mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 08.09.2024 : 16:13:12

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Irski mehkodlaki pšenični terier
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 123   Dol
Natisni
Avtor Tema: Irski mehkodlaki pšenični terier  (Prebrano 218280 krat)
0 članov in 56 gostov pregleduje to temo.
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #195 : sreda, 17.01.2007 : 19:17:51 »

Slovenski Klub za terierje pripavlja sicer spletno stran in mogoče bo tam najti kak koristen podatek.
Saj se bo počasi zmoderniziral in dobil www. priponko in potem bomo še kak opis sestavili za naše irce pa bo. Smiley
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #196 : sreda, 17.01.2007 : 19:40:23 »

Še par slikic pšeničnikov:



[attachment deleted by admin]
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #197 : sreda, 17.01.2007 : 19:57:21 »

Jivare nisem utegnila slikat...

Pa še naša delegacija  Grin

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
Logiran
ksenija_duby
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 58


« Odgovor #198 : četrtek, 18.01.2007 : 09:59:43 »

Živjo!
Sem Ksenija in mojemu softiju je ime Duby. Končno sem se registrirala na forumu, da ne bom samo pasivna opazovalka debat.
Duby je bil precej igrivo razpoložen na razstavi Tromostovje, pa zdej ne vem ali mu je sodnik zato pri oceni napisal "lovely temperament" ali še zaradi česa drugega. No, imela sem res hudo rdečico na obrazu, kar ring pač ni namenjen za igro.  Smiley
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #199 : četrtek, 18.01.2007 : 15:29:46 »

Ja Ksenija!  Cheesy

Je bil že skrajni čas, da prideš iz pasive v aktivo  Grin


Duby je bil čisto priden - mu gre na boljše  Wink

Sej sem danes že dobila en velik cmok od njega Grin


Lepo da si se pridružila...


Še ostali mal poguma zberite!  Smiley
Logiran
ksenija_duby
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 58


« Odgovor #200 : četrtek, 18.01.2007 : 15:52:56 »

 Smiley
Ja, poljubčke pa res rad deli. Na razstavi me je ena gospa pri sosednjem ringu tko čudno grdo gledala, ko mi je prelizal cel obraz, ampak to so pač softiji, a ne?
Logiran
tincat
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 136


« Odgovor #201 : petek, 19.01.2007 : 16:15:13 »

Živjo, me veseli da se je forumu pridružil še en softy  Grin - še ena nova žrtev za izprašat... Cheesy  Kakšen pa je ta tvoj Duby, značajsko? Zgleda kt en tak medo, k bi ga skos cartu, ampak sj tko itak vsi zgledajo, ane?  Grin Grin Grin Grin Grin Grin Grin
Jst sm pa včeri svojo "mrcino" Wink kopala, čeprov je bil pred slabim mescem na trimanju, se zahvaljujoč tej "nezimi"   Angry in blatu kar hitro "onesnaži"  Grin kaj pa vajina softija, ju kopata in če že  bojkotirata proces al uzivata v vodi? Atos ni preveč navdušen nad kopanjem, vendar  more Cool popustit. hehe Cheesy
če te je pa tista gospa čudno gledla pa zihr zaradi nevoščljivosti, kr pač njen tega ne dela. Wink
Logiran
Mon
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #202 : petek, 19.01.2007 : 21:34:11 »

Hojla! Da se še jaz oglasim, ko že novačite lastnike pšeničnikov. Moja kužuhinja sliši, ali pa tudi ne, na ime Mala in je v bližnjem sorodstvu z večino slovenskih softijev - se pravi iz Novega Mesta:) Stara je dobro leto in pol in precej živahna (beri: neukrotljiva, poskočna in prepričana, da je vse, kar leze in gre, na svetu samo zato, da se igra z njo). No, ta njen poskočni temperatment zna biti včasih precej naporen, ampak se trudimo z (bolj ali manj konsistentno) vzgojo in upamo na boljše in umirjenejše čase. Pred pol leta smo se preselili iz Ljubljane na obalo in zdaj se Mala uči lajati po primorsko, sicer pa ji je tukaj bolj všeč, ker lahko skače po morju. Nič, toliko zaenkrat, link do kakšne fotke bom pa še poslala.
Logiran
ksenija_duby
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 58


« Odgovor #203 : petek, 19.01.2007 : 22:19:12 »

Aha, no potem pa sta si z Dabijem kar podobna tako glede starosti kot karakterja. Smiley
Pšeničniki res niso za pasivne ljudi, ker se je treba tooooooolk igrat. Maja bo star dve leti in se je že malo umiril. Od začetka pa smo nabavli cel kup žogic, ker totalno rad laufa za njimi in jih prinaša nazaj.
Poleg tega, da je igriv, je tudi zelo radoveden. Ima po mojem fantastičen odriv (beri: rad skoči na koga npr. pri poštarju celo z zaletom - skoraj me je infarkt, ko sem to vidla), saj skoči tko visoko, da se z gobčkom dotakne mojega obraza.
Kopanje je problem... ne upam glih uporabljat šamponov, ker se mi zdi, da bom uničla dlako. Zdej sem ga samo z vlažilnim balzamom, pa je bil kar lep za razstavo. Sicer pa voda in nič drugega.
V banjo ga pa ne spravim. Sem poskusila samo enkrat in nikoli več. Ne maram imet ure borilnih veščin z lastnim psom. No, tako da sedaj samo zaprem vrata kopalnice in ga tuširam v free style pozah. Wink Pa je miren in jaz nič popraskana. Kopalnica je pa itak vsa v ploščicah, ki se potem tudi lahko stuširajo, da je čisto.
Je pa mal boječka po značaju. Se boji raznih vrvic že od malega. Skratka, navaditi sem ga morala počasi, v igri in z nagradicami. Podobno velja za učenje, samo z nagradicami in pohvalami. Se je hitro naučil dosti ukazov, edino ne zdrži dolgo. Tako, da je bil problem na razstavi, ko mu je koncentracija padla na koncu in bi se že šel igrat.
Se strinjam z Mon, da zna biti vzgoja pšeničnika kar naporna. Dosti se je treba ukvarjat z njimi. Rabijo tudi veliko gibanja in radi imajo družbo tako ljudi kot drugih psov. Poležavanje doma definitivno ni za mladega softija, ker bi po mojem kar umrl od žalosti.
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #204 : petek, 19.01.2007 : 23:48:19 »

Mon pozdravljena na forumu!  Smiley

Fajn je spoznat še kakega lastnika pšeničnikov  Cheesy


Sama sem ugotovila, da se večina softyev z leti sicer umiri, ker če gledam Elmota je tudi prej, ko je bil še v puberteti, mislil, da so vsi njegovi najboljši prijatelji.  Wink Sedaj je pa malce bolj rezerviran, ampak še vedno izredno ljubeč ter prijazen.  Kiss
Sam crklal bi se pa skoz - obožuje se čohat  Grin  Včasih se mi zdi, da se bo prirasel na mojo nogo, ko se tko stitska  Grin

Envy pa je skoz ista - živahna je bila prej in sedaj, ko je že v starejših letih.

Drugače je pa Elmotova naj naj igra vlečenje in lovljenje. Ravno včeraj me je izredno presenetil, ko se je igral z mlado petmesečno buldoginjo; ponavadi se mladičev zelo izogiba in beži stran od njih.
Z njo sta pa norela in končno je dobil partnerja za igro: tamala rada lovi pse, on pa rad beži ter izziva  Grin

Kako je pa Mali pravo ime? Pa slike prosim čimprej, ker sem izredno neučakana.  Grin



Lp, Sanja
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #205 : sobota, 20.01.2007 : 12:55:27 »

Zdravo,

torej se je Mala že preselila, blagor Smiley
Novoletna novica in nasvet, ki ga še nisem zasledila: pazite na lepilo za miši, psi se radi "ujamejo" nanj. Če pustiš psa malo samega v kakšni brunarici, pa ta pes odpira vrata in najde slanino, namenjeno mišim in se ujame, potem te lepo presentei s kovinsko ploščo po sprednjem delu telesa, prilepljeno od obrvi, brade in prsnega koša na sicer lepo svileno dlako. Torej rezultat: tak pes ne gre na razstavo. Ali je bilo to nalašč ali ne, nimam pojma. Envy v razstavnem krogu ravno ne uživa, tako da lahko sklepam, da je bilo to tudi nalašč ...

Zdaj ima zelo športno frizuro - kratke obrvi in brado in postriženo dlako po sprednjem delu telesa, da smo jo rešili kovinske plošče in lepila. Pa se dama sploh ne sekira, ker je čudna za videti. Koza.

Drugač pa je res še vedno neverjetno poskočna, pri skoraj 9 letih. Bolj živahna od Tesse, ki ima 4,5 mesecev - Mala, torej imaš v NM svojo polsestrico, ki je neverjetno ubogljiva - ne igra se s psi, vedno se drži gazdarice.

Sicer pa so softyji itak zelo učljivi in učenje tudi ne traja dolgo. Pri dveh letih so toliko zreli za kakšen izpit  poslušnosti, edina stvar je trma - ali je bolj trmast lastnik ali pa pes. Ni pa jih treba imeti na ovratnico na zateg, vse se da z navadno ovratnico.

Mala, a greš na razstavo v Portorož konec maja? Si vsekakkor dovolj lepa in vsekakor tipična svilena softyjka, da bi se lahko malo razkazala, pa še blizu ti bo.

V Celje bo upam šla Tessa na "krst", za Envy pa ne vem, če ji bo dlaka do takrat zrasla. Sicer pa vsekakor na EVROPSKO RAZSTAVO V ZAGREB junija letos, in to čimveč, prosim.

LP
Envy, Tessa & co.
Logiran
Mon
novinec
*
Sporočil: 23


« Odgovor #206 : sobota, 20.01.2007 : 13:16:54 »

Heh, vidim, da so si res zelo podobni vsi ti naši kužniki. Malčijino (ja, v glavnem se je je prijelo ljubkovalno ime Malči) ime je Paloma Mala. V španščini to pomeni žleht oziroma navihana golobica - se mi je zdelo zabavno, ko sem ji izbirala ime, pa ji v bistvu res kar ustreza:))
Njeno najljubše opravilo je laufanje z raznimi palčkami, plastičnimi flašami, stroržki itd. v gobcu, sploh če jo kdo pri tem lovi. Obožuje vse sorte psov, tudi tiste, pri katerih to ni najbolj priporočljivo, takisto mačke. Se pa, prav smešno, včasih boji različnih predmetov, recimo raznih kontejnerjev ali pa lesenih reklamnih kuharjev, na katerih so napisane cene, vrečk za smeti... S tem si je prislužila nadimek "Courage". Presenetljivo pa se ne boji petard... Hecno, res.
Kopanje v banji je nujno zlo, ki ga sicer ne mara preveč, se pa ne upira, ker ve, da nima smisla. Ko se vda v usodo, sama skoči v banjo, žalostno gleda in prenaša kruto usodo. Ampak potem dobi mokro brisačo, ki jo lahko "zadavi" in je to tudi nekaj vredno.
Kljub temu, da jo kopamo s šamponom, takole na približno dva meseca, ima lepo dlako. Trenutno je sicer precej dolga (in, priznam, rahlo zavozlana Smiley), zato me v kratkem čaka pomladansko striženje... To je tudi ekstra podvig in ponavadi traja vsaj dva dni.
No, zdaj je pa čas, da gremo malo na sprehod ob morju, ker je že prav sitna in komaj čaka, da se zlaufa!
Fotke bom pa (če bom le utegnila) zrihtala zvečer.
lp vsem,
Monika
Logiran
samson
rad pišem
****
Sporočil: 320


« Odgovor #207 : nedelja, 21.01.2007 : 12:56:37 »

Seveda, petard se ne b oji, to ima najbrž po pogumni mami Envy Smiley ta celo napade tistega, ki petardo vrže, za kar jo po novem celo pohvalim, in tudi Tessa se obnaša enako. Bomo v ulici naredili red, saj zdaj vedo, da ko sta tidve v bližini, naj raje ne mečejo petard, ker 84 zob hkrati (pa še mojih nekaj) ni kar tako. Če pa se boji "kuharjev" z napisanimi cenami, se pa ne čudim, cene so zdaj preveč poskočne celo za naše softyje.

Kaj pa z razstavo v Portorožu, Mala?
Logiran
ksenija_duby
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 58


« Odgovor #208 : nedelja, 21.01.2007 : 13:33:40 »

Uh, samo ovratnice na zateg ne. Ko sem se veselo vpisala v pasjo šolo, prvič inštruktorica ni vedela za katero pasmo se gre, potem pa, ko je Dabi pokazal ves svoj živahen temperament, zaključila, da mu lahko pomaga edino ovratnica na zateg. Jaz sem jo seveda šla ubogljivo namontirat na pasji vrat. Vendar je po dveh tednih pes ostal brez polovico dlake. Če bi nadaljevala, bi ga lahko samo še preimenovala v irskega golovratega terierja. Sad
Softy ima premehko dlako za tak tip ovratnice!
Logiran
sanci_cat
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 947


« Odgovor #209 : nedelja, 21.01.2007 : 18:35:20 »

Elmer je imel nekaj časa kovinsko ovratnico na zateg, pa ne samo, da mu je dlako posmukalo stran, tudi posivela je.
Sedaj ima sicer lepo rdečo usnjeno, ki pa spušča barvo, če je mokra - rozast ovratnik pa ni ravno lepo videt  Wink
Najboljše ovratnice so iz blaga ali pa iz kvalitetnega usnja.

Mon, tudi Elmer jemlje kopanje kot nujno zlo in je v bani čisto trd kot kamen. Ampak miruje. Potem ko ga obrišem z brisačo se pa začne prava norija; po celem stanovanju ga je dosti, se drgne meče ob tla, skače itd... Takrat se hoče na vse pretege igrat.  Grin
Logiran
Strani: 1 ... 9 10 11 12 13 [14] 15 16 17 18 19 ... 123   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  pasme  |  FCI 3  |  Tema: Irski mehkodlaki pšenični terier
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines