mojpes.net
o psih pasme galerija forum zaščita živali posvojite psa

Dobrodošel/la, gost. Prosim prijavi ali registriraj se.
sobota, 06.07.2024 : 05:54:52

Prijava z uporabniškim imenom, geslom in dolžino seanse.
* Domov Pomoč zemljevid po mojpesForumu Prijava Registracija
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 22   Dol
Natisni
Avtor Tema: BARF - BONES and RAW food  (Prebrano 77460 krat)
0 članov in 4 gostov pregleduje to temo.
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #105 : sreda, 20.11.2002 : 02:52:54 »

Še vedno čakam na odgovore. Pa ne samo tiste iz kviza, ampak predvsem to, kje dobite neoporečno BARF hrano in zakaj so moji psi (ki jih ni malo) VSI!!! zdravi, kljub tako nevarni prehrani. A mam res tako srečo? Še enkrat sem se spomnil na avokado Kapitana Nema. Kaj hodiš sam preverjat na plantaže, če je avokado res bio? In oprosti moji nevednosti, ampak res bi rad vedel, kaj je v avokadu tako koristnega za pse, da se ga splača uvažat bolj kot kvalitetne tovarniško pripravljene popolne in uravnotežene hrane. Mimogrede, a kdo ve, kakašna je razlika med popolno in popolno in uravnoteženo hrano? To sprašujem zato ker se že toliko časa trudim, da bi vam dopovedal, da obstajajo pripravljene hrane različnih kvalitet, pa jih še vedno vse v en koš mečete. A res tak nerazumljivo pišem, da ne razumete kaj hočem povedat? Ena od bistvenih razlik je ravno v deklariranju. Hrane slabše kvalitete imajo bolj ohlapno označene sestavine (grupiranje). Dejansko na ta način marsikaj prikrijejo, saj to kar piše na deklaraciji mora tudi res biti v hrani. In če napišem meso in mesni stranski proizvodi, mi res ni treba skrbeti kaj od tega bom dal v katero serijo, saj bo vedno ustrezalo deklaraciji. Če pa napišem piščanec, MORA notri biti piščanec in to ne piščančja moka, ampak PIŠČANEC. To pa si lahko privoščijo res samo boljši proizvajalci hrane. Zakaj je potem pripravljena hrana cenejša od surovega mesa? (Mimogrede Furstenfeld v surovem mesu je kvečjemu 65% vode, 70-80% pa je je v konzervah) Zakaj so potem hrenovke, posebna itd. cenejše od govejega stegna. Tudi te je treba narediti in postopek predelave nekaj stane. Kako za hudiča so potem lahko cenejše? Kaj tudi surovino za hrenovke dobivajo v kafilerijah? Kot je že Tanja pravilno ugotovila je meso samo najdražja sestavina pripravljenih hran, so pa zraven še bistveno cenejše rastlinske sestavine. Moja mama kupuje koruzo za koze po cca 35 SIT/kg. Proizvajalci najbrž tudi ne kupujejo surovin za izdelavo hrane v kakem Merkatorju po maloprodajnih cenah. Poleg tega obstajajo manj komercialni deli mesa. Nima na primer vsaka kura samo prsi in bedrc. In če recimo en MacDonalds hoče samo to za svoje stranke, kaj bo z ostalimi deli? Pa saj to so najbrž zopet samo komercialne finte. Wink
Ko smo že pri komerciali, pa še eno vprašanje za Multiplo, saj se že dolgo ni oglasil (ga kar malo pogrešam). Kaj res iz čiste ljubezni do psov in brez kakršnih koli komercialnih interesov (za katere bi se mogoče lahko kdaj tudi malo zlagal) prodajaš svojo BARF hrano po "samo" 450 SIT. Zopet iz prve roke nareč vem, da se da meso (govedina IV. klasa) kot najdražja sestavina dobiti pri mesarju v maloprodaji po 92 (dvaindevetdeset) SIT/kg, kosti so pa celo zastonj.
Pa lep pozdrav,
Musher
Logiran
KARMEN
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 350


« Odgovor #106 : sreda, 20.11.2002 : 09:39:16 »

Jaz pa še vedno prisežem na Hill's, saj sem ga uporabljala že pri prejšnjem psu(ko so ga začeli prodajati v Sloveniji). Pri trinajstih letih in pol smo mu opravili celotno krvno sliko in je bil popolnoma zdrav), kar je lahko dokaz zdrave prehrane. Zobe je imel krasno ohranjene, čeprav mu od sedmega leta dalje nisem dajala kosti. Sedaj uporabljam Hill's pri novem psu in tudi pri mačkah, saj sem zaradi poceni konzerv in briketov imela veliko skrbi in stroškov(driska, slaba prebava,...), tako da sem se odločila, da ne bom več eksperimentirala na račun svojih živali in svoje denarnice.
Logiran
kaja
midi
***
Spol: Ženska
Sporočil: 6.951


Če ni ves moker in slinast ni pravi poljub! Wuf


« Odgovor #107 : sreda, 20.11.2002 : 09:53:37 »

Sally, tudi svojima dvema (ta tretja še ni prišla na vrsto) sem že dala BARF hrano. Kaja itak poje vse, tako, da v njo sploh nisem dvomila - pojedla je v 15 sekundah! Za Dona pa nisem bila tako prepričana, vendar je presenetil, tudi on je pojedel vse. Še najbolj pa smo bili vsi veseli, da ni imel driske tako kot po vsej ostali hrani izvzemši Royal canin.

Kje dobiti neoporečno BARF hrano? Oz. kje jo dobi Multipla? Pojma nimam. Sama lahko dobim neoporečno meso pri sorodnikih, ki pridelujejo bio hrano in z njo  (in samo z njo) krmijo krave, kokoši, prašiče, zajce in ovce, pa tudi sebe in psa. Ne uporabljajo nobenih gnojil, edino čemur se verjetno ne morejo izogniti je kisel dež.

Logiran

Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #108 : sreda, 20.11.2002 : 14:27:15 »

MANGAN= Mn2+ je pomemben predvsem kot aktivator encimov. Najdemo ga skoraj v vseh tkivih, največ v kosteh, trebušni slinavki itd.. Pomanjkanje tega mikroelementa v hrani vodi do poškodb razvoja okončin (posebej zadnjih nog) in do zmanjšanja plodnosti. Poleg anemije lahko pride do deformacije Ahilove tetive in deformacij sklepov na nogah.
Zanimivo je, da na resorpcijo mangana iz hrane v tankem črevesu zaviralno vpliva visok nivo kalcija ali fofsorja v hrani. V krvni plazmi je podobno kot železo mangan vezan na Beta1 - globulin v obliki topnega kompleksa. Konc.Mn je v krvni plazmi nizka = 10 - 25 mikrogramov/l .
Mangan je sestavni del pomembnih prebavnih encimov : arginaze, enolaze, karboksilaze, alkalnih fosfatov in peptidov, holin-esteraze, dihalnih emcimov v mitohondrijih = posebej tistih, ki sodelujejo v oksidativni fosforilizaciji! Poleg tega lahko Mn2+ zamenja v nekateri encimih magnezijev ali cinkov kation! Mangan je nujen mikroelement za normalen razvoj in vzdrževanje  zdravih kosti .Kot rečeno zgoraj : banane , avokado, mango ipd. so bogat vir kalija , esencialne aminokisline triptofana in mangana...poleg mnogih drugih koristnih naravnih bioelementov...v naravni obliki !
Polinenasičene maščobne kisline in avokado so pa sploh "legandarna" zgodba zase...dobro se je spoznati z njo bolj podrobno  Cheesy
Logiran
Multipla
nekaj malega že vem
***
Spol: Moški
Sporočil: 165


« Odgovor #109 : sreda, 20.11.2002 : 15:54:52 »


Citat


Ko smo že pri komerciali, pa še eno vprašanje za Multiplo, saj se že dolgo ni oglasil (ga kar malo pogrešam). Kaj res iz čiste ljubezni do psov in brez kakršnih koli komercialnih interesov (za katere bi se mogoče lahko kdaj tudi malo zlagal) prodajaš svojo BARF hrano po "samo" 450 SIT. Zopet iz prve roke nareč vem, da se da meso (govedina IV. klasa) kot najdražja sestavina dobiti pri mesarju v maloprodaji po 92 (dvaindevetdeset) SIT/kg, kosti so pa celo zastonj.
Pa lep pozdrav,
Musher


Lep pozdrav Musher !

