mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 19:58:40

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 259824 krat)
0 članov in 12 gostov pregleduje to temo.
manetka
rad pišem
Spol: Ženska
Sporočil: 316

« Odgovor #270 : petek, 13.08.2004 : 09:06:20 »

No tudi jaz vozim svojo največ v reko, vendar je reka nekoliko manjša, tako, da ni ravno veliko globin za plavanje.
Je pa tako, da moram najprej jaz obvezno peš čez reko. Da gospodična vidi, da bo zmogla tudi ona, ko pa jo prvič prečka pa ne more nehati, potem sama leta čez, vendar po večini le tam kjer je videla, da ni pregloboko:)
Ko dobi malo korajže, pa gre čez kakšen predel kjer mora cela malo zaplavat, vendar se ji tam zelo mudi Grin
Tvoj fant je pa res precej korajžen Tongue Cheesy, zelo dobro, da je že splaval. Mu mogoče pomaga družba že plavajočih berncev Tongue Tongue Tongue Tongue Tongue.
Sedaj bom počasi preizkusila še kakšno jezero. Tako, da bo še mene videla plavati.
Lp
Logiran
linchaich
živim tukaj
Sporočil: 3.241

« Odgovor #271 : petek, 13.08.2004 : 09:19:24 »

Manetka!

Sem pogledala v tvoj profil in opazila, da si iz Trzica! Na gorenjskem imate jezera, ce ne drugje, se odpeljes v Kranjsko goro! Pa najbolje, da med tednom v dopoldanskem casu, ker ni veliko ljudi!

Pa veliko srece z ucenjem plavanja!  Wink

Lp, Ursa
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #272 : petek, 13.08.2004 : 12:07:07 »

Linchaich!

Seveda imamo na gorenjskem jezera:)
Ampak vseeno, niso ravno čisto blizu. Oz. blejsko je pa menda ne smeš kopati psa, oz. mene so že enkrat nagnali.
v Kranjsko goro smo že šli ravno prejšnji vikend in ji jezero ni blo všeč, ker je hitro globoko, tako da se je kopala v tistih potokih, ki so zraven. Bohinj pa sem hotela sprobati ravno danes, hmmm pa ni sončka in preveč dežuje.

lp
Logiran
linchaich
živim tukaj

« Odgovor #273 : petek, 13.08.2004 : 12:31:27 »

Na Bledu preganjajo tudi nas! Ampak vseeno skocimo noter - od Mlina proti Zaki!  Wink  Grin  Wink

Na Bohinjskem jezeru je pa super - smo bili prejsni petek! Ljudje niso nic tezili! Se prav veseli so nas bili (pa sem imela 3 pse s sabo!), sli smo pa po desni strani jezera kak kilometer od mosta (pa je tudi za v vodo ... tako pocasi)!  Grin

Lp, Ursa

PS: Ce greste danes, ne bo nobega "preganjaca"! Niti na Bledu ne!  Grin
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #274 : petek, 13.08.2004 : 12:48:11 »

Meni pa na Bledu še nikoli niso težili zaradi psa Shocked Tongue Res pa je, da jo imam vedno privezano. Mi je pa zadnjič gospa, ki izposoja čolne v Zaki rekla, naj Bino privežem-bila je na fleksiju in 5 m pred mano in je mislila, da je odvezana. Drugače jo pa tudi v Zaki spustim v vodo  - zadnjič se je celo z enim psom podila po vodi-oba sta bila privezana!-pa ni nobeden nič rekel.

Sem pa spraševala nekoga, ki živi na Bledu in je rekel, da je psom prepovedano kopanje celo z odlokom Shocked Ampak dokler ne bom videla nobene take table, se bo Bina kopala  Tongue

Lp jana
Logiran
linchaich
živim tukaj

« Odgovor #275 : petek, 13.08.2004 : 13:01:42 »

Mene so odgnali enkrat, enkrat pa moje prijatelje! Kazen je 50.000 SIT in ce je prijazen, te "spusti" samo z opozorilom! Pa ves cas hodijo okoli!
Kopali smo se pa tam, kjer ni bilo ljudi! Aja, se na (tisti) plazi nismo smeli biti!  Wink  
Sicer pa ne vem, ce je tabla potrebna, ker je prepovedano z odlokom!  Undecided

Na coln z dvema tudi nismo smeli! In to prav pri gospej v Zaki! Potem smo sli pa drugam coln, pa sem (s psoma) malo stran "prisedla"!

