mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
nedelja, 30.06.2024 : 02:14:48

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: DILEMA ob sterilizaciji psičke
Strani: 1 [2] 3  Vse   Dol
Natisni
Avtor Tema: DILEMA ob sterilizaciji psičke  (Prebrano 13591 krat)
0 članov in 2 gostov pregleduje to temo.
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #15 : četrtek, 15.09.2005 : 12:34:56 »

Naj ti malo zmanjšam veselje-kadar se psica prvič goni, ta gonitev le ni tako izrazita in dišeče ,kakor naslednje. Se pravi, da lahko pri samcu pričakuješ vedno večjo veselico ob vsaki naslednji gonitvi- če je seveda pravi mačo.

Ko bi vsaj domaci samec bolj tezil, potem bi se z lazjim srcem odlocili za sterilizacijo. Tako pa moja boljsa polovica odlocno nasprotuje, da bi se zdravo psico dalo pod noz. Undecided Se pa ne goni prvic. Stara je 3 leta in se prvic goni, odkar jo imamo mi.  Wink Glede na to, da ima 25 kg, naj bi obstajala nevarnost inkontinence, pasma pa je nagnjena tudi k rakavim obolenjem, vendar mati (6 let) in babica (13) za zdaj nista imeli teh tezav.  Huh

Tisto o dlaki in debelosti pri nasem odlocanju pravzaprav ne bo pomembno.  Wink

Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #16 : četrtek, 15.09.2005 : 12:39:44 »

Aja! Tole me se zanima:

Ni pa nujno, ker domači samec velikokrat tudi ne poskuša zaskočiti domače samice- predvsem, če sta v sorodu.

A psi cutijo, da so v sorodu?  Roll Eyes
Logiran
deteljica
rad prihajam sem
*
Sporočil: 1.357


« Odgovor #17 : četrtek, 15.09.2005 : 13:55:53 »

Kdo bi vedel? Roll Eyes
Zagotovo pa med materjo in sinim vlada strožja hierarhija in tako si sin ne upa približati mami Undecided.
Pogosto pa gre najbrž tudi za "zakonski sindrom" Grin Grin
V glavnem ne vem točno zakaj ,ampak veliko lastnikov to opazi Roll Eyes
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #18 : sobota, 17.09.2005 : 15:08:11 »

Deteljica, kar se dlake tiče, pri enih res ni problem, pri drugih pa je.   Samojedke se normalno  lepo zmolsajo dvakrat na leto kašna dva meseca pred gonitvijo in je potem do naslednje menjave dlake mir. Pri steriliziranih pa se prav lahko zgodi, da jim zraste obupno veliko mehke dlake, ki se v nasprotju z normalno vozlja in maže, goli se pa celo leto po malem. Vsekakor pa niso SLABO odlakane.

Kar se pa tiče občutka materinstva se pa čisto strinjam. samo pripomba, psica prav nič ne trpi, ko "ji jemljemo mladiče"-pod pogojem da so dovolj stari. Takrat jih ima poln kufr in je navsomoč srečna če kakšen gre in ne pride več nazaj.

Če imaš skupaj psa in psico, imaš vsekakor lepo zakomplicirano življenje. Če psa ne želiš dati vselej ko se psica goni na počitnice, se še najbolj obnese, da je zaprta psica, pes pa lahko hodi okoli, tako je bistveno manj kravala. Pa na nekaj ne pozabi. Samec, ki je veliko v stiku z gonečimi psicami, pariti pa se ne sme, zelo pogosto zboli na prostati, da tega, da večina takih samcev sčasoma postane impotentna sploh ne govorim.

Logiran
Marjetka
odvisnež
*****
Sporočil: 540


« Odgovor #19 : sobota, 17.09.2005 : 15:29:22 »

Samec, ki je veliko v stiku z gonečimi psicami, pariti pa se ne sme, zelo pogosto zboli na prostati, da tega, da večina takih samcev sčasoma postane impotentna sploh ne govorim.

 Shocked Undecided Tole bo pa se mi zdi kar premaknilo jezicek na tehtnici.  Wink

Pri steriliziranih pa se prav lahko zgodi, da jim zraste obupno veliko mehke dlake, ki se v nasprotju z normalno vozlja in maže, goli se pa celo leto po malem. Vsekakor pa niso SLABO odlakane.

Saj se razumemo. Mislila sem na to, da dlaka ni vec tako kvalitetna - pri psih, ki pogosto plavajo in cofotajo, je dobro, da ne vpija vode in se hitro susi (da se ne prehladijo ali dobijo vnetje uses).
Logiran
Lanabela
živim tukaj
***
Sporočil: 4.474


« Odgovor #20 : nedelja, 18.09.2005 : 09:52:16 »

Ja, dlaka postane taka kot od mladiča. Seveda ne pri vseh, pri večini pa.
Logiran
bolha2
odvisnež
*****
Sporočil: 871


« Odgovor #21 : sreda, 21.09.2005 : 20:24:31 »

Da povem še mojo izkušnjo s sterilizacijo moje psice. Še predno sem sploh našla psico, katero sem hotela, sem vedela, da jo bom sterilizirala. Prvi razlog je ta, da se ne bi mogla otresti psov, ko bi se psica gonila, sem slišala vsemogoče zgodbe o tem, ena izmed teh je bila, da je pes napadel lastnika, ker ga je hotel odgnati od goneče psice (verjetno je to skrajnost, ampak se je zgodilo), drugi razlog pa to, da preprosto nisem hotela imeti mladičev, čeprav so še tako luškani, ampak če nimaš prostora in ne časa skrbeti za njih, pa jih še slučajno ne moreš prodati oz. oddati, je bolje da jih nimaš. Tako smo psico sterilizirali še pred prvo gonitvijo in naj vam povem, da sem jokala v avtu, ko sem se odpeljala iz klinike, ker mi je bilo tako grozno jo samo pustiti tam. Vseeno smo to preboleli in smo vsi zato danes bolj veseli.
LP
Logiran
PetraS
še malo sramežljiv
**
Spol: Ženska
Sporočil: 88


« Odgovor #22 : nedelja, 04.12.2005 : 17:29:23 »

Imam dva psa in 7 muc...vsi so kastrirani in strelizirane. Nimam niti malo slabe vesti prav nasprotno. Poleg bolezeni ki se s sterelizjo/kastracijo naj ne bi pojavile... tudi za psičko ali psa je gonitev naporna zadeva, ki pomeni...nič ne je, skoz cvili/tuli, hoče ven ob najmanjši neprevidnosti pobegne takrat se lahko zgodi marsikaj od pretepov, jeznih lastnikov psičk, ki lako resno poškodujejo psa, avtomobilov, ne najde več poti domov,pri mačkah celo Aids itd....Mladičke oddati dobrim lastnikom je velik problem (govorimo o nerodovniških po možnosti mešanih psov)...in ni fino videti psa, ki je bil tvoj mladič na ketni ali biti kriv za nezaželjeno brejost, ki jo je ušpičl tvoj falot, kaj bojo naredili z mladički...je spet druga zgodba....
Proti kastraciji oz. sterilizaciji so najbolj proti moški in posebaj na deželi imajo neke fiksne ideje o materinstvu in pomembnosti, da je njihovo ščene spolno aktivno...kar je meni mešno oz. res je butasto kakšen pogled na moškost imajo.
Pri mucah... s sterilizacijo niso prav nič drugačne oz. nobena od mojih se ni zredila...tiste, ki so že prej rade jedle so bolj bajsike...imam pa eno posebaj šlank zafnanko, ki jo moram prav prosit in ji posebaj pripravljat hrano, da vsaj nekaj poje (če noče se bolj sekiram jaz, da ni lačna). Operacija je čist rutinska in dejansko nisem nikoli imela niti ene same komplikacije oz. posledice. Mislim, da je dolžnost vsakega odgovornega lastnika (vzreditelji in tisti, ki se nameravajo s tem profesionalno ukvarjati so izvzeti), da poskrbi za to, da njegov štririnožni prijatelj ne producira mladičkov, katerih usoda je uprašljiva oz. se konča na ketni, cesti ali v azilu.
Za psico, če jo misliš sterelizirati ni potrebno čakat, da bo enkrat mama...sploh zaradi pojava raka na seskih, je bolje da se jo sterelizira pred prvo gonitvijo.
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #23 : torek, 06.12.2005 : 13:30:31 »

No jest sem Albo dala sterilizirati konec septembra in se od takrat ni popolnoma nič spremenila. Mogoče ima res bolj mehko dlako. Sem pa vsaj brez nadležnih snubcev okoli pesjaka.
Sem absolutno zato, da se psi in psice, s katerimi nimajo ljudje namena imeti legel sterilizirajo oziroma kastrirajo.
Logiran
WildAngel
odvisnež
*****
Spol: Ženska
Sporočil: 754


« Odgovor #24 : četrtek, 08.12.2005 : 10:18:55 »

Mi smo Fabijo sterilizirali samo zaradi hudih navideznih brejosti. Po sterilizaciji je spet postala stara normalna, nedepresivna fabija... smo vedeli, da je velika možnost za inkontinenco, ampak k sreči je zaenkrat še suha Wink
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #25 : četrtek, 08.12.2005 : 10:52:32 »

Tudi naša je na srečo še suha Smiley.
Logiran
tina&Lia
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42


« Odgovor #26 : petek, 30.12.2005 : 19:00:43 »

nekaj me zanima:
Ali se psičke lahko zredijo zaradi sterilizacije?
Logiran
Alba
tukaj sem doma
**
Spol: Ženska
Sporočil: 2.517


« Odgovor #27 : petek, 30.12.2005 : 19:35:30 »

ja meni je vzreditelj svetoval, naj malo pazimo, da se rade zredijo. Ampak sama tudi z mačko, ki smo jo imeli nisem imela takih problmov.
Logiran
tina&Lia
novinec
*
Spol: Ženska
Sporočil: 42


« Odgovor #28 : petek, 30.12.2005 : 20:12:38 »

no moja se je po sterilizaciji zredila, pa nevem ali je to od tega, ker premalo giblje(preveč sigurno ne je, ker dobiva dozo hrane za 4 mesečnega mladička, stara je pa 10 mesecev) ali pa od sterilizacije.
Logiran
Lea*
nekaj malega že vem
***
Sporočil: 128


« Odgovor #29 : četrtek, 28.02.2008 : 22:15:24 »

hej, vem da je tema že malce zastarela pa vendarle. imamo eno psičko, sedaj pa dobimo še kužka. kaj naj naredim? steriliziram
psičko? Roll Eyes
Logiran
Strani: 1 [2] 3  Vse   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  o psih - razno  |  Tema: DILEMA ob sterilizaciji psičke
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines