mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 18.10.2024 : 14:29:19

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 302101 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #1350 : petek, 03.11.2006 : 19:22:47 »

Ppetra, če želiš še eno psičko, očitno vrhunsko, se boš morala kar potruditi pri iskanju. Linija, ki jo omenjaš je Chaumiere du Lac, imaš jo v rodovniku po očetovi strani (Nikos des Puppies). Psarna pod tem imenom po mojem vedenju več ne obstaja, so pa živi še nekateri odlični psi s tem priimkom. Žal so večinoma že kar stari, živijo pa po celem svetu, od Evrope do Amerike in Kanade. Ta linija je resnično znana po dobrih genih, če boš iskala v tej smeri, bo treba najti najbližje potomce. Ampak ni nujno, da so samo v Franciji.

Kar pa se tiče te konkurence, pa resnično nisem imela nikoli namena izpostavljati mojega psa, razen v primeru, ko iz nekega posta razberem, da mi nekdo poskuša nekaj očitatiti. Zbodlo me je tole:
Citat: Marjetica Sreda, 01.11.2006 : 13:55:54
Natolcevanja je označila kot lastnost Slovencev, da smo strašno nevoščljivi in da je verjetno glavni razlog razočaranje, ker ni naš pes na naslovnici.

In ker ponavadi jasno zaznam podton (jaz sem namreč izražala nezadovoljstvo nad nekaterimi navedbami v opisu pasme in sem očitno s tem natolcevala), sem samo povedala, da meni  naslovnica ni potrebna, ker se moj pes izkazuje na razstavah. No, Marjetica je šla še dlje in izrazila svoje mnenje, da je moja izjava, da Gi v Sloveniji zaenkrat nima konkurence 'malo zvita', in me obvestila o dobrih cotonih, katerih lastniki nimajo časa in denarja hoditi na razstave. Skoraj bi si upala trditi, da o številu in kvaliteti cotonov v Sloveniji vem več od Marjetice, tudi bi rekla, da če si nekdo že kupi show psa in odšteje za njega najmanj 1500 EUR, ni vrag, da ne bi našel 10.000 sit in tri ure časa, da ga pokaže na razstavi. Ampak, očitno je boljše, če sem tiho.
Logiran

vesna
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.500


« Odgovor #1351 : petek, 03.11.2006 : 19:46:57 »

S tem zadnjim tvojim postom se pa prokleto strinjam!
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #1352 : sobota, 04.11.2006 : 13:16:05 »

Dobrodošla v svetu kinologije in razstavljanja Bombažka.
Za dobrimi konji se vedno dviguje veliko prahu.....
Slovenci smo pač znani po nevoščljivosti in kritiziranju....
Boljšega in bolj uspešnega kot imaš psa, več se govori o tebi, seveda za tvojim hrbtom in več kvazi prijateljev med kinologi imaš.
Pa kar tako naprej, ker v tem našem malem svetu kinologije moreš imeti kar precej trdo kožo, da preživiš.
Gremlin
Logiran
Marjetica
novinec
*
Sporočil: 12


« Odgovor #1353 : sobota, 04.11.2006 : 14:04:29 »

Bombažka, oprosti. Vidim, da si največja poznavalka Cotonov, ker imaš dva psa. Čestitam.
Nimaš konkurence. Ok.
Moram pa še pokomentirati izjavi, potem pa se umikam iz teme in te ne bom več živcirala: "da če si nekdo že kupi show psa in odšteje za njega najmanj 1500 EUR, ni vrag, da ne bi našel 10.000 sit in tri ure časa, da ga pokaže na razstavi" in "O času in denarju ter vrhunskih psih za na kavč pa raje ne bi na tak način" in se umikam iz teme.

