mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 12:51:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Junior in senior handling  |  Tema: Junior handling-otrok in pes - čvek
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 256   Dol
Natisni
Avtor Tema: Junior handling-otrok in pes - čvek  (Prebrano 497710 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
pia_in_co.
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.252

« Odgovor #750 : petek, 19.03.2004 : 20:03:14 »

Liza, sem včeraj ponujala nekomu na klepetalnici (ali je bila Mya ali pa Jessy  sram sorry sem ze pozabila) za JH mojo Bino za Ljubljano, pa se je Pia začela samo smejat. Pa ne vem zakaj  Roll Eyes Tongue Undecided Wink Grin Grin Grin Grin Grin

Bina,hem Bina=slinjenje=veliko slinjenja=OGROMNO slineeeeeee=jezero=morje=plavanje Grin Grin Grin Grin Shocked Roll Eyes Roll Eyes

jessy,ok zmenjeno ti skopiram in razlozim Wink

LIZA,ja hvala samo Grosuplje je se daleeeec Wink

lp
Logiran
Maša
nekaj malega že vem
Sporočil: 114

« Odgovor #751 : petek, 19.03.2004 : 20:11:20 »

Maša:mi boš lahko prinesla pravilnik v Ljubljano na razstavo?
OK Wink
Logiran
LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #752 : petek, 19.03.2004 : 20:43:04 »

Hehe pia Grin Grin Grin Grin
Ja vem,da je še daleč.Ko bo razstava v ljubljani mimo bom pa začela odštevat dneve do grosupelj Grin :PDrugače pa, še en dan manj kot en mesec je do grosupelj Grin
Maša,hvala Wink
Logiran
Barbka
midi
*
Sporočil: 1.360

Seta del Oro: pametna lepota

« Odgovor #753 : nedelja, 28.03.2004 : 21:55:14 »

Tuki so rezultati JH, ce jih kdo ne ve

Sobota, 27. marec 2004

Skupina 9 – 12 let
1. Anja Matič
2. Sara Grad

Skupina 13 – 17 let
1. Tina Steffe
2. Juraj Sokolič, Hrvaška
3. Alexandra Putz, Avstrija
4. Lana Premk
5. Maja Toni

Best of day
1. Anja Matič
2. Tina Steffe

Nedelja, 28. marec 2004

Skupina 9 – 12 let
1. Anja Matič
2. Nika Bajda
3. Katarina Jakovac
4. Nika Golob
5. Maša Bajc

Skupina 13 – 17 let
1. Lana Premk
2. Pia Adlešič
3. Tina Steffe
4. Alexandra Putz, Avstrija
5. Iva Rajić, Hrvaška

Best of day
1. Lana Premk
2. Anja Matič

Najboljši Junior handler CACIB Ljubljana 2004
Anja Matič

Se moje mnenje:
bile ste odlične. Konkurenca je res vedno večja in odločajo že malenkosti.
Predvsem pa - ko tekmujete s sposojenimi psi, "vzemite" si takšnega, ki bo dokaj enostaven za razstavljati, ki vam bo dovolj velik in ki ga boste znale predstaviti pasmi primerno.

Še enkrat čestitke vsem.

Logiran

La vita e bella. Včasih si pes, včasih si kandelaber...
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #754 : nedelja, 28.03.2004 : 23:19:41 »

Kar nekaj slikic iz JH najdete na:

- sobota - http://www.mojpes.net/galerija/thumbnails.php?album=238
- nedelja - http://www.mojpes.net/galerija/thumbnails.php?album=239

Vsem cestitke za korajzo in uspehe Wink Smiley
Logiran

LIZA
midi
*
Sporočil: 1.939

« Odgovor #755 : ponedeljek, 29.03.2004 : 16:32:16 »

Hvala za čestitke,sem oba dni uživala (v nedeljo pa sploh Grin),fotke so pa super!
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #756 : torek, 30.03.2004 : 19:27:34 »

No se moje mnenje.Oba dni se je veliko dogajalo,poleg vsega letanja okrog(da ne bi zamodila kaksnega ocenjevanja),sem tekmovala tudi v JH(jasno Wink )
Zdi se mi,da je bial konkurenca zelo mocna in vsi smo bili zelo izenaceni(kot je ze Barbka napisala).Se mi pa zdi,da ni nujno,da zmeraj vzames psa,ki dela vse v 0,saj moras obvladati vse vrste psov(ali je to le moje mnenje glede na to,da sem se zacela ukvarjati s hendlanjem  Huh Wink ).

lp
Logiran
Focoso
odvisnež
Sporočil: 767

« Odgovor #757 : nedelja, 04.04.2004 : 19:36:56 »

pozdravljeni! zanima me malo o junior handlingu. kaj pravzaprav ocenjujejo tu?skladnost psa in otoka? in ali moraš znati tudi kakšen trik s psom? ali  pa samo normalno tako kot pri rednem ocenjevanju tečeš postavi v značilno pozo itd. moraš imeti tudi posebno obleko? hvala za odgovor in upam da mi boste znali odgovoriti in mi s tem pomagali
LP Anči
Logiran
jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #758 : nedelja, 04.04.2004 : 19:49:44 »

Ojla a_n_č_i!

