mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 10.08.2024 : 21:16:37

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 187514 krat)
0 članov in 9 gostov pregleduje to temo.
Lilit
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.364


« Odgovor #600 : torek, 09.05.2006 : 15:11:21 »

scythe, znana veterinarka v Lj je enemu mojemu mladičku postavila diagnozo alergija. Dobil je antibiotike in strogo dieto (podobno kot tvoj, ker niti vode ni smel piti iz pipe). No, stanje se mu je slabšalo, na srečo so klicali mene in drug vet. mu je postavil diagnozo "hot spot". Rešiš se tega samo z umivanjem s šamponom in antibiotikom (če je prepozno zdravljeno)...

Saj hot spot lahko nastane zaradi alergije. Je pa res, da se ga ne mores resit drugace kot z antibiotiki.
(Mislim, da vem, katera je ta znana veterinarka, ker je pri nas bilo podobno...)
Logiran
bina
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.790


« Odgovor #601 : torek, 09.05.2006 : 15:20:26 »

Lilit, imaš prav, lahko nastane zaradi alergije Smiley samo v njegovem primeru je preveč pozornosti posvečala alergiji in ne zdravljenju "hot spota". Ker se je slabšalo, je lastniku svetovala, naj psu dajo ampule (češ, mogoče so pa garje?!?!). Brez da bi psa videla! Pa še rane je imel na mestu, kjer bi moral dobiti ampule Roll Eyes Pes pa ni alergičen Wink
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #602 : sreda, 24.05.2006 : 00:08:17 »

In kako je sedaj z vašimi pesjanarji?

Bonie: A si ti slučajno iz Mb in imaš psico pasme cane corso?

Sem v rekordnem času prebrala vseh 41 strani in mi je kar minlo. Bela še sicer ni imela kakšnih takih znakov, razen tega da je en dan po cepljenju bila čisto fertik. No zdaj je normalna.
Bojim pa se glede teh bolezni zato, ker na njo so klopi dobesedno nori. Pa ji dajem frontline, pa z Biokillom špricam pa jih vedno najdem najmanj 10 na njej pa kakih 5 zapičenih. Smo pa že tudi mele dan ko sem jih pobrala z dlake 50 kom.
Kr rahlo slabo ti rata ko to vidiš. In najbolj zanimivo je, da sva hodle po asvaltu po pločniku sredi mesta. Ob pločniku pa je bilo toto nizko grmovje ko ga majo po mestih nasajenega. Te pa ne vem al je mogla vse klope glih Bela pobrat. Tako da ne bit prepričan, da pa ga v mestu ne more dobit. Zanimivo je da jih moja najmanj pokasira ko grema v gozd ("samo" kakih 5 kom.).
Po eni strani mam pri iskanju tako srečo, da je bele barve, po drugi strani pa nesrečo ker ima pravi "eskimski" kožuh (samojed).
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #603 : četrtek, 25.05.2006 : 10:43:55 »

Bela01: Sem taprava Smiley

Drugače pa je Bonie sedaj (končno!) v redu, so ji pa te klopne zadeve (pozitivna je bila tako na boreliozo, kot erlihiozo in babeziozo Sad ) pustile trajno posledico in sicer artritis Cry. Zdaj sicer še gre, ji to ne dela nekih večjih težav, vidi pa se pri vsedanju in vstajanju. Me je pa kar strah, kaj bo, ko bo starejša...

Pa cel čas smo vsi na trnih, da se ji zadeve ne bi ponovno aktivirale. Eno ponovitev babezioze smo že imeli... Sad
Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #604 : četrtek, 25.05.2006 : 13:07:35 »

Problem je ker se temu težko izogneš. Na lastnem dvorišču ga dobiš.

Sicer pa Bonie, a še hodiš kaj po teznem? Nič te več ni za videt Smiley
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #605 : četrtek, 25.05.2006 : 14:04:53 »

Midve vsak dan delama cele maratone po Teznu, samo zdaj, ko je že dolgo svetlo, bolj po gozdu...
Logiran
scythe
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 430


« Odgovor #606 : četrtek, 25.05.2006 : 14:14:32 »

Za erlihijo smo bili (oz. je bil Astor) negativni, na rezultate za borelijo pa še čakamo. Težave pa nas tudi še niso zapustile.  Undecided
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #607 : nedelja, 28.05.2006 : 17:20:01 »

Res upam da bo z vašimi pesjankoti ok. Naš Khan je dobil danes ponovitev erlihije. Dopoldan je bil še čisto ok, popoldan pa kar naenkrat ni mogel več vstat. Pa ful mu iz gobčka in iz učk teče, pa beločnico ima krvavo. Sedaj pa čakamo da nas dežurni veterinar pokliče ko pride iz terena. Se mu je pa erlihija ponovila po malo več kot mesecu. Me kar skrbi če bo šlo to tako naprej... A ste mogoče opazili pri vaših pseh da so bili mogoče za malenkost bolj mirni po erlihiji? Khan je postal malo bolj miren, oz. hitreje se utrudi in tudi več spi.

Scythe, upam da bodo čimprej ugotovili kaj je narobe, če te kaj tolaži vem kako je to Cry.

Logiran
Bela01
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 706


« Odgovor #608 : ponedeljek, 29.05.2006 : 19:16:49 »

Držimo tačke na čimprejšnje okrevanje. Upam, da Belo ne doleti kaj takega.
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #609 : torek, 30.05.2006 : 14:35:38 »

če ima pes vnetje po koži in blazinicah je lahko od vročine pa vterinarji takoj udarjo na alergijo in seveda dobro zaračunajo.
ERLIHIJA-Vam povem mojo izkušnjo z to boleznijo,moj kuža Šarp(kraški ovčar  je bil star pet let nakar mu zatipam otečene bezgavke pod gobcom ga peljem veterinarki ga pretipa postavi diagnozo LIMFOMNI RAK ,sumi še na erlihijo, kar nisem mogla verjeti ,ga testiramo na erlihijo test pozitiven dobi clinofug antibiotike,je jih tri tedne se mu zdravstveno stanje zelo popravi za 14 dni potem pa spet bule po celem telesu shujša za 10 kg v štirih dneh je bil kost in koža in mučenje zame in zanj zato sem ga morala 7.1 06 uspavat,cela egonija pa se je začela v začetku oktobra,vse kar bi mu mogoče pomagalo je kemoterapija tega mu pa nisem hotela počet.tko da previdno s to erlihijo ker zdaj so začeli to bolezen povezovat z limfomnim rakom.
Logiran
ewchy
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 533


« Odgovor #610 : sreda, 31.05.2006 : 13:02:19 »

Pa je imel tvoj kuža potem tudi limfnega raka? Ker pri Khanu so tudi najprej sumili na limfnega raka, vendar so bili testi negativni. Potem smo dali testirati na erlihijo in je bil pozitiven. Bezgavke ima otečene ves čas. Kako se je pa tvoj kuža počutil ko se mu je zdravstveno stanje izboljšalo? A je bil čisto normalen tako kot pred boleznijo? Mene edino skrbi ker se mu je erlihija ponovila po dobrem mesecu. Kako je pa kazal tvoj kuža znake erlihije?
Res mi je žal za njega Cry
Logiran
Kimi*
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 595


« Odgovor #611 : sreda, 07.06.2006 : 08:40:07 »

Moja psička je imela pred ca 14 dnevi na glavi klopa - u bistvu je imela v razmaku parih dni na približno istem mestu 2 klop, ki smo jih seveda takoj odstranili, ostali pa sta dve bulici kar ni bilo prvič. Se je pa psička začela po parih dneh praskati po glavi in ker ima čopke si je zvozlala vso dlako na glavi in posledično sem ji vsakodnevno izčesala cele šope dlake iz glave. Pred nekaj dnevi pa sem pri česanju ugotovila, da ima na mestu kjer sta bila prisesana klopa 'plešo' premera ca 2 cm. Koža ni bila rdeča, bulic ni bilo več in psička se je že nehala praskati. Včeraj ko sem jo česala pa je bila koža na 'pleši' rdeča. Sicer ni bilo v obliki kroga, tako da bi lahko bilo tudi od praskanja. Me pa zanima če ima kdo podobne izkušnje (izpadanje dlake na mestu kjer je bil klop) in če je to morda znak za kakšno bolezen povezano s klopi? Prebrala sem si veliko na temo teh bolezni ampak podobnega primera nisem zasledila? V ponedeljek gremo h veterinarju na kontrolni pregled oči in bom pokazala tudi to, če pa bo danes rdečica že kaj hujša gremo pa seveda takoj h veterinarju.

Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #612 : sreda, 09.08.2006 : 11:59:10 »

Fabija je bila že zdravljena za erlihijo.

Sedaj se ji je pojavil elenkast izcedek iz očesa. Običajno ima prozornega ali belega, sedaj je pa obarvan zelenkasto. Seveda takoj panika, da je to spet kakšen znak erlihije....

Kaj pravite?
Logiran
maja01
živim tukaj
***
Spol: Ženska
Sporočil: 3.095


« Odgovor #613 : sreda, 27.09.2006 : 09:54:56 »

Spela je pozitivna. Titer je nizek 1:128, PCR neg.
Znaki: trdovratno vnetje oci, ki se je po anibioticni terapiji ponovilo, potem pa v enem tednu 2x kolaps (prvic ni zares padla skupaj, se ji je "samo" zvrtelo), huda alergija, vnetje uses, huda utrujenost (sprehod je samo okrog lokalnega travnika z 10 minutnim lezanjem vmes), netolerenca na visjo temperaturo. Vmes je imela se ne dan hudo krvave hude driske (dobesedno teklo je iz nje), ki pa naj bi bila posledica dveh injekcij kortizonov. Glede na to, da je zdaj ok, verjamem. Ponovljena inkontinenca.
Kri je kar ok - malo povisani so nevtrofilci, malo povisan je kreatinin, bolj nas je sokiral povisan Ca - so pa vsi ostali elektroliti bp. Urin je tudi dokaj ok, ena bakterija (ampak, ker je je malo, verjetno posledica nesterilnosti vzorca), nekaj malega kristalov - ampka niti ne toliko, da bi bilo potrebno dajat dieto.
Danes zacnemo "clinofugirat", sicer smo mislili v dobrem tednu ponovit testiranje sumljivih parametrov (Ca, kreatinin), bomo pa videli koliko casa boo zdaj pocakali s tem... Nisem sicer navdusena nad tem, da je rezultat pozitiven, moram pa reci, da sem ga pricakovala, sploh po tem, ko je bilo vse ostalo dosti ok (btw, testirali smo se scitnico, ki je bp), oddahnila sem si le v toliko, da zdaj vsaj z gotovostjo vem kaj je narobe. Se enkrat - vsi, katerih psi imajo cudne, na prvi pogled nepovezane znake, dajte zahtevat test erlihije in vztrajajte pri tem, tudi, ce vas hocejo prepricat, da je nesmiselno. V skrajnem primeru pac "vrzes stran" (jaz sicer na to ne gledam tako) tistih 7 tisocakov.
lp, m.
Logiran
ARIEB
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.110


« Odgovor #614 : sreda, 27.09.2006 : 12:31:35 »

Maja, a si ti že enkrat zdravila s Clinofugom (ne vem zakaj imam v glavi, da je bila pri "tebi" že  enkrat postavljena ta diagnoza, in da ste že zdravili, ali se pa motim...)?
Logiran
Strani: 1 ... 36 37 38 39 40 [41] 42 43 44 45 46 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines