mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
petek, 13.09.2024 : 16:13:31

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Bivanje psa v stanovanju ali ne?
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 31   Dol
Natisni
Avtor Tema: Bivanje psa v stanovanju ali ne?  (Prebrano 78013 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #75 : petek, 01.10.2004 : 23:10:59 »

Se strinjam z Andijem.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #76 : petek, 01.10.2004 : 23:11:25 »

rina:

Pa če me stalno spet nazaj napeljejo.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #77 : petek, 01.10.2004 : 23:13:45 »

Citat
Mislim, da je na tem forumu OGROMNO ljudi, ki svojega psa/pse naravnost obožujejo! Ali ti slučajno trdiš, da skrbite bolje za vašega psa kot katerikoli pasji ljubitelj in poznavalec tu, ali samo v Krškem Polju?

Zdaj pa več ne vem, ali me zafrkavate, ali ste pa tupavi? Kaj je zdaj, a ne znaš brati? Kaj ti tukaj ni jasno? Point je, da lepo skrbimo za psa in da mu nič ne manjka - še preveč ima vsega, zato pa je tak razvajenec.
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #78 : petek, 01.10.2004 : 23:16:41 »

Citat
Stik z naravo... Pa ga spusti v gozd in naj se sam preživlja če si že tako 'v naravo padu'. No, še bolje je, če greš ti, pa bomo videeli, kako boš zdržal: brez elektrike, TV-ja, knjig, umivanja zo, kuhanja hrane... Človek je odvisen od elektrike, pes pa od človeka. AMEN!

Zdaj mi je pa tega dosti! Stik z naravo ... a ti to razumeš kot življenje v naravi, oz. divjini? No, jaz pa ne! Pravim samo, da je pes, ki recimo živi na vrtu bližje svoji prirodi, bližje naravi. Nihče pa noče, da bi živeli psi nazaj v divjini. Samo pustimo mu še nekaj tistega, kar je ostalo od njega, daj, razumite že, no!

Hawk, govoril sem!

Alea, iacta, est, mojega Demostenovskega govora je KONEC! Cheesy
Logiran
Liss
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46


« Odgovor #79 : sobota, 02.10.2004 : 11:46:38 »

Mi je pa prav žal, jaz te vedno manj razumem, sedaj govoriš, da je bližje naravi če je zunaj, prej si pa govoril čisto nekaj tretjega  Roll Eyes Roll Eyes Mislim HALO???
Aja, a ne bi mogel vsega tega spraviti v samo en post?  Roll Eyes
Jao... Sem gledala čase... Samo za eno, dve ali tri minutke razmaka...  Roll Eyes
Logiran
pzorko
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 267


« Odgovor #80 : sobota, 02.10.2004 : 13:46:35 »

Ja, dekle, žal, veliko stvari v življenju ne razumemo ... mogoče pišem malo trickly way.  Grin
Logiran
TinaZ
rad prihajam sem
*
Spol: Ženska
Sporočil: 1.533


« Odgovor #81 : sobota, 02.10.2004 : 16:32:11 »

Pzorko,

pojdi živet lepo v katero od (slovenskih) jam- saj veš, tako boš bližje svojemu prirodnemu okolju (kot sigurno veš, smo ljudje najprej živeli v jamah)  Wink

Pa lepo bi bilo, če ne pišeš v svojem šolskem slengu (tricky way in podobne)- preberi si navodila, kako na forumu sodelovati oz. mogoče bi bilo pametno, da najprej odrasteš.

Lp,
Tina

P.S.: Ker je tvoj odgovor na moj post verjetno samoumeven, ti povem, da me prav nič ne briga, kaj mi imaš za povedati, jaz (in verjetno še kdo) se bo tej temi v prihodnje z veseljem izognil.

P.P.S.: Oprosti, Jana, ampak ta forumovec mi s provokacijami počasi uničuje veselje do branja in sodelovanja.
Logiran
Afna
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 379


« Odgovor #82 : sobota, 02.10.2004 : 16:34:38 »

@pzorko.... Grin Roll Eyes

Jaz se v tole debato za kam je pes sploh ne bom spuščala, ker je tako jasno, da sodi k človeku...zato je pač tudi moja Liza "kavč pesjanka" in bo to tudi ostala...ko pa bom šla jaz "nazaj k naravi" in kampirala na Šmarni gori pod kako smreko in lajala na jabolka bo pač ona tudi...čeprav malce dvomim, da bi bila ona tega zlooo vesela  Undecided...

Glede na to, da pač vemo, da si najstnik ti je marsikaj oproščeno...upam, le, da boš z leti in izkušnjami prišel do pravih spoznanj in zaključkov...

Do takrat ti pa predlagam, glede na to, da je debatiranje tvoj hobi, da vso svojo "debatno energijo" vložiš v debato o kakšnih resnih zadevah, ki potrebujejo pametno rešitev...
Kaj ko bi pričel s tem kako preprečiti proizvodnjo nerodovniških psov in zaslužkarstvo? Pa mogoče nadaljeval kako bi zmanjšali število azilašev in potepuških psov? In kako bi pomagali "verigarjem"... tem za debatiranje kolikor hočeš, ti pa klatiš in filozofiraš o popolnih bedarijah, zraven pa še žališ forumovce, ki so lahko samo za vzgled vsem ostalim kako naj bi se za psa skrbelo ...


LP, Eva
Logiran
xerox
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 33


« Odgovor #83 : ponedeljek, 25.10.2004 : 17:06:48 »

zanimiva tema... saj je itak vse napisano jaz lahko še samo rečem da se podpišem pod komentar "ene afne" oz eve! Wink
Logiran
čara
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 224


« Odgovor #84 : sreda, 27.10.2004 : 20:13:18 »

Pzorko, ti si eno zagrenjeno in trikrat bolj zmedeno bitje kot jaz Roll Eyes

1. Tvoj pes ima kovinsko ovratnico, ki do njegovega vratu ni niti pol toliko "prijazna" kot usnjena, najlonska.

2. Če imate tako radi svojega psa, zakaj ga niste primerno vzgajali, da bi lahko mirno in veselo se sprehajali po mestu, mimo pso, ne pa da se jih morate izogibat, ker je vaš pes napadel že (enega ali dva) človeka Huh Huh

3. A sploh razmišljaš sam zase al se s temi pisarijami samo tolažiš, ker je vaš Ajk morda v čem prikrajšan in živi izoliran od svojih krdelnikov ( to samo ugotavljam, ne trdim)  Undecided

4. Je tudi pasja šola in učenje psa raznih trikov (psi se z veseljem učijo, če jih na pozitiven način motiviraš) tudi mučenje in kratenje svobode.

Ma js sem mlajša( se mi vsaj zdi) od tebe, pa sem to fazo razmišljanja imela že davno za sabo

Logiran
astra
nekaj malega že vem
***
Spol: Ženska
Sporočil: 188


WWW
« Odgovor #85 : sreda, 27.10.2004 : 20:45:30 »

To pa je komedija Grin Grin Grin

Pzorko zanima me če z ograjo okoli pa ne kratiš svojemu psu svobode ter kaj boš naredil ko bo tvoj pes imel napad svobode ali bi ga kar pustil pa ni važno ali bi napadel psa ali ne, verjam da so taki ljuje ki mislijo da psu kratijo svobodo če je privezan na sprehodu naj ti pa povem še to da je mojo napadel tak pes ker ga ima lastnica odvezanega (brihtno ni kaj). Imamo hišo in vrt pa moja psica nikoli ni hotela oditi sama kam še na vrt jo včasih težko spravimo samo, to pa zato ker je rada z nami V HIŠI kaj naj je pač razvajena pa čeprav ni majhna (pasma labrador).

Malo pomisli kaj pišeš!!!
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #86 : četrtek, 28.10.2004 : 00:07:59 »

pzorko
Ne bom se prepiral s teboj kje je bolje imeti psa - v hiši, pesjaku, na verigi, itd....... Jaz imam svoji dve (nemški dogi) v hiši in sem prepričan, da se dobro počutita (to pa zato, ker tudi pri odprtih vratih ne gresta ven ampak sta raje pri meni v sobi)!

Bi ti pa rad povedal nekaj glede tvojega pisanja!!!
Pri komuniciranju (pa čeprav pisnem) z inteligentnimi ljudmi se obnašaj malo bolj dostojno!!! Ne žali ljudi z raznimi topoumneži in podobnimi nespodobnostmi!

Tvoji argumenti zakaj mora biti pes zunaj so, verjemi mi, zelo megleni - to bi lahko razbral že iz protiargumentov nekaterih bralcev te teme, ki so se mi zdeli veliko bolj tehtni kot pa tvoji! Naravno okolje psa ni ne hiša ne tvoj vrt - torej zakaj ne bi psu, ki je družabna (krdelna) žival in ima rad svoje lastnike omogočili, da bi bil blizu ljudi, ki jih ima rad in jih spoštuje!

Slovnica ti očitno dela težave ali pa je ne želiš uporabljati. Kakorkoli že, če bi prebral pravila obnašanja na forumu, bi bili tvoji post-i oblikovani malo drugače!

Če mi imaš na ta post kaj povedati (prepričan sem da imaš) mi to prosim povej preko zasebnih sporočil in ne obremenjuj te zanimive teme s svojimi komentarji, ki so na dokaj nizki ravni izražanja!!!

Lp
Matic, Era in Dona
Logiran
Basha
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 46


« Odgovor #87 : petek, 29.10.2004 : 10:05:56 »

Bravo Matic  Cheesy Wink.

Tvoje dogice so tako sladke. Urša nam je namreč slike pokazala, ko ste bili skupaj na sprehodu skupaj z Aiko in Lino.  Roll Eyes

Moja bernka Basha tudi stanuje v stanovanju in je zelo srečna sicer pa gremo sedaj v hišo. Ampak moja pikica bo še vedno pri meni v stanovanju.


lp. Mateja
Logiran
Matic K.
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 342


« Odgovor #88 : petek, 29.10.2004 : 11:13:19 »

Basha

Moji dogici se ti zahvaljujeta za kompliment!!! Cheesy

Popolnoma pa podpiram, da imate psičko v stanovanju! Resda ima ta odločitev tudi kakšno slabo stran vendar vsekakor ne za psa Smiley!
Saj na koncu koncev se vsi hitro navadimo, da v stanovanju ni več takšne čistoče, kot je bila pred prihodom našega pasjega prijatelja Smiley.

Lp
Matic, Era in Dona
 
Logiran
Bambi
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 682


« Odgovor #89 : petek, 29.10.2004 : 15:21:14 »

Pzorko, svet ni črnobel, svet je predvsem siv. In posploševanje ni nikoli fajn. Tvoja trditev (kakor jo razumem) - pes živi v stanovanju, ergo se muči, je prb tako kot bi jaz napisala, ti si moški, ergo si prepotenten moron. Pa tega ne bom napisala, ker tega ne mislim (še  Grin Cool). Apriori postavljat take trditve nima smisla, če se vsaj malo ne poglobiš v vsako posamezno situacijo. Se strinjam, pes, ki živi v stanovanju, opravlja potrebo na balkonu in nima priložnosti divjat naokoli z vetrom v laseh za moje pojme ne živi v primernih razmerah. Prav tako pa ne pes, ki je zaprt na magar velikem ograjenem vrtu in ga spustijo v hosto, da se sam zdivja. Pes rabi socializacijo, druženje s svojimi ljudmi in drugimi psi, sprehode in še kaj. Glede na tvoje (mogoče pretekle?) probleme nisem prepričana, da ti svojemu nudiš vse to  Huh.

Sama živim v hiši in si ne predstavljam, da bi s svojem hiperaktivcem živela v stanovanju. Ne samo zaradi njega, ampak predvsem zaradi sebe. Lahko pa si prepričan, da tudi če bi tako naneslo, da bi kdaj z njim živela v stanovanju, bi imel dovolj prilike za stik z okoljem, naravo in izživljanje (skoraj) vseh svojih nagonov in potreb.

Glede naravnosti pa... lol, kaj pa je pri psu sploh še resnično naravno? Mislim, da boš težko našel primer...
Logiran
Strani: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 11 ... 31   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  nakup psa  |  Tema: Bivanje psa v stanovanju ali ne?
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines