mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 11:26:30

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260037 krat)
0 članov in 6 gostov pregleduje to temo.
icey
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 182

« Odgovor #750 : nedelja, 12.12.2004 : 23:39:45 »

No, danes je na Golovcu snežilo!  Shocked  Shocked  Shocked
Ja prov res, King je bil čist bel! Sej, če ne bi tko prijazno sijalo sonce, bi človek še mislil, da je res kaj na tem! Ampak King je bil pa res bel, ker je veter skos nasipaval ivje z dreves, in pričaral kanček zimskega veselja.

Torej Rincy in Olly sta praktično v sorodu!? Koliko pa je bilo mladičkov v prvem leglu?
Moram pa povedat, da sem razočarana nad Meliiyinimi lastniki, ker parijo vsako leto! To je huda obremenitev za psičko. Ko se ji ravno povrnejo moči in se ji življenje normalizira, jo spet zmedejo hormoni!  Angry Angry
Upam, da bo take lastnike kdaj srečala pamet in bodo na celo stvar sposobni gledati tudi in predvsem skozi oči psičke, ne pa le iz finančne perspektive in zaradi lastnih interesov.
Vsem bodočim vzrediteljem polagam na srce, naj s svojimi odločitvami koristijo predvsem psicam. Če jih imate radi, boste lastne želje postavili na drugo mesto!
Kolk me to podraži..... Angry Angry Angry
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #751 : ponedeljek, 13.12.2004 : 00:10:09 »

živjo!

ja res sta v sorodu... Smiley pol sestrici leglo eno za drugim je tudi mene presenetilo saj sem nekje prebrala da to škoduje psički..samo ne vem več kje Huh zdaj mislim da ne bodo imeli več mladih ker so imeli neke težave s sosedovim ovčarjem ko se je gonila... Roll Eyes

lep pozdrav v pričakovanju snega...

Nina in Rina Kiss

p.s. med vikendom sem se potrudila in Rini naredila spletno stran...še naslov: www.freewebs.com/rnina  - upam da vam bo ušeč Wink je pa še v izdelavi...
Logiran
baloo
nekaj malega že vem
Sporočil: 164

« Odgovor #752 : ponedeljek, 13.12.2004 : 09:59:27 »

Ojla!

Baje da iščete sneg za vaše bernije!? Pri nas je že, sicer le za vzorec, ampak začelo se je!  Smiley  Cheesy  Grin

LP!
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #753 : ponedeljek, 13.12.2004 : 10:46:03 »

Baloo kje pri vas pa je to?

Blizu Tržiča je drugače tudi precej blizu sneg, vendar malo nad nami v hribih, tako, da če pogledaš v višino ga vsaj vidiš. Wink

Logiran
baloo
nekaj malega že vem
Sporočil: 164

« Odgovor #754 : ponedeljek, 13.12.2004 : 11:05:29 »

Baloo kje pri vas pa je to?

Blizu Tržiča je drugače tudi precej blizu sneg, vendar malo nad nami v hribih, tako, da če pogledaš v višino ga vsaj vidiš. Wink

Pri nas v Kranju - točneje v Stražišču  Wink Saj pravim -  ni ga pol metra,tako da kepanje še ne pride v poštev Sad,  ga ja pa ravno za vzorec  Smiley

LP!
Logiran
*Brina*
rad pišem
Sporočil: 403

« Odgovor #755 : ponedeljek, 13.12.2004 : 17:52:38 »

Ali ste na Vršiču pogledali? Tam je sigurno!  Grin
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #756 : ponedeljek, 13.12.2004 : 21:26:00 »

Ja mislim da ne bodo imeli več mladičev. Rincy tvoja spletna stran je pa res the best! Super za pogledat Wink
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #757 : ponedeljek, 13.12.2004 : 22:53:13 »

en mrzel pozdravček Wink!

kako kaj vaši "medvedki"?jih kaj zebe...pomojem še ne Roll Eyes Rina ima v koči nastavljeno debelo odejo("deko") da zjutraj pride ven vsa topla... Smiley ko pa je zunaj pesjaka ima v kotu hiše nastavleno deko da če jo zebe na tleh da se lahko umakne(uleže) na toplo
res.... odkar je temparatura padla pod 0"C Rina več spi....je to značilno za zimo, mraz??

niste edini, ki čakate sneg tudi mi ga že nestrpno pričakujemo... Cheesy!!

olly

hvala za pohvale strani je pa še v izdelavi tako da je vsak dan kaj novega Wink

lep (skoraj) zimski pozdrav

Nina in Rina Kiss
Logiran
manetka
rad pišem

« Odgovor #758 : torek, 14.12.2004 : 10:57:06 »

Joj ko bi tudi naša mala medvedka tako pridno spala na dekci. Undecided
Leyla si pa vse dekce iz koče znosi ven na prosto. Če ji naredim ležišče izven koče ga pa takoj zbrska. Tako, da so zanjo dekce samo stvar, ki jo lahko veselo nosi v gobcu in vleče za sabo Grin.
Tako, da  ponoči spi noter, ker drugače non stop trka po šipi in noče dati miru. Noter pa zaspi takoj kot top.
Ajša je glede tega zelo pridna ima rada dekce in tudi leži na njih. Na žalost jo spet pesti navidezna brejost, upam, da bo kmalu bolje.

