o psih
pasme
galerija
forum
zaščita ivali
posvojite psa
Dobrodošel/la,
gost
. Prosim
prijavi
ali
registriraj
se.
ponedeljek, 04.11.2024 : 03:49:19
1 uro
1 dan
1 teden
1 mesec
vedno
Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
mojpes.net
|
aktualno
|
vroče teme
| Tema:
KZS peskovnik
Strani:
1
2
3
4
5
[
6
]
7
8
9
10
11
...
19
Dol
« nazaj
naprej »
Avtor
Tema: KZS peskovnik (Prebrano 51248 krat)
0 članov in 1 gostov pregleduje to temo.
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
Sporočil: 29.405
Sijejo zvezdice na nebu ...
Re: KZS peskovnik
«
Odgovor #75 :
sreda, 13.11.2013 : 15:48:59 »
Tole je odgovor v zvezi z izkaznicami KZS:
Spoštovana,
Vsak član društva ali kluba, ki je včlanjeno v KZS je tudi član Kinološke zveze Slovenije. Zato tudi društva in klubi z naše strani brezplačno prejmejo članske izkaznice in nalepke za svoje člane. S temi izkaznicami osebe lahko izkazujejo svoje članstvo v KZS. Vzorec članske izkaznice iz katere je to razvidno vam pošiljamo v prilogi.
S kinološkimi pozdravi,
Pisarna KZS
Tole pa je izkaznica:
Društvo je sestavljeno iz fizičnih članov (jaz, kdorkoli med vami ...).
Zveza društev je sestavljena iz društev - člani so društva (pravne osebe).
KZS je sestavljena iz kinoloških društev in klubov (iz samih pravnih oseb, fizične osebe med članstvom po Statutu KZS niso predvidene).
Statut KZS
1. člen
(1)
Kinološka zveza Slovenije je zveza kinoloških društev in drugih društev ter njihovih zvez
(v nadaljevanju
članice
)
, ki se v Republiki Sloveniji združujejo zaradi uresničevanja skupnih interesov in delovanja na področju kinologije.
Lepo prosim, da si v pisarni KZS preberejo Statut KZS.
Če sem članica nekega lokalnega kinološkega društva, to ne pomeni, da sem članica KZS in članica FCI. O tem sem pisala že
tukaj
. Članica sem lahko samo svojega društva ali več društev, lahko pa mi zveza kot članici društva, ki je vključeno v zvezo, ponudi nek popust. Vendar je pri tem
potrebno uporabljati ustrezno terminologijo, velja pa tudi tržna, potrošniška in druga zakonodaja
. Tole, kar se gredo v pisarni KZS, bo šlo samo do prve pritožbe. Ideja dati popust pri prijavah na razstave slovenskim razstavljavcem, je res odlična in samo za prehvaliti. Ampak kaj, ko bo še ta zaradi neznanja in arogantnosti podrta takoj, ko bo prvi resen prišel mimo.
Javno vprašanje za mag. Blaža Kavčiča, predsednika KZS, ki je objektivno odgovoren tudi za početje pisarne KZS: Se za striktno zakonitost in skladnost z notranjimi predpisi zavzemate samo v tistih primerih, ko vam ustreza, v ostalih pa ne?
- se (menda) zavzemate: primer sklica izredne skupščine s strani NO?
- vam ni mar: primer nemške doge, primer članstva v KZS?
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #76 :
četrtek, 14.11.2013 : 15:31:09 »
Pred kakšno uro so društva in klubi dobili v svoje email predale
pravno mnenje o sklicu skupščine, ki bo dne 29. novembra 2013 v Ljubljani
in spremni dopis Nadzornega odbora KZS, v katerem piše med drugim tudi sledeče:
"Nadzorni odbor KZS obvešča članice KZS, da je sklic izredne skupščine dne 29. 11. 2013 zakonit in pravočasen.
Iz vse dokumentacije, ki je Nadzornemu odboru dosegljiva, je jasno razvidno in dokazljivo, da nepopravljivo škodo KZS in članicam povzroča predsednik KZS mag. Blaž Kavčič.
Spoštovane članice KZS, ne dopustite predsedniku KZS, da vam z zavajanji in prikritimi ustrahovanji prepreči udeležbo na ZAKONITO sklicani izredni skupščini! Z udeležbo in glasovanjem boste uveljavili vaša hotenja in podali prave smernice za etičen in pošten razvoj slovenske kinologije!"
Oba dokumenta:
-
Dopis NO: Sklic izredne skupščine KZS - OBVESTILO
(.pdf)
-
Odvetnica Danila Žorž: Pravno mnenje o zakonitosti sklica izredne skupščine
(.pdf)
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Terierček
novinec
Sporočil: 12
«
Odgovor #77 :
četrtek, 14.11.2013 : 15:39:47 »
Lovska kinologija LKD-ji(saj večina) je že odločila, da se bodo udeležili skupšine, katero je razpisal NO 29.11.2013. Odločili so se tudi, da Kavčiča nočemo več imeti za predsednika. Njegovo pisanje v zadnjem kinologu je zopet nizkotno in zavajajoče. Upam, da njegovo ustrahovanje ne bo vplivalo na članice, da pridejo izrazit svoje mnenje na Skupšino 29.11.13
Sedaj je možnost, da se diktatorja rešimo za vedno.