Aja, nima veze ali je pes privezan ali ne, v vodo ne sme!  Undecided  Cry  Lips Sealed

Lp, Ursa
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #276 : petek, 13.08.2004 : 13:47:32 »

Mene so odgnali enkrat, enkrat pa moje prijatelje! Kazen je 50.000 SIT in ce je prijazen, te "spusti" samo z opozorilom! Pa ves cas hodijo okoli!
Kopali smo se pa tam, kjer ni bilo ljudi! Aja, se na (tisti) plazi nismo smeli biti!  Wink  

Uf, potem sem pa jaz vednoimela srečo Roll Eyes Tongue Tongue

Ampak mene to ne odvrne, jaz bom še vedno hodila na Bled in Bina bo še vedno hodila v vodo Wink (privezana seveda).

Sicer pa je na Bledu veliko prostorčkov, kjer lahko pes plava in kjer se nobeden ne kopa.

Lp jana
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #277 : torek, 17.08.2004 : 14:30:13 »

ojla

jst mam doma brnsko planšarsko psičko k je stara 2 meseca je zelo živahna a zeloooo ubogljiva imela sem že eno psičko a je ta veliko bolj pridna če koga kaj zanima glede pasme naj vpraša ali pa pogleda na klubski starni bernskih planšarskih psov Smiley Smiley
drgač so pa to pravi medvedki tudi potem ko zrastejo!

lp nina
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #278 : torek, 17.08.2004 : 21:57:44 »

jana hvala! Cheesy :Dzdj sm srečna Tongue

lp nina
Logiran
uci
novinec
*
Sporočil: 1

« Odgovor #279 : petek, 20.08.2004 : 11:15:16 »

Pozdravljeni!
Imeli smo čudovitega nemškega ovčarja, vendar ga žal ni več. Sedaj smo se odločili, da bi kupimo novega psa (po več mesecih odločanja). Najbolj nam je všeč prav bernski planšarski pes.
Mi lahko kdo pove koliko (približno) stane mladiček bernske planšarskega psa (z redovnikom)?
Pozna kdo koga, ki prodaja mladičke v naslednjih mesecih?

Lp
Logiran
linchaich
živim tukaj

« Odgovor #280 : petek, 20.08.2004 : 12:08:25 »

Uci!

Malo pobrskaj po straneh nazaj!  Grin

Lp, Ursa
Logiran
TinaJ
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #281 : petek, 20.08.2004 : 12:28:32 »

Živijo!
Malo razmišljamo o nakupu psa. Do sedaj še nismo imeli nobenega, tako da bi bil ta naš prvi. Veliko hodimo v hribe, imamo velik vrt in zanima me če je bernski planšarski pes pravi za nas. Najbrž bi v večini morala sama skrbeti zanj. Stara sem 14 let, ali mislite da bi mi to uspevalo?
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #282 : petek, 20.08.2004 : 12:37:19 »

TinaJ če si trdno odločena da si psa želiš in da boš res sama skrbela zanj ti lahko uspe, zakaj pa ne? Najprej premisli koliko časa na dan si pripravlejna psu posvetiti, računaj nego, hrano, sprehode, igranje, šolanje, ...
Pes kot je bernček do vsaj 1 leta ne sme hoditi v hribe! Tako da... bi se temu odpovedal kdo od vas? Ali bi pes pač bil med vašimi celodevnimi izleti doma? Kaj bo z psom med tem ko boš ti v šoli? Ko boš začela hodii v srednjo šolo? Boš stanovala doma ali v dijaškem domu? Če boš v domu, kdo bo med tem časom skrbel z psa?

LP nina
Logiran
TinaJ
novinec
*
Sporočil: 3

« Odgovor #283 : petek, 20.08.2004 : 12:53:03 »

Posvetiti sem mu namenjena toliko časa, kolikor ga bo potreboval. Doma imamo tudi stara starša, ki sta večinoma ves čas doma, tako, da pes ne bi bil nikoli sam, ne do njegovega 1 leta ko bi šli v hribe in ne med tem ko bom jaz v šoli. Če bomo dobili psa, nikakor ne bom šla v dijaški dom. Ker sem kar uspešna v šoli, mi učenje ne jemlje toliko časa, zato bi ga lahko več posvetila psu, kot so to zmožni nekateri drugi dijaki.
Logiran
ninci
gost
« Odgovor #284 : petek, 20.08.2004 : 12:58:41 »

ok potem računaj še na "prvo" ljubezen, zmenke, žurke do zgodnjih jutranjih ur, ali bo šel pes s tabo ko se boš odselila? ...
Skratka razmisli o vseh možnostih, ki se pojaljajo, življenje je nepredvidljivo nikoli ne veš do česa pride in takrat najbrž psa ne boš kar tako oddala. Če ti pasma karakterno in vizuelno ustreza, se začni zanimati za legla, za vzreditelje, v Slo. in v tujini.
Oglej si starša, pogovori se z vzrediteljem, izberi mladička....  Roll Eyes Računaj stroške veterinarja, hrane, šolanja... kdo bo to plačal? Starša ali sama z počitniškim delom?

LP nina

Logiran
Strani: 1 ... 14 15 16 17 18 [19] 20 21 22 23 24 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.