Jutroo!
Če si kdo želi sprehoda ob morju v vlažnem in sivem vremenu in brez gneče na promenadi, bi danes lahko bil pravi dan
.
Jacko in Oto sta že ob 6.30 opravila svoj jutranji obhod, ki pa se je sprevrgel v divjanje po blatnem travniku
. Rezultat je bil skoraj čist Oto in zelo blaten in moker Jacko. Sledilo je seveda brisanje tačk taprvemu in kopanje tadrugega - ki je imel, med drugim, blato tudi za ušesi
. Če bi on vedel za čarkino varianto hitrega ciganskega pranja, bi se gotovo pritožil
, da se mora kopat a kar ne veš, te ne boli, baje
.
Drugače pa je situacija pri nas taka, da sta pesjana nekako bolj pridna. Ob vrnitvi domov že dolgo nisem našla lužic ali klobas. V celem tednu službe se je zgodilo samo enkrat, da sta razcefrala eno Otovo pleničko, sicer pa ni bilo druge škode. Lajanja je očitno tudi precej manj, ker se sosedi več ne pritožujejo. Jaz še vedno povprašam, ko koga srečam, kako je bilo ... no in včeraj sem dobila poročilo, da sta psa eno jutro sicer lajala ampak je sledila takoj razlaga, da sta se reveža sigurno bala vrtanja v zgornjem štuku in da je bilo razumljivo, da ju je bilo strah
...
Včeraj zvečer sva s tamalo šli na koncert ostalih dveh članov družine, ki sta slučajno nastopala skupaj - zbor in orkester ... in ko sta iz avta pogledali proti stanovanju, sva zagledali Jackota, kako sloni na radiatorju in budno spremlja dogajanje na parkingu pod blokom. -Z ušesi na T je nekaj časa kukal, potem pa se vrnil v pritlehno perspektivo.
Dobro je vedeti, da bo ta teden naš Jacko praznoval prvi rojstni dan!!!!
Že razmišljamo o zabavi in seznamu povabljenih ter receptu za pasjo torto
.
Oto je še vedno mini minič. Še vedno nima niti 3kg in še vedno je mali šef
. Veliko bolj uboga kot je, čeprav ima še vedno napade akutne gluhote, ko zagleda potencialno/ega čohatelja, ki je lahko poljubne velikosti, starosti, postave .... Njemu je vsak dober, sploh nikogar ne diskriminira in se veselo zapodi pod noge z repkom v 4. brzini in ušesci nazaj. Najbolj se običajno topijo starejši ljudje, ki ga dobesedno obožujejo, pa tudi kaki strašno mišično nadarjeni mladci se redno sklonijo in ga čohajo
... Ker je tako majhen, se ga niti zelo majhni otroci običajno ne bojijo in tako ima res pestro paleto oboževanih oboževalcev
. Moji tamali šefici sta se naučili, kako se s takim malim pesjanom ravna in posledično so epizode Otovega brundanja veliko redkejši.