mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
četrtek, 28.11.2024 : 13:40:44

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 136 137 138 139 140 [141] 142 143 144 145 146 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260963 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
spuppisf
nekaj malega že vem
Spol: Ženska
Sporočil: 237

« Odgovor #2100 : četrtek, 02.02.2006 : 00:25:13 »

Joj, kakšen cukrček. Kiss Kiss Kiss

Zrastejo pa že zrastejo... Wink Smiley
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #2101 : četrtek, 02.02.2006 : 08:04:26 »

Larčy, tudi če tisti kuža ni bil obarvan pravilno in je imel en moder uček, ima lahko rodovnik, le vzrejnega pregleda ne bo mogel narediti. Wink
Logiran
scythe
rad pišem
Sporočil: 430

« Odgovor #2102 : četrtek, 02.02.2006 : 10:39:34 »

Ups Larčy, potem sem te pa narobe razumela. V vsakem primeru so pa najbrž starši naredili prenagljen nakup, ker bi bilo res dobro vedeti malo več o starših (da rodovnika ne omenjamo). Sicer pa to sama že veš  Wink In sedaj je Capi pri vas in je najpomembnejše to, da je zdrav - zato res čimprej h veterinarju!

Drugače pa ja - te mrcinice res ful zrastejo. Samčki imajo tam do 55 (ali več) kg. Najbolj smešno mi je, ko vsi (na ulici) za Astorja pravijo "kako velik pes je" - meni se pa sploh ne zdi.  Roll Eyes To je pa to, ker sem že preveč navajena veliki psov....  Grin

In kakor je rožica rekla - rodovnik imajo lahko tudi kužki z orng napakami - samo vzrejno prepoved imajo (to pomeni, da ne morejo dobiti vzrejnega dovoljenja in tudi na razstavah se najbrž ne bodo dobro odrezali).

Drugače pa je Capi za pojest luškan!  Cheesy
Logiran
Lilit
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.364

« Odgovor #2103 : četrtek, 02.02.2006 : 10:54:29 »

Sam te Capijeve ucke so res nekam cudne Undecided razen ce imajo vsi mladi bernci take?

Mogoce ima kaksno vnetje... najbrz res dobro, da gres cimprej do veterinarja.
Logiran
bina
živim tukaj
Sporočil: 3.790

« Odgovor #2104 : četrtek, 02.02.2006 : 11:09:55 »

tudi jaz mislim, da njene učke niso najbolj OK. Meni se zdijo preveč povešene za bernca. Take so primerne bolj za bernardinca. Ali imajo bernci tudi tako povešene veke? Ker švicarji jih nimajo...
Logiran
manetka
rad pišem
Sporočil: 316

« Odgovor #2105 : četrtek, 02.02.2006 : 13:36:05 »

Sem tudi jaz zasledila novega bernčka Smiley

Se pogovarjate o učkah, zanimivo je da je tudi moja ko je bila približno enako velika kot Capi imela vidnega malo več rdečega pod učko, kot se je meni zdelo prav.
Tako, da je tudi mene zaskrbelo... ampak sem potem opazila, to je bilo tako ko je bila zaspana oz. se je zbudila..
Spala je pa res ogromno kot mladička.
Tako, da sem tudi jaz takrat vprašala pri vet. če ima učke v redu, pa so me samo pisano pogledali in rekli, da ni nič narobe.
Hmm mogoče res za dober občutek preveri še ti pri veterinarju, da ne bo preveč skrbi.

LPManca
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #2106 : četrtek, 02.02.2006 : 15:05:25 »

larčy-najprej čestitke za novega ljubljenčka! Zdaj se ne sekiraj za rodovnik,ker kuža je pri tebi in samo lepo skrbi zanj in za zdravje pa bo vse uredu  Wink Držim pesti,da se mu ne bodo pojavile kakšne (dedne) napake.Glede učk pa mislim,da niso ravno tako kot bi morale biti.Če gledam Rinine slike,ni imela nič(tega se seveda tudi spomnim  Wink ).
Slika 1
Slika 2
Slika 3 -na tej se tudi vidi da pri strani nima nič rdečega.

Lahko da ima Capi kakšno vnetje,zato ga pelji do veterinarja.Tudi rodovniški berniji so lahko z malo beline(če npr pogledaš mojo Rino) .Če sta starša še tako lepo obarvana so lahko mladički s čisto malo beline(odvisno od prednikov staršev). Pa saj tudi ljudje nismo popolni,vsak ima kakšno napako  Wink

LP,
Nina
Logiran
scythe
rad pišem
Sporočil: 430

« Odgovor #2107 : četrtek, 02.02.2006 : 16:29:20 »

Šele sedaj sem tudi jaz dobro pogledala učke in ima Capi res nekam nenavadno povešene spodnje veke. Sem mislila, da Larčy misli rdečino, ki se jo vidi, če psa gledaš od zgoraj navzdol (ptičja perspektiva) ali iz kakšnega drugega zornega kota, ko se vidi rdečina, ki je v bistvu normalna.

In če primerjam z Astorjem pri 3eh mesecih (slika), kjer je hkrati še zelo zaspan, potem očitno takšna povešenost res ni značilna.

Larčy - lahko, da ni nič narobe. Ampak čimprej h veterinarju (že zaradi splošnega pregleda).
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 53

« Odgovor #2108 : četrtek, 02.02.2006 : 16:48:10 »

ravnokar sem preverila očke...in nima rdečih. Tudi meni se zdi da bo tako kot je rekla Manetka...sedajle je čisto buden in nima rdečih očk  Wink   drugače pa je trenutno pri meni prijateljica, ki ga uči same oslarije Grin no ubistvu ga je že vse naučila Cheesy

lp
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2109 : četrtek, 02.02.2006 : 16:51:38 »

scythe

Ko je Capi ležal, mislim da tudi ni imel rdečih okic...sicer pa je res da zaradi zaspanosti..verjetno..oz. upam Undecided
Logiran
spuppisf
nekaj malega že vem
Sporočil: 237

« Odgovor #2110 : četrtek, 02.02.2006 : 16:55:49 »

scythe

Ko je Capi ležal, mislim da tudi ni imel rdečih okic...sicer pa je res da zaradi zaspanosti..verjetno..oz. upam Undecided

Čim prej idi k veterinarju, da si ne boš po nepotrebnem razbijala glave. Lps
Logiran
larčy
še malo sramežljiv
**

« Odgovor #2111 : četrtek, 02.02.2006 : 18:58:47 »

ja gremo...v kratkem....   Najprej bom še poklicala tja in povprašala...drugače pa se mi zdi da ima malo preveč vlažne očke  Undecided
res ga moram nujno peljati veterinarju Undecided
Logiran
~Nika~
novinec
*
Sporočil: 34

« Odgovor #2112 : četrtek, 02.02.2006 : 22:09:06 »

če  ti kaj pomaga...naš pes (ko ima vnete oči), ima podobne učke...samo sedaj ko je starejši...pa ma ponavadi malo gnojne zaspančke. Predpisal ti bodo (veterinarji-pomoje)kapljice in kremo za v oči, sama pa sem uporabila Še Visin kapljice (al nekaj takega), da je rdeča barva oči spodaj nekoliko izginila. Sedaj ima kar lepe oči.

LP, Nika
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #2113 : nedelja, 05.02.2006 : 14:28:49 »

Včeraj smo šli z Atosom in Rino na Pokljuko.Iz oblačne in meglene Ljubljane sva prišli ne še bolj megleno Gorenjsko.Tik pod vrhom Pokljuke pa se je odprlo jasno nebo s sončkom  Cheesy
Rina in Atos sta vzbujala poglede mnogih obiskovalcev z njunimi norčijami(nekateri so se kar usedali na kupe snega ob strani in jih občudovali   Smiley ) Pesjana sta se nanorela in v avtu samo popadala dol .
Slike si lahko ogledate TuKaJ

Atos&Rina

Rinin elegantni skok čez/na Atosa  Grin

Koma.. Roll Eyes

LP,
Nina
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
Sporočil: 121

« Odgovor #2114 : ponedeljek, 06.02.2006 : 00:00:07 »

Ma super fotke res. Se vidi, da ste se imeli odlično. Mi smo pa z našim uživali v Kranjski gori in okolici. In bilo je isto super. Vreme je bilo na gorenjskem kot naročeno.
Logiran
Strani: 1 ... 136 137 138 139 140 [141] 142 143 144 145 146 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.