Daaaan!
Mi se javljamo iz dopusta na deželi, od koder se, po moje, psa sploh ne bosta rada odpravila nazaj domov
... Tu je namreč tako fajn, da bi težko bilo bolje
. Družinica je skozi zraven, cele dneve smo zunaj, ko je prevroče, počivamo v senčki ali pa skočimo rite namočit v bližnjo reko
... povodci so aktualni samo ob večernem sprehodu po vasi ... sicer pa svoboda in svoboda
in neskončno tekanje okoli hiše, sledenje malim šeficam na kolesu, skiroju in pa seveda tudi dežurstvo pri žaru, če slučajno kaj dobrega dol pade ...
.
Jacko se je spet izkazal za pravega pomurskega frajerja. Ta pes je totalno kul. Nikamor ga ne vleče (ne pohaja okrog po parceli ampak je skozi v naši bližini), skoraj nič in nihče ga ne moti (no, kako mačko je že treba spoditi, če si jih prav zelo išče), obožuje vse člane družine in je pripravljen za vsakim skočit v reko, da bi ga "rešil"
... in danes je celo skušal ujeti ribice in pomolil cel gobec v vodo in delal balončke
.
Oto je pravi kmečki pes, ki gre vsakič z mano rože zalivat in na vrt ... ne boji se niti kosilnice. Najraje pa seveda poležava pod češnjo in vsako jutro in večer preganja Jacka po parceli, da slučajno ne bi izgubil kondicije na dopustu.
Je tudi zelo socializiran in se rad pogovarja na daljavo z vaškimi psi in je z njimi solidaren, ko kateri kaj zalaja ...
... narava mu je prebudila lovski duh: ko je popoldan pred hišo zagledal zelenca, se je pognal za njim z vso hitrostjo, a ker je bil kuščar hitrejši od njega, se je Oto zadovoljil z malim zelenim jabolkom, ki je padlo z drevesa in se zleknil pod jablano. Voda mu ne predstavlja nobene ovire in prav pogumno skoči noter za velikim bratom Jackom ... le malo težje se upira toku ...
.
Zdej pa še foto dokazi:
P.S.
Na poti na dopust smo se ustavili na obisku pri čarki
! Jacko se je obnašal kot doma, Oto je pa malo postrani gledal Bindi
, ker je kmalu ugotovil, da ni šef v trenutni zasedbi. Čara
je z veseljem zabavala moji dve tamali in jima prinašala žogico ... tudi činčile so dobile svojo pozornost ...
.