Kakšen teden imamo z Leylo še en problem boji se sklede iz katere je doma. Izgleda se je ustrašila, ker jo je prevrnila in je malo zaropotalo. Probala sem ji dati že drugo skledo ampak je tudi ne mara, tako da ji moram brikete stresati ven, da jih poje.

Mislim, da imam eno pridno in eno scrkljano bernko.

LP Manca

Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #759 : torek, 14.12.2004 : 20:06:56 »

Tole s skledo se da hitro rešit-najprej ji ponudi hrano v skledi, ki jo držiš v rokah. Kmalu se je bo lotila, če ne, pomagaj s prigovarjanjem. Če ti psička zaupa bo zadeva skoraj rešena. Potem le še poskrbi, da daš posodo vedno na podlago, ki ne ropota - tepih, brisača ipd.
So zoprne te posode... všeč mi je, da imajo zdaj že take z gumo polepljeno čez dno - 'protihrupno' dobro deluje!   Grin
Moj King je priden in scrklan-po moje idealna kombinacija!  Wink
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #760 : sreda, 15.12.2004 : 17:06:13 »

Obvestilo!

Mala šola razstavljanja (priprave na specialko 15.januarja) bo za vse člane kluba SKBPP v nedeljo, 19. decembra 2004 ob 15. uri v Grosuplju, poleg pivnice Anton (parkirni prostor veleblagovnice TU© v neposredni bliľini KD Grosuplje in Pekarne Grosuplje).

©olo bosta vodila Avrelija Sivec in Rajko Rotner, trajala bo pribliľno uro in pol.

Prosimo, da svojo udeleľbo v mali ąoli potrdite Avreliji na tel. ąt. 041 724 879 ali 05 381 30 06.
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #761 : sreda, 15.12.2004 : 21:07:19 »

Hi!
Sami lepi prispevki Wink

Manetka: Upam da bo navidezna brejost pri Ajši kmalu se uredila, da bo vse ok!
Logiran
manetka
rad pišem

« Odgovor #762 : sreda, 15.12.2004 : 22:02:43 »

Olly tudi jaz upam, da bo Ajša kmalu spet O.K.

Icey s skledo gre na bolje, ampak mora biti vedno eden zraven,da ji skleda ne spet česa naredila Wink Izgleda, da bo.

Za Leylo sem danes poslala prijavnico, tako da bo na razstavi Smiley

Sneg pa bo Grin Grin Grin!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #763 : sreda, 15.12.2004 : 22:19:47 »

Za Leylo sem danes poslala prijavnico, tako da bo na razstavi Smiley
Sneg pa bo Grin Grin Grin!

potem se vidmo na rastavi no Rine ne bo Roll Eyes Mogoče kdo ve kdaj bo naslednje srečanje s klubom? ni bilo rečeno da bo pozimi enkrat Huh sneg pa baje bo čez vikend ampak dvomim...upam da vsaj za božič... Wink je pa pri nas že božiček hodil Grin je Rina dobila novo ovratnico in to rdečo! Ji tako lepo paše ker ima črno dlako...(če gledaš s "ptičje" perspektive Wink) bom pa prilepila nove slike z novo ovratnoce ta ali pa naslednji viken Smiley-zraven smrekce Cheesy upam da je ne podre .... Undecided

lep pozdrav in mrrrzliih Domžal Wink

Nina
Logiran
Olly
rad pišem

« Odgovor #764 : petek, 17.12.2004 : 22:21:37 »

Bom šla pogledat v album če so že slikice Wink od Rine z novo ovratnico. Tudi meni se zdi da rdeča barva zelo paše k bernijem. Lenny ima rdeč povodec (tisti 5m-ampak ga ne uporabljamo pogosto, raje je spuščena in ob primerih na kratkih povodcih, ki jih imamo tudi okoli 3 ali 4)  včasih je imela rdečo ovratnico, pa ji je začela puščati sledove (pod glavo-na vratu je bila čisto roza), potem pa je za nadaljno šolenje potrebovala  kovinsko ovratnico (tako malo podobno zatezni, samo ni zatezna) od katere pa ima včasih sive sledove. Sledovi nastajajo zaradi npr. pada dež in se začne barva z ovratnice odstranjevati-na njeno dlako, ali pa gre Lenny v vodo in se spet začne barvati njej kožušček v predelu vratu, ker voda barvo spira.
Pozna kdo kako ovratnico, ki tudi če se zmoči, ne pušča sledov?? Lenny je zamenjala že 3 ovratnice. Najprej (še pri mami Melly je imela zeleno ovratnico, ki ni puščala sledov ampak ta je že 10000000x premajhna, potem pa je imela to rdečo in na koncu-še sedaj jo ima-kovinsko)
Kakšne ovratnice pa imajo kaj vaši bernčki?
Aja lepo to da bo Leyla na razstavi Wink
Rincy: Nas boš obveščala o novostih na tvoji spletni strani in v albumu, ker ne grem pogledati vsak dan! Wink
Lmp!
(lep mrzli pozdrav)

Logiran
Strani: 1 ... 46 47 48 49 50 [51] 52 53 54 55 56 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.