Zelo zanimivo je opazovati to zbliževanje.
Jacko je tak veliki brat. Kolikor je radoveden in ljubezniv, toliko je plašen in ko ga mali muc napiha se zmanjša, da uha dol in se umakne v sekundi.
Oto je pa drugi patron. Zelo dolgo se je protestno umikal mucam, ker on te mačje mularije že ne bo prenašal ... sedaj pa se je tudi on omehčal in jih pride povohat. Celo njegov repek jih že pozdravlja, pa čeprav je še vedno zelo negotov.
Močno razmišljam o tem, kako fajn bi bilo, če bi lahko Jacka poslala po mucice ... in bi jih prinesel namesto frizbija, žogice
... zadnje čase imamo namreč na dnevnem redu iskanje in reševanje muc iz dreves.
En gospod ima brunarico sredi gozda blizu nas in je včasih, preden smo se preselili sem, hranil Mici. Zdaj, ko jo mi hranimo in kljub temu, da nikoli, povdarjam
nikoli ni brez hrane, hodi Mici vseeno gledat, če je pri sosedu kaj za pod zob in tamale grejo za njo tja, nazaj pa ne znajo. Ko potem jaz pokličem Mici, ona pride, male pa ne ...
Sledi iskanje .... reševalne akcije ipd.
Nekaj dni nazaj so se spet potepale pri "sosedu" in zvečer, ko smo jih hoteli poloviti, da jih damo spat, smo zagledali Liso na drevesu
... Med reševanjem Lise, smo Kitty zaprli v mačji boks s hrano in vodo za "prvo pomoč" in gospodična si je v 10 minutah namesto pijače in jedače privoščila kopanje v briketovi juhi
. Posledica je bila ena zelo mokra in zelo jokajoča mucica, ki je zelo "dišala" po ribah.
Tako mokro in tresočo že nisem mogla nesti spat, zato je sledilo kopanje in še preden se je zavedla, kaj ji delam, je že bila zavita v toplo brisačo pri meni v naročju sredi dnevne sobe in gledala Gorskega zdravnika
. Medtem je mama Mici v mačji hiši v kleti postregla Bartu in avanturistki Lisi mlečni obrok. Žal mi je, da nisem imela 3. roke, da bi slikala njo, kako lepo spi in Jacka in Ota, ki sta kot za stavo stražila pri mojih nogah, ker ju je zanimala tista mala štručka.
Potem sem se odločila, da jima jo pokažem od bliže. Položila sem Kitty na tla in Jack jo je počasi odvijal iz brisačke kot kak čokoladni bombonček
. Pa sta se pogledala, pa povohala, potem pa se je Kitty enostavno obrnila na hrbet in Jacko jo je, kot vedno Ota, zelo skrbno po "cigansko" obrisal, da ne bi slučajno bila mokra
. Tudi Oto je prisostvoval mačji negi a ne tako skrbno in temeljito. Potem je šla mucica nazaj k mami in bratcem. Meni pa je ostal en tak sladek občutek
.