Zdravo! Rabila bi rahlo pomoč.. 3 tedne nazaj je k nam zataval majhen mešanček, ker njegovega lastnika nismo našli smo se odločili, da psička ostane pri nas in je ne bomo peljali v zavetišče saj je bila po vsej verjetnosti zanalašč izpuščena v našem kraju (majhna vas kjer vsi vse poznajo).
1. In sicer zanima me če bi kdo znal ocenit kakšne pasme naj bi bila? Mi se čezdalje bolj nagibamo temu, da je mešanček med rottwailerjem ter nemškim ovčarjem.
2. Začeli smo že z osnovnimi ukazi (sedi, lezi, prostor), ki jih nažalost uboga le ko je njej do tega.. Tako da nevem kako jo naj naučim?? (že vnaprej povem, da pasja šola odpade, je žal prevelik finančni zalogaj..) Prav tako nevem kako jo naj odvadim od grizenja, ker jo je že skoraj nemogoče božati. (smo probali z mazanjem rok z limono, mirovanjem in ignoriranjem, ko je ugriznila da sem odšla,rahlim udarcem s časopisnim papirjem, ploskanjem...) Vem da je zanjo to le igra ampak teji majhni mlečni zobki so kar ostri, sploh pa me skrbi kaj bo ko bo večja?
3. Prav tako pa je zelo posesivna, nikakor se ne more privaditi na naše dve muce, sploh znori ker gresta mački lahko noter ona pa ne, ali pa ko vzameš muco v naročje.Takrat tudi začne zelo čudno kašlati. Pa me zanima ali je to zdravstvena zadeva ali pač ker je tako vznemirjena?
4. Zelo je agresivna tudi do vseh drugih živali in ljudi, ki pač gredo mimo po cesti, takrat začne zelo lajati in renčati, kar je zelo neprijetno, saj tudi če grem ven in ji rečem naj preneha, uboga le do takrat ko sem zunaj potem pa spet "jovo na novo"
.
5. Nikakor noče spat v pasji uti, sploh je ne mormo pripravit do tega, da bi šla vanjo, tako, da sedaj spi na predpražniku pred balkonskimi vrati.
Sicer smo imeli pred tem 15 let bernardinko, a je bila čisto drugačnega značaja in se jo je vse dalo lažje naučiti, zato prosim za pomoč pri vzgoji, da se psičko pravilno vzgoji, da psička lepo ubogljiva ko odraste!:)
Hvala za vsak odgovor
LP