Razlog zakaj se nisem oglasil je v tem ,da imam tudi "pametnejše" delo kot pa prepričevati prepričane!

V kinologiji sem od leta 1989 in verjemi mi ,da sem v tem času preizkusil kar nekaj pasje hrane.Tudi zadnja štiri leta od kar imam doma dalmatince ,kateri so še posebej občutljivi na "ohlapne deklaracije" Grin!!! Tako imam doma tudi psičko katera je dejansko od svojega 2 meseca starosti samo na BARF-u in sedaj po 18 mesecih ti lahko pokažem rezultate takšne prehrane pri psih - če te seveda zanima. Cool

Cene o katerih pišeš so zelo zanimive samo ne vem koliko bo pri kili za 92 sit štirice -
( za nepoznavalce je to meso katero se uporablja za prehrano ljudi - med drugim tudi v klobase ,ki so potem v maloprodaji po 1000.-sit )
-dejansko ostalo mesa ,pri našem BaroN-u namreč odstranimo vsa maščobna tkiva iz takšnega mesa.Ali misliš ,da to delajo tudi velike multinacionalke pri dehidriranem mesu Huh
Sploh pa je v kilogramu narejenega BARF-a 70% mesa in dodajam nato še ostale surovine katere potrebuje pasji organizem za normalen razvoj in srečno pasje življenje.
Seveda dodajam tudi kosti ,samo te kosti so obdelane po posebnem postopku ,tako da jih kuža praktično ne opazi ,ko je mojo hrano.In to sekanje in mletje kosti stane veliko v primerjavi z nabavno ceno kosti.
Cena kg BARF-a oz.BaroN-a bo pri meni v KK 400 sit za kg ,z dostavo ali shrambo hrane po prodajnih mestih v Sloveniji pa se bo cena dvignila na 450 sit.

P.S.Prosim ,če mi lahko sporočiš naslov tega tvojega mesarja ,ker ima dejansko za mene zelo zanimive maloprodajne cene.Pri nas na Dolenjskem sem imel že sestanke z velikimi klavnicami ,pa mi nikjer niso ponudili tako ugodno Huh Huh
Logiran
MAT
še malo sramežljiv
**
Spol: Moški
Sporočil: 91


« Odgovor #110 : četrtek, 21.11.2002 : 09:31:21 »

Pes je se vedno zver,ceprav udomacena in prilagojena nasim navadam in zahtevam.Divji psi,volkovi in sorodniki domacega psa se prehranjujejo tisocletja enako.V osnovi je pes karnivor-mesojedec,kar potrjuje tudi zobovje psa,prebavni trakt,kremplji in gibcno,misicasto telo plenilca.Ni pa pes cisti mesojedec,kot npr. macka.V prehrani potrebuje tudi zelenjavo,sadje,ogljikove hidrate.Ko krdelo divjih psov ali volkov upleni divjad ima vodja krdela privilegij pri hranjenju.Zagrize v trebuh divjadi in skupaj z drobovino poje tudi zelenjavo,sadje,ogljikove hidrate rastlinojede divjadi.Seveda pa ta zelenjava,sadje,oglj.hidrati,...NI V SUROVEM STANJU !!!Je namrec ze fermentirana,razkrojena v zelodcu uplenjene divjadi.Pes ima kot karnivor-mesojedec tako ustrojen tudi prebavni trakt in crevesje,ki je znatno krajse kot pri rastlinojedih zivalih.PES NE PREBAVLJA SUROVE ZELENJAVE IN SADJA !!!Zato,tudi kuhamo ali pripravimo na pari oz. obarimo,dusimo zelenjavo in sadje za psa.Kosti dajemo psu SUROVE,SVEZE in to velike telecje ali goveje kost z hrustancnimi zglobi na koncih.Pes ogloda hrustanec-zglob,se prebije do kostnega mozga,ki se nahaja v votli notranjosti kosti in posesa,polize kostni mozeg iz kosti.Ce sami pripravljamo obroke hrane moramo paziti,da je ta uravnotezena v vseh pogledih.Brikete dajemo samo kvalitetne npr. Hills,Eukanuba,Techni-cal,Royal canin,Nutro,Purina.Vse ostalo natolcevanje in filozofiranje je brez pomena.
lp,MAT
Logiran
VZ
rad pišem
****
Sporočil: 378


« Odgovor #111 : četrtek, 21.11.2002 : 11:11:00 »

Mogoče samo še eno razmišljanje:

vedno se govori o psu kot, potomcu volkov in da njegov način presnove ni bistveno spremenjen. Govori se tudi o psu kot o eni vrsti in da pasme sploh ne bi obstajale. Jaz pa nekako mislim, da ni čisto tako. Z udomačitvijo in skozi selekcijo se je sigurno spreminjala tudi presnova, saj je pes glede prehrane postajal vedno bolj odvisen od človeka. Seveda imamo tu še različne pasme, ki so nastajale v popolnoma različnih okoljih in se s tem tudi prilagajale na popolnoma različno prehrano. Sestava hrane psov pasem, ki izvirajo recimo iz vzhoda, je po vsej verjetnosti bila manj bogata z beljakovinami živalskega izvora. Polarne in druge pasme, ki so nastajale na obalnih področjih, so bile sigurno bolj odvisne od hrane morskega izvora itd. Temu primerno pa se je skozi čas prilagajala tudi presnova teh psov.

Poleg tega so tudi nekatere pasme bolj prvobitne, s tem je tudi njihova presnova mnogo bolj podobna volčji kot pa recimo pri pasmah, ki že stoletja ali tisočletja služijo kot družne.
Logiran
daisy
rad pišem
****
Spol: Ženska
Sporočil: 479


« Odgovor #112 : četrtek, 21.11.2002 : 11:18:26 »

prebiram to vašo polemiko o barfu in ostali hrani.
s psi in na splošno kinogolijo se ukvarjam 16 let. v teh letih sem preizkusila že vse faze prehranjevanja. na začetku kuhanje, ker briketov pri nas ni bilo v tujini so bili pa dragi, pa potem konzerve in brikete. ne morem reč najslabša, lahko pa rečem najtežja varianta je kuhanje, saj nam tempo življenja narekuje da imamo vedno premalo hrane. pa še za meso se je treba malo potrudit. res pa je da ko imam leglo mladiče navajam na vso hrano. tudi ko sem bila na briketih so psi enkrat na teden dobili kuhano hrano. sprobala sem mislim da skoraj vso hrano ki se je dobila pri nas. neka blagovna znamka je bila dobra za enega psa, druga pa za drugega. tudi pri briketih je treba ugotovit kaj vašemu psu najbolj odgovarja. ni samo to da mu nasujemo nekaj v skledo.
trenutno eno od mojih živalic že več kot mesec dni hranim s surovo hrano (beri barf). z rezultati sem zadovoljna, saj se je v tem času naredila (nabildala). to je močna proteinska hrana in nekam mora it. gibanja pa je bilo toliko kot prej ali pa mogoče malo manj (glede na vremenske pogoje). odvisno od serije. včasih obroku dodajam še malo olivnega olja, včasih ne. to itak vidim že po prvem obroku. velikokrat pa dodajam tudi zelenjavo.
to so moje izkušnje. tako kot pa vedno pravim ko me ljudje sprašujejo katera hrana je najboljša. probat je treba pa boste videli.
Logiran
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #113 : ponedeljek, 25.11.2002 : 03:08:18 »

Multipla, hvala, za dopis "The Error of the Millennium in Medicine". Grozno!!! Čisto zares. Zgrožen pa najbrž nisem iz istega razloga kot ti. Meni se namreč zdi to pisanje čisto navaden pamflet, kot če bi poslušal Štrbenca in ostale Milenine privržence glede njenega azila. (saj poznate to nit, da ne bi o tem še tu) Kar neko pljuvanje vse povprek. Če avtorja že trdita, da genetika kot glavni razlog kolčne displazije ni bila nikoli dokazana, na kak način sta onadva dokazala, da je za njo kriva "umetna" hrana? Opisa znanstvenega poskusa namreč nisem nikjer zasledil. Pa da ne bo pomote, tudi sam se vsaj delno strinjam z njima, da je za stopnjo displazije v veliki meri kriva neprimerna prehrana v mladosti. Tudi moja kolegica z Veterinarske fakultete je opravila raziskavo o tem in ugotovila, da je stopnja displazije vsaj 60-65% povezana z neprimerno prehrano psa v mladosti. Ampak neprimerna prehrana ni samo tovarniško pripravljena hrana slabše kvalitete, lahko je to tudi neuravnotežena doma pripravljena hrana. Tako kot že dalj časa trdim, da niso vse tovarniške hrane enake kvalitete, tudi niso enko kvalitetni vsi surovi obroki, če pa želite pa lahko začnem vašo hrano enačiti s tisto, ki jo še danes dobiva veliko kmečkih psov: v malo zabeljene vode namočen kruh, kdaj kak krompir pa zelje, pa kosti od kosila in če je res sreča še malo mleka ko ravno podojijo. A je to tudi BARF hrana? Briketi sigurno niso! No, pa se vrnimo k displaziji in prehrani. Največja napaka je, da ljudje svojim mladičom še posebej večjih pasem dodajajo vse mogoče vitaminsko mineralne dodatke tudi k pripravljenim že uravnoteženim hranam. Predvsem lastniki večjih pasem želijo, da njihovi psi čimprej in čim bolj zrastejo. To pa je najbolj nevarno. Telesna teža psa prehitro naraste in okostje temu ne more slediti, zaradi tega pride do trajnih okvar. Displazija kolkov je tipična posledica preobilne, ne pa uravnotežene tovarniško pripravljene hrane. Zakaj so pa potem proizvajalci boljših hran - Eukanuba med prvimi - začeli delat hrano za mladiče večjih pasem z manj energije in MANJ Ca. V začetku so bili zaradi tega tudi popljuvani od konkurence, saj je bilo vprašanje, kako je lahko v Eukanubi za mladiče večjih pasem samo 0,8% Ca, če je po mednarodnih normativih za mladiče minimum 1% Ca. Kmalu pa so ravno ti, ki so to spraševali tudi naredili hrano za mladiče velikih pasem z manj kot 1% Ca. Kdo zdaj tu koga namerno zastruplja? Še vedno pa poznam tudi veliko ljudi, med njimi tudi vzreditelje, ki so prepričani, da brez dodatnega kalcija pa njihov pes že ne bo normalno zrasel. Vprašajte veterinarje, kdaj so nazadnje videli rahitičnega psa zaradi pomanjkanja Ca in koliko imajo problemov z viški Ca. So za to tudi multinacionalke krive, da ljudje ne glede na navodila svoje pse hranijo preveč ali jim dodajajo razne vitamine in minerale. (Vidiš Kapitan Nemo, da se strinjam, da preveč tudi škodi, samo še vedno ne vem, kdaj je preveč n.pr. beljakovin). Avtorja opisujeta, da ima 85% psov težave z okostjem in da 85% psov je tovarniško hrano. Torej je to to. Kaj to pomeni, da so vsi psi na "umetni" hrani bolani in tisti na "naravni" zdravi? Mislim, da ne. Mislim da je tudi dednost določen faktor za pojavnost, saj zakaj pa so potem določene pasme temu bolj izpostavljene kot druge. Zakaj pri vlečnih psih, ki so mešanci (vsaj tisti, ki tekmujemo pod okriljem ESDRA-e) praktično ni displazije. Ne zato, ker bi bili na BARF-u. Prav nasprotno, upam si trditi, da noben dober vlečni pes ne deluje brez briketov. Iz preprostega razloga, ker ti psi porabijo preveč energije, da bi jo lahko nadomestili iz izključno "naravne" hrane (volumensko niso sposobni toliko požret).
Kar se tiče mesa o katerm sem ti pisal, pa je res, da je pri tem mesu veliko predvsem kit, pa tudi maščobe in mislim, da se ti ne bi splačalo tega kupovat, če bi moral vse to odstranit. Če pa še vseeno želiš, ti lahko tudi napišem, kje se ga da dobit. Me pa zanima, zakaj tako skrbno odstraniš vso maščobo. Ne, mislim, da multinacionalke tega res ne delajo. Pa tudi psi (volkovi)v naravi najbrž ne. A ti misliš, da ko raztrgajo plen skrbno pazijo, da nebi zraven pojedli kaj maščobe, ampak samo pusto meso? Prosim lepo! Maščoba je glavni vir energije za psa in jo nujno potrebuje, pa ne samo rastlinsko (ki jo najbrž ti dodajaš, če prej vso živalsko odstraniš), ampak predvsem živalsko. Kot je Mat lepo napisal je pes kljub vsemu še vedno mesojed, čeprav se nekateri s tem ne strinjajo. Mislim, da gre tu samo za različne interpretacije. Nihče ne trdi, da je pes čisti mesojed, ampak glavna hranila kot so beljakovine in maščobe pa morajo biti živalskega izvora, saj pes rastlinsko hrano, še posebej neobdelano (surovo) zelo slabo prebavlja. Ko sva že pri maščobah, mi lahko poveš, kakšno je razmerje omega-6: omega-3 maščobnih kislin v tvoji hrani in kako to kontroliraš? Mislim, da veš zakaj je to pomebno.
Logiran
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #114 : ponedeljek, 25.11.2002 : 03:26:40 »

V prejšnjem sporočilu nisem mogel dokončati, zato sedaj nadaljujem. Imam še eno bolj pomembno (za mene najbolj) vprašanje. Kolikšna je metabolična energija tvoje hrane Multipla? Zanima me metaboloična in ne skupna energija in kako si do nje prišel. Ali si izračunal, obstaja namreč enačba, čeprav dokaj nenatančna (ne upošteva namreč prebavljivosti), ali si jo izmeril, kar je bistveno bolj natančno?
Pišeš tudi o svoji psički, ki jer pri osemnajstih mesecih prava lepotica in jo že od drugega meseca hraniš z BARF hrano. Absolutno verjamem, saj ves čas govorim, da je bistvo v uravnoteženi prehrani ne glede na to, ali je to BARF, ali "umetna" hrana. Res nimam nič proti BARFu, samo kot ni vsak briket briket, tako tudi ni vsaka surova hrana takoj tudi uravnotežena in kot taka tudi edna primerna za psa. Že večkrat sem zapisal, da imam doma 23 psov športnikov, ki so vse življenje (ali vsaj večji del) na Eukanubi in so vsi zdravi. Med njimi tudi 10 in 12 le stara bivša vodnika moje vprege. Jih boš prišel ti pogledat? Wink
Kapitan Nemo, hvala za podroben opis vseh koristnih snovi v avokadu. Zanima me samo še eno. ali je to vzeto iz humane prehrane, ali pasje. To me zanima zaradi izkoristka teh snovi iz avokada pri psu. Kot sem že večkrat pudaril (pa ne samo jaz) pes zelo slabo prebavlja surovo sadje in zelenjavo. In če nekaj ne prebavi, mu vse te koristne snovi bolj malo hasnejo, a ne?
Upam, da se boš imel čas vrniti še tudi na beljakovine, in ostala vprašanja.
LP
Musher
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #115 : ponedeljek, 25.11.2002 : 20:30:30 »

 musher,očito se nismo svi skupa razumjeli.možda zato jer sam ja jezičnim greškama doveo sve u zabludu.nadam se (siguran sam) da Slovenci razumiju hrvatski bar toliko koliko ja razumijem slovenski, pa od sada pišem hrvatski.
Kammerer iznosi teze čija se potvrda može nači na mnogim site-ovima.Ti si očito kao veterinar uvrijeđen tezama koje bacaju ružno svijetlo na struku, ali moraš priznati da ste si vi veterinari sami krivi za to.VI ste skrivali pojavu kravljeg ludila,(GB)VAŠ (SLO)direktor uprave za vet. je izjavio da priča o kloramfenicolu nije trebala izači van,NAŠ(CRO) dir. za vet. reklamira Pedigre na TV, Vrhovni sud Njemačke je naredio istragu o korupciji koju navodi Kammerer. Ja nisam veterinar i ne tvrdim da znam više nego veterinari, ali ne vjerujem VAM.
Logiran
musher
novinec
*
Spol: Moški
Sporočil: 46


« Odgovor #116 : ponedeljek, 25.11.2002 : 22:25:53 »

Furstenfeld,
ne moti me jezik (dosti dobro razumem hrvaško in mislim, da tudi drugi), motijo pa me skrajnosti. Moti me če nekdo trdi, da za nasprotne teze ni dokazov, za svoje jih pa prav tako ne navede (rad bi videl znanastvene raziskave, ne zgolj statistične obdelave). Če ne verjameš veterinarjem, kako lahko verjameš Kammererju. Kaj on ni veterinar? Vidiš, to me moti, zaradi nekaj slabih stvari blatiti kar vse povprek. Tudi mene moti, če nek veterinar reklamira slabo hrano, ki je svojemu psu nikoli ne bi hranil, želim pa poudariti, da niso vse tovarniške hrane enake in povrhu še zelo strupene. Mogoče boš lažje razumel na primeru avtomobilov. "Naš" bivši Jugo, Daewoo, Audi, Mercedes, Ferari, so vse avtomobili narejeni v tovarnah - multinacionalkah (razen Juga). Pa so zato vsi enaki? Mislim, da ne. Tako je tudi s pasjimi hranami - ogromne razlike. Jaz svoje pse resnično hranim z Eukanubo in so vsi zdravi, zato verjamem vanjo. Psov ne skrivam, in jih lahko vsak pride kadarkoli pogledat.
LP
Musher
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #117 : torek, 26.11.2002 : 01:29:51 »

musher,
Kammerer nije veterinar, novinar je i ne radi se samo o statistici. Molim Te da mi navedeš dehidrat koji je testiran na toksine (endotoxin, mikotoxin....) i kakve sve štete mogu toxini izazvati.Jeli točno da žive u nekoj vrsti simbioze u bakterijama i da se oslobađaju prilikom termičkog uništavanja bakterija.Koliko ja znam niti jedan dehidrat se ne testira na toxine jer nije obavezno.Zašto nije obavezno?Eto tu počinje zavjera u koju Ti ne vjeruješ.Tu počinje priča o političarima i lobijima, a lobi prehrambene industrije je najjači jer je prehrambena industrija najjača i najutjecajnija od svih ind.Ti ne vjeruješ statistici, tražiš naučne dokaze.Molim te lijepo koja to nauka može izbječi statistiku u izvođenju dokaza?
Multinacionalke koje proizvode hranu i automobile neidu u isti koš.Automobili nisu proizvod kojim se riješava problem otpada neke velike industrije.To je primarni proizvod, a hrana za pse i mačke je proizvod koji rješava problem otpada u prehrambenoj ind.Molim te da mi navedeš instituciju koja određuje standarde u proizvodnji hrane za pse i mačke i tko ih financira.Ja ću ti navesti jednu, največu:AAFCO.To jeinstitucija koja kontrolira i utječe na donošenje propisa i standarda u USA, a osnovale su ju i financiraju multinacionalke.Kako je to moguče?Jednostavno:NOVAC.A gdje je jako, jako puno novaca tu su i političari, a onda je sve moguče.
Evo Ti primjer iz Hrvatske.1999 uvezeno je za potrebe turističke sezone 35000 t(TONA) govedine.Največi tour operateri koji dovode turiste uglavnom iz Europe tražili su da govedina ima toksikološki atest na hormone.Pogodi tko je radio analize?Dobavljač.Ali to nije Hrvatski patent.Tako se radi ucijelom svijetu.Mogao bi Ti ispričati priču koju sam čuo od jednog vašeg vet. inspektora što je doživio na seminaru u EU, ali je previše prepoznatljiva pa se bojim.Sve je to strašno teško za vjerovati ali nažalost je istina. Cry
Vjerujem da si kao veterinar bio u kafileriji, a to je sigurno dosta, baš zato jersi vet., da razmisliš o svemu.
Puno pozdrava.
P.S.Nisam pohvalil site.Ispričavam se JANI.Trebal sam to napraviti kod prvog javljanja.
Logiran
Kapitan_Nemo
rad pišem
****
Spol: Moški
Sporočil: 388


