mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sreda, 27.11.2024 : 11:52:20

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 172   Dol
Natisni
Avtor Tema: bernski planšarski pes - čvek  (Prebrano 260415 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
katjusa
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 38

« Odgovor #1350 : ponedeljek, 13.06.2005 : 12:17:29 »

Hojla,
Manetka: Kuzki so stari 5 tedno, imamo 6 novih lastnikov (ce mi ne bi bili zbircni in ce bi vsakomur dali kuzka, bi imeli oddanih ze vseh 9 in Deo;)).

Bina: Posodice so kovinske- kupljene, po tri pa so v enem lesenem doma narejenem stojalu. Prej smo imeli posodice prosto na tleh (brez stojal) pa so kuzki dirkali za posodicami gor in dol:) pa smo nasli resitev.

Tak lep topel dan je, imejte se toplo! Katjusa.
Logiran
Olly
rad pišem
Sporočil: 273

« Odgovor #1351 : ponedeljek, 13.06.2005 : 13:06:44 »

Rina in Nina čestitam vama!
Tele posodice v lesenih stojalčkih so pa dobra zamisel Smiley
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1352 : ponedeljek, 13.06.2005 : 19:15:16 »

No nas čaka BBH v naslednjo soboto bomo videli kako bo, do sedaj je bila tudi naša najboljša v svoji skupini, bomo videli kako bo pri tem izpitu Wink

Zivjo, vam, da bi lahko malo pobrskala po netu, da bi nasla odgovor na moje vprasanje, a ni ga cez komot... Kako izgleda ta izpit? Kar mi je znano, je to izpit iz poslusnosti, drugega pa ne vem (pa se v to se mogoce motim...Smiley

LP, K.
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1353 : ponedeljek, 13.06.2005 : 20:51:48 »

katjusa
Citat
Zivjo, vam, da bi lahko malo pobrskala po netu, da bi nasla odgovor na moje vprasanje, a ni ga cez komot... Kako izgleda ta izpit? Kar mi je znano, je to izpit iz poslusnosti, drugega pa ne vem (pa se v to se mogoce motim...
Ta izpit zgleda tako.Enake vaje kot za izpit A samo da delaš brez vrvice(poleg,odpoklic,obnašanje v skupini,odlaganje...).Drugi del izpita je se odvija v mestu.Psa vodiš na povodcu,in ga nesme nič zmotit(ne kolesar,ne avto...nič).Tretji del izpita je pisni preizkus.Pišeš ena vprašanja(če te zanima ti jih lahko pošljem na mail).

Lp, in hvala za čestitke Kiss

Nina in Rina
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1354 : ponedeljek, 13.06.2005 : 22:55:34 »

katjusaPišeš ena vprašanja(če te zanima ti jih lahko pošljem na mail).
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1355 : ponedeljek, 13.06.2005 : 22:57:33 »

Pišeš ena vprašanja(če te zanima ti jih lahko pošljem na mail).
MENIU NEKAJ KOMP NAGAJA...
Prosim, ja. Skodilo mi ne bi.
Lahko noc, K.
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1356 : torek, 14.06.2005 : 13:32:20 »

Zivjo, ce kdo oddaja nerodovniske berncke naj se mi javi... mu lahko dam kontakt kakega kupca...
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1357 : torek, 14.06.2005 : 15:42:52 »

Veste, kaj je novega?
Trenutno je v Sloveniji kar nekaj rodovniskih legel, nerodovniskih pa ni;) Mogoce pa bodo rodovniski kuzki preplavili Slovenijo... Wink Wink Vsak, ki me klice pove, da nerodovniskega legla ne najde (najblizji znan je baje v Srbiji) pa klicarijo od veterinarjev naprej.. Trenutno dobro kaze cisti krvi... Cheesy

Pojdite s svojim kuzkom na sprehod, pa naj bo cistokrven ali pa ne. Cistejso kri bo imel, ce se malo sprehodi in nadiha svezega zraka.. Vi pa tudi  Wink
Pa brez zamere Roll Eyes in lep dan, Katjusa.
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1358 : torek, 14.06.2005 : 15:53:56 »

Veš kako predlagaj tem, ki te kličejo in iščejo nerodovniške bernije - naj preverijo pri vzrediteljih rodovniških, morda je kje kak mladiček na obroke, lahko pa da bo tudi cena malo padla, glede na to, da je ponudba trenutno res večja od povpraševanja! Vsekakor se splača vprašat. Če pa nimajo 150 tisoč SIT za nakup psa, pa naj si nikar ne omislijo bernija, saj stane osnovno vzdrževanje odraslega psa vsaj 15 tisoč mesečno, mladiča pa še več, saj je hrana za mladiče dražja, cepljenja so pogostejša, kakšno igračko mu je fajn privoščit, pa osnovno opremo potrebuje - povodce, ovratnice, posode, krtače... (in to ob predpostavki, da je pes zdrav).
Da ne omenjam cen operacij kolkov in komolcev, ki so vedno nekje okrog 100 tisoč SIT za eno nogo.
Ni se za hecat s temi stroški - noben pes ni poceni!!!
Logiran
Rincy
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.205

« Odgovor #1359 : sreda, 15.06.2005 : 22:08:38 »

Čeprav z zamudo smo se prijavili na piknik in dobili potrditev,tako da se vidimo v soboto.Bom imela fotoaprat in upam,da uspe kakšna lepa slika! Smiley Wink

Lp,
Nina
Logiran
Benka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 76

« Odgovor #1360 : četrtek, 16.06.2005 : 08:24:18 »

Rincy, potem pa se vidiva v soboto!  Cheesy Cheesy Cheesy
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1361 : četrtek, 16.06.2005 : 10:49:56 »

Ceprav ste zdaj vsi med pripravami za piknik... hodi kdo kaj v hribe z bernijem? Konkretneje- ce bo kdo cez kak mesec... mesec in pol, ko mladicke pridejo iskat novi lastniki.. pri volji za v hribe, naj pove. Z Deo ga z veseljem vzameva zraven. Tam okoli nas je veliko hribov pa se lahko zmenimo.. To mislim kot malo daljsi sprehod (ki temelji na klepetenju med nami in igri kuzkov)in ne kot tezak vzpon.
Saj niti ni potrebno, da nas je nevemkoliko.. Lahko samo dva.. no, ce ne bo drugace, pa samo mi..
Ko bo topleje, vas pa vabim na vecerno kopanje v Bohinjskem jezeru Wink

LP, Kautjusa.
Logiran
klovn
rad prihajam sem
*
Spol: Moški
Sporočil: 1.994

« Odgovor #1362 : četrtek, 16.06.2005 : 11:02:32 »

Lep pozdrav!

Nisem si mislil, da bom kdaj pristal na vaši strani, saj so moja pasma bokserji,  ampak  moje oglašanje je povezano z zanimivo oddajo, ki sem jo videl na Animal Planetu o vaših ljubljenčkih.

Govorila je o  Bernijih v ZDA, kjer jih živi približno 2000, kar je v bistvu zelo malo.

Lastniki in rejci si prizadevajo, da bi tako tudi ostalo.  Pravi podvig je namreč kupiti si ga in še tako zajeten znesek ti ne pomaga, če te rejec oceni kot neprimernega.

Nek gospod je ves vesel razlagal, kako je  prišel do svojega bernija - izpolniti je moral vprašalnik na sedmih straneh, potem pa je imel še tri dokaj zahtevne razgovore in na koncu je morel podpisati še neko klauzulo.

V oddaji je nastopil tudi Dr. Greengard, nobelov nagrajenec za medicino.
S svojim bernijem vsakodnevno hodi v službo v laboratorij. Kuža je zelo priljubljen, sodelavci ga imajo radi in začuda, odkar je kuža v službi, je  delovna vnema bistveno zrastla.

Doktor je potem razložil, da tudi  njegov kolega z iste fakultete vsakodnevno hodi v službo s psom in glej ga šmenta - tudi one je Nobelov nagrajenec.

Malce se je pohecal in rekel, da je predlagal svojemu dekanu, da bi vsi njegovi profesorji morali v službo voditi pse, pa bi imeli še več Nobelovih nagrad.

Luštno!
Logiran
katjusa
novinec
*

« Odgovor #1363 : četrtek, 16.06.2005 : 11:11:52 »

Sem slisala ze o tem...
izgleda, da imajo zelo visoke zahteve drugje.. (Se trudimo tudi pri nas doma) V ameriki je pa baje tezje kupit bernca kot posvojit otroka.
Pa se to: znanka iz Londona se je zelo cudila tako nizki ceni, ki jo imajo cistokrvni psi pri nas (vsi, ne le bernci)
Logiran
icey
nekaj malega že vem
Sporočil: 182

« Odgovor #1364 : četrtek, 16.06.2005 : 15:42:32 »

To oddajo sem si prek kratkim že drugič uspela ogledati. Čeprav s predstavitvijo pasme nisem pšopolnoma zadovoljna, je zanimiv prav ta podatek o težavnih postopkih za pridobitev vzrediteljeve naklonjenosti in na koncu za nakup psa. Edino prav, pri nas v Sloveniji pa to še nekaj časa ne bo steklo, ker Slovenci nimamo v zavesti vcepljenega pravega odnosa do psov - žal, in je izobraževanje mladih generaci - predvsem otrok - šele v povojih.
Upamo pa na najboljše in prepričana sem, da dočakamo tudi ANIMAL POLICE!!!  Wink
Logiran
Strani: 1 ... 86 87 88 89 90 [91] 92 93 94 95 96 ... 172   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 2  |  Tema: bernski planšarski pes - čvek
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.