Nisem nevoščljiva, ker nimam biti zakaj, ket trenutno nimam psa.
Upam, da ni veliko lastnikov psov, ki imajo psa zaradi razstav.
Psa bom kupila in mi ni žal dati tudi 1500 evrov, da bom imela psa, s katerim bom zadovoljna.
Obiskala bom tudi kakšno razstavo, da se pokažem in da dobim mnenja različnih sodnikov.
V nobenem primeru pa ne bom imela psa, da se bom dokazovala ali pa težila temu, da bom imela najlepšega psa.
Bila si na ogromno razstavah – omenjaš 11 razstav, verjetno jih je bilo še veliko več. Prijavnina, kilometrina, cel dan, dan preje za pripravo psa, prehrana, pijača, in še razstave v tujini – sami si lahko izračunamo, kakšni so to stroški.
»vrhunski psi za na kavč« - ti ga imaš za razstave? ? ?
Brez zamere tebi in vsem forumašom. Upam, da se vidiva na kakšni razstavi.
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1354 : sobota, 04.11.2006 : 14:55:01 »

Marjetica, zakaj pa misliš, da je tvoja sodnica največji poznavalec in največja referenca za cotone? Zdi se mi zelo malo verjetno, da tako dobro pozna slovensko sceno, če ne živi več tu?

Naj ponovim vprašanje, ki ti ga kje zastavil že nekdo drug in na katerega nisi odgovorila: katero FCI skupino sodi da gospa? Namreč, niso vsi sodniki strokovnjaki za vse pasme.

Ne misli, da bo vsak, še zlasti izkušen razstavljalec, pobožno verjel vse, kar nekdo reče, da je rekel nek sodnik, pa sploh ne vemo, kako je temu sodniku ime, katere pasme sodi itd.

Hočevar je strokovnjak, ampak a je res za čisto vsako pasmo? Članke pripravlja za vse pasme, za šicuje (moja pasma) se je res potrudil, mogoče mu pa kdaj spodleti, kaj praviš?

Jasno ti je bilo povedano, da je v članku razen bajk in nepravilnostih o cotonih in celo njihovemu standardu (kje je tu poznavalskost???) narobe tudi to, da je navedeno napačno število cotonov v Sloveniji. To se hitro dokaže, saj so tu tetovirne številke.

Drugi lastniki cotonov so upravičeno jezni, saj po številkah, navedenih v članku njihovih psov sploh ni. A je potem ta jeza res znak foušije? Mogoče pa so te napačne številke prej znak foušije tistega, ki jih je navedel. Sicer pa, sama lahko preveriš, kdo ima prav. Kliči KZS in vprašaj, koliko cotonov je registriranih pri nas!

Foušija je eno, nepravilnsoti drugo. Napak in bajk vsekakor ne kaže kar spregledati in se delati, da jih ni.

Ja, nekdo s toliko razstavnimi izkušnjami, kot jih ima Bombažka, definitivno ima znanje, pa ne zato, ker ima dva psa, kot praviš, ampak ker je veliko preštudirala, veliko videla in se še naprej uči. Mislim, da si vsekakor zasluži nekaj spoštovanja, ne pa žaljivke.
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #1355 : sobota, 04.11.2006 : 16:52:35 »

Psa bom kupila in mi ni žal dati tudi 1500 evrov, da bom imela psa, s katerim bom zadovoljna.
Obiskala bom tudi kakšno razstavo, da se pokažem in da dobim mnenja različnih sodnikov.
V nobenem primeru pa ne bom imela psa, da se bom dokazovala ali pa težila temu, da bom imela najlepšega psa.
»vrhunski psi za na kavč« - ti ga imaš za razstave? ? ?
Brez zamere tebi in vsem forumašom. Upam, da se vidiva na kakšni razstavi.
Pa veliko uspeha pri iskanju kvalitetnega cotona za na kavč ti želim, Gremlin.
Logiran
barvica
rad pišem
****
Sporočil: 427


« Odgovor #1356 : nedelja, 05.11.2006 : 09:32:25 »

Berem tele poste... pa ne vem kako naj komentiram, ker me je vse skupaj razočaralo ... Tako idilično sem si predstavljala pasji razstavni svet - tisti, ki ima rad pse in jih vozi na razstave, se trudi z njimi (najboljša hrana, najboljši šamponi, ma, še navadna krtača je 5 jurjev), tisti je en krasen srčen človek (ki ima rad živali in ljudi), ne pa da dobiva sama polena pod noge, citati so vzeti iz konteksta... kr neki  Sad

Bombažka, jaz sem na "tvoji strani", če to kaj pomeni... Smiley
Očitno imaš poleg zakladnice znanja, še veliko srce, ker sem prebrala vse poste o cotonih od prve strani naprej in si ves čas širokosrčno pomagala z nasveti... hja, tudi potencialnim razstavnim konkurentom Wink

Veliko uspeha še naprej na razstavah!

Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #1357 : nedelja, 05.11.2006 : 10:16:56 »

Moje mnenje je, da Marjetica namerno provocira in ne, da ne razume kar je napisala bombažka in ostali, ona enostavno NOČE razumeti.

Na 'tvoji' strani sem tudi jaz, bombazka.

sploh mi pa ni jasno, kaj točno je tisto, kar je Marjetico zbodlo. Tisto o številu psov je mene takoj zmotilo, pa sploh nimam cotona, da bi bila za karkoli nevoščljiva! Ne vem, kaj drugega bi še lahko bilo, saj se tudi jaz strinjam, da bilo veliko bolje govoriti o pasmi in njenih lastnostih namesto o središčih trgovanja s sužnji.

Marjetica, pa še nekaj ti povem! Koliko psov imaš pa res ni merilo o tem, koliko kinološkega znanja imaš, predvsem ne o zgodovini neke pasme! Seveda so pri vzgoji in pri razpravljanju o lastnostih pasme izkušnje dobrodošle... Poznam veliko ljudi, ki sploh nimajo psa, vendar o njih vedo ogromno. Da ne govorim o tem, da sta dva psa veliko!

Lahko bi še kaj napisala ampak za nekatere je tako ali tako brez veze. Pa še v pasjo šolo se mi počasi mudi...
Logiran
JennyK
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 435


« Odgovor #1358 : nedelja, 05.11.2006 : 10:19:50 »

Tudi jaz redno in z zanimanjem spremljam vašo temo. Žal se v "naši" (bolonjci) nič ne dogaja, ker ni nobenega drugega lastnika. Ali pa se ne javi/javljajo. Škoda.  sram
Bi pa zgolj pokomentirala zgornje poste; pa ne da bi prilivala olja na ogenj - bog ne daj... Zgolj moje osebno mnenje pišem.
Torej sama imam pasmo, ki je v SLO zelo redka. Vendar pa nekako z Jenny nobena od naju ni ravno naklonjena razstavam, zato sva se pojavili le na dveh. Okusili šarm - in to je to. Pač ni za naju...
Zelo pa občudujem ljudi (Vas, Bombažka), ki ste pripravljeni vložiti ogromno truda, časa in konec koncev tudi denarja, da se s svojima psoma razstav udeležujete. Prepričana sem, da s tem ogromno tvorno delujete  v prid slovenske in nedvomno tudi evropske kinologije. In to toplo pozdravljam.
Hja, definitivno s sodelovanjem na razstavah in z uspehi pridejo tudi grenke izkušnje, ko se načnejo razna podtikanja in metanja polen pod noge.  
Zato še enkrat izpostavljam, da Vas, Bombažka, zelo občudujem in verjamem, da boste še naprej sledili viziji, ki ste se ji zastavili. In brez močne ljubezni do te ljubke pasme (in tudi do svojih psov, seveda!), tej viziji ne bi sledili ne v preteklosti, ne v bodoče.
Pa lep pozdrav!
Logiran
r1ata
midi
****
Spol: Ženska
Sporočil: 323



WWW
« Odgovor #1359 : nedelja, 05.11.2006 : 10:57:28 »

Ja, tako pač je.
Na forumu sem začela sodelovati v času, ko je Ppetra kupovala psičko. Nekako se mi je zdelo, da lahko pripomorem k njeni pravi (ali vsaj boljši) odločitvi zgolj s svojim dotedanjim znanjem ter izkušnjami življenja z dvema predstavnikoma te pasme. V nadaljevanju sem, kar se da objektivno in realno, odgovarjala na vprašanja o negi, prehrani, vzgoji, razstavljanju,... Nikoli nisem ničesar skrivala, nisem tak tip in mi tega ni treba. Vse v dobro te enkratne pasme.
Vmes sem zapisala razstavne uspehe (tudi neuspeha) svojega psa.
Nazadnje sem šla celo tako dalec, da sem kritizirala in kasneje tudi argumentirala nekatere navedbe v opisu pasme v reviji Moj pes. Zopet zgolj v dobro pasme.
Pa se pojavi novinka na tem forumu in me v svojem osmem! postu obtoži nevoščljivosti in natolcevanja. Seveda se z argumenti branim, vendar namesto sledi obžalovanja ali celo opravičila, dobim še nekaj nesramnosti.
Ekola, in kaj zdaj?
Mnogi, v drugih temah podobno obravnavani, so se v takšnih trenutkih umaknili in pač svoje znanje obdržali zase, se preselili na druge forume, ostali zgolj na portalu Mojpes-a. Toda jaz se ne bom umaknila. Zopet v dobro pasme. Dokler bo kakšno konkretno vprašanje zame bom odgovarjala, svetovala in argumentirano debatirala tudi s takimi, ki imajo različna mnenja. S takimi, ki to seveda zmorejo in znajo.
Pa veste kaj bom še naredila? Naslednji teden bom šla v Poznan na svetovno razstavo. Seveda bom pokazala tudi svojega psa, tokrat v močni konkurenci. Pa jasno ne pričakujem neke bleščeče uvrstitve. Bom pa tam, v središču svetovne cotonske elite, videla bom 77 psov te pasme, imela možnost pogovarjati se z najvidnejšimi vzreditelji. In zopet in še enkrat - zgolj v dobro pasme.

Na koncu pa hvala vsem za podporo, lepo nedeljo in uživajte s svojimi štirinožci.
Logiran

Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1360 : nedelja, 05.11.2006 : 12:20:50 »

Go, girl!

Bombažka, mi smo s tabo!
Logiran
gremlin
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 444


« Odgovor #1361 : nedelja, 05.11.2006 : 12:27:18 »

Gremlinči držimo fige za vaju z Gijem na čim boljšo uvrstitev v Poznanu.
Pa dobro potovanje vam želimo, Gremlin.
Logiran
Stella
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 295


« Odgovor #1362 : nedelja, 05.11.2006 : 13:21:13 »

Tudi mi2 z Benom bova stiskala pesti in tačke za Gija!  Grin Cool
Logiran
bauci
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.435


« Odgovor #1363 : nedelja, 05.11.2006 : 15:20:56 »

Seveda tudi midve z Annie drživa pesti in tačke za Gija!

Marjetica:
Če nekdo poda svoje strokovno mnenje, če se ne skrije v globoko, temno luknjo in je ponosen na svoje dosežke, je pa že važen, ali morda predrzen, egocentričen? In če slučajno ne kima vsem izjavam, pa je že nevoščljiv ali prepirljiv? Zakaj bi se nekdo, ki je kaj dosegel, moral skrivati in opravičevati, in zakaj ne bi smel tega povedati! ne boste verjeli, tu so ljudje, ki se veselimo uspehov drugih. in ne boste verjeli, tu so ljudje, ki ne hranijo svojega ega le s tem, ali je njihov pes na naslovnici ali ne!

Pa še eno o številu psov: menim, da število psov, ki jih poseduješ nikakor ni merodajno pri tem, ali si strokovnjak ali ne. potem je naš "kolega" iz Celja strokovnjak, ker ima mali milijon psov doma? Ali nekdo, ki jih ima le za razplod pa ne ve ničesar drugega, razen kako izgleda, ko se psica goni? Je nekdo slaba mama, ker ima enega otroka, druga pa dobra, ker jih ima 7?

PA še to, kaj je narobe stem ,da si kdo kupi psa za razstave? saj nihče od teh ljudi nima psa v garaži, pa ga pelje le na razstavo. Ali je potem narobe, da si kupi pastir dobrega pastirskega psa? ali lovec lovskega, morda slep človek psa vodnika? Prosim lepo, ne se tako obesiti na vse, kar kdo napiše.

Forum je pač enkratna priložnost izzivati ljudi in se pri tem skrivati za lažnim imenom. Žalostno, da nimaš drugega dela.  Smiley
Logiran
Kalsang
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 4.406


« Odgovor #1364 : nedelja, 05.11.2006 : 20:51:23 »

Bombažka (pa tudi ostali), prejela sem bolj pravilne informacije o klasifikaciji shih tzujev v Slo in v tujini (o tem smo razpravljali pred par dnevi). Da ne smetim teme o cotonih, sem jih objavila tu:

http://www.mojpes.net/forum/index.php/topic,10401.1800.html
Logiran
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines