mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
ponedeljek, 25.11.2024 : 11:53:55

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 59   Dol
Natisni
Avtor Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"  (Prebrano 113010 krat)
0 članov in 3 gostov pregleduje to temo.
damayanti
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.361

« Odgovor #105 : četrtek, 09.12.2004 : 21:59:47 »

Bravo Petra!

V medicini obstaja točno določen meni. Jajček, špinača, in telečji ali goveji zrezek.
Uganite koga se zdravi z takim menijem.  

Jaz bi vsem tistim vegetarjancem ki se zaradi hujšanja ali pa slabe kuhinje v menzah( trdi zrezki in podobno) odločijo za vegetarjanstvo dala domačo nalogo.  Najprej se pozanimat  kaj vsebuje meso, in kako to nadomestit, potem pa  zmerjat folk z morilci.

A ja še ena cvetka- izjava  ki jo dajejo vegiji......... ne jem živali  katere imajo oči Roll Eyes Lips Sealed........ Grin   Morski sadeži, ribe( razen  une človeške ribice-pupka iz postojnske jame),  vse to ima oči.   Razen  če tiste  od frigomarja štejejo , tazapakirane pa  že očiščene Grin
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.065

« Odgovor #106 : četrtek, 09.12.2004 : 22:13:09 »

Ne bi se rada ponavljala, pa vendarle-koliko vas je uravnoteženo in zdravo prehrano?
Jaz je nisem prej, ko sem še jedla meso, niti je ne sedaj, ko ga ne.

Ja Petra, to je pa že smešno. Tole tvoje posploševanje o jemanju tablet. jaz jih ne, poznam pa ogromno ljudi, ki jejo samo meso in pest tablet vsak dan.

Tudi če v špinači naj ne bi bilo toliko železa, je pa v jetrih veliko drugih, organizmu bolj škodljivih snovi kot v špinači.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #107 : četrtek, 09.12.2004 : 22:31:12 »

Skoraj nihče  ne dosega vsega , pa naj bodo to vsejedi ali pa vegetarjanci.
Samo vsejedi so po procentih bliže dosegu.

Glede na to da so jetra filter telesa  obtaja  možnost prisotnosti antibiotikov-Človeku neškodljivih

V špinači( bio- pridelana izvzeta) pa je možnost pesticidov, in ostalih hudih zadev z katerimi špinačko špricajo  , da je lepo zelena.........
Če imaš bio vrtiček in sadiš  špinačko, se boš zgražala nad njeno barvo.

Jaz  čisto razumem, mojo prijateljico, katera ne je mesa........... Ampak ona ima res dober razlog , tak da tudi meni usta zapre.  Odraščala je namreč na kmetiji, in je  morala biti prisotna , pri določenih kmečkih opravilih, kot so zakol teleta, pujska ,kure  ,zajčki.

To je moralo res biti grozno.   In takega  človeka   pa popolnoma razumem.

Logiran
Nanook
midi
Sporočil: 7.399

NS Lama Tari

« Odgovor #108 : četrtek, 09.12.2004 : 22:43:19 »

Hehe, saj sem vedela, da jo bo kdaj kdo pogresil Grin. Ni je vec Undecided. Ce sem malo zleht, tudi zato, ker je to nikoli prezvecena tema in tako lahko prezvekujemo iste stose se enkrat, le akterji so nekateri novi Wink.

Nan, a se spomnis jajc? Pa piscancev? Ko so punce veselo razlagale, da jajcka pa ja niso proti pravilom, ceprav so v njih piscanci Grin
Uh, morilke, hehehe!

Ni panike, mam jst to v fajlu, za spomin. Grin Grin Grin Se spomnim ja hehehehe. Ampak ves...uni piscancki se nimajo OCI NO (oz. se jih ne vidi s prostim ocesom)! Poleg tega je tu se tista debata-kdaj se zacne zivljenje... Roll Eyes Se da fletno ven izvlect. Wink Grin
Pismo no, zdaj sem pa se zaradi jajc morilka-dvojna torej! Mamo dvojne agente, zdaj pa se dvojno morilko. Cool Wink

Maja, a res nisi vedela, da so v mesu vitamini in minerali?  Grin Grin Grin
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Sporočil: 29.418

Sijejo zvezdice na nebu ...

« Odgovor #109 : četrtek, 09.12.2004 : 22:46:26 »

Dejstvo je, da vegiji jemljejo tablete in kapsule zato, da nadomestijo manjkajoče vitamine, proteine...itd

hehe, mi je tule padla na pamet se ena bogoskrunska misel (oz. dve Grin)
- Kako pa naredijo tablete? No, take in drugacne in ne samo vitaminske? Povsem mogoce, da kaksno podganco, misko, kuzka mal spremenijo Wink. Pa ne mi zdaj rect, da vegiji zavracajo zdravila ali pa v bolnici recejo, da se bodo naravno operirali ali pa pozdravili Cool.
- A se vegetarijanke in veganke nic ne licijo in mazejo svojih telesc? Uh, ko srecujem prespicene punce, ki zavijajo oci ob srecanju z dobro rejenim psom, so vecinoma lepo negovane, nasminkane, namazane... So kremce od boga poslane? Shocked
Logiran

Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #110 : četrtek, 09.12.2004 : 22:49:24 »

Joj Jana, ti pa tut ne razumes no... Roll Eyes Ce pise, da tableta poleg vitamincka vsebuje se en micken ribjega olja...a ves kok tablet moras pojest, da nanese olja za eno celo mrtvo ribo.  Grin Wink
S kremcami je pa tako, da na enega pudeljcka nanesejo micken rdecila za licka in sminko in gruntajo, ce mu pase. Poskus na zivali najprej ane. Wink
Logiran

"The good thing about science is that it's true whether or not you believe in it." -Neil deGrasse Tyson
Maja.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #111 : četrtek, 09.12.2004 : 22:56:41 »

Ja sem vedela, ampak sem vprašanje malo bolj površno prebrala in nisem videla, da je pisalo, da se da vse skupaj nadomestiti.Mislila sem nenadomestljive vitamine in minerale.
Če bi tole kakšen z mojega faksa prebral-bi se mi najbrž odpovedali. Grin
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #112 : četrtek, 09.12.2004 : 22:59:15 »

Aja, pa polovico mojih sosedov je tudi kmetov in ne morete si misliti, kako je vsako jesen poslušati tisto cviljenje in gledati prašiča, ki visi kakšno uro na glavo, da kri teče iz njega, zraven pa še veselo miga...
Saj sem rekla; en razlog je zdravstveni, drugi pa tale.
Logiran
nero
nekaj malega že vem
Sporočil: 128

« Odgovor #113 : četrtek, 09.12.2004 : 23:51:19 »

OJLA!
Maja:gre se za preživetje ne pa za mučenje!!
Logiran
Nanook
midi

NS Lama Tari

« Odgovor #114 : petek, 10.12.2004 : 00:05:43 »

Ja ampak Nero, preziveti se da tudi samo ob zelenjavi in sadju in OH...samo poglej robustne avstralopiteke.  Grin
Logiran

damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #115 : petek, 10.12.2004 : 00:12:26 »

Morem  , pa rečt Maja....... Vse čestitke Wink  , dobr se boriš proti hordi, nasprotno mislečih.

Imaš jajca oz jajčnike!   Grem stavt moje , da še  kakšen vegetarijanec tole bere, pa si ne upa zagovarjat svojega stališča.

Muca_maca  jo je že zbrisala,...........provokatorka! Grin Tongue
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #116 : petek, 10.12.2004 : 00:17:27 »

Ja recimo.
Nisem se mislila "boriti". Upala sem, da bomo uspeli najti kakšno skupno točko, a je na tem-in na žalost še kakšnem forumu ljudem le do smešenja nasprotno mislečih.
Logiran
nero
nekaj malega že vem
Sporočil: 128

« Odgovor #117 : petek, 10.12.2004 : 00:20:23 »

Sam res.A si predstavljaš vegi avstralopitka na kakšni mrcini Grin Grin!Saj tudi svojega bojnega orožja nebi mogel uporabiti Smiley Cheesy.
Vegije  bi lahko preimenovali v rastlince Grin.
Logiran
damayanti
rad prihajam sem
*

« Odgovor #118 : petek, 10.12.2004 : 00:36:59 »

Maja,  jaz te  le  in zgolj hvalim.  No tista "borba " hipotetično rečeno.  In ja  razglabljamo,   samo veliko podpore pa nimaš iz strani vegetarijancev.

Jaz bi rada videla , da se javi, še kakšen , več stališč , boljša debata....... Sem sigurna , da kakšen bere tole.

Nismo se nate spravili , da ne boš  kaj narobe mislila,  Jaz bi samo rada videla, oz slišala, mnenje tistih , ki jejo jajčka, pa ribe, pa  kremce na osnovi fetusov uporabljajo itd.

Ti dobro zagovarjaš svoje stališče.
Zanima me pa kako ga  ostali.

Nero  in Nuki
A smo sedaj nazaj pri avstralopitekih? Grin Grin Grin
Logiran
Maja.
rad prihajam sem
*

« Odgovor #119 : petek, 10.12.2004 : 00:50:08 »

Ja hvala damayanti-ti v tisto borbo nisi bila všteta. Smiley
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 59   Gor
Natisni
mojpes.net  |  aktualno  |  vroče teme  |  Odgovorno skrbništvo ...  |  Tema: "LJUBITELJI ŽIVALI"
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.