V Junior handlingu se v bistvu ocenjuje vodenje psa. Kako ga vodnik vodi...
Znati moraš like(kot so trikotnik, krog...), ter razstavno ''pozo''. Pomembna je tudi povezanost psa in vodnika. Kakšnih posebnih oblačil ni. Nisi v kostumih.  Grin
Paziti moraš na skladnost barv. Če razstavljaš črnega psa, se ni dobro obleči črno, saj pes ne bo prišel do izraza.
 Roll Eyes

Lp  Kiss
Logiran
Focoso
odvisnež
Sporočil: 767

« Odgovor #759 : ponedeljek, 05.04.2004 : 09:02:35 »

zdravo! lahko  uprašam kakšni liki so trikotnik, krog in podobno. rada bi se tudi sama prijavila za junior handling ne samo na to redno samo moj bulterier še ni nč naučen raznih trikov Cheesy. nevem če mi lahko vsaj malo opišeš kako ti triki izgledajo.
LP Anč
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #760 : ponedeljek, 05.04.2004 : 14:24:36 »

Pia,
strinjam se, da ni potrebno imeti "natreniranega" psa za JH.
Dejstvo je, da sem v Ljubljani videla kar nekaj primerov, ko so si dekleta izbrala sebi "neprimerne" pse. Ki jih ali niso mogle postaviti tako, kot je to zahtevano za pasmo (in kar seveda spada tudi k JH) ali pa pse, ki zaradi svojih anatmoskih znacilnosti niso dopustili, da bi se dobro predstavile (preveliki ali pa preokorni).
Dejstvo je, da je vaje v JH potrebno izdelovati - tekoce, usklajeno, ljubko, ce hocete. In bernardinec to ne more biti  Smiley.
Vem, da sem "tecna" sodnica. A to zahtevam. In - po mojih izkusnjah iz zahodne Evrope in Skandinavije - so idealni psi za JH mali psi, ki se lahko gibljejo (maltezan, yorki, pudelj, spanjel ipd), basenji, whipet, dober teriercek. Pri velikih pa je gibanje vodnika veliko manj elegantno ker ali mora teci, ali pa ga vleci za seboj.

Prav tako, ce vam ziher napisem, je marsikatera od vas "prehitro" gibala. Navajene ste teci, ceprav to ni potrebno neki pasmi. Veliko lepse je, ce hodite hitro.
Potem - ne smete biti skljucene. Drzite se pokonci - ne, kot da bi pojedle metlo, ampak lepo zravnano.
Vecini manjka se kaksen prijeten nasmesek (vem, hudo je misliti se na to).

Kar pa se obleke tice pa - ste bili , posebej "ta velike" ustimane v nulo.

Evo - toliko mojega razmisljanja.
Logiran

jessy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.407

« Odgovor #761 : ponedeljek, 05.04.2004 : 14:35:59 »

zdravo! lahko  uprašam kakšni liki so trikotnik, krog in podobno. rada bi se tudi sama prijavila za junior handling ne samo na to redno samo moj bulterier še ni nč naučen raznih trikov Cheesy. nevem če mi lahko vsaj malo opišeš kako ti triki izgledajo.
LP Anč

Oj!

Če ti sodnica naroči, da naredi npr. krog, potem moraš psa voditi v krogu. Če ti reče, da trikotnik, potem ga vodiš v trikotniku. Po liku ponavadi sledi ''razstavna poza''(no, vsaj men se zdi).
Koliko pa si stara? Koliko pa je star tvoj bulterier? Če ga misliš hendlati v JH, potem je najbolje, da čimprej začneš.  Wink Roll Eyes

lp  Kiss
Logiran
pia_in_co.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #762 : ponedeljek, 05.04.2004 : 15:19:54 »

Barbka:Ne razumi moje pisanje,kot napadanje se samo pogovarjamo Wink

Ja se strinjam,da je veliko tezje,ce moras teci -torej imas velikega.Strinjam se tudi,da se je vecina psov vlekla za lastniki,oz. so jih le-ti mogli vleci ker so pac okorni.
Se mi pa vseeno zdi,da je treba upostevati tudi to,da se z velikimi psi tezje dela,kot z majhnimi.Glede teka se mi zdi,da je treba tako psa kot vodnika predstavit v najboljsi luci in se mi zdi,da pes zgleda bolje ce teces -ima lepse bolj povdarjeno gibanje-kot ce hodis.

Zahtevnost me sploh ne moti-konec koncev nas je treba cim vec opozarjati-da bolje delamo.Ja nasmesek-saj bi se smejala ce bi takrat pri vse zivcnosti in hitenju pomislila se na to-bom pa delala na tem Grin Wink

lp,pia
Logiran
dasa
rad pišem
Sporočil: 277

« Odgovor #763 : ponedeljek, 05.04.2004 : 15:30:58 »

a_n_č_i:tukaj imas nekaj linkov (http://www.junior-handling.net/ , http://www.geocities.com/croatia_handling/) ti pa priporcam slovenko zloženko o JH saj se pravila od drzave do drzave razlikujejo.Pa tudi zloženka je lepo napisana dodana pa tudi z slikami. Ce pa imas se kej vprasanj pa ker vprasi.

lp dasa
Logiran
Barbka
midi
*

« Odgovor #764 : ponedeljek, 05.04.2004 : 15:41:44 »

Pia - valjda se pogovarjamo Smiley Kaj si pa mislila?

In - ja, seveda, konkretno ti si svojim snavcerjem v nedeljo mogla teci. Ni pa treba teci, ce imas npr. pudlja. V tem primeru je treba hoditi. Ker pa je bilo nekaj primerov, da so s pasmami, s katerimi se naj bi hodilo, teklo, sem to napisala.
Absolutno bi izgledalo slabo, ce bi s snavcerjem imela hitrost, primerno za pekincana Smiley

Nasmesek pa - Smiley Moje slike iz razstav, kjer razstavljam, so velikokrat zelo resne in mrke, najveckrat pa sem na njih brez spodnje ustnice Smiley

Dasa: tvoja pikica je cisto blizu nas doma Smiley
Logiran

Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 256   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o prireditvah  |  svet razstav  |  Junior in senior handling  |  Tema: Junior handling-otrok in pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.