mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 01.12.2024 : 01:21:47

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 130 131 132 133 134 [135] 136 137 138 139 140 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 262316 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
Spol: Ženska
Sporočil: 754

« Odgovor #2010 : petek, 23.12.2005 : 19:08:00 »

Pozdravljeni!

Moja prijateljica ima bernskega planšarja, starega skoraj 6 let. Je z dobrim rodovnikom in lepo skrbijo zanj. Že prej so imeli enega, ki jim je poginil zaradi raka. Tudi ta je že imel eno operacijo. Na vratu zgoraj se mu je naredila velika trda bula (zelo na hitro). Šel je na operacijo, vendar lastniki niso hoteli izvedeti kako je s tkivom itd...so rekli, da bodo rajši živeli z njim z mislij, da je zdrav. Sedaj, po nekaj mesecih pa se mu je bula (v enem tednu) naredila na drugem mestu (pri podpazduhi) in seveda bodo šli zopet na pregled.

Kaj vi pravite? Kako je s temi psi, ko imajo enkrat to bolezen? koliko je nasploh življenjska doba?
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #2011 : petek, 23.12.2005 : 19:24:18 »

Pozdravljeni!

Moja prijateljica ima bernskega planšarja, starega skoraj 6 let. Je z dobrim rodovnikom in lepo skrbijo zanj. Že prej so imeli enega, ki jim je poginil zaradi raka. Tudi ta je že imel eno operacijo. Na vratu zgoraj se mu je naredila velika trda bula (zelo na hitro). Šel je na operacijo, vendar lastniki niso hoteli izvedeti kako je s tkivom itd...so rekli, da bodo rajši živeli z njim z mislij, da je zdrav. Sedaj, po nekaj mesecih pa se mu je bula (v enem tednu) naredila na drugem mestu (pri podpazduhi) in seveda bodo šli zopet na pregled.

Kaj vi pravite? Kako je s temi psi, ko imajo enkrat to bolezen? koliko je nasploh življenjska doba?
Žal je povprečna doba bernskega planšarja zelo kratka Sad Nekje 5-6 let,ampak povprečna.Naša Lucy jo je še znižala,saj je poginila pri 11mes.So tudi primerki,ki doživijo čez 10 let(npr Mojčina Astra).
Na druga vprašanja naj pa raje kdo drug odgovori,ker nisem prepričana v ta odgovor,ki ga imam v glavi Wink

Lp,Nina
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
Sporočil: 121

« Odgovor #2012 : petek, 23.12.2005 : 19:28:53 »

Ne bi na splošno govoril kako je z bernci in njihovim zdravjem. Najbrž pa ima, tako kot pri vsakem drugem čistokrvnem psu, tudi ta pasma svoje hibe. Verjamem, da vsak, ki se s premislekom odloči zanj, to sprejme. Vedno je pa nekaj loterije. Sem pa pred kratkim v neki ameriški študiji, narejeni na skoraj tri tisočih berncih prebral, da je povprečna starost samo 7,24 let. Pri nas naj bi bila kakšno leto več, ampak so redki ki dosežejo nad 10 let. Sad
Logiran
WildAngel
odvisnež
Sporočil: 754

« Odgovor #2013 : petek, 23.12.2005 : 20:14:21 »

hvala vama....za več informacij se priporočam..

rekli so pa, da bodo videli kaj bo povedal vet. če gre za kakšno drugačno bulo ali za tumor, ki je samo tam, bodo operirali... če se bo izkazalo, da se je tumor razširil, bodo psa pustili, da živi v svoji idili dokler bo živahen, vesel, ješč.... ko pa bo začelo iti na slabše, pa.... Cry Cry Cry Cry
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #2014 : sobota, 24.12.2005 : 23:44:44 »

Danes smo sončen dan izkoristili za en lep sprehod.K Rini je prišel Atos in skupaj smo šli na travnik,kjer se jima je najprej pridružila Chayenne(mini bullterierka),malo za tem pa je prišel pričakovani gost Kingston Smiley Vsi trije so ga s glasom(ki je bil prej slišati prestrašen kot kaj drugega Cheesy ) pozdravili.Rino in Atosa smo spustili,da sta se spoznala z konjem.Niti nista delala večjih preplahov,sta ga šla lepo povohat.Skupaj smo šli en krog,kjer sta pesjana uživala....Kingston malo manj,ker je moral hoditi počasi,ampak mora se malo prilagodit Grin Wink Ko nas je Kingston zapustil,sva šli na travnik,kjer sta kosmatinca ponovno divjala,nato pa se nam je pridružila še bernka Gaja....in spet je bilo veselo.Ko smo prišli domov,je Rina samo še padla dol....in še vedno spi,trenutno v dnevni-"čuva ovčke"(v jaslicah da ne bo pomote Cheesy Wink ). Slikice od danes: Tukaj Pa naj kdo reče,da nismo uživali.. Cool Wink

Vesel Božič in čim manj petard!

Nina in Rina
Logiran
garfield
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 72

« Odgovor #2015 : nedelja, 25.12.2005 : 20:37:26 »

malo izven teme,.... ampak sem vseeno ful ponosna, ker naša aga tako hitro raste  Cheesy Cheesy  danes se je namreč začela njena prva gonitev - upam da jo bomo uspešno prestali Cheesy
Logiran
scythe
rad pišem
Sporočil: 430

« Odgovor #2016 : ponedeljek, 26.12.2005 : 00:36:49 »

Iiiii, vidimo, da je tudi Aga prišla v puberteto!  Grin Vso srečo pri gonitvi! Wink

Astor je imel danes na obisku starega, zrelega gospoda... - skoraj 12 letnega novofundlanca.  Roll Eyes Pa ju je bilo prav smešno opazovat, ko je Astor nenehno skakal okoli njega, Fundi pa se je obnašal tako zrelo in se ni dal motiti pri ovohavanju in markiranju okolice.  Grin Tongue Je že pač gospod v letih. Ampak srčkan za pojest in izgleda kot medved, ker je tako mogočne postave in rjave barve.  Roll Eyes
Logiran
Marc
nekaj malega že vem
Sporočil: 121

« Odgovor #2017 : torek, 27.12.2005 : 18:44:52 »

Hej, spet ful snega. To bo veselja.  Smiley
Obilo norenja v novem letu.
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #2018 : torek, 27.12.2005 : 21:13:49 »

Ja, res je zapadlo ogromno snega! Tako smo skoraj cel dan uživali...  Cheesy

Še enga fotka mojega zasneženega Astorja Smiley
http://www.moj-album.com/slike/806494/HSXPduzj1qPgcW0m.v.jpg

Takole pa smo ga našemili z božičkovo kapo med spanjem.  Grin
http://astor.moj-album.com/slike/806494/jBwmpg0IXKe_dQs3.v.jpg

V glavnem - malo sem "up-date-ala" album in če vas zanima, več slik najdete TUKAJ.

Pa obilico zabave na snegu vam želim!  Cheesy
Logiran
Majchy
rad pišem
Sporočil: 296

« Odgovor #2019 : torek, 27.12.2005 : 21:33:00 »

lepe slikce.... Tongue

evo našega bernija v snegu...

http://www.moj-album.com/slike/1328469/aj9quz9nog4oQxAV.v.jpg

http://www.moj-album.com/slike/1328469/7GGoHVKsTZSfKZC0.v.jpg

*srečno v 2006*
Logiran
Ninca10
odvisnež
Sporočil: 644

« Odgovor #2020 : sreda, 28.12.2005 : 15:23:10 »

Majchy...full cortkana, amapk res ful cortkana je tale zadnja slikica... Wink
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #2021 : četrtek, 29.12.2005 : 15:15:36 »

Ste sedaj pred novim letom vsi nekam poniknili, ker se redko kdo oglasi? Ali vas je tako močno zamedlo?  Grin Ah ja, snega je pa res že malo preveč, ker doma ne vemo kam več z njim ko kidamo.  Roll Eyes Je  pa zabavno za Astorja, da razmeče čisto vsak kup, ki ga naredimo. Očitno si na vsak način hoče narediti iglu.  Grin
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #2022 : četrtek, 29.12.2005 : 17:10:24 »

Ne, nismo poniknili. Zanekrat nam še uspeva izpod snega gledat Grin Atos tudi uživa,č eprav sedaj, ko je snega že skoraj čez njegov trup, raje po gazi hodi Cheesy Sovraži tiste snežene kepe, ki se mu naredijo na dlaki- so pa res ogormne Wink

Lp, Urša
Logiran
scythe
rad pišem

« Odgovor #2023 : četrtek, 29.12.2005 : 18:23:15 »

Ja, tiste kepe na dlaki so res zoprne... Samo pri nas čisto nič ne motijo Astorja, ampak mene, ko jih moram stran spucat!  Angry
Logiran
rožica
rad pišem
Sporočil: 420

« Odgovor #2024 : petek, 30.12.2005 : 09:25:32 »

V album sem dodala nekaj novih slik.

http://atos.moj-album.com
Logiran
Strani: 1 ... 130 131 132 133 134 [135] 136 137 138 139 140 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.