Luškan Rocky
Luškan prispevek. Ampak ne morem da nebi komentirala, seveda čisto dobronamerno, da nebo kdo narobe razumel, ampak mislim da je nam vsem cilj to da se pasma korektno predstavi širši javnosti. Zato pa ni je res zelo všeč da se tudi odlakani kitajčki vedno več pojavljajo pri nas in da naredijo prispevek kjer sodeluje odlakani kitajček je pa itka super
Moj komentar bi bil glede tega kar je bilo rečeno za gole, in sicer da jih je potrebno mazati poleti - to absolutno ni res za večino, razen za tiste ki so brez pigmenta ali z zelo malo pigmenta, ker tam jih lahko sonce ožge zelo hitro. večina jih pa tekom poletja tako kot človek lepo potemni kar pomeni da se dodatno zaščitijo, tako dani problema. Edino vidim problem, če gre pes kam z nami, kjer nima možnosti da se zateče v senco (ker sicer so bolj pametni kot mi in se sami pravočasno umaknenojo na senco
). Pa recimo če gremo poleti v hribe za več ur, potem je tudi priporočljivo da se jih zaščiti ker jih hitreje ožge, tako kot ljudi, in sence ni,..
Drugo kar bi popravila je to, da golim izpadejo zobki, kar absolutno ne drži
Korelacija je med goloto in številom zob, ki je manjše običajno, manjkajo kakšni premolarji, molarji, ampak to se običajno zgodi ob menjavi mlečnih, ko recimo stalni ne izrastejo vsi. Veliko je odvisno od genetike, od linij, kakšne zobe bodo imeli. Recimo moja Lin ima več kor super zobe za goliča, Sunny pa itak perfektne. Ker obe liniji imata super zobe. ene linije pa imajo žal zelo švoh in ja se zgodi da tudi stalni hitro popadajo ven. ampak še zdaleč ni to tako obširno kot recimo pri perujskem golem.
Bi rekla da je vezano mogoče na starost, s starostjo lahko kakšen zob izpade, pa seveda veliko veliko je tudi higiena zob. Ker običajno je sama morfologija zoba drugačna, pogosto se zgodi da imajo recimo kočnimi grugačno število korenin, zobje so zraščeni, korenine nasploh niso tako globoke, in tako če se obloge nabirajo se hitreje zgodi da zob izpade.
No nikakor pa ne drži da jim kar izpadajo zobje
No še enkrat, luškana reportaža in res me veseli da se tudi kitajčki vedno več pojavljajo na tv