Dopust med dopustom
se je zavlekel tako rekoč do današnjega poldneva
, ker je tam pri Donu eno tako čudno sevanje, da te kar ne spusti
, a je bila etapa Brezje-Bled vseeno presenetljivo hitro "opravljena"
. Se pozna, da ni omembe vrednih klancev vmes
. Pa vmes smo morali poiskati še radovljiško "urgenco" za moje gojzarje, ki so bili iz ure v uro bolj "zračni"
in ne vem, kako bi ob takem napredovanju prišla v njih prav daleč. Sreča z urnikom, sploh obstojem ob poti in nenazadnje usmiljenostjo gospe čevljarke je bila na moji strani
. Najraje bi jo kar prelupčkala
!
Tako smo jo lahko bolj brezskrbo mahnili dalje ob Savi proti Bledu. Srečali smo tudi skrbnika/markacista poti (pa ravno v endinem delčku, ki sva ga malo po svoje priredila, tako da je takoj opozoril, da sva zašla
) in zdaj nama je vsaj jasno, kako lahko skoraj brez prtljage "teče" po poti za kakega pol dneva hitreje. No, predlog, da bi Jagi lahko spala pred hostlom v Kr. Gori, če ne bo smela noter, sem preslišala
. Sva pa hvalezna za ves trud z napotki za naprej. ;-)
Bled mi je danes presenetljivo všeč
, ker ga očitno vidim drugače kot doslej. No, to v bistvu velja za vse kraje ob poti, čeprav so večinoma itak bolj neznani. In v lokalu, kjer smo se ustavili, so Jagi prej prinesli vodo, kot so naju sploh vprašali, kaj bova, in tu je kamp (psi zelo dobrodošli) in seveda večinsko prebivalstvo Nizozemci. :-)