mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 30.06.2024 : 11:43:43

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 79   Dol
Natisni
Avtor Tema: Erlihija  (Prebrano 184779 krat)
0 članov in 8 gostov pregleduje to temo.
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #510 : petek, 18.11.2005 : 12:50:28 »

Evo zdej sem pa še s Tozonovo govorila. Je rekla, da lahko upamo, da ni bilo v tisti hudi fazi, da se to pač ne da ugotovit niti po simptomih, niti po titru. Da če smo par dni manj zdravili, da ni za komplicirat in ponavljat kure. Da je testirat brez veze, ker bo lahko imela protitelesa še celo življenje v krvi, četudi bo zdrava. Da tudi za borelijo ni za testirat, ker je zdravljenje enako, pa tudi, če je pozitivna nimam več kaj za naredit. Za babeziozo je rekla, da se pojavijo znaki in dokler je psica zdrava naj ne kompliciram. Rekla je, da pač, če se bo kakršnakoli bolezen pojavila naj se opozori veterinarja na erlihijo, da se potem postopa naprej.  Uglavnem dokler je vse ok, je ješča, živahna in zdrava nimamo kej za narest.

Pa rekla je, da kašelj nima veze z erlihijo in smo pač po naključju odkrili. Aja pa rekla je, da je zdravljenje s Clinofugom tudi pri ponavljanju bolezni uspešno.
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #511 : petek, 18.11.2005 : 12:57:16 »

Evo zdej sem pa še s Tozonovo govorila. Je rekla, da lahko upamo, da ni bilo v tisti hudi fazi, da se to pač ne da ugotovit niti po simptomih, niti po titru. Da če smo par dni manj zdravili, da ni za komplicirat in ponavljat kure. Da je testirat brez veze, ker bo lahko imela protitelesa še celo življenje v krvi, četudi bo zdrava. Da tudi za borelijo ni za testirat, ker je zdravljenje enako, pa tudi, če je pozitivna nimam več kaj za naredit. Za babeziozo je rekla, da se pojavijo znaki in dokler je psica zdrava naj ne kompliciram. Rekla je, da pač, če se bo kakršnakoli bolezen pojavila naj se opozori veterinarja na erlihijo, da se potem postopa naprej. Uglavnem dokler je vse ok, je ješča, živahna in zdrava nimamo kej za narest.

Pa rekla je, da kašelj nima veze z erlihijo in smo pač po naključju odkrili. Aja pa rekla je, da je zdravljenje s Clinofugom tudi pri ponavljanju bolezni uspešno.

Kašelj nima veze? A tako kot naša vnetja oči itd...? Zanimivo. No, pa dajte zdaj še odkrit vzrok kašlju.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #512 : petek, 18.11.2005 : 13:00:32 »

Imela je povišane levkocite, ker se je nalezla od psice sosede, ki je bila ful prehlajena...

Ja KOMU NAJ PA POTEM VERJAMEM IN ZAUPAM, ČE NIHČE NIMA POJMA!!?? Kaj pa nej. Na preglede je šla, testirana je bila, zdravljena je bila!
Logiran
Bonie
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 349


« Odgovor #513 : petek, 18.11.2005 : 13:27:24 »

Ja KOMU NAJ PA POTEM VERJAMEM IN ZAUPAM,

Ja, to pa tudi mene zanima. Dam celo nagrado za ta odgovor Wink


WA, če psica nima nobenih težav, bi jaz tudi za zdaj vse pustila, tako kot je. Bi pa odslej bila zelo zelo pazljiva in pri vsaki najmanjši težavici takoj šla k veterinarju in ponovno testirala za klopne bolezni (res je, da titri lahko še vso življenje ostanejo zelo visoki, ampak ponavadi, tako so meni zatrdili, se vseeno čez nekaj mesecev nekoliko znižajo... zdaj pa upaj, da tvoja psica ni izjema Wink)

Bodi pozorna na čisto vse znake, tudi čisto majhne "prehlade" (malenkost izcedka iz oči, moker nosek...), predvsem pa pozorno spremljaj razpoloženje psice, ker po tem se bolezen vsaj po moji oceni najbolj pozna. Moja psica je cel čas teh bolezni v bistvu čisto spremenila karakter. Prej ful živahna psica je postala "lenuhinja" (tako bi jo kdo okarakteriziral), ker je samo ležala, nič je ni zanimalo, sploh več ni bila nič pozorna, še na sprehod je lepo brez težav šla poleg, še celo čakat sem jo morala (prej pa bi se ji tako mudilo, vse bi morala povohati...). Pa kakšno težko dihanje, nenavadna slaba kondicija, neješčost naj te ne zmotijo (meni so govorili, da samo slabo prenaša vročino...).

Na žalost nas je tukaj na forumu kar precej takih, ki smo s temi klopnimi boleznimi imeli oz. imamo zelo slabe izkušnje in se bomo morali ubadati z posledicami teh bolezni vse življenje naših pesjanarjev  Cry , zato toliko vztrajamo pri takojšnjem testiranju in dolgotrajnemu zdravljenju... Mogoče res na osnovi naših izkušenj (ko so veterinarji večinoma rabili predolgo, da so postavili pravo diagnozo...) pozabljamo, da pa psi, ki so jim postavili diagnozo ob pravem času in so jih pravočasno zdravili, večinoma ozdravijo brez težav in tudi nimajo nobenih posledic za naprej...

Pač, jaz bi ti rekla samo, da se s temi boleznimi ni za hecati, sama pa svojega psa najbolj poznaš in si pri teh zadevah tudi lahko sama najboljši diagnostik.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #514 : petek, 18.11.2005 : 13:32:16 »

Zdej ne vem ali naj takoj ponovim zdravljenje še za 4 tedne, čeprav je trenutno vse ok ali naj počakam, tako kot je rekla Tozonova. Po eni strani se bojim, da bi lahkoponovno zbolela, ker je zdravljenje trajalo premalo časa (18 dni) - Tozonova je rekla, da običajno traja 3-4 tedne in naj zaradi parih dni manj ne kompliciram, Kotnikova pa je rekla naj raje takoj še enkrat ponovim kuro. Kaj pravite, da je bolje? Je pa rekla Tozonova, da nekaj let titri ostanejo še visoko, pri nekaterih pa celo vse življenje, tako da titer odslej ni več pokazatelj.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #515 : petek, 18.11.2005 : 13:54:39 »

Sem sedaj še malo po klinikah klicala in so mi v večini rekli naj ne nadaljujem s terapijo dokler je vse uredu, ker bi bila kar malo huda, da bi spet jemala tako močna zdravila. Pa da, če spet izbruhne, da je zdravljenje prav tako učinkovito.
Logiran
AIKA B
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


WWW
« Odgovor #516 : petek, 18.11.2005 : 14:46:33 »

Vidim da imate veliko izkušenj z erlihijo in podobnimi klopnimi boleznimi. Zato bi vas rada nekaj vprašala.

Imam 6 let staro psičko, ki je konec poletja postala lena, nič se ji ni več dalo, ni bila več vesela in poskočna in zadnje noge so ji vsake toliko časa klecnile. Skratka čisto je spremenila obnašanje. Odpeljala sem jo k veterinarju, ki seveda ni vedel kaj bi bilo narobe. Testirali so jo za ščitnico in rezultati so bili OK! Po mojem prigovarjanju sem zahtevala da se naredi test za erlihijo (slišala sem da je zelo pogosta bolezen in spoznala psičko z erlihijo). In smo jo res testirali. Med časom ko smo čakali na izvide je psička kar naenkrat postala taka kot je bila prej. Nič več lena, zmatrana...  Rezultati testa pa so pokazali da je le bila v stiku z okuženim klopom. Titer je bil zelo nizek (okoli 140) in veterinar je rekel da zdravljenje ni potrebno da pa je psička okužena in da se bolezen lahko razvije ali pa tudi ne!
Zanima me če je kdo v podobni situaciji.

Vsi pravite da je pravočasno odkritje velikega pomena za zdravljenje.
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
AIKA B
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 142


WWW
« Odgovor #517 : petek, 18.11.2005 : 14:50:23 »

Prehitro sem pritisnila sporočilo.

A to torej pomeni da lahko samo čakam ali bo zbolela ali ne?
Na koliko časa naj jo testiram?

Lp
Katja
Logiran

Fevy's kennel - chinese crested dog
sebi
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 310


« Odgovor #518 : petek, 18.11.2005 : 15:09:51 »

A vaši kosmatinci res niso imeli drugih problemov kot spremenjeno obnašanje? NIč temperature? Nič driske, bruhanja?
Logiran
Bučka
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 386


« Odgovor #519 : petek, 18.11.2005 : 15:18:57 »

Jaz bi tudi rada že enkrat nekomu VERJELA in ZAUPALA... Čisto čisto nazadnje sem bila kregana, ker sem Bučo pustila cepiti, kar sem eksplicitno vprašala v mestnem logu in so rekli, da jo komot cepim, ker so antibiotiki že za njo... (šli smo namreč na morje). Sedaj so mi to strogo odsvetovali. Tudi glede kontrolnega testiranja je več mnenj kot veterinarjev, očitno je tudi glede zdravljenja podobno. Pa saj smo ji po navodilih veterinarjev dajali že medrol, ki bi ji lahko sesul imunski sistem, rymadil, čeprav ima težave z ledvicami, kortokosteroid v oči, čeprav naj bi ta povzročal slabšanje njenega očesnega stanja. Ja, bravo Bučka, da vse to tako dobro prenašaš, res! Seznamu lahko dodam še propalin, pa kakšen tplo bi se tudi našel... JA, JAZ BI TUDI RADA VEDLA KOMU ZAUPATI!!!!
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #520 : petek, 18.11.2005 : 17:46:45 »

Jaz sem mojega psa peljela k veterinarju ima povečane bezgavke in je imel vročino je samo spal v hiški in se mu še jest ni dalo,pa so ga pregledal in so postavli prvo diagnozo limfomi na bezgavkah in ker se jaz nisem  mogla potolažet s tem sem jim rekla naj mu vzamejo kri in testirajo na to erlahijo oz kakor koli se že reče in je bilo pozitivno zdaj pa jemljeva anibiotike in upam da bodo bezgavke zginle.
A je imel kater od vaših psov povečane bezgavke?
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #521 : sobota, 19.11.2005 : 23:38:31 »

Aika: meni so rekli, da ni vse odvisno od titra. Da imajo nekateri psi z višjem titrom lahko manjše težave kot pa tisti z nizkim... Sicer pa ne vem. Jaz bi na tvojem mestu še malo povprašala. Pokliči dr. Tozonovo v Mestni Log - ona je za te zadeve, čeprav mogoče bi kakšnemu psu bolj koristil nasvet kakega drugega veterinarja... ne vem res.. veliko je mnenj. Jaz bi na tvojem mestu dala psički antibiotike, ker praviš, da je imela že hude težave, se pravi so se klinični znaki pokazali. Pomoje je najbolje, da ukrepaš takoj, ko ugotoviš. Ko bo bolezen prihodnjič izbruhnila bo lahko že veliko huje in bo ozdravitev težja. Fabija tudi še ni imela kliničnih znakov, pa smo vseeno takoj začeli s Clinofugom.Poročaj!

Sebi: Fabija ni imela nobenih opaznih znakov, bolezen smo odkrili po naključju... Čeprav to, da ni imela znakov še ne pomeni v kakšni fazi je bolezen... tega se ne da določit.

Janka: Glede na to, da jemlje antibiotike, bo najbrž z bezgavkami vse ok... Nikoli pa ne boš vedela ali je bilo zaradi erlihije ali zaradi česa drugega..

Drugače sem pa še enkrat izračunala koliko časa je jemala Clinofug in ga je ene 20 dni, tako da ni take panike in je v bistvu bilo 3 tedne...

lahko noč
Logiran
janka
še malo sramežljiv
**
Sporočil: 56


« Odgovor #522 : nedelja, 20.11.2005 : 18:19:20 »

Jaz mu tudi dajem  Clinofug 4 tablete na 12 ur,morem mu jih dajat tri tedne upam da bo v tredu in upam da bodo te bezgavke izginile.
Logiran
andi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.633


WWW
« Odgovor #523 : četrtek, 24.11.2005 : 10:54:50 »

Malo sem v dilemi ali cepiti ali ne zaradi erlihije? V soboto imamo izpit pa ne vem kako bo brez nalepke.
Logiran
simi
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.225


« Odgovor #524 : četrtek, 24.11.2005 : 11:13:19 »

Maja od zdravljena je že toliko časa, da jo mirno lahko cepiš. JAz sem jo vmes dvakrat cepila proti boreliji, pa je vse ok.
Logiran
Strani: 1 ... 30 31 32 33 34 [35] 36 37 38 39 40 ... 79   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  zdravje  |  Zajedalci, paraziti, nalezljive bolezni  |  Tema: Erlihija
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines