Verjetno jaz nimam enakega pogleda na zdravje in zdravljenje psa, kot ga ima en "normalen
lastnik psa", ki je svojega psa kdaj videl in doživel v polni formi. Ob tem nikoli nisem imela
mladiča ali mladega psa, zato v bistvu iz realne izkušnje sploh ne vem, kaj pomeni skrbeti
za psa v "polni formi" in se mi zato nekaj, kar bi bilo za koga drugega grozno stanje psa,
sploh ne zdi tako strašno.
Aika je namreč prišla k meni že bolna, v ne kaj prida stanju, potem pa so se težave vrstile
ena za drugo, zato je z mojega stališča večino časa v fazi "izboljšanja".
Na srečo ji pregledi pri veterinarju niso preveč strašni, prav tako pa je enostavno izvajati
terapijo (nima problema s tabletami, na primer), tako da zaradi samega zdravljenja
ne trpi (sem si že večkrat rekla, da hvalabogu, da je Aika pes, ker enega bolj občutljivega mačka bi vse
te terapije po moje že psihično dotolkle).
Meni je pomembno, da ima svoja mala dnevna veselja, znotraj vseh omejitev, ki jih pač postavlja
njeno zdravstveno stanje. Na srečo je Aika zelo nezahteven pes, ki ga, vsaj tako mi deluje, ne spravljajo v apatijo omejeni
sprehodi, omejeno gibanje ali skoraj čisto mirovanje.
Grozno je predvsem takrat, ko jo vidno boli, ko vidiš, da te sploh ne zaznava, da je čisto umaknjena vase, če ne vstane, če niti ne trzne na hrano pred njenim gobcem, če se davi cele noči zaradi kašlja pa ne moreš nič pametnega storiti ... bilo je nekajkrat tako (kot ste lahko brali v temi), da sem mislila, da ne bo več vstala. Ampak sem ji vsakič obljubila, da bo, da bom(o) naredili vse, da bo ... in nekako ji je res uspelo.
Glede na to da ima popolnoma gnojna pljuča in glede na vse ostalo, se drži izjemno dobro. Sicer ima neprestano napade
kašlja, nima nobene kondicije, ampak je vesela, odzivna, zanima se za hrano in to kaj počnem, na sprehodu (ki je dolg seveda samo nekaj metrov) maha z repom in vsakič, ko grem v kuhinjo, zadnja dva dni celo zašprinta za mano preverjat, če bo kaj za pod zob
Trenutno me skrbi predvsem to, da bi na neki stopnji organizem nehal sodelovati, ker bi se "zapackal" od vseh teh terapij in nenehnih antibiotičnih koktejlov, ki jih dobiva. In tega da bi od nekod udaril še kakšen dodaten simptom, ki bi poslabšal njeno počutje in bi zahteval zdravljenje, ki je kontradiktorno obstoječim terapijam, ki jih potrebuje.
Hvala vsem, ki mislite nanjo že ves ta čas takšnih in drugačnih zdravljenj