Logiran
do-khyi
rad pišem
Spol:
Sporočil: 376
«
Odgovor #78 :
četrtek, 14.11.2013 : 21:41:12 »
Tale izpodbijanja, da skupščina ni zakonita in da ni sklicana pravočasno mi pa zveni zelo, zelo znano... kot da sem vse to enkrat, nekje že doživela... Je morda še komu domače?
Brez skrbi , vse je zakonito in povsem po pravilih... po pričakovanjih kajne?
Bo res nekdo kokice prodajal 29.11. pred Občino Ljubljana Vič Rudnik ?
Za vsako rit palica raste...
Logiran
jst
odvisnež
Sporočil: 630
«
Odgovor #79 :
četrtek, 14.11.2013 : 21:43:24 »
Vprašanja:
Ali je Kavčiču po statutu sploh lahko izglasovana nezaupnica, ne da bi skupščina ob tem izvolila drugega predsednika?
Kdo v tem primeru vodi KZS? Podpredsednik, predvidevam, ampak to lahko počne le omejen čas, potem pa je treba sklicati volitve novega predsednika.
In pa: kaj morebitna izglasovana nezaupnica pomeni za njegov članstv v upravnem odboru in za sam upravni odbor?
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #80 :
četrtek, 14.11.2013 : 22:27:52 »
Citat: jst , četrtek, 14.11.2013 : 21:43:24
Ali je Kavčiču po statutu sploh lahko izglasovana nezaupnica, ne da bi skupščina ob tem izvolila drugega predsednika?
Kdo v tem primeru vodi KZS? Podpredsednik, predvidevam, ampak to lahko počne le omejen čas, potem pa je treba sklicati volitve novega predsednika.
In pa: kaj morebitna izglasovana nezaupnica pomeni za njegov članstv v upravnem odboru in za sam upravni odbor?
Statut KZS - KLIK
- 96. - 99. člen
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
jst
odvisnež
Sporočil: 630
«
Odgovor #81 :
četrtek, 14.11.2013 : 22:33:07 »
Hvala! Pa sem brala statut, ampak je to ušlo mojemu pogledu in sem mislila, da je tu pravna luknja.
Logiran
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #82 :
petek, 15.11.2013 : 11:47:30 »
Na KZS spletni strani so zadnje čase hiperaktivni. Danes se je pojavilo vabilo na
3. posvet članic KZS - KLIK
, kjer med drugim piše:
Za bolj objektiven in nepristranski prikaz temeljnih gospodarskih, pravnih in gradbenih vprašanj delovanja in problemov KZS bodo na posvetu sodelovali zunanji strokovnjaki za posamezna področja.
Prvo moje vprašanje bi bilo, kdo tole plača? Predvsem bi me zanimal strošek strokovnjaka, ki bo govoril o pravnih vprašanjih.
Sklop drugih mojih vprašanj pa je vsebinsko enak, kot leta 2011: Čemu zunanji strokovnjaki, ko pa imamo izvoljen Nadzorni odbor? Čemu nakladanje na posvetih, NO pa nima dostopa do dokumentov in podatkov? Čemu razlaganje, namesto predložitve papirjev?
Vse to smo že doživeli pred skupščinami in na eni od skupščin leta 2011. Čas bi bil za nove fore.
Kljub web hiperaktivnosti pa na moja dodatna vprašanja glede podelitve obeh plaket ni 'iz pisarne' KZS nobenih odgovorov. Če ostanem pri:
Citat: Jana , torek, 12.11.2013 : 14:02:04
... Plakete niso sestavni del Pravilnika o odlikovanjih KZS in se posledično ne podeljujejo s sklepi komisije ali Upravnega odbora KZS.
vir
http://www.kinoloska.si/domov/item/298-obvestilo-članicam-kzs
lahko sklepam, da je predsednik KZS samovoljno odločil o podelitvi ter dal izdelati in podelil obe plaketi. Je prekoračil svoja pooblastila?
Zgornje je ena od 'manipulacij' z majhnimi posledicami (psihološkimi za prejemnika, finančnimi - verjetno za KZS ...), ki je bila slučajno razkrita.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
bina
živim tukaj
Spol:
Sporočil: 3.790
«
Odgovor #83 :
petek, 15.11.2013 : 12:01:35 »
lahko bi že počasi nehali s tem prepucavanjem in pink-ponkanjem ter vabili na različne posvete (ki jih potem itak prekličejo-predvidevam da zaradi premalo zanimanja)
tisti, ki smo v KZS (ker moramo biti), smo tam zato, ker se ukvarjamo s psi, ne pa s takim sr****. in ni mi jasno, zakaj so še enkrat potrdili istega predsednika, če se je nekaj podobnega dogajalo že 2 leti nazaj...
Me pa nekaj zanima: če predsednik trdi, da skupščina 29.11. ni zakonita, a ga potem na njej ne bo?
Logiran
dextrum
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #84 :
petek, 15.11.2013 : 13:51:12 »
Tudi sam zaznavam web hiperaktivnosti KZS-ja, to se zgodi vedno takrat, ko je predsednikov stolček ogrožen
Logiran
dextrum
novinec
Sporočil: 3
«
Odgovor #85 :
petek, 15.11.2013 : 14:56:03 »
Ni toliko pomembno kdo je predsednik, bolj pomembno je kako predsednik vodi zvezo. Vodenje KZS-ja pod diktirko Blaža Kavčiča in njegovih pomočnikov je bilo (še je) diktatorsko z uporabo metod zastrahovanja, zatiranja in korupcije. Mnoge je Blaž Kavčič uspešno zavedel in spravil v zmoto, da so mu zaupali glasove, takrat kadar jih je potreboval. Vendar takšne metode doživijo prej ko slej svoj konec.
Da Blaž Kavčič ni zaupanja vredna oseba, da bi vodila KZS je sedaj že jasno mnogim. Prav tako sem mnenja, da je potrebno zamenjat mnogo oseb, ki imajo funkcijo na KZS. Gre predvsem za (bivše) pomočnike Blaža Kavčiča.
Dokler ne bomo zamenjali ljudi v vodstvu KZS-ja, ki hrepenijo po diktaturi in ki za doseganje svojih ciljev uporabljajo (Kavčičeve) metode zastrahovanja, korupcije tako dolgo se ne bo nič spremenilo. Zato pravim, vseeno je kdo je predsednik, pomembna so njegova dejanja!
Logiran
Terierček
novinec
Sporočil: 12
«
Odgovor #86 :
petek, 15.11.2013 : 16:25:40 »
Citat: dextrum , petek, 15.11.2013 : 14:56:03
Ni toliko pomembno kdo je predsednik, bolj pomembno je kako predsednik vodi zvezo. Vodenje KZS-ja pod diktirko Blaža Kavčiča in njegovih pomočnikov je bilo (še je) diktatorsko z uporabo metod zastrahovanja, zatiranja in korupcije. Mnoge je Blaž Kavčič uspešno zavedel in spravil v zmoto, da so mu zaupali glasove, takrat kadar jih je potreboval. Vendar takšne metode doživijo prej ko slej svoj konec.
Da Blaž Kavčič ni zaupanja vredna oseba, da bi vodila KZS je sedaj že jasno mnogim. Prav tako sem mnenja, da je potrebno zamenjat mnogo oseb, ki imajo funkcijo na KZS. Gre predvsem za (bivše) pomočnike Blaža Kavčiča.
Dokler ne bomo zamenjali ljudi v vodstvu KZS-ja, ki hrepenijo po diktaturi in ki za doseganje svojih ciljev uporabljajo (Kavčičeve) metode zastrahovanja, korupcije tako dolgo se ne bo nič spremenilo. Zato pravim, vseeno je kdo je predsednik, pomembna so njegova dejanja!
Bravo dextrum, se podpišem.
Logiran
alexy
midi
Spol:
Sporočil: 1.308
«
Odgovor #87 :
ponedeljek, 18.11.2013 : 17:21:02 »
Tole je danes objavljeno na spletni strani KZS:
Spoštovani!
Obveščam vas, da je bil na Upravnem odboru KZS v petek, dne 15.11.2013 izveden poskus nezakonitega prevzema vodenja KZS s strani večine članov UO. Kljub nasprotovanju predsednika, kot edinega zakonitega zastopnika KZS, so sprejeli sklepe s katerimi so poskusili med drugim:
- naročiti KZS izplačila nezakonito povzročenih stroškov
- zamenjati poslovno sekretarko Katjo Dermol z Romanom Hoefferletom z nezakonito spremembo pogodbe o zaposlitvi
- prepovedati predsedniku KZS zastopanje KZS in javno komuniciranje
Sklepi so nezakoniti in nični. Prevzema KZS na nezakonit način ne morem dopustiti in sem naročil varovanje prostorov.
NO krši določila zakona in statuta, ker še vedno ni pregledal izkazov poslovanja za leto 2012 in o tem podal poročila, s tem grobo krši zakon in interese KZS. Poleg tega je NO nezakonito objavljal notranje, zaupne informacije v kombinaciji z lažnimi informacijami na komercialnih medijih in s tem povzročil veliko in nepopravljivo škodo KZS. Naročil sem zunanjo revizijo, ki bo uradni pregled poslovanja KZS predstavila na skupščini 14.12.2013.
mag. Blaž Kavčič
predsednik KZS
Logiran
Pepsi
midi
Spol:
Sporočil: 6.033
«
Odgovor #88 :
ponedeljek, 18.11.2013 : 17:39:06 »
Logiran
A home without a dog is just a house.
(Anonymous)
Jana
Jana Pahovnik
administrator
Spol:
«
Odgovor #89 :
ponedeljek, 18.11.2013 : 18:49:55 »
Pepsi, škoda glave
Šli so politiku kazat mišice in dobili, kar so iskali.
Logiran
Jana
>>naš živalski svet<<
Strani:
1
2
3
4
5
[
6
]