mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
torek, 26.11.2024 : 09:44:03

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260012 krat)
0 članov in 13 gostov pregleduje to temo.
icey
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 182

« Odgovor #480 : petek, 29.10.2004 : 19:50:12 »

Pozabla napisat-ja na sliki pod nickom je moj King! Bom probala kake vodne fotke zrihtat!
Logiran
SISSI
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #481 : petek, 29.10.2004 : 21:39:15 »

Zdaj se pa moram po dolgem času oglasiti tudi jaz  Grin - lastnica vodne bernke, kot pravi moja Icey

Poskusila bom pripeti sliko, ko Sissi skače iz pomola v morje Smiley To je poleti za njo najljubši šport, za naključne opazovalce pa atrakcija

Shockedhttp://skbpp.homestead.com/files/P50229031.jpg

Tudi Sissi ni bila navdušena nad vodo vse tja do svojega drugega leta, ko sem jo le nekako shecala, da je zaplavala za mano. Zdaj je nora na vodo, ljubezen do vode in plavanja pa je prenesla tudi na vse svoje otroke!

Lep pozdrav vsem, posebno moji Icey!
                                                Andreja
Logiran
SISSI
novinec
*
Sporočil: 30

« Odgovor #482 : petek, 29.10.2004 : 21:45:41 »

Kot vidim, mi slike ni uspelo prilepiti, pa tudi slika na katero kaže bližnjica je zelo majhna. Očitno bom morala posodobiti moje računalniško znanje  Grin

Sliko in še nekaj drugih, si lahko pogledate in povečate na tem naslovu  Smiley
http://www.homestead.com/SKBPP/files/PrviMaj2003.htm

Pozdravček vsem
                           Andreja
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #483 : petek, 29.10.2004 : 22:21:50 »

to sliko sem že videla na klubu za bernije..no saj iz tam je Grin Wink ta ki skače v vodo je tvoja psička? (saj je psička?? Huh-upam da se nisem zmotila) hm..spet glede mize..bomo neki "zrihtal"
pa še nekaj glede vode..
ob poti kjer se sprehajamo teče (beri dere) reka kamnijška bistrica je zelo lepa pot samo..jaz bi imal rino spuščeno samo se TAKO bojim da bi ušla v vodo in bi jo voda odnesla Undecided saj sem jo imela spuščeno samo sem jo skos klicala in jo gledala... mogoče kakšen nasvet Huh

lp Nina
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #484 : petek, 29.10.2004 : 22:23:34 »

.jaz bi imal rino
lp Nina

imela Grin pa še ena napakca Rino Wink

lp Nina
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #485 : sobota, 30.10.2004 : 15:49:53 »

Citat
vodne bernke

Hehe Grin Grin Grin

Danes zjutraj sta moji dve bernki imeli že skoraj plavutke namesto nog, tako fino veliko potočkov je bilo, po dežju. Vsaj nekaj za pasje veselje Wink.

Sisi tudi jaz sem že videla fotke kako skače tvoja bernka v vodo, ampak sem kar nekaj časa gledala, če je res Grin Grin Grin

No upam, da bo vsaj moja mlajša Leyla s časoma pridobila še malo korajže. Pri njej je problem samo, da bi splavala. Ko ni več tal pod nogami nastane histerija Undecided

Rincy. če imaš možnost psičko pelji kam kjer voda ne dere tako močno, vsaj za začetek. Da se privadi občutka, da voda teče Wink

Drugače pa sem videla že nekaj zelo hudega-zanimivega npr. kako psa odnese tok reke, pes ob tem tako uživa, da se vmes še malo potaplja, ko ga prinese do dela, ko voda ne dere več se ustavi zleze ven in dokler se ne zmatra sam od sebe hodi plavat v deročo reko.
Ta pes o katerem sem napisala tole je mešanec med berncem in labradorcem Wink Zres je pravi plavalec in tudi potapljač Shocked Grin

LP Manca
Logiran
Basha
novinec
*
Sporočil: 46

« Odgovor #486 : torek, 02.11.2004 : 11:31:21 »

Za Icey nujno!!!!

Ali veš naslov od tiste bernke v Ihanu. Društvo za zaščito živali jo gre pogledat.

Če ga ve kdo naj mi čimprej piše.

lp. Mateja

Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #487 : torek, 02.11.2004 : 11:47:37 »

Basha!

Naslova ne vem, bom pa ti probala tekom dneva sporočit kako se do tja pride, ker sem bila tam ponoči in ne poznam tistega konca prav dobro moram vprašati fanta, ki je bil z mano, pa se javim!
Je pa vsekakor bližje iz smeri Pšate!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #488 : torek, 02.11.2004 : 12:01:37 »

o kateri bernki se to pogovarjate Huh
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #489 : torek, 02.11.2004 : 12:14:10 »

Na eni kmetiji v Ihanu imajo mlado bernko na zatezni ovratnici privezano za ograjo ob hlevu. Ponavadi nima niti vode.
Lastniki so bili že 2x posvarjeni-enkrat iz moje strani, drugič pa so tja šli še nekateri iz foruma in ker se stanje ni izboljšalo, se je zdaj družtvo očitno odločilo, da zadevo še uradno preveri.
Psička je zelo razigrana, ko pride obiskovalec skače in se zateguje okrog vratu. Lastniki so sicer rekli, da je večino časa spuščena ali v pesjaku a deklica, ki je bila tisti večer tam, je na moje vprašanje, ali je psička skos privezana, pritrdilno odgovorila-saj veste da otrok ne laže. Poleg vsega pa jim je pesjak menda zalila voda ob minulem deževju.
Skratka zadeva ni nedolžna!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #490 : torek, 02.11.2004 : 12:18:52 »

ojoj boga psička Cry kok je pa stara (mlada)? še ni eno leto??? mi bomo imei zatezno ovratnico samo za v šolo (takrtat bo star slabo leto) ker jo pač moraš imet Angry drugače pa jaz nisem ravno za take ovratnice..... upam da bo use vredu s to bernko?? jih jo bodo odvzeli?

lp NIna
Logiran
icey
nekaj malega že vem

« Odgovor #491 : torek, 02.11.2004 : 13:27:45 »

Polagam ti na srce-ne hodi v šolo kjer zahtevajo zatezno ovratnico!!!!!!
Sploh pa ne dajaj bernke na zatezno-uničila jo boš!!!
Če si iz ljubljanskega konca ti priporočam Kinološko društvo Krim, ki ima svoje vadbišče v Sneberjah-delajo z nagrajevanjem, brez zategovanja in prisile!
Psičko je priporočljivo šolat že prej-v mali šoli od 3. mesecev dalje, to ti povem iz lastnih izkušenj. Mojega Kinga sem vse naučila tja do 8-9ih mesecev, pa še danes, pri treh letih uboga brez problema.
TOPLO PA TI ODSVETUJEM ŠOLANJE Z ZATEZNO, IN RAJE KOT TO, ZAMENJAJ ŠOLO!!!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #492 : torek, 02.11.2004 : 13:47:00 »

samo jaz sem iz domžal..mogoče veš kje je kakšna šola ki je dost blizu in BREZ zatezne ovratnice..lani ko sem malo gledala kako so ji učili (bolj matrali) tukaj v domžalah je vaditelj rekel eni punci ki je imela bernca da naj mu da ovratnico s čpisam ker ji je uno na zateg strgal (ko je potegnil...ko je bil privezan)!!!!!!
nevem no...

lp Nina
Logiran
oks
odvisnež
Sporočil: 673

« Odgovor #493 : torek, 02.11.2004 : 14:41:05 »

OJOJOJ...Rincy definitivno menjaj šolo! Angry
Kaj takega...da zahtevajo, da imaš bernca na zatezni ovratnici  Huh...Meni osebno niti slučajno na misel ne pride, da bi svojemu kužonu dajala okoli vratu nekaj kar mu lahko poškoduje vratne vezi, uniči oz. poreže dlako...
Predlagam ti KD Krim!!! Wink Ga zelo pohzvalijo, pa tudi učenje je popolnoma brez prisile... Tongue

Icey...poročaj kako je z bernko!!! Smiley
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*

« Odgovor #494 : torek, 02.11.2004 : 16:08:43 »

KD Krim pravite??? hm....mogoče pa res... Cheesy kje pa je to natančno kok min od domžal?? aja pa kdaj približno naj bi se začela šola za izpit A (ura) zato ker starši hodijo domov od pol 5ih do 5ih če je šola ob 5ih potem ne bomo mogli it Undecided

lp Nina
Logiran
Strani: 1 ... 28 29 30 31 32 [33] 34 35 36 37 38 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.