenem standardu). Zdaj pa, ker cotonov ne vzrejam (čeprav sem jih videla že veliko mladičkov in potem odraslih), ne morem vedeti ali bo mali psički, ki si jo želi Ppetra, tista črna packa na hrbtu ostala ali bo posvetlela ali popolnoma izginila. Tudi vzreje s konkretno to psičko po mojem ne moremo vnaprej napovedati. Če bo postala v osnovi bela bo dobila vzrejno dovoljenje, če pa bodo ostale čisto črne lise, pa vzrejnega ne bo.

Narava bo naredila svoje oziroma tisto, kar je zapisano v genih.
Logiran

Geri
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.546

« Odgovor #295 : četrtek, 12.01.2006 : 00:30:15 »

bombažka, hvala za razlago. To da je črna barva diskvalifikacijska pa še nihče ni omenil... a imaš kaj slikic tvojih dveh kepic? A na razstavo pridete v Lj?
ppetra, upam da si izvedela kaj uporabnega in da se boš lažje odločila!
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #296 : četrtek, 12.01.2006 : 00:34:20 »

Ja, na razstavo v Ljubljano prideva z Gijem. V soboto. In na specialko. Slikice pa tudi imam ampak se moram še naučiti kako jih spraviti v moj album oziroma do vas. To bo moralo počakati do naslednjega tedna.

Lahko noč
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #297 : četrtek, 12.01.2006 : 00:48:20 »

No lepo da se nam je Bombažka pridružila. Po vsej verjetnosti se potem vidimo v soboto Smiley

Ja, sem se že odločena, psička bo moja in pika, pa kar bo bo, Smiley ne saj se hecam. Moram reči, da sem odkar ste me s tole barvo malo zabedirali, kar veliko poizvedovala in tudi veliko izvedela, ter se "pomirila" . Ko se je začela debata o barvi sem nehote pozabila, da je barva le ena od lastnosti dobrega kužka, in sem vse spraševala samo to. Vzrediteljica cotonov Renata pa me je lepo opomnila, da naj gledam tudi druge stvari kot so : hrbtna linija, vrat, glava, rep, noge, dolžina "bicelnov". Tako da se z barvo ne bom več tako obremenjevala in bom upala, da bo psička, ki sem si jo izbrala imela vse drugo, tako kot je prav. Bo že čas pokazal kakšna bo postala, če bo pa preveč obarvana bo pa še vedno moja naj kužika Smiley

Še eno vprašanje za Bombažko:  na podlagi česa se boste odločili, (če vas bodo prosili) da boste dali lastniku s psičko parit svojega psa?

LP
Logiran
mojčica
rad pišem
Sporočil: 321

« Odgovor #298 : četrtek, 12.01.2006 : 09:46:29 »

Ppetra hvala za odgovore. Wink

Vprašanja za Bombažko:
Imata vaša cotona kakšne svoje muhe?
Se rada češeta,kopata?
Imata v stanovanju vonj po psu?
Ali je v stanovanju dlaka, če ga krtačiš redno tedensko?  Huh

Upam, da ni preveč vprašanj.Najlepša hvala za odgovore. Wink
Logiran
r1ata
midi

« Odgovor #299 : četrtek, 12.01.2006 : 15:46:25 »

Ppetra
Ko sem kupovala svoja psa sploh nisem razmišljala o parjenju oziroma sem bila prepričana, da za to sploh ni nobene možnosti glede na (takratno) redkost teh psov v Sloveniji in bližnji okolici. Sedaj se je priljubljenost in poznavanje te pasme razširilo in obstaja potencialna možnost, da bo eden izmed mojih dveh mogoče pa res kdaj skočil. Pred tem se bom posvetovala z vzrediteljico mojih dveh, preštudirala rodovnik bodoče neveste ter spoznala njo in njene lastnike. Prvi pogoj pa je seveda, da ima psička opravljen vzrejni pregled, pa nekaj lepih ocen priznanih sodnikov ali kakšno zaključeno prvaštvo tudi ne bi škodilo.

Mojčica
Ne vem kaj bi pri mojih lahko štela za muhe. Pa vendar: prosjačita pri mizi, vodo pijeta iz pipe na bideju, spita v moji postelji, vsak dan (tudi po dežju ali v snežnem metežu) morata na sprehod, da prebereta vsa SMS sporočila in se podpišeta pod svoja,... Če pa si mislila na muhavost ali trmo, pa ti zagotavljam, da cotoni trmasti niso. S pravilno vzgojo - lepo besedo in nagradami - so pripravljeni ob vsakem času narediti vse kar od njih zahtevamo. Predvsem pa niso zamerljivi. Moj Čupko morebitno kreganje nanj kar presliši, Gi pa včasih za trenutek čudno pogleda, mogoče kdaj za trenutek odvrne pogled, to je pa tudi vse. V naslednji sekundi pozabi.

Češeta se oba rada. Čupko na tleh. Ko se sama spravim na tla in vzamem v roke krtačo, kar sam pride in se uleže na hrbet. Gi se češe na razstavni mizi, saj sem ga od malega na to navajala, da je meni lažje in vzravnano stojim zraven. Kopata se. Definitivno. Ampak kadar jaz hočem in ne vem če ravno uživata. Res pa mirno stojita in čakata da mine. Od mojih se ni še noben kopal v morju ali jezeru, ker tega nisem dovolila, bi pa prav gotovo zaplavala za nami, ko gremo mi v vodo.

Vonja nimata oziroma nimata pasjega vonja. Dišita po šamponu ali mehčalcu ali mojem parfumu. Tudi kadar sta mokra nimata značilnega pasjega vonja.

Dlaka ob rednem česanju ostane na krtači, vendar tedensko česanje pri cotonih (vsaj do starosti 2 let) ne štejem za redno česanje. Redno česanje pomeni vsak dan ali vsaj vsak drugi dan. V tem primeru dlake po stanovanju ni sploh če je kuža sam. Pri meni sta dva pa se igrata, vlečeta za dlako in ravsata, kar posledično pri veliki borbi pusti tudi sledove dlake.

Upam, da sem vsaj približno napisala odgovore na vaša vprašanja.
Lep pozdrav
Logiran

Strani: 1 ... 15 16 17 18 19 [20] 21 22 23 24 25 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.