Po dolgem casu se s tezkim srcem zopet oglasam v tej temi...
Tezkim... ker sem dolgo skusala spregledati to temo in vse kar bi imelo vezo z mojo priljubljeno pasmo. Prezrla sem veliko mailov socustvovanja prijateljev, vzrediteljev in lastnikov Beardijev z vseh koncev sveta, ker me je cisto vsaka beseda spravila v jok. Tako kot sedaj, ko to pisem...
A verjamem, da bo s tem, ko bom svojo zalost izlila tudi v ta forum, ki mi je najbolj pri srcu, bolje...
Vecina pesjanarjev ki me pozna ve, kaj sem prestajala ves ta cas, od noci pred trboveljsko razstavo, ko sem v prometni nesreci izgubila mojo veliko pasjo ljubezen... psa, ki mi je zaradi svoje neverjetne osebnosti in krasnega karakterja izredno prirasel k srcu in dusi. Psa, ki ga imas najverjetneje v zivljenju le enkrat priloznost spoznati, imeti... Mojega ljubega SONIC-a...
Z Altijem in Gregorjem smo ga pokopali tam, kjer je uzival in se vedno imel najlepse... Na hribcku, pod mogocnim drevesom, s pogledom na nas pasnik, z ovckami, kozami, kobilo, zrebickom... S Topijem ga vsakih nekaj dni obisceva, mu prizgeva svecko in mu zazeliva vse najlepse. Ob vecerih pa ga videvam na nebu, saj je najsvetlejsa zvezdica, ki mi vsakic znova pomezikne, da bi mi povedala, da misli name in da je se vedno ob meni...
Pocasi gre na bolje... Ostajajo lepi spomini na mojega malega Soncka, na dneve prezivete skupaj, na vsako uro, minuto, ki mi jo je poklonil... Veliko so mi v tezkih trenutkih pomagali prijatelji, ki so mi stali ob strani, ljudje iz krogov beardijev z vsega sveta, ki so mi posiljali e-maile socustvovanja, predvsem pa vzrediteljica, ki me je bodrila in vlivala poguma in volje...
Razstava v Mariboru je bila nova prelomnica zame in "moj" narascaj... saj so prvic nastopili tudi "otroci" moje vzreje na razstavi. Topi in Zibelin sta bila zelo perspektivna, sodnica nas je pohvalila z: "Congratulations, very very nice puppy!" Kasneje sva s Topijem v BIS mladickov prisla tudi v ozji izbor... Sally je dobila le Res. CAC (upraviceno, ker po mladickih se ni bila v kondiciji), sodnica pa mi je pojasnila, da ji je bila veliko bolj vsec Sally kot tista, ki ji je podelila CAC, vendar ji zaradi trenutne kondicije (dlaka, predebela, premehka v hrbtu) ne more dati na 1. mesto... Pa drugic bolje...
Je pa vso cast (lepih) beardijev na razstavi obranil Murphy (Multi Ch. Natterjack Jay Kay), ocka Topija, Zibike in ostalih Niinih mladickov, ki je na razstavi poleg BOB-ja odnesel se BOG1 in BOD3
Pred dobrim tednom je odsel Zoom, ki bo odslej zivel v Ljubljani. Danes odhaja tudi Sally-in mladicek - lastniki so ga krstili z imenom "Mask" - v Krko na Dolenjskem. Topi bo kot vse kaze najverjetneje jutri dobil nov dom. Tako mi je hudo, saj sem v njegovih ockah vedno videla Soncija in v teh nekaj dnevih ko sem ga imela neprestano ob sebi sva se precej zblizala... Pocasi se nase "otrosko" veselje koncuje...
Sem pa vesela, da je cisto vsak od njih dobil prav posebne lastnike. Upam, da jim bo v zivljenju lepo z njimi in jim bo prav vsak od malih vrazickov dal toliko veselja, kot ga meni dajejo moje bradice... Tako veselje in ljubezen, ki jo je sposoben dati le beardie...