Hvala, hvala vsem za cestitke!
Mamica Nia in malcki se drzijo super! Male bradice pijejo mleko, spijo in obcasno malo pojamrajo (kot vsi mladicki pac).
Moram reci, da sem izredno zadovoljna, saj lepo napredujejo in pridobivajo na tezi. Nia je postala pravi odvisnik od kozjega mleka, saj na dan spije tudi po liter kozjega mleka...
No, pa malo vec o tem nasem "porodu"... Kot sem obljubila.
Vse se je zacelo v ponedeljek, 31.05. proti veceru. Nia je bila v sobi, kjer smo ji pripravili prostor za kotenje. Njeno obnasanje ni kaj prevec kazalo na to, da bo ta dan skotila, saj je normalno jedla. Lahko bi se zgodilo, da bi porod celo spregledali, saj smo imeli ravno obiske.
Na sreco pa je Gregor odsel (zaradi povsem ostalih stvari) v sobo in preseneceno ugotovil, da je Nia predcasno pricela s kotenjem - prisel je nekaj minutk po tem, ko je Nia skotila prvega mladicka – crno psicko. Tudi sama sem se takrat prikljucila "porodni asistenci"
in pomagala pri vseh naslednjih mladickih (ciscenje vode iz gobcka, brisacka za osusenje kozuscka, masiranje, "priklapljanje" na seske,...). Nia je kotila brez zapletov in sicer na 20-30 minut. Po petem mladicku je naredila dobro uro dolg premor in nato dokaj hitro skotila se 3 mladicke.
Moram reci, da me je kar lepo presenetila, saj si nisem mislila, da bo mladickov toliko, sploh ce pomislim, da mi je veterinarka na ultrazvoku napovedala najmanj 3...
Vsekakor pa je najvecje presenecenje bila zadnja psicka, ki je bila pescene barve, saj si tako jaz, kot Niina vzrediteljica nisva mislile, da bi Nia lahko prenasala gen za rjavo/pesceno barvo. Genetika je ponovno pokazala, da se vcasih kar lepo poigra in preseneca...
Pa da ne pozabim, presenetila me ni le Nia, ampak tudi Gregor, ki je ob koncu veselega dogodka priskrbel penino, s katero sva nazdravila mojemu prvemu leglu bradic...
Koncno tudi slikica z mladicki – kot obljubljeno.
Imela sem kar nekaj problemov pri slikanju s tem digitalcem, slike so bile pretemne ali presvetle (ce sem uporabljala flash) in pa motne
, zato bom v naslednjih dneh poskusila narediti se kaksno fotko z drugim digitalcem. Tudi ta slikica je nekoliko temna, a se na njej vsaj vidi mamico z malimi "pujski"…
Nekaj imen ze imamo, za ostala pa se se odlocamo… Bojo pa na crko "Z"