Zal vedno ne gre vse kot po maslu...
Tako je bilo tudi tokrat pri nas. Po dobrih treh dneh mucenja okoli hranjenja (dohranjevanja) enega od Sally-nih malckov (ki se je skotil nekoliko manjsi), smo zal le nemo obstali, ko nas je za vedno zapustil.
Narava vcasih terja svoje davke, tokrat je to doletelo nas in zal se s tem moramo sprijazniti...
Ostal je le en fantek (crn z belino), ki pa nadomesti zivahnost za 3, saj je pravi mali vrazicek, ki bi zelel biti priklopljen na seskih 24 ur na dan, v nasprotnem primeru pa kar glasno protestira...
Trenutno sem v fazi iskanja primernega imena zanj... Zato vsi tisti, ki imate kaj (po moznosti norih
) idej
z besedo na dan!!!
Ime bo na crko "Y". Razmisljala sem, da bi mu ime dala po kaksni Madonnini pesmi, ki se zacne na "Y", glede na to, da je Sally-no rodovnisko ime "Express Yourself" (ravno tako Madonnina pesem)
...samo ideja pac...
Vsekakor pa obljubim, da bom v prihodnjih dneh prilepila kaksno fotko malega korenjaka!
Vceraj nas je zapustila in odsla v nov dom se ena izmed Niinih psick - "Sweetty". Moram reci, da me prav stiska pri srcu, ko jih vidim, kako odhajajo.
Ob odhodu vsakega se tudi bridko zjokam...
Ob misli na vse tiste lepe trenutke, od rojstva, ko sem jih se vse vlazne drgnila z brisacko, do takrat, ko so prvic odprli ocke, prvic shodili, prvic jedli Cokolino in se zamazali kot pujski, prvic... ter vsi tisti poljubcki, ki sem jih bila vsak dan delezna... Huh, pravi srcki! Nobenega dneva prezivetega med njimi ne bom nikoli pozabila. Res enkraten obcutek, enkratno dozivetje, ki ti za vedno ostane v srcu!
Obljubila sem, da bom napisala kam so odsle male brade, zato drzim obljubo in sporocam...
"
Bond" - odhaja konec avgusta v Prago na Cesko, k priznani vzrediteljici Beardijev, kjer bo (upajmo) uspesno nadaljeval razstavno kariero (in kariero plemenjaka
) svojega ocka "Murphy-ja"
"
Vicky" - ostaja doma, no, odhaja na morje k mami (postala bo bradati morski pes
) in bo najverjetneje v Ljubljani pricela s svojo razstavno kariero...
"
Zaggy" - je odsla k prisrcni druzini v Brezice
"
Sweetty" - je vceraj odsla v Zagreb, k znani vzrediteljici Beardijev, ki se je odlocila, da bi imela razstavno psicko, ki bi bila primerna tudi za nadaljno vzrejo
"
Fira" je postala "
Brina" - je odsla k druzini v Gozd Martuljek, ki je ze predhodno imela Beardija
"
Sandy", ce se ne motim jo bodo klicali kar (rodovnisko) "
Zibelin"- je odsla k aktivni mladi druzinici
v blizini Ljubljane, ki jo bo imela za razstave in agility (Jippy, koncno bom lahko videla Beardija v agiju, hehe
)
"
Topi" in "
Zoom" se nista nasla primernih lastnikov, tako da zaenkrat ostajata doma. Z vsemi ostalimi novimi lastniki mojih brad pa sem vec kot zadovoljna... in predvem pomirjena, saj vem, da se bodo moji "otroci" imeli super.
Toliko zaenkrat o nasih bradah...