o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
torek, 26.11.2024 : 20:23:20
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
o psih
|
pasme
|
FCI 2
| Tema:
bernski planšarski pes - čvek
Strani:
1
...
57
58
59
60
61
[
62
]
63
64
65
66
67
...
172
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: bernski planšarski pes - čvek (Prebrano 260233 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
tinko
novinec
Sporočil: 24
Re:bernski planšarski pes
«
Odgovor #915 :
torek, 15.02.2005 : 13:31:15 »
Citat: bina , torek, 15.02.2005 : 13:23:23
Vidiš, jaz pa ne
Ker če kupiš psa z rodovnikom pri pravem vzreditelju, potem ti v primeru bolezni ponudi zamenjavo psa. In nam je to storil. Seveda nismo tako trapasti, da bi vrnili psa, ko je zblolel. Ampak, ko našega Berota ne bo več, imamo obljubljenega novega psa (verjetno brezplačno)-če ga bomo hoteli. Tega pa ponavadi pri nerodovniških ne doživiš
, a ne?
LP Jana
Sm ne vem, če je to pri redovniških psih pravilo ali zgolj dobra volja vzreditelja.
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.364
«
Odgovor #916 :
torek, 15.02.2005 : 13:33:06 »
Citat: tinko , torek, 15.02.2005 : 13:31:15
Sm ne vem, če je to pri redovniških psih pravilo ali zgolj dobra volja vzreditelja.
Pri dobrih vzrediteljih je to pravilo
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #917 :
torek, 15.02.2005 : 13:40:54 »
Benka, hja, slikati kolke pri 14-tih tednih? Ne vem, ne vem
Jaz ne bi. Ker so kosti in sklepi še premladi, da bi bila realna slika. Jaz bi ga peljala, če bi šepal, drugače pa ne. Meni je Zorko v Lj. še pri 9-tih mesecih zajavkal, da je prezgodaj in da rezultati niso realni
Pa sem jo potem pri 18-tih mesecih slikala še enkrat za vzrejno.
Benka, pokliči na vet. fakulteto v Ljubljano (prof. Zorko) ali pa Matkota v Topolščico in ju vprašaj, ali slikati v ponedeljek ali ne. Me prav zanima, kaj bi prava ortopeda rekla na tako zgodnje slikanje.
Oja, veliko pravih vzrediteljev je pripravljenih zamenjati mladička, če je z njim kar narobe. Preberita si malo teme na forumu (recimo
tole
)
Lp Jana
Logiran
manetka
rad pišem
Spol:
Sporočil: 316
«
Odgovor #918 :
torek, 15.02.2005 : 13:48:19 »
Bina kljub temu, da ste imeli nemalo težav z Berotom, ste dobili pa res dobrega vzreditelja.
Hm v mojem primeru ni bilo kaj preveč ponujene pomoči.
Spomnim se tudi primera od Rincy, kjer so tudi vzreditelji poskrbeli za novo psičko.
Slabo je to, da se pri naših popularnih berncih dogaja vse več nerodovniške vzreje...
Ko bi vsi, ki kupijo psa brez rodovnika, saj enkrat imeli primer bolnega psa zaradi takšne vzreje in bi videli kako je takrat hudo, ko stanejo razne operacije in zdravljenja ogromno-kar je znatno več kot stane mladič iz dobrega legla, še huje pa je ko veterinarji ne morejo pomagati....
Uhhh jah jaz raje sploh ne razmišljam kako ljudje silijo brezglavo, samo da bi prišli do ljubke male kepice.
LP Manca
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
Spol:
Sporočil: 76
«
Odgovor #919 :
torek, 15.02.2005 : 14:01:18 »
Citat: bina , torek, 15.02.2005 : 13:40:54
Benka, pokliči na vet. fakulteto v Ljubljano (prof. Zorko) ali pa Matkota v Topolščico in ju vprašaj, ali slikati v ponedeljek ali ne. board=29;action=display;threadid=1593]tole[/url])
Hvala za nasvet! Mi je Mojca predlagala za sterilizacijo dr. Matkota iz Topolščice in jo tudi nameravam tja peljati.
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #920 :
torek, 15.02.2005 : 14:15:22 »
Veste kaj, tole prebiram in poslusam in cedalje bolj me jezi tole. Zelo si zelim taksno in taksno pasmo, a zanjo ne bi odstel veliko.
Kako? Tako ne gre in ne bi smelo it!!! Ce pri tem sploh ne gledamo na razne zadevscine kot so podedovane bolezni, na kar se vsi izgovarjate, da pac upate na najbolje, ampak malo razmislite tudi o tem, da je neka pasma nastala zaradi zelje nekih entuziastov, ki so vse svoje znanje, cas in trud vlagali leta in leta v to, da je neka pasma nastala. Nakar, pa je potrebno se vrsto desetletij trdega dela razlicnih ljudi, ki so pasmo razvijali naprej in jo pripeljali tako dalec, da se ji lahko rece pasma, pa se FCI jo je moral priznati. Vsi ti ljudje, so morali vloziti ogromno truda, casa in denarja, ja denarja, da jim je to uspelo. Seveda pa so se na tej trnovi poti pojavili nekateri izrodki, ki so zaduhali volnj po denarju. Le kako? Psa ne peljes na noben pregled, na noben vzrejni pregled, nikamor, kjer bi izgubil kaksen tolarcek. Saj potem ne bi bilo taksnega zasluzka, a ne?! Ali pa imajo psa, ki ne izpolnjuje visokim kriterijem neke pasme in so bili izloceni!? Ojoj, sedaj pa imajo psa, ki jim ne bo prinesel zasluzka! Pa ravno zato so ga kupili!!! Oh, nic, bodo pa brez rodovnika, pa kaj, a ne??? Ljubezen ja, pa kaj se!? In potem prodajajo kuzke malo pod ceno in nekateri, ki seveda ali ne razmisljajo dovolj ali pa so bili zavedeni seveda veselo kupujejo taksne mladicke, ki se prodajajo kot pasemski. Ampak ljubcki moji, to so le priblizki pasme. Ne bodite tako dvolicni prosim! Ce si ne morete privoscit pasemskega psa, zakaj potem ne greste v enega od azilov in odresite kaksnega revcka??? Tudi njega bi morali imeti radi. Ali pa imate radi svoje priblizke pasmi le zaradi videza. Ampak to ni ljubezen!!!
Veste, ce bi si tako zeleli npr. bernija in bi bili pripravljeni nanj tudi malo pocakati, potem bi se sigurno nasel kaksen vzreditelj, ki bi vam kuzka prodal po obrokih, ali pa v solastnistvo, ali pa bi ga s svojim odgovornim ravnanjem prepricali, da si tako hudo zelite taksnega psa in boste za pasmo naredili toliko in toliko, da vam bo pripravljen tudi spustiti ceno. Ja prav ste slisali! Tudi to je mogoce. Ali pa bi pocakali na kaksnega kuzka v leglu, ki ni pobarvan na cisto pravi nacin. Tudi njega bi dobili ceneje! Ampak ne, vecina vas, si zeli najlepsega predstavnika pasme, a zanj ni pripravljena odsteti nic. To pa ni prav!!!
Zato se enkrat! Brez ljudi, ki bi skrbeli za pravi razvoj pasme negre in prav tako brez denarnega vlozka ne gre. In pasme se je in se bo obdrzala le zaradi taksnih ljudi in ne zaradi ljudi ki gledajo le na denar in ne naredijo za izboljsanje pasme prav nic. Zato bodite iskreni do sebe in svojih stirinozcev. Imejte jih radi kar tako, zato ker so pac vasi in ne zato, ker izgledajo tako in tako. Ce si zelite pasemskega psa, potem naj bo to pasemski kuza. Ce ne, je dovolj ljubkih mesanckov po svetu, ki komaj cakajo nekoga, ki bi jih imel rad!!!
In ne izgovarjajte se na to, da nimate dovolj denarja za rodovniskega. To ni razlog, ker potem itak nimate dovolj denarja, da bi ga lahko prezivljali iz meseca v mesec. Ce nimate denarja, si omislite vsaj manjsega kuzka in ne bernija, ki vam ogromno poje cez mesec. Od kod vam pa ta denar? In kje imate denar, ce potem ta kuza zboli? Kaj pa potem naredite? Od kod vam bo pa potem denar? Ali bo koncal bolan na cesti ali pa bo koncal pod kaksno pusko seveda divjega lovca, da ne bo veliko kostalo!
