mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 02.07.2024 : 16:45:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 294429 krat)
0 članov in 25 gostov pregleduje to temo.
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2235 : četrtek, 26.07.2007 : 14:38:19 »

Danes zjutraj je jedla kornfleks in malo mleka, pomoje je to vzrok, ker po briketih še ni bilo nič takega. Tko, da bo dobila le kornfleks brez mleka naslednjič. Sej to se načeloma zgodi 2x na mesec, amapk ko pa se je pa zoprno...

Je pa res, da bi jo morala bolj spremljat, sam sej veš kako je, ko ti pogled za minuto uide kam drugam... Bana že naredi sračkanje....
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2236 : četrtek, 26.07.2007 : 14:38:58 »

Drugač je bil pa drekec srednje mehek  Cheesy
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2237 : četrtek, 26.07.2007 : 20:41:22 »

Mi imamo samo brikete na jedilniku, enkrat na teden malček "actimela" drugače pa ko jst kaj jem, ji na koncu dam samo malček malček, tolko da se oblizne in potem še ceu dan za mano hodi Wink pa se nam je tudi to enkrat zgodilo, da se je kakec ujeu na dlako in je biu tak jok da sem še jst skočila v zrak kaj je.. pa sm ji prou malček okrog ritke ostrigla dlako in zdej je ok.. ko jo takole gledam k se sprehajava zunaj in teka pred mano.. ne vem kako je z ostalimi cotončki ampak ima tako lepo ritko  Grin Grin
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #2238 : četrtek, 26.07.2007 : 20:58:35 »

Driska po mleku in kosmičih? Nič nenavadnega. Nekateri psi že po mleku driskajo, kosmiči pa sploh prej poženejo kot ne. Če ne prenaša tega, ji pač te hrane ne dajaj. Striženje okrog ritke? Hahaha, dajte ga malo manj biksat, no.

Zakaj sem sploh načela temo o popularizaciji pasme? Ker imam poln pisker ljudi, ki kupijo luškanega kužka, ne da bi se jim sploh sanjalo o pasmi, sprašujejo osnove potem, ko je pes že doma, rešujejo probleme, ko so že tu, ponavadi se jim pa še to ne da. In kdo potem potegne kratko? Pritisk mi je dvignilo sporočilo na enem sosednjih forumov, kjer so se pohvalili, da so rezervirali kotona in potem sprašujejo (pazite, pes je že rezerviran) po izkušnjah s pasmo. Mislim, halooo? Seveda sem ponorela tudi tam. Seveda je odvec pricakovati temeljite priprave in poznavanje pasme. Saj, pomembno je to, da bodo imeli kotona, ker je pac to ta trenutek in pasma. Ma res ne vem, kdaj se bo ljudstvo zavedalo, da pes ni par cevljev, ki jih lahko zamenjas ali vrzes v kanto, ce ti niso vsec ali se jih navelicas.

Razmisljam tudi, kaj in kako bi lahko omilili vse to kakanje, da bi ga zajezili, je verjetno utopija. Pomislila sem na temeljito in realno predstavitev pasme z vsemi prednostmi in slabostmi, ki bi jo spisali tisti, ki imate z njo vec izkusenj. Kaj pravite?

Lp Neza



Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #2239 : četrtek, 26.07.2007 : 21:10:13 »

Tole kar si napisala sem ravno danes občutila v enem od mailov. Neko se je odzval na moj oglas in pravi da bi imeli črno belo psičko  in da ga zanima kako veliki so tile kužki in kako dolgo dlako imajo. Hm, v oglasu sem dala povezavo do opisa pasme, pa me potem nekdo vpraša kako veliki so tile kužki in kako dolgo dlako imajo. Pa zdaj ne vem a ne znajo pogledat kakšni kužki so cotoni, al kaj. Pa še to mi je smešno v oglasu napišem da je cena 1.500 EUR in v vsakem mailu, ki ga dobim, piše koliko stane kuža. Res ne razumem a ljudje ne znajo brat al so tako neumni al se delajo frabcoze??? Kot pravi kupujejo cotona pa pojma nimajo kaj to sploh je.

Tvoja ideja Neža, se mi zdi pa ful dobra, čeprav pomoje je najbolj pravi naslov Bombažka, ker ima izmed nas največ izkušenj in največ ve (če pa ima čas za to pa... ne vem). Kako bi se tega nekdo lotil...hm ne vem.
Logiran
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #2240 : četrtek, 26.07.2007 : 21:12:59 »

Mhm, ce sem ze dala idejo, jo lahko recimo vsaj pomagam zaceti. Recimo lahko prevedem standard. In povzamem vase izkusnje iz tega, kar ste pisali tu in potem to nalimam sem, vi pa dopolnite. Izkusenj s pasmo nimam iz prve roke, vi z njo zivite in veste neprimerno vec kot jaz, ki so mi psi samo izjemno vsec in druzenje s Puhkoma v izjemno veselje Smiley. Kaj pravite na to? Lp Neza
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Agnes
Neža Vilhelm
midi
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.127


Setri so carji!


« Odgovor #2241 : četrtek, 26.07.2007 : 22:31:26 »

Seveda se nocem vsiljevati v karkoli, ampak menim, da je Bombazka ze velikokrat napisala ene nasvete, jaz bi jih samo prepisala in zbrala v celoto, da ne bo treba se enkrat.  Wink

Lp Neža
Logiran

Ne hodi pred menoj, morda ne bom sledil. Ne hodi za menoj, morda ne bom vodil. Hodi ob meni in mi bodi prijatelj.
(Albert Camus)
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2242 : petek, 27.07.2007 : 01:04:16 »

Če sem napisala, da sem Emmy postrigla okrog ritke nisem mislila da sem jo kot pobrila, ampak sem ji v premeru enega centimetra skrajšala dlako za 0,3 centimetra.. Ljudje smo si različni, ne odobravam tistih, ki najprej kupijo/rezervirajo psa zato k zgleda lep, šele potem pa začnejo tuhtati pa kako to in kako ono.. Sama prebiram knjige in drugo literaturo o psih od mojega 12. leta (celo v dnevniku imamo zapisano, daj sem se začela zavedat, da si želim štirinožnega prijatelja za družbo, ne pa zlato ribico k jo lahko samo gledam..) in po petnajstih letih branja in študiranja, ko sem mislila, da sem dovolj zrela in za psa in za takšno pasmo, danes si pa lahko sama sebi položim roko na srce, da nisem vsemu kos in da ni vse tako enostavno, kot je v knjigah napisano ali pa, da prebereš in začneš izvajat oziroma uresničevat..
Meni se zdi malček za lase privlečeno tukaj dajat take poste o tem da so cotoni in in sedaj navalimo na njih, potem pa kao "strizimo dlako" ali kaj podobnega.. Sledim forumu že doooosti časa, sem si vzela čas prebrat temo o cotonih od prvega posta do tega, ki ga sedaj pišem, sem se celo danes srečala z Jonatanom, mogoče se ga spomnete iz zelo prvih postov v tej temi, iz Nove Gorice, je imeu enega prvih cotonov v Sloveniji, ki je žal že pokojni in sva si izmenjala nekaj besed in sem vesela, da sem ga prepoznala prav zaradi tega foruma.. Ne vem, se mi zdi, da tukaj v tej temi in na tem forumu se pogovarjamo oziroma si dopisujemo tisti, ki vemo zakaj sploh imamo oziroma si želimo prav cotona in če nekdo od nas vpraša ali pove, da je postrigel ritko, je to primerljivo s postom o tem, da se lahko skrajša dlaka po nogicah poleti, ko se gre na morje, da je kužku lažje in lastniku prav tako.. Ali smo ga tudi tukaj biksali? S tem se ne dela nobene škode ne pasmi ne kužku in ne "standardu", če je nekdo črn, drugi bel, tretji pa rjav, če nekdo hodi po razstavah, drugi ne..tukaj smo tisti, ki smo zaljubljeni v to pasmo in naše kužke in s kakšnimi še tako neumnimi vprašanji si lahko pomagamo med sabo tudi z neumnimi odgovori..Delimo si izkušnje, če jih nekdo upošteva prav, če ne pa tudi prav.. zakaj je sploh potem forum odprt..
Če želite naredit temeljito predstavitev pasme..vsaka vam čast..Če pa nekdo pove svojo izkušnjo, ki ni po "standardu" še ne sodi v isti koš, kot tisti, ki ne ve niti da ima pes štiri noge in da celo laja..

Sem malček jezna, ne jemljem osebno, kar je bilo napisano ampak, če je to forum, kjer je potrebno postavljat vprašanja in odgovarjat po "standardih".. potem.. ne vem sem brez besed, mi je škoda besed za tako misleče..pa brez zamere..
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2243 : petek, 27.07.2007 : 07:18:40 »

Agnes, a ni forum zato, da si delimo nasvete in da tisti manj izkušeni s to pasmo vprašamo tukaj?Huh Jaz mislim, da je forum namenjen tudi temu! Pa še to, bolje vprašati, kot zafrkniti zadevo!!!
Logiran
Nati80
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 399


« Odgovor #2244 : petek, 27.07.2007 : 09:02:58 »

Verja, če sem prav razumela ste bili včeraj na individualnih.. Kako je bilo, kako to zgleda?
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2245 : petek, 27.07.2007 : 09:17:32 »

Ja včeraj smo bili na individualnem tečaju. Traja približno eno uro in pol, gospa nama je razložila vse v zvezi s klikerjem, kakšne ukaze uporabljamo za določene zadeve.... skratka to je bila celotna teorija šolanja. Sedaj bomo poskusili doma kako bo šlo, jeseni pa gremo itak v šolo z Bano (vsaj mislim, da bomo šli). V plačilo individualne ure spada zraven še več brošur pasje šole in pa kliker.




Logiran
sue_
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 102


« Odgovor #2246 : petek, 27.07.2007 : 09:49:09 »

Mene je tut kr mal pogrelo tole vse včeraj...kam se boš pa obrnu po nasvete potem,ok lahk k rejcu,ampak ne morš pa skos klicarit pa spraševat,ker bi te zihrt nekam poslali,če pa si že na obisku pri rejcu,pa tut kej pozabiš,pa se spomneš pozneje.Pri nas že od nekdaj kar pomnim za sebe,vem da imamo pse doma in vedno sem jih imela ful rada,se igrala z njimi,sprehodi itd...Ampak sedaj bo drugače,ker bo moj prvi pes,ki bo v stanovanju,tega pa nisem navajena,zato pač več vprašanj.Kuža je kuža,res pa je da ima vsak svoj karakter in vem ,da ga ni enakega,ker sem jih pač spoznala že kar nekaj (ki smo jih imeli doma).Meni so všeč vsi psi,pa ni važno a je pasemski al je mešanc,pač že od negdaj sem zaljubljena v pse.Nisem pa vedla tut prej da so cotoni tk in kao,ker sploh še nisem nobenga nikjer vidla tut prej,dokler jih nisem odkrila.In bil mi je všeč kot pes,karakter (ko sem prala o njem in se pozanimala in potem ga še videla v živo),ne pa zato ker naj bi bil moderen.Prvo sma se s tipom hotla odločit za mešanca,ampak pri mešancu nikol ne veš kaj dobiš,niti kako velik bo,v stanovanju pa bi raje imela manjšega psa,v zavetišču pa je ful težko dobit psa manjše rasti.Potem sma se odločala za višavca,ampak karakterno kokr sma se pozanimala o njem,nama nekak ni ustrezal in na koncu sma našla Cotončke in po vseh informacijah nama je najbolj ustrezal.Če bi bilo po moje in bi bile zmožnosti bi imela nemško dogo,ampak nemško dogo v stanovanju imet  Undecided nebi šlo.Kot sem rekla,vsi pesoti so mi lepi,najlepši in  Kiss,pač sem zaljubljena v pesote  Cheesy...
Drugač pa Agnes,če se ne motim ti nimaš Cotona,boš v bistvu napisala o Cotonih vse kar veš teoretično...s prve roke pa je najboljši nasvet od nekoga,ki izkušnje s tem pesekom ima (tut teorija more bit,da ne bo pomote).Ta forum je pač da si pomagamo med sabo in to se mi ne zdi čisto nič spornega,kvečjemu hvala bogu,da ni pol kakih hudih al pa še hujših problemov z našimi kužki,pa če tudi je to kr ena banalna stvar ki jo človek vpraša alpa kr ena neumnost,zato ta forum je.
(se opravičujem za moje pisanje,sem ful hitela Smiley )
Logiran
Verja
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 200


WWW
« Odgovor #2247 : petek, 27.07.2007 : 10:19:28 »

Tudi mi smo imeli doma že veliko psov. Odkar sem se jaz rodila so pri hiši psi. Najprej smo imeli Kraškega ovčarja, nato dva Bobtaila in sicer vse od njihovega drugega meseca starosti. Jasno vsak je bil karakterno drugačen.

Nato smo dobili leto in pol starega višavca, ki je že vse ubogal in bil naučen, ko je prišel k nam. Ker je Coton čisto nekaj drugega kot do sedanji naši kužki postavljam pač vprašanja na ta forum. Pri nas doma nismo neizkušeni, je pa vidna razlika med velikimi pasmami in malimi pasmami, ker je to naš prvi mladiček majhne pasme, se zato posvetujem tukaj gor na tem forumu.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 29.342


Sijejo zvezdice na nebu ...


WWW
« Odgovor #2248 : petek, 27.07.2007 : 10:42:40 »

Hm, kaj naj recem? Smiley Vsi imate nekako prav in seveda je ta forum zato, da si izmenjate izkusnje in da iz teh vasih izkusenj poberejo kaksne informacije tudi morebitni bodoci lastniki, ki se za pasmo odlocajo tako "po slikah", pa potem tukaj lahko preberejo zaplete in razplete raznih tezav, ki so skupne vsem pesjanom ali prav posebej cotonckom.

Res je tudi to, da se tukaj zbirate predvsem tisti, ki ze veliko veste na splosno o psih in o tej pasmi in ki ste tudi pred nakupom kar dobro preverili, kaj prihaja k vam v dom, kar je precej drugace od povprecja med kupci katerekoli pasme. Dejstvo je, da je tukaj ze zelo veliko napisanega v vecini pasemskih tem in vecina, ali bolje receno tipicni kupci zelijo psa po odlocitvi za pasmo cimprej, velikokrat kar takoj. Berejo selektivno, oz. le tisto, kar jim ustreza, na kaksna opozorila se ne ozirajo, oz. jih preskocijo, ker je zelja po psu mocnejsa od razuma. In ker se informacije sirijo veliko hitreje kot so se v preteklosti, je veliko pasem (med njimi tudi coton) tistih, ki dozivljajo "razcvet" v zeljah kupcev. Tudi sama dobivam vsak dan na mail kaksno vprasanje o tem, kje se da dobiti se do nedavnega "eksoticno pasmo", kar se je v preteklih letih veliko manj dogajalo kot sedaj. Ljudje vecinoma pogledajo v knjige ali na internet, v brskalnik odtipkajo ime pasme, pogledajo slikice, preberejo res tisto najosnovnejse o velikosti psov in morda se o dlaki, pa se zelja ze izoblikuje in namesto, da bi prebrali se podrobnosti, se poskusali srecati v zivo s kaksnim cotonom, se pogovoriti s kaksnim lastnikom in vzrediteljem, zacnejo sprasevati osnovne stvari ali pa se celo spustijo v nakup brez, da bi vedeli kaj vec o pasmi kot to, da ima belo dlako, rep in stiri noge. Je pac tako in verjetno bo tako se dolgo in to pri vseh pasmah. Na zalost je tudi zavedanje, da samo izkusnje s psi se niso dovolj, da bi pasmo in njene specifike dobro poznali. Kot pravi Verja, so imeli doma ze vseskozi pse, vendar nic ni ob cotonu tako, kot je bilo z drugimi. Vsaka pasma ima kaksne posebnosti in kdo bo o njih vedel vec, kot tisti, ki s psmi posamezne pasme zivijo in se trudijo resevati vsakodnevne tezave in zaplete.

Kaj se tukaj trudimo ze vsa leta, tako s kratkimi opisi, kot s predstavitvami, se bolj pa tukaj, na forumu? Da bi cim vec ljudi razmisljalo o pasmi prej, preden se odlociijo in ga kupijo. Da bi razmisljali o tem, ali je to res prava pasma zanje ali ne. Da bi se informirali o kupu zapletov, ki spremljajo zivljenje z doloceno pasmo (od cesanja, strizenja ritk, do kopanja, pa tipicnih vzgojnih tezav ... in podobno) ... in si na koncu rekli: ok, to je to, tako zelim ziveti naslednjih 10 ali vec let, ali pa: uh, to bo pa prevec zame, se bom raje obrnil k drugi pasmi. Pa zal ni tako, oz. je to prej redkost kot pravilo. Zato kar razumem jezo Agnes nad dejstvom, da je nekdo kupil psa take pasme, o kateri ne ve veliko in se je zacelo zapletati. Ce je tak lastnik dovzeten za informacije in nasvete drugih lastnikov ali poznavalcev pasme, se gre, ce pa ni pripravljen sprejeti nobene dobronamerne kritike in se iz situacije kaj nauciti, pa lahko nastane problem predvsem zanj in za psa, saj se problemi ne manjsajo, temvec vecajo, oz. marsikje pride do navelicanosti in odklanjanja psa, vcasih celo za oddajo psa ob spoznanju, da je precenil svoje moci in je pasma zanj "pretezka". Tak zaplet pac ni zelja nikogar izmed nas in v zelji pomagati, predvsem pa po nekajletnih izkusnjah s taksnimi kampeljci tudi marsikdo med nami izgubi zivce in napise kaj takega, kar pac lastniku ni po volji. Je pa vecina misljenega in podanega dobronamerno.
Ok, da ne bomo toliko filozofirali, gre za to, da se pac se vedno zelo malo ljudi pred nakupom pozanima, kaj sploh kupujejo. Delamo pa vsi na tem, da bo kdaj drugace in upamo, da bomo v prepricevanju kupcev uspesni.

Glede mleka in kosmicev pa tole moje osebno mnenje, za katerega mi je dejansko vseeno, ali bo sprejeto ali ne, saj se sama ne srecujem s problemom ostajanja blata na dlaki, pa ceprav imam eno psico, ki ima na zadku precej kocin, na katere se prime vse, kar je mozno.
Predvsem kosmici niso prehrana psov, temvec ljudi. Za pse imamo pac hrano, ki je za njih primerna, verjamem pa, da prosece oci izprosijo od vas marsikaj, kar jim sicer ne bi dali. Ob briketih brez mleka in brez kosmicev ne bo nasim psom popolnoma nic manjkalo. Ce menimo, da nekaj tekocega pa le mora biti v skledi, dodajmo mlacno vodo. Kvalitetni briketi so vse, kar nas pes potrebuje, ce pa menimo, da mora dobiti zraven se kaj "dobrega", je boljsa varianta kisla smetana, skuta ali kaksen jogurt, kot pa mleko. Ce drugega ne, se bomo izognili strizenju ritk, v najslabsih primerih pa tezavam s prebavo, ki jo marsikateremu psu povzroca mleko.

Pa uzivajte s svojimi cotoncki. Nekaj casa je tudi pri nas zorela ideja, da bi ga imela hcerka. Je sicer zaprisezena bokserasica, vendar zaradi pogostih dolgih poletov z letalom zanjo bokser ni primerna pasma, saj mu ne zelimo zapora kot kargo, zato (oz. predvsem njenemu partnerju je bil vsec) je bil v izboru tudi cotoncek. No, pa smo si premislili predvsem zato, ker pac to le ni prava pasma, ki bi ji bila pisana na kozo in zaenkrat ostaja vprasanje o izboru odprto. Zagotovo pa ne bo coton, ker izbor pasme samo zaradi velikosti, da ga lahko imas na letalu v narocju, pac ni prava odlocitev.
Logiran

ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273


« Odgovor #2249 : petek, 27.07.2007 : 11:36:37 »

Če nadaljujem nekje sredi kjer smo ostasli Smiley

S striženjem okrog ritke pomoje ne bo nič bolje, dlake bo še vedno dovolj da se bo drekec gor ujel, raje se držite pravilne pasje prehrane in s tem ne bo težav.  Ni nič narobe če postrižete svoje cotone (okrog ritk), samo boste same videle če ste dosegle željen efekt. Če ne probaš pač ne veš, se je pa najlažje učit na lastnih izkušnjah, ki so več vredne kot mnenja drugih.
Je pa sigurno vedno fajn slišat mnenja drugih, ki pa so pač različna in enim se ene stvari zdijo pomembne drugim pa druge.
Logiran
Strani: 1 ... 145 146 147 148 149 [150] 151 152 153 154 155 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines