Zivjo!
Pri nas doma imamo 4 leta starega dalmatinca, kuza je cist ok, mogoce je malo razvajen, ampak se razumemo. Gazda je fotr, jest sm pa tisti k ga crtla in boza ko sva skupaj.
Pred 5 meseci sem se odselil od doma, in je ze takrat kazal znake da me pogresa doma, kjub skoraj vsakodnevnim obiskom. Pred 4 meseci sem pa dobil tud sinkota, katerega imam sedaj seveda s seboj. Na zacetku ko ga je debelo gledal smo rekli, da se mora pac navaditi na novega druzinskega clana. Ampak sedaj po 4 mesecih je se vedno enako. Gleda ga postrani, izogiba se mu, umika se ce se vsedeva preblizu njega. Opazil sem tudi da je zacel ze brundati, ce ju poskusam malo zblizati. Tamal ga zdej ze registrira in se steguje proti njemu. Midva se se vedno dobro razumeva, imava vse postarem...
Malo me skrbi da bo tako ostalo, in da je Šon pac ljubosumen na sinkota. ali ga pa mogoce krivi za moj odhod od doma. Skrbi me ko se bo tamal zacel plazit in kobacat, saj bo verjetno kdaj zasel tudi v njegovo blizino... Itak je son pri nas vedno v hisi in se giblje med nami.
Kdaj naj bi pes sprejel novega clana, ker nocem da se to pokaze s kaksnim napadom? Malo bomo se pocakali in ju pocasi se naprej spoznavali, sam ce se šon ne bo zacel lepse obnasati, bo pac treba biti skoz pazljiv da ne bosta prisla skupaj... Danes, po 4 mesecih ga je prvic sele povohal, pa se to bolj ponsreci, ker pomoje ni vedel da mam njega v rokah.
potem se je takoj obrnil in sel stran...
Po netu berem da naj bi dalmatinci imeli radi otroke...