Vem, da mi bo tele besede zameril marsikdo. A resnica boli. Vem pa tudi to, da marsikdo sam pri sebi ve, da je tako. Pa mogoce noce na glas priznati. Razmislite malo o tem, mogoce se bo pa le kaksnemu lucka prizgala. In za taksne je vredno na glas razmisljat!
Lep pozdrav
Blumina
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #921 :
torek, 15.02.2005 : 14:44:34 »
Blumina ....... 1000 ljudi ........ 1000 različnih mišljenj!
Sicer se v marsičem s tabo ne strinjam, je pa prav, da si napisala svoje mnenje.
Če si jaz želim psa bernskega planšarja in zanj ne nameravam odšteti toliko denarja ( za rodovnik), potem si sigurno ne bom šla v azil po mešančka, ampak si bom kupila čistokrvnega bernija, vendar ne nameravam imeti naprej take vzreje, zato bom psičko dala sterilizirat. Pa naj bo ljubezen gor al dol! Seveda pa je res, da marsikdo gleeda samo na zaslužek in bi naprej paril pse.
Pse brez rodovnika omenjaš kot približke, pasemskih psov- brez komentarja. Ravno tako kot imaš ti svojega rada, tako imam jaz mojega (čeprav je po tvojem mnenju le približek, ker nima rodovnika).
Še to: veliko lastnikov psov mi je včeraj in danes poslalo mejle privat, ker se strinjajo z mano, vendar se ne želijo kregati, izpostavljati, vmešavati, ...... na forumu. Saj pa se ne kregamo; pišemo samo svoja mnenja. Dobila sem tudi dva mejla, ki sta mi ga poslala lastnika rodovniških bernijev. Napisala sta, naj tudi napišem, kdo jemlje pse z rodovniki.
Citiram:" Kot predstavnik rodovniškega bernija ne želim "kvariti" ugleda drugim lastnikom rodovniških psov. Moje mnenje je, da si kupijo rodovniškega psa večinoma tisti ljudje, ki se nameravajo z njim udeležiti na raznih tekmovanjih. Menda ne bodo odšetli 180.000 Sit, da ga bodo imeli kar tako. Res je, da je pes velika obveznost in se najdejo tudi takšni ljudje, a večina jih vodi na tekmovanja. Benka kar poglej na forumu, kdo vse se "buni" na forumu in zagovarja rodovniške pse. Večinoma tisti, ki imajo pse, kateri so dosegali kakšen uspeh na tekmovanjih. Ne bodo oni meni tukaj govorili, da cena pri nakupu psa ni važna. 1/10 ljudi najprej povraša za ceno psa. Tisti, ki bi pa radi meli šampione, pa plačajo visoke cene - na koncu pa se lahko ravno tako izkaže podedovana bolezen, kot pri nerodovniškem psu."
To je le delček njegovega mejla. Prosim, dajte izjave tudi na forum in ne samo meni.
NEža
Logiran
Blumina
nekaj malega že vem
Spol:
Sporočil: 186
«
Odgovor #922 :
torek, 15.02.2005 : 14:55:33 »
Zgleda, da nisi razumela poante. Brez skrbi za pasmo ni pasme in potem je tudi brez rodovnika ne mores kupit!
Upam, da je sedaj razumljivo!!!
Blumina
Aja, pa kregat se pa sploh ne mislim. Verjetno se ne ves tega, ker me ne poznas. Sem pa vcasih malo razocarana nad ljudmi, to je vse. Sama vem, da sem za svojega prijatelja pripravljena cakat dolgo, dolgo, dolgo. In potem je to, to. Pa svoje stirinoznike nimam za show biznis. Se kaj bolj koristnega z njimi grem!
Pa zgleda, da si tisto tudi spregledala, ko sem govorila o tem, kako lahko tudi prides do cenejsega psa. Preberi se enkrat bolj natancno in ne s toliko gneva, prosim.
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #923 :
torek, 15.02.2005 : 15:00:35 »
Seveda sem vse vredi prebrala... eh, saj pravim 1000 ljudi ....1000 čudi
LP
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.205
«
Odgovor #924 :
torek, 15.02.2005 : 15:01:28 »
Živjo!
Jaz sem mojo prvo bernko kupila z rodovnikom in zanjo odštela 130.000.Žal se je zgodilo to,prirojena napaka na hrbtenici.Nisem nič obupala nad berniji in nič ne krivim vzrediteljev.Se pač zgodi,vse je kriva narava in noben drug(moje mnenje).In še zdaj sem odločno za pse z rodovnikom in NE brez!!Vseeno imaš več možnosti da dobiš zdravega psa,kot pa če kupiš psa brez rodovnika,pri katerem po možnosti še neveš kdo sta starša oz kakšne kolke imata.
pa še nekaj o našem bolniku:
Rina je trenutno pri veterinarju(že od jutra).Kaj se dogaja z njo si lahko preberete pod Zdravje===>bruhanje
lp,
NIna
Logiran
maj
rad prihajam sem
Spol:
Sporočil: 1.664
«
Odgovor #925 :
torek, 15.02.2005 : 15:03:16 »
Benka, in ostali...
Ne vem, če to paše v tole temo, pa vseeno ...
Tudi jaz sem tista, ki je za svojo pesjanko odštela 1000 EUR (še danes se mi pozna na denarnici) pa jo imam "samo doma"
. Ni sicer berni, je pa veliki švicarski planšarski pes. Zakaj ne hodim na razstave? Med drugim tudi zato, ker imam smolo s službo. Bom imela leglo? Ne vem. Čeprav, ko sva z Vzrediteljem (nalašč napisano z veliko začetnico) izbirala mladiča, govorila tudi o tej možnosti. Ampak to je odvisno predvsem od moje Gale; od njenih kolkov, komolcev, vzrejnega ... Potem moram poiskati primernega samca ... Pa še ne najmanj pomembno ... mladiči bodo pri meni najmanj dva meseca ... sem dovolj usposobljena za njihovo skrb in vzgojo?
In ko bom imela 100 % odgovore na vsa vprašanja, potem se bom odločila.
Do takrat pa imam z Galo "same stroške". Teh zneskov nisem nikoli seštevala, ker dobim vrnjeno mnogo več.
Pa da vas potolažim..nimam in nikoli nisem imela službe z bajno plačo, vmes sem bila tudi na borzi, niti nimam bogatih staršev.
Ampak če bi se danes še enkrat odločala o nakupu pasme, bi se odločila enako-pes z rodovnikom.
Drugo pa je, ko sem in bom hotela imeti psa ... takrat pa ne bom odšla po rodovniškega psa brez rodovnika, ampak bom enemu revežu iz azila namenila kanček moje ljubezni.
Lp, maj
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #926 :
torek, 15.02.2005 : 15:16:12 »
Jaz se samo prekopirala to, kar sem dobila po mejlu, nisem pa napisala, da je to moje mnenje.
Bom zaj bol
.
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
Spol:
«
Odgovor #927 :
torek, 15.02.2005 : 15:18:34 »
Citat: Rincy , torek, 15.02.2005 : 15:01:28
pa še nekaj o našem bolniku:
Rina je trenutno pri veterinarju(že od jutra).Kaj se dogaja z njo si lahko preberete pod Zdravje===>bruhanje
Rini želim vse najboljše ...
Neža
Logiran
tinko
novinec
Sporočil: 24
«
Odgovor #928 :
torek, 15.02.2005 : 15:21:48 »
Bolj ko prebiram vaše poste, bolj sm prepričan v nakup ne rodovniškega Bernija.
Logiran
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #929 :
torek, 15.02.2005 : 15:27:11 »
OK, pa kako lahko jamrate, glede bolnih psov
Pes je ja živo bitje
In nikoli ne vemo, kako nam bo genetika in narava zagodla
Lahko parimo 2 oh in sploh zdrava in super psa, pa je lahko mladiček bolan. Ni nobene garancije, da bo neka živa stvar 100% zdrava. Tega še za stroj ne moremo trditi, kaj šele za živo stvar
Edino pri rodovniških psih, dombimo pri vzrediteljih neko garancijo za psa (recimo vračilo denarja, zamenjava psa), če je pes bolan.
Sicer pa, kar je je. Pes je kupljen brez rodovnika. Upam samo, da vas ne bo razočaral.
Lp Jana
p.s. Tudi naš Bero je rodovniški. Pa smo se z njim udeležili natanko 4-rih razstav. Pa še to bolj za lasten užitek. In naslednji pes bo tudi rodovniški. Pa čeprav ne bo videl nobene razstave
Logiran
Strani:
1
...
57
58
59
60
61
[
62
]