mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 20.10.2024 : 10:15:57

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 110687 krat)
0 članov in 15 gostov pregleduje to temo.
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #360 : torek, 08.03.2005 : 15:07:21 »

Tega posnetka nisem videla, ker si dobro predstavljam kaj je gor, takih je bilo že veliko in mi ni čisto nič do tega da bi videla še enega. Čisto lahko da je bila montaža, ni pa nujno. Zlasti tisti, ki so kaj potovali po Kitajski, so podobnih filmčkov posneli na tone. Tam  je namreč nekaj povsem normalnega, da prodajalec na tržnici lepo odre  živega zajca (ali kar koli drugega), da je naslednja stranka hitreje postrežena. Prav tako se nikomur ne zdi potrebno da bi kakšno manjšo žival  prej ubil preden bi jo skuhal. Tako se je denimo dalo videti odrte in očiščene mačke ( podgane, zajce....) ki so v kropu še vedno poskušale plavati. Kar je najbolj grozljivo je to, da storilci niso neki manijaki, ki bi pri svojem početju uživali ali kaj podobnega, njim se zdi to čisto normalno in sploh ne pomislijo, da bi lahko delali kaj narobe, zato se tudi mirno puste posneti. Ne vem ali gre pri tem za neko splošno pomankanje sočutja  ali  je pač takšna kultura in vzgoja.
Logiran
branka
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 8.174


« Odgovor #361 : torek, 08.03.2005 : 15:13:54 »

Za sprostitev in lepa doživetja predlagam tole: http://media.animal.discovery.com/fansites/petstar/videogallery/winners/video.html

Imate kup lepi filmčkov gor.  Smiley Tongue
Logiran
big guy
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 289


« Odgovor #362 : torek, 08.03.2005 : 15:14:07 »

Žalostno...sej te zadeve res ne moreš gledati do konca...  Shocked

Ampak te zadeve se dogajajo in mislim da povsod, kjer gre za masovno vzrejo živali v različne namene, ker ti ljudje, ki se s tem ukvarjajo, podzavestno ustvarijo brezoseben odnos do teh živih bitij in gre pri vsem skupaj le za posel... če temu dodaš še mal "motenosti", dobiš to... Angry  Angry  Angry

Kar se pa objave podobnih prispevkov tiče, pa jaz tudi mislim, da gre za svojevrstno naslajanje.... na podobne probleme se da opozarjati tudi na druge načine in ne s promoviranjem podobnih svinjarij.

Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #363 : torek, 08.03.2005 : 17:46:05 »

Mogoče so nekateri takšni prispevki res zmontirani, ampak mislim da je večina kar resničnih- verjamem da se takšne stvari dogajajo vsak dan.
Na takšne probleme se res da opozarjati na razne načine, samo stvar je v tem, da imajo ravno takšni prispevki in slike največji učinek- povejo več kot 1000 besed. To je podobno kot če bi npr. za koncentracijska taborišča samo govorili o tem kako grozna so bila - ampak to grozo lahko zares dojamemo šele ko jo vidimo na slikah, ...Morda zato ni tako slabo, če občasno tudi objavijo takšne spote.Upam pa ,da to počnejo z namenom osveščanja javnosti in ne zaradi naslajanja.
Lp
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #364 : torek, 08.03.2005 : 18:31:21 »

jaz si ga nisem in ga tudi ne bom, v tolažbo naj vam le povem, da tako žival, kot človek na določeni stopnji bolečine pade v šok, kjer pa bolečine ne čuti več. To je obrambni mehanizem, ki se sproži sam. Verjetno bi kak veterinar ali zdravnik znal bolje obrazložiti. Za kar pa se dogaja na azijskih tržnicah in restavracijah, se lahko zahvalimo evropskim in ameriškim turistom, daj domačini to pripravljajo pretežno za njih. Če bi turisti prosili za pohane gobe, namesto živega kuhanega nerojenega piščanška v jajčni lupini ali kaj podobnega, bi azijci na tržnicah pohali gobe. Tako pa odirajo žive živali in jih ponujajo tujcem, ki jih večinoma z navdušenjem pokušajo. Glede PETE pa bi bilo morda dobro malo bolj raziskati namen in način njenega delovanja in ugotoviti kje in kako so posnetki nastali. Potem se bomo lahko opredelili ZA ali PROTI. Ti posnetki zadnje čase res veliko krožijo in vznemirjajo ljudi.
Logiran
big guy
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 289


« Odgovor #365 : torek, 08.03.2005 : 18:55:21 »

Pri podobnih posnetkih gre za dvojen učinek:

- po eni strani res šokirajo in s tem načeloma dosežejo svoj namen, vendar tako kot pri vsaki šok terapiji je učinek zelo kratkotrajen. Ljudje to potisnejo v podzavest in skušajo take stvari pozabiti, ker se jim zdijo strašne, žalostne, ipd. Poleg tega pa bi več učinka imela neka bolj primerna akcija ozaveščanja ljudi, ki bi si jo imeli možnost ogledati vsi in si o problemu tudi ustvariti svoje mnenje, ne pa tako kot v tem primeru, ko si večina od nas teh posnetkov niti ne more (nekateri si jih sploh ne) ogledati do konca. Poleg tega pa se nam to zdi tako neverjetno, da meji že na nemogoče in se s tem pojavljajo že ugibanja o verjetni montaži posnetkov ipd.

- drugo, pa je, da ti posnetki, ki so (naj)grozovitejši, dajejo občutek in opravičilo "navadnim" mučiteljem živali (ki doma mogoče brca svojega psa v rit ali ga pusti spati zunaj pri -20°C, ali ga ima celo življenje na 1m-ski verigi ipd.), da v svojih dejanjih ne vidijo več nič tako slabega (češ, saj drugod je še slabše).
Poleg tega ljudje take grozote začnejo zanikati in si mislijo, da se pri nas to ne more dogajati in da so te slike verjetno od nekje daleč, s čimer se odvrača pozornost od realnih problemov v naši okolici.
In pa kar je najslabše, kakšnemu izmečku dajo celo kakšno fino idejo, kako vse se je možno izživljati na živalih...preverjeno tudi pri nas (zgodba o mačkih izpred nekaj let).

Moje mnenje - potrebujemo drugačne načine ozaveščanja ljudi...

LP  Undecided
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #366 : torek, 08.03.2005 : 19:13:31 »

Me prav cudi, da ni vec pljuvanja po Azijcih ("saj so vsi isti") in, hm, recimo se Juzni Ameriki. A to se pride?
Sicer ne vem, kje ste se ostali potikali, ampak jaz se ne spomnim kakih takih prizorov s svojih "popotovanj"... Je pa res, da tega ne iscem, za to ne placujem, ne jem ali oblacim. Se jastoga so mi mrtvega skuhali. Grin Grin Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #367 : torek, 08.03.2005 : 19:48:24 »

Neka moja kolegica ima prijateljico, ki je pred časom šla kot turist v eno od Azijskih držav (se ne spomnim v katero). Nekega dne je šla mimo izložbe v kateri so imeli razstavljene kužke. Čisto se je zaljubila v enega malega belega kužka in se je odločila da ga bo kupila. Trgovcu je povedala, da želi tega kužka. Rekel ji je ,da naj malo počaka. Menda je čakala kakšne pol ure (ni ji bilo jasno zakaj traja toliko časa). Potem se je trgovec vrnil z kužkom- narezanim na koščke. Mislil je, da ga kupuje za hrano. Si predstavljate kakšen šok je bil to?
Pred časom sem tudi brala v nekem časopisu, da vzreditelji Bernardincev nočejo več prodajati le teh na Azijski trg- ker so veliki in težki so bili tam priljubljeni kot hrana.
Sicer ima vsak narod pravico do svoje prehrane , samo psi se mi zares ne zdijo primerni za takšne namene- so že velikokrat dokazali da so resnično človekov najboljši prijatelj.
Ne domišljam si, da se pri nas ne dogajajo grozote, se mi pa zdi (po raznih posnetkih in ćlankih sodeč), da so Azijci še posebej kruti do živali. Zdi se mi, da sploh ne obravnavajo živali kot živih bitij, ki ravno tako čutijo bolečine in ravno tako trpijo kot človek. Slišala sem , da živali namerno mučijo pred smrtjo, ker naj bi med mučenjem izločale neko tekočino zaradi katere je meso potem bolj okusno.
Sama sicer nikoli nisem hodila po teh deželah, če pa bi, bi imela za spremembo vegi prehrano- nimam nobene želje da bi nevede jedla npr. psa
Lp
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #368 : torek, 08.03.2005 : 19:52:05 »

Jaz sem pa slisala, da v eni drzavi zelijo, da sosedu krava crkne! Da je to pravzaprav ze nacionalni sport...kdo zna bolje zeleti, da sosedu krava crkne in komu crkne vec krav zaradi teh zelja!  Shocked Shocked Shocked Zal nisem izvedela za katero drzavo naj bi slo, baje pa je v Evropi. Ce kdo izve, naj sporoci, bom mislila same lepe misli in ne bom nicesar zelela, ce me noge kdaj zanesejo tja.
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
czavrn
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 23


« Odgovor #369 : torek, 08.03.2005 : 19:53:58 »

Jaz osebno sicer nisem prebral cele teme sram ker nimam časa.  Wink

Bom pa pohvalil Muco_Maco, ki se je upala upreti nekaj tisoč glavi nestrpni množici!

Pa še to: V ta forum zaidem res zelo redko, ker se po mojem mnenju prepleta preveč različnih mnenj. Ta forum res ne potrebuje množice, ki držijo skupaj in perejo možgane ostalim, ki drugače mislijo/mislimo.
Seveda je vse skupaj le moje skromno mnenje!

Pa veselo se kregajte naprej. Jaz se v to debato ne bom spuščal. Škoda časa Wink
Logiran
choppy
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 60


« Odgovor #370 : torek, 08.03.2005 : 20:02:33 »

Namen foruma naj bi bil izražanje svojega mnenja, ne kreganje- vsaj jaz osebno se nimam namena prepirati.
Nanook- "fovšarija" je splošno znano Slovenski nacionalni šport. Samo to še zmeraj ni isto kot mučenje živali .
Lp
Logiran
Nanook
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 7.399


NS Lama Tari


WWW
« Odgovor #371 : torek, 08.03.2005 : 23:25:12 »

Berite med vrsticami. Wink

Crt, ja hvalabogu, saj zato pa je toliko forumov; za vsakega nekaj. Mene pa "tuja mnenja" prav nic ne "motijo". Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
luka
odvisnež
*****
Spol: Moški
Sporočil: 906


« Odgovor #372 : sreda, 09.03.2005 : 08:38:30 »

Pa veselo se kregajte naprej. Jaz se v to debato ne bom spuščal. Škoda časa Wink

Resnično ne bi rad živel s tabo, če vsako izražanje drugačnega mnenja razumeš kot kreganje. Ubogi tvoji sogovorniki.
Logiran
Desobediencia
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.488


« Odgovor #373 : sreda, 09.03.2005 : 10:40:31 »

Sicer ima vsak narod pravico do svoje prehrane , samo psi se mi zares ne zdijo primerni za takšne namene- so že velikokrat dokazali da so resnično človekov najboljši prijatelj.
Saj krava je pa v Indiji sveta žival, pa jih verjetno ješ? Wink
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #374 : sreda, 09.03.2005 : 15:21:49 »

Da ne bo pomote, čisto nič nimam proti Azijcem in me načeloma čisto nič ne moti, če si za kosilo spečejo fifija namesto prašiča. Samo čudno se mi zdi, da jim ponekod (seveda ne povsod ) sploh ne pride na misel, da bi si kosilo prej ubili preden bi ga skuhali. Nekako tako, kot bi si mi brez kakršnih koli pomislekov recimo narezali  korenček.  Navsezadnje menda še vedno kuhajo pasjo mast tudi v civilizirani Švici.
Osebno me bistveno bolj motijo izživljanja nad živalmi, ki se lahko dogajajo kjer koli  po  svetu,  njihov edini smisel pa je naslajanje nad njihovo nemočjo.
Logiran
Strani: 1 ... 20 21 22 23 24 [25] 26 27 28 29 30 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines