Samo na hitro...
Danes popoldne imam v planu prvo kopanje puffkov, tako da se morda se zvecer javim z novimi slikcami, ki jih ze tako dolgo obljubljam...
Moram reci, da sta ze precej narasla, sta zelo razigrana vendar ubogljiva (na sprehodu sta mi ves cas za petami
) in kar me najbolj preseneca, glede na njuno mladost - ze opozorita, ko zelita ven na potrebo.
Dobili so tudi ze svoja imena in sicer po igrah na sreco: Baccarat (pesceno-beli PP), Black Jack (crno-beli PP) in Bingo (HL). "Goli" je ze slaba 2 tedna v novem domu...
Prebirala sem taksna in drugacna razpravljanja o Lin, pa mislim da bi bilo veliko bolje, ce bi tisti, ki polemizirajo raje vzeli svojega ljubljencka in odsli na en sprehod, svez zrak, kot pa da se tu mlati prazna slama in obtozuje po nedolznem te ali one (brez poznavanja dogajanja)... Lin je pac bolj "obcutljiva" kitajcica (podobno kot moja Grace) in jo vecje mnozice ljudi hitro "vrzejo s tira", ravno tako pa potrebuje dlje casa da spozna in zaupa nekemu cloveku. Nic nenavadnega pri pasmi, se veliko je podobnih "primerov", se pa na sreco najde tudi precej nasprotij, kot so Quincy, Art, Andy, itd. Upam, da bo Lin v novem domu uzivala tako zivljenje, kot si ga zasluzi...
Pa da se javim, kako je na razstavnem podrocju... Nasa Quincy je bila spet zelo uspesna na razstavah. V Zagrebu je nastopila samo v nedeljo in dobila CAC in CACIB, danes pa je v Grazu dosegla zavidljiv uspeh (glede na to, da je Powder-Puff, pa se psicka po vrhu
), saj je pometla s svojo "golo" konkurenco in poleg CAC-a in CACIB-a pobrala se BOB!
Art je bil tudi uspesen in oba dneva v Zagrebu dobil PRM ter premagal psico iz mladih, ko je sodnica izbirala najboljsega mladega med psom in psico (za BIS mladih). Danes v Grazu je bil ravno tako "Jugendbeste"...