mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 03.12.2024 : 00:43:13

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 210   Dol
Natisni
Avtor Tema: COTON DE TULEAR - čvek  (Prebrano 310264 krat)
0 članov in 14 gostov pregleduje to temo.
ppetra
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.273

« Odgovor #1080 : ponedeljek, 07.08.2006 : 10:16:49 »

Hit še nakaj.

Kakšni so pa kaj bratci in sestrice od vaše psičke, so vsi beli in kakšnega spola so?
Logiran
hit
novinec
*
Sporočil: 17

« Odgovor #1081 : ponedeljek, 07.08.2006 : 10:59:33 »

Za začetek dve starejši sliki. Aktualne slike bodo v nekaj dneh.

http://coton.moj-album.com/album/4344680/
Logiran
hit
novinec
*

« Odgovor #1082 : ponedeljek, 07.08.2006 : 11:19:10 »

ppetra,
v leglu je bilo 5 mladičkov. Dva sta bila popolnoma bela. Glede spola pa mislim, da so bili 3 samčki in 2 samički.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1083 : ponedeljek, 07.08.2006 : 13:04:43 »

Hit, še nekaj me zanima. Gospa kjer ste dobili psičko je iz prejšnega legla obdaržala kužka, kakšen je ta kuža? Je bil obarvan ob rojstvu, če slučajno veste in kakšen je zdaj. Kar tako iz radovednosti sprašujem, ker me zanima kako se ta obarvanost spreminja pri cotonih.
Logiran
hit
novinec
*

« Odgovor #1084 : torek, 08.08.2006 : 09:24:53 »

ppetra !

Mogoče pa bi bili res zainteresirani za košaro, več na PM.
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1085 : sreda, 09.08.2006 : 22:06:49 »

Hit morda veste kam so šli ostali mladički z Didinega legla. So vsi ostali v Sloveniji, morda še bližje, jih je šlo kaj v Ljubljano?

No in kako kaj vaša mala Didi?

Se bomo videli na kakšni razstavi, že kaj razmišljate o tem?

Lp
Logiran
hit
novinec
*

« Odgovor #1086 : četrtek, 10.08.2006 : 08:31:56 »

ppetra,

verjetno bomo prišli na razstavo v Trbovlje, vendar le kot obiskovalci.

Drugače pa se Didi drži dobro, na čistočo je že skoraj navajena (kdaj pa kdaj se sicer še zgodi "nesreča"), zelo rada dirja po hiši ter odkriva in grize razne stvari (tudi take, ki jih ne bi ravno smela).
Ko naredi kaj narobe pa zna narediti tak nedolžen pogled, da se ti srce strga. Je pa zelo živa in vesela psička. Sama si je izbrala nekaj mest v stanovanju, kjer čez dan kdaj zaspi in počiva. Takrat jo tudi mi ne motimo.

Imam pa eno vprašanje za vse, ki imate cotone. Ko gremo na sprehod Didi pripnemo na povodec preko oprtnice (trak okoli vratu in okoli pasu). Občutek imamo, da je  na teh mestih dlaka rahlo poškodovana, oziroma, ko jo prečešemo se opazi da je dlaka tu drgačna kot po ostalem telesu. V hiši in na vrtu je vedno prez oprtnice, nataknemo je le takrat ko gremo na sprehod.
Ali se to dogaja tudi pri vaših psih, oz. kako rešujete ta problem?
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1087 : četrtek, 10.08.2006 : 15:31:08 »

Hit, kako pa to da ste ji kupili oprsnico. Ste se o tem kaj pogovarjali z vzrediteljico psičke, vam je ona to svetovala?

No tudi sama sem s prva mislila, da dolgodlaki kužki nosijo oprsnice, pa sem tu na forumu izvedela da jih ne (verjetno bi mi to odsvetovala tudi vzrediteljica), ravno zaradi tega kot ste sami ugotovili. Dlaka se pod vsemi temi "štrikci" še bolj rada zvozlja in uniči, tako da bi jaz na vašem mestu uporabljala navadno ovratnico. Tudi pri Lotki uporabljam navadno ovratnico in se mi je zdaj že začelo dogajati, da se ji dlaka okoli ovratnice kdaj zvozla, če ji jo slučajno pustim gor cel dan.
Tako da raje uporabljajte navadno ovratnico, najmanšo ki jo dobite ker se jih da potem itak raztegniti in jo ima kuža lahko za vedno, no pa še to samo za sprehode. Seveda ji bo na začetku čudno in bo malo vlekla, samo moja se je ful hitro navadila na povodec. Aha še povodec, ne kupujte takšnaga s trako, ker je prelahka in jo bo ful vlekel. Jaz sem potem ko sem vse to ugotovila, kupila takšnega, ki ga imajo načeloma za mucke, oz majhe kužke (mini flexi, mislim da do 8 kg), samo je pa samo 3 meterski in tudi zelo majhen, tako da sem ga ko je zrastla nehala uporabljat, ker mi je enkrat padel z rok in se je Lotty tako ustrašila da je letela s flexijem vred po sredi ceste, proti dvema nemškima ovčarjema. Moje mnenje glede flexijev, naj bo do čim manj kg (do 15 kg, je že veliko, z enkrat).

No ves to je le moje mnenje, morda bo še Bombažka kaj dodala, če ne uživa kje na dopustu.

Lp

Logiran
hit
novinec
*

« Odgovor #1088 : petek, 11.08.2006 : 10:38:02 »

ppetra, hvala za te informacije. Danes smo poskusili tudi z ovratnico in jo je kar dobro sprejela.

Sicer pa sem v album sem dodal nekaj novih slik.

http://coton.moj-album.com/album/4344680/
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1089 : petek, 11.08.2006 : 11:01:54 »

Hit, ful fajn. Jaz bi tut kar še enega cotončka imela ko gledam vaše slikce.
Kar ne morem verjet, da psički tako hitro odrastejo. Se mi zdi kot da je bila Lotty še včeraj tako majhna, sedaj je pa že prava punca.
Logiran
cotonka
otrok do 14 let
**
Sporočil: 54

« Odgovor #1090 : četrtek, 17.08.2006 : 11:11:53 »

Pozdravljeni!

Sem nova na forumu in imam malo cotonko po imenu Didi. Ker mislim z Didi nastopati v Junior Handling-u me zanima, koliko stari psi se lahko udeležijo tega tekmovanja?

Cotonka

Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1091 : četrtek, 17.08.2006 : 11:18:38 »

Cotonka žiujo,
in dobrodošla med nami na forumu (saj veš katera sem, a ane Wink )

Na žalost ti sama ne znam glede Junior Handling-a nič povedati, ti pa svetujem, da morda pobrska še malo po forumu in drugih temah in kje najdeš več o tem. Ali pa se bo morda kdo našel in ti odgovoril kar tu.

Pozdravček tudi tvoji simpatični psički Didi. Wink

Lp Petra
Logiran
ppetra
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1092 : sobota, 19.08.2006 : 22:24:45 »

Bombažka, a se z razčesavanjem vozličkov zelo uniči dlako? Je recimo bistveno bolje preventivno preprečevanje le teh z res rednim česanjem ali ni takšne bistvene razlike?
Ker včasih se mi zgodi, da jo par dni zapored samo bolj površno (na hitro) poščešem in je kljub česanju nato par novih vozličkov.

Morda poznate kak sprejček za lažje razčesavajne vozličkov?
Logiran
r1ata
midi
Sporočil: 323

« Odgovor #1093 : nedelja, 20.08.2006 : 10:11:08 »

No, pa smo tudi mi nazaj. Uživali smo na morju, ob dolgih jutranjih in večernih sprehodih, brez kopanja, z malo ježki in borovimi iglicami, ..., doma je pa vseeno najlepše. Sicer tega ne počneta, ampak ko smo ob dveh ponoči prišli domov, sta se drla okrog hiše kot zmešana, še kroge sta delala po domači travici od sreče in veselja. In tokrat mi res ni bilo mar za sosede, ki so morali poslušati pet minut nočne pasje glasbe.

Hit in Cotonka, čestitam za Didi. Srčkana psička. Se vidimo v Trbovljah, boste kaj več povedali. Kar se tiče oprsnice vam je Ppetra lepo razložila, kar pozabite nanjo kajti našim cotončkom naredi več škode kot koristi.

Sicer pa moram ponovno dopolniti seznam poročil o Gijevih uspehih - dva dni pred odhodom na morje je postal prvak Romunije. Prebila sva se namreč vse do gospoda Dracule, ki nama je za spomin podaril še lesen križ s kitico česna.

Ppetra, po moje je boljše preprečevanje vozlanja. Kot sem že enkrat pisala velja pravilo - redno česanje, manj vozlov, manj cukanja, več veselja. Po starosti  tvoje Lotty bi rekla, da se moraš sedaj kar sprijazniti z vsakodnevnim temeljitim razčesavanjem, kar bo po vsej verjetnosti trajalo kakšno leto. Za lažje razčesavanje pa obstaja kup sredstev, prav gotovo boš katerega lahko izbrala na stojnicah čez teden dni v Trbovljah.
Logiran

Lady
novinec
*
Sporočil: 27

« Odgovor #1094 : nedelja, 20.08.2006 : 13:48:20 »

Čestitke Bombažka za nov naziv. Kakšna je bila konkurenca? Koliko je bilo Cotonov? Je bil še kdo iz SLO?

Petra v tem obdobju se potrudi in temeljito ražčeši (če ne utegneš celega telesa, daj samo eno polovico in naslednji dan drugo). Če češeš samo po vrhu se še bolj zakomplicira. Dlako pa lahko poškoduješ, če jo boš trgala. Bodi pozorna pod ušesi.

Hit, kako kaj naša "sestrica"? Se vidimo v Trbovljah.
Logiran
Strani: 1 ... 68 69 70 71 72 [73] 74 75 76 77 78 ... 210   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 9  |  Tema: COTON DE TULEAR - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.