mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 01.12.2024 : 06:17:51

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 113978 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361

« Odgovor #420 : petek, 25.03.2005 : 21:02:56 »

Ja, vsi tumbajo o nekem odnosu  do narave.......... pa se vsi po vrsti vozijo z avtomobili, pa mečejo svoje odpadke  vsepovprek!

Glede lovcev.......  povejte jim!!!!! kaj tukaj  čivkate.... imajo tudi lovci svoj forum..... povejte njim, kako trofeje zbirajo..........

Jaz vam samo nekaj povem, pa ne da bi jih zagovarjala( glede streljanja), ampak ko pride  pomlad in se čistijo gozdovi..... do sedaj sem vidla samo lovce z svojimi avtomobili in prikolicami ki so odvažali stare šporgete in gume in kup navlake iz gmajne, nikjer nobenega naravovarstvenika.....

Ker živalim v gozdu pa smeti in navlaka škoduje, in marsikatero je treba odpihnit ravno zaradi navlake v gozdu Angry.
Logiran
altervita
živim tukaj
Spol: Moški
Sporočil: 4.029

« Odgovor #421 : petek, 25.03.2005 : 22:14:32 »

Če ljudje danes, ta trenutek izginemo s površja tega planeta, bodo živali zagotovo preživele tudi brez nas.

Mi verjamete? Wink
verjamem.
samo...velja tudi obratno. še več. človek lahko teoretično ŽE preživi celo brez tega planeta....
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #422 : petek, 25.03.2005 : 22:54:48 »

no pa še ta o lovcih..... na splošno znana definicija lovca je: oborožen pijanec ki gre skozi gozd v gostilno.

par mesecev nazaj je bil oglas na moj pes netu da se je na območju Kladij izgubila  zlata prenašalka z dvema mladičema.  Ker je to moj rajon  sem seveda takoj popokala Damsterja in sva šla iskat, no in potem pa še do lovcev( že proti večeru) in povedat.
Naslednji dan so me klicali iz lovske družine , da so psičko našli, in mladiča in da je pri lastnikih.
Pa bi z največjo  lahkoto rekli , kaj  pa ne pazijo ... in pes mora bit privezan itd...     Edina stvar ki je rekel, ta gospod ( lovec) je bila , takoj je treba javit ostalim, dva dni mladiča ne bosta preživela.......

In"ovčarja čuvaja" v peskokopu,  dva psa ob eni stari kastroli vode cel dan v najhujši vročini.............. nikjer nobenega naravovarstvenika in zaščitnika živali.
Lovci  so jih rešili....

In  kot izgleda da je nov šport vegijev samo to da se derejo ne mesa, pa živali trpijo.......vsaj informiral bi se lahko, če že nekaj pluvajo.Lovci so vedno bili in vedno bojo........ pa kljub tistim trofejam , še vedno veliko koristnega naredijo za naravo in živali.

Pa da ne bomo metal  zopet vse v isti koš....... ok ne ješ mesa - ne ješ.
Ostalim pa pusti živeti in uživati.
Konec koncov so se pa dokazal včeraj v oddaji na kakšnem nivoju so....... Tongue
Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #423 : sobota, 26.03.2005 : 08:06:39 »

fino je ko reèemo barbari tistim, ki so z vilcami in noži al pa s palèkami, konckoncev, jedli pred nami. pa recimo usranci indijcem, ki so se kopali mnogo preden so se evropejci spomnili da voda ni za pit.

še nekej: Rammstein- Du bist was du ißt. Škoda ker bi samo raje bil tisto, èesar ne jem, hehe. pes namreè. Al pa samo èlovek (kar da res eno filozofsko noto tej izjavi, da si to kar ješ, hehe, glede na to da je komad posveèen tistemu, ki se je dal pred kakim letom pojest in tistemu, ki je pojedel) V kaki "barbariji", bom pa z veseljem potrdil gornjo trditev še s kako drugo asocijacijo z živaljo. Doslej sem kura, cel kup divjaèine, krava, tele, bik, pol vrst jadrana in naših rek...hehe, prašiè celo, žaba in polž...uh, životinjsko pokopališèe v malem je bil moj želodec.

Mein teil. Po tej logiki-da si to, kar jes, so hm, zuzkojedi zuzke? Kiti (vosati) krill? Orke ribe? Panda bambus (ne un za pit)? Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Maja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.065

« Odgovor #424 : sobota, 26.03.2005 : 09:15:16 »

Citat
Saj nimam nič proti vegetarjancem, ampak če pogledamo zgodovino, so naši predniki začeli z vzrejo prašičev,krav,kur in še nekaterih vrst živali samo zaradi hrane, oblek, obutve in še bi lahko naštevali.Ne vem zakaj bi nekateri to zdaj radi spremenili?

eagle, kaj vse so še počeli naši predniki... Pa tudi takrat transporta živali do zelooooo oddaljenih klavnic (vsi vemo kakšne so razmere)...ni bilo.
Živali najbrž niso bile celo življenje zaprte v hlevu in na verigi, pod umetno lučjo...

Citat
Pa da ne bomo metal  zopet vse v isti koš....... ok ne ješ mesa - ne ješ.
Ostalim pa pusti živeti in uživati.
Konec koncov so se pa dokazal včeraj v oddaji na kakšnem nivoju so.......

damayanti, z zadnjim stavkom si zopet vrgel vse v isti koš.

Namen mojega pisanja ni prepričati vas, vsejedce, da postanite vegetarijanci. Vsi pa vemo, da stvari niso le črno bele.

Lp
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.065

« Odgovor #425 : sobota, 26.03.2005 : 10:34:29 »

Citat
damayanti, z zadnjim stavkom si zopet vrgel vse v isti koš.

damayanti se opravičujem, morala bi napisati vrgla  sram

Logiran
WildAngel
odvisnež
Sporočil: 754

« Odgovor #426 : sobota, 26.03.2005 : 13:15:33 »

moje mnenje je pa takšno...

vsak ima pravico, da se odloči kaj bo jedel in kaj ne.... sama nisem vegeterijanka in tudi nimam namena to postat. Človek je pač vsejed in že skozi zgodovino se je mogel prehranjevati tudi z živalmi, če je hotel preživeti. Nič nimam proti tistim, ki ne jejo mesa iz globokih moralnih razlogov ali pa zato ker imajo pač kakšne želodčne težave in ne morejo jesti mesa. Na živce pa mi grejo smrklje, ki se čez noč odločijo, da ne bodo več jedle mesa, ker se jim kravice pa konjički pa kure smilijo... Roko na srce - če se ti živali smilijo začneš delati za njihovo dobro drugje kot pa pri hrani... in na drugačen način (društva, zavetišča, donacije, brezdomčki....). 
Sem odločno proti pobijanju živali za krzno in razne podobne modne dodatke. Tudi proti pobijanju prostoživečih živali. NIkdar ne bomo spremenili dejstva, da je človek tudi mesojed in s tem prenehali pobijati živali zaradi prehrane in preživetja človeštva... Pa če se jih še ne vem koliko odloči za vegeterijanstvo.
Če pa ima nekdo resne moralne zadržke in tudi sicer dela v dobro živalim, je pa bolj razumljivo in opravičjivo, da ne je mesa... da ni le ena "modna najstniška muha"...

Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #427 : sobota, 26.03.2005 : 17:48:14 »

Maja nikoli ne mečem, vseh v isti koš.   Vse zastopim, si vegetarijanec  to je zame svobodna odločitev.

Meni gre najbolj na živce in dobesedno razkuri me ko , nekdo prepričuje in vsiljuje svoje mnenje.

Ravno to se je dogajalo v teh trenjih.  Popljuvali so vse, in lovce metali v isti koš kot ameriško industrijo mesa.

Kar se mene tiče so amerikanci  itak zgodba zase in jih ne maram.

Moremo se pa strinjat da marsikdo  naredi zaradi medijev celo štalo samo da pride do trenutka slave. ( Jadranka Juras- njena muzika je tako bedna , da lahko res samo še protestira.......... ne glede  zaradi česa Grin)
Ne bi se čudla če bo  ćez dva meseca še tisti tazačupan mesar, svojo plato izdal. Tongue Tongue Tongue Lips Sealed
Logiran
luka
odvisnež
Sporočil: 906

« Odgovor #428 : torek, 29.03.2005 : 13:27:11 »

Citat
Od leta 2009 kozmetična industrija po zakonodaji EU ne bo smela opravljati poizkusov na živalih.

Verjamem, da ne bodo. Saj nekateri jih že sedaj ne delajo, ampak dajo te poizkuse opraviti drugim laboratorijem, ki jim potem posredujejo samo rezultate poizkusa. Ko so ti enkrat znani, tisti listič lepo vržeš stran in ni ga boga, ki ti lahko kaj dokaže. Če ste slučajno pomislili na račune - tudi ti se glasijo na druge reči in sled je zabrisana. Le kak vztrajen in prepričan novinar lahko uspe. Sicer pa kozmetična industrija s svojim lobijem seže globoko v ......
Logiran
mm
nekaj malega že vem
Sporočil: 156

« Odgovor #429 : sreda, 30.03.2005 : 08:24:08 »

Meni je pa zanimivo, kako vsakič, ko se nekdo počuti ogroženega, hitro začne obtoževati druge. Saj včasih imajo tile "naravovarstveniki" res smešne metode, pogosto pretiravajo.. ampak lepo vas prosim, a niste vsi na tem forumu ljubitelji živali, ki ne želite, da bi živali trpele? Zakaj potem raje ne podprete njihovih prizadevanj, da bi omogočili bolj dostojno življenje vsem tem kravam, kuram, pujsom, ki jih tako radi vidimo na krožniku.
Jaz jem meso, a če se da, ga raje kupim nekje, kjer vem, da je piščanec svoje kratko življenje preživel nekje na tleh in ne v mini kletki. In prevozi v klavnice in vse kar se tam dogaja se mi zdi grozljivo. Če se le da kupm jajca talne reje, čeprav so dražja...
Ja, priznam, včasih gredo v ekstreme, a njihova osnovna ideja je pa še vedno prava.

Kar se pa lovcev tiče... preveč slabih izkušenj, da bi se mi lahko prav dosti prikupili.
Mirjam

Logiran
luka
odvisnež
Sporočil: 906

« Odgovor #430 : sreda, 30.03.2005 : 13:10:09 »

Pozdravljena Mirjam!

Verjetno nisi prebrala cele te teme od začetka, kajti videla bi, da se tudi mi zavzemamo za to, da bi živali čim manj trpele. Stvar je predvsem v tem, da nas vsejedce neketeri od vegetarijancev nikakor ne morejo razumet v tem našem nagnusnem početju in nas na vse kriplje prepričujejo v svoj prav. Ali ni potem normalno, da tudi mi povemo svoja mnenja, oz. če se izrazim bolj pesniško "udarimo z vsemi topovi". Večina nas nima nič proti tistim, ki so se odločili, da pač ne bodo jedli mesa. To je povsem njihova odločitev. Veliko pa jih je med njimi, ki bi nas radi spreobrnili za vsako ceno, kot to v imenu prave vere skozi zgodovino bolj ali manj uspešno počne katoliška cerkev po vsem svetu. Mislim, da sem že nekajkrat napisal, da pustimo predvsem drug drugemu dihat, ne glede na naša različna prepričanja.

Pa lep dan ti želim!
Silvo
Logiran
MojcaF.
midi
**
Sporočil: 55

Issa & Klip

« Odgovor #431 : sreda, 30.03.2005 : 13:12:26 »

...če vse skupaj prav razumem, ni problem te teme v tem, koliko imamo radi živali, ampak:

.....koliko smo STRPNI drug do drugega?..  Undecided

Vsi iščemo samo razlike in obtožujemo naravovarstvenike, vegetarijance, lovce...itd. Je kriv naš ego, da želimo imeti vsak svoj prav?...

(Kot bi rekel en novinar: jutri bomo začeli pa z: "Ti pa nimaš modrih oči in plavih las...."... Huh)

Vsak ima pravico do svojega razumevanja sveta in stvari in to kar sem napisala o lovcih, tumbam že toliko let našim domačim "skrbiteljemzaživalivgozdu", pa nisem dosegla popolnoma nič (aja, nekaj sem dosegla - najlepše primerke živali odirajo na skrivaj v kleteh, da ne vidim... sram - kar ne veš, ne boli, ne?

En lep pozdrav vsem na forumu in imejte se radi!  Wink

Mojca

Logiran

You think dogs will not be in heaven?  I tell you, they will be there long before any of us.  ~Robert Louis Stevenson
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #432 : sreda, 30.03.2005 : 14:19:13 »

Problem je v temu, da vegetarijanci (ne vsi) menijo, da imajo pa samo oni prav-ker pac ne jedo zelenjave-in da so samo oni lahko ljubitelji zivali-ker jih pac ne jedo-in nihce drug. Ljubiteljstvo zivali pogojujejo z nacinom prehrane; ako jes rastline, si ljubitelj. Ce jes se kaj drugega, nisi. Poleg tega sebe zaradi svojega nacina prehrane povelicujejo nad ostale, se imajo za nekaj vec, poklicane, kaj jaz vem kaj.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Katja K.
rad pišem
Sporočil: 466

« Odgovor #433 : sreda, 30.03.2005 : 14:33:36 »

Ljubiteljstvo zivali pogojujejo z nacinom prehrane; ako jes rastline, si ljubitelj.
Vsekakor ni res, da so tisti, ki ne jedo mesa že zaradi tega avtomatično ljubitelji živali in strinjam se, da žal veliko vegetarijancev tako posplošuje zadeve. Je pa res, da bi težko rekla nekomu, ki je imel recimo danes za kosilo žrebičkov zrezek, ljubitelj konjev.
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #434 : sreda, 30.03.2005 : 14:47:36 »

In tisti, ki je pojedel paradiznik, je tezko ljubitelj paradiznikov?
Logiran

Strani: 1 ... 24 25 26 27 28 [29] 30 31 32 33 34 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.