mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 30.11.2024 : 09:30:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 261854 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
Rincy
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1095 : sreda, 30.03.2005 : 07:41:53 »

Živjo!

Evo,obljubljene slike naše punce,ki so žal večje od 35kb,zato bom dala samo linke Wink
"rožci med rožcam"
po piškot tudi na drevo...
slika,ki je meni zelo ušeč...
ena skupinska:Murka,Rondo,Gaja in Rina
poziranje na hlodu
Gaja in Rina na hlodu

Več slik lahko vidite tukaj:
 -marec 2005

Lahko vidite,da smo uživali 100/h.Bilo je lepo sončno vreme Smiley

lp,

Nina in pridna šolarka Rina Cool
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1096 : sreda, 30.03.2005 : 16:13:54 »

Slikice so super, tudi naše bojo kmalu!  Roll Eyes
Rincy: Tvoja slikica pod razno pa je zelo zanimiva, mislim tisto o delfinu in psu!
Tomaz: Maš še kako slikico od Lie, ki je prekrasna bernka?
Uživajte,
Čaw
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1097 : sreda, 30.03.2005 : 16:46:41 »

Slikice so super, tudi naše bojo kmalu!  Roll Eyes
Rincy: Tvoja slikica pod razno pa je zelo zanimiva, mislim tisto o delfinu in psu!
Tista slika je prirejena..drugače je pa na sliki gladkodlaka prinašalka Zara od forumovke mary Wink in namišljen/dodan delfin,ki ga je dodala irenchy Cheesy Wink

lp
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1098 : sreda, 30.03.2005 : 18:57:19 »

Meni je se posebno vsec tale, imata obe jezicke ven  Grin Roll Eyes
Drugace je pa Rina ful zrastla, ze prava dama Cheesy Sploh na ''svezih'' slikah se pozna...
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1099 : sreda, 30.03.2005 : 20:33:34 »

Dober večer pasja druščina!

Rincy ti le pridno fotkaj, da bomo imeli material za bernski koledar 2006!!! Rabimo take lepe fotke!

Glede klopov pa naslednje obvestilo:

Zaradi velikega zanimanja bomo za člane kluba organizirali v Grosupljem - cepljenje proti boreliozi v petek, 1. aprila 2005 (gre za cepivo Rhone – Merieux; pse je po dosedanjih informacijah potrebno ponovno cepiti po enem letu, tako zaščiteni psi, ki so bili cepljeni pri nas, niso zboleli). Cena cepljenja je 3500 SIT. Prijave so obvezne do 30.3.2005 (nič ne bo narobe če se prijavite še jutri/danes) na tel.: 041 631 616 - Mojca.
Vsi ostali lahko vaše pse cepite v ambulanti Topolšica pri vet. Milanu Matku!

Cepljenje je priporočeno tudi za tiste pse, ki boreliozo že imajo, saj po besedah vet. Milana Matka obstaja precej različnih vrst oz. oblik borelioze in tako cepivo povzroči nastajanje protiteles in v veliki meri prepreči okužbo oz. ponoven izbruh ene od oblik borelioze Seveda pa to ni zagotovilo (tako kot pri vsakem drugem cepljenju), da kuža ne bo zbolel...

Več informacij ima članica foruma Oks!!!

Lep pozdrav od dveh spomladanskih utrujenčkov!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1100 : sreda, 30.03.2005 : 20:42:27 »

Icey,bomo pridno fotkali še naprej Wink
Glede cepljenja pa tako,mi bomo verjetno šli.Danes smo med čohanjem Rino zasledili še enega klopa....in pomojem ni edini med to gosto dlako Undecided.MOgoče obstaja še kakšna druga zaščita poleg frontline?V nedeljo je bila tudi razglistena,pred 1mes. pa je dobila frontline.Bi bilo potrebno zdaj v obdoblju klopov dat še eno "za ziher" oz boljšo zaščito?!

lp,
Nina

p.s.
Moon,hvala za pohvale
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #1101 : četrtek, 31.03.2005 : 08:11:52 »

Icey,bomo pridno fotkali še naprej Wink
Glede cepljenja pa tako,mi bomo verjetno šli.Danes smo med čohanjem Rino zasledili še enega klopa....in pomojem ni edini med to gosto dlako Undecided.MOgoče obstaja še kakšna druga zaščita poleg frontline?V nedeljo je bila tudi razglistena,pred 1mes. pa je dobila frontline.Bi bilo potrebno zdaj v obdoblju klopov dat še eno "za ziher" oz boljšo zaščito?!

lp,
Nina

p.s.
Moon,hvala za pohvale

Jaz svojemu kužonu dajem še Verminex in frontline(1x mesečno)...v hudi sezoni pa ga včasih pošpricam še z Biokillom!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #1102 : četrtek, 31.03.2005 : 11:54:58 »

Jaz svojemu kužonu dajem še Verminex in frontline(1x mesečno)...v hudi sezoni pa ga včasih pošpricam še z Biokillom!
Kje se pa da to kupit?Pri veterinarju ali v lekarni?

lp
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1103 : četrtek, 31.03.2005 : 17:55:03 »

Proti klopom pomaga tudi, če dodate psu v hrano malo česna ali pa nabavite posebne česnove ekstrakte (obstajajo tablete posebej za pse). Česen se skozi kožo 'izloča' z značilnim vonjem, ki odganja klope (seveda ob redni uporabi). Ni zdaj to 100% zaščita, je pa lahko pomoč pri uporabi drugih insekticidnih sredstev, pa še na splošno je zelo koristen. Kužki ga načeloma ne zavračajo, če pa že pa, kot že rečeno, nabavite tablete.
Druga zaščita je česanje z gosto krtačo takoj po sprehodu - s tem lahko večino klopov izčešete iz psa še preden se prisesajo.
Po lastnih izkušnjah lako povem, da je največ klopov po dežju ali celo v travi okoli hiše, če ste doma blizu gozda - pri nas, ko sem bila še v Radomljah, smo imeli mačka, ki ni šel nikamor od hiše, imel pa je dnevno tudi do 10 novih klopov!
Tam - v Radomljah - je moj King dobil tudi boreliozo, ki sem jo k sreči odkrila še dovolj zgodaj, da ni pustila nobenih posledic. Je pa fajn, če psa 1x letno preventivno peljete na test borelioze. Stane okoli 8 tisoč SIT, prišpara pa vam lahko kar nekaj obiskov pri veterinarju in drage antibiotske kure, ki lahko trajajo tudi po en mesec. Kar je pa najvažneje - kuža bo zdrav in vesel!

Lep pomladni konec tedna vsem skupaj!!!
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.633

« Odgovor #1104 : četrtek, 31.03.2005 : 17:58:53 »

Prosim povprašajte pri pasjih prijateljih če je kdo izgubil bernčka za Bežigradom. Pred dvema urama je laufal čez celo Dunajsko cesto.
Logiran
Moon
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.642

« Odgovor #1105 : četrtek, 31.03.2005 : 18:31:30 »

Zivim 10 -15  min stran od dunajske, pa tu okoli so trije berncki katere poznam.. Pa se kaksni ...  Mogoce je kaksen od njih.. Upam da ga kmalu najdejo!!!
Logiran
Tomaz_Lia
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 11

« Odgovor #1106 : petek, 01.04.2005 : 12:15:30 »

Pozdravljeni!

Moram reči da občudujem vaše slikice, ki so prekrasne.

Žal od Lie trenutno nimam nobenih novih slikic, jih bomo pa sedaj sigurno kaj naredili , ker je tako lepo vreme..  Smiley

Sem pa opazil da mi Lia malo "štrajka" glede hranjenja. Do sedaj je vednokomaj čakala da dobi za jesti je tako tekla na mesto hranjenja, sedaj pa ji sploh ni več tako zanimivo in večkrat tudi pušča hrano (predvsem brikete).
Kaj narediti? Jo morda hranim preveč? - hranim jo pri priporočilih..

Hvala za nasvete!

Lep pozdrav
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1107 : petek, 01.04.2005 : 22:18:35 »

Mogoče bi ji še kaj dodal...?? Jogurt ali kaj podobnega, ali pa ji bi jih malo namočil  Huh Saj Lia je še mala...katere brikete pa ji daješ? Mi naši včasih, čeprav je že odrasla dodamo jogurt, jajce, ribe (iz konzerve), olje...pa vse pohlasta Wink , je prava mala požrešica! Tomaz, mogoče bi poizkusil z dodajanjem raznih stvari...ne vem, ali pa menjaj hrano, mogoče ji ta ni všeč...Huh
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #1108 : petek, 01.04.2005 : 22:36:36 »

Icey: Malo sem pregledovala seznam plemenk na strani skbpp, pa sem našla, da je med njimi tudi ICELADY OF PRINCESS SISSI, torej sestrica tvojega Kinga. Izgleda, da bo King striček Wink , ko bo Icelady našla plemenjaka (če ga še ni)....a....kaj veš o tem???
Logiran
Tomaz_Lia
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 11

« Odgovor #1109 : sobota, 02.04.2005 : 07:56:36 »

Lenny:

Lii zjutraj vedno dodajamo mleko, zvečer včasih dobi ribice iz konzerve (rio mare ali calvo), včasih jajce, korenček,banano, sir, ...
Zjutraj in za kosilo ji dajemo Nutro, zvečer pa Hill's.
Logiran
Strani: 1 ... 69 70 71 72 73 [74] 75 76 77 78 79 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.