« Odgovor #118 : torek, 26.11.2002 : 01:43:38 »


Citat

Kapitan Nemo, hvala za podroben opis vseh koristnih snovi v avokadu. Zanima me samo še eno. ali je to vzeto iz humane prehrane, ali pasje. To me zanima zaradi izkoristka teh snovi iz avokada pri psu. ...
LP
Musher


To je vzeto iz obeh, tudi iz pasje prehrane, kar prakticira in svetuje veliko znanih avtoritet zdrave naravne prehrane; saj sicer niti ne bi tega omenjal? Glede beljakovin moram priznati, da bolj ko to študiram, bolj sem "zmeden" ; ima zelo prav Daisy, ki svetuje, da morata vsak pes in njegov skrbnik najti "individualni optimum", kar se tiče idealne prehrane : vemo, da so individualne razlike celo znotraj iste pasme, kaj šele različnih ...pa delovni pes, "domači lepotni" pes itd. Tvoji psi, Musher so recimo tipični maratonci in kar velja za njih, niti slučajno ne velja za večino drugih "normalnih" psov! Našel sem celo podobnost med maratonci Srečkom Bergantom in Mravljetom in propagiranjem hrenjenja z trdimi živalskimi nasičenimi maščobami, "ki dajejo energijo"  Tongue  in teboj  ;)Maratoncem ali vlečnim psom seveda ja, ki pretečejo nenormalnih več 10 km na dan, heheee...a to pač za nemaratonce ne velja, naj raje pijejo olivno, bučno in ostala rastlinska nenasičena olja. Kar se tiče tvojih nasvetov o masti, sem kar malo razočaran nad takimi nasveti :
1)v naravi "plen" volkov ni bil nikoli tako prekomerno zamaščen, kot je to meso "industrijskih pitancev" (recimo goveje srce pitancev sestavlja več maščobe kot mišice)
2) vemo, da se ravno v živalski maščobi nalagajo strupi : od pesticidov do težkih kovin (in se tu kopičijo); tako da je tako maščobo zelo nezdravo jesti - tudi za pse!
Kar se tiče debate o prepovedani knjigi, se bom pa oglasil šele, če mi bo uspelo dobiti izvod :
"..., on 20.09.2000, Klaus Dieter Kammerer published his new book
entitled
"The Error of the Millennium in Veterinary Medicine"
subtitled
"Malnutrition-induced Hip Dysplasia as a
Non-hereditary Skeletal Disease of Dogs"
(ISBN 3-9807236-0-7) !"

Moje mnenje je, da če bi bila ta knjiga zanič in bi pisale notri neumnosti, se ne bi nihče sekiral zaradi nje in se ne bi tako trudili jo zakriti Huh Bojimo se resnice, ne neresnice  Huh Hmm, nerodno je to, da sam zadnje čase zagovarjam zanemarjen vpliv genetike na stanje naših psov in je tale teorija precej obratna ? Nuja je zadevo podrobno preštudirati in predebatirati. Škode ne more biti, samo korist, pa kakršen koli naj bi bil zaključek : ki mora biti v korist resnice in v dobro naših psov in vseh nas. A zakaj se to zadevo tako prikriva? Hmm in še enkrat en velik hmmm Huh Huh
P.s. Musher, smo že slišali, s čim hraniš, ni potrebno, da to vsakič znova navajaš (deluješ kot kakšen reklamni agent za blagovno znamko Grin)
Smo na liniji ...
Logiran
v.furstenfeld
gost
« Odgovor #119 : torek, 26.11.2002 : 01:58:31 »

Podmorničar dobro jutro, svaka čast,
gdje si našao ISBN3-9807236-o-7?Daj adresu.
Logiran
Strani: 1 ... 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 ... 22   Gor
Natisni
mojpes.net  |  o psih  |  prehrana  |  Tema: BARF - BONES and RAW food
Skoči na:  

domov | o psih | pasme | galerija | forum | zaščita živali | posvojite psa | piškotki | admin | splošni pogoji

2000-2023 Jana. Vse pravice pridržane.
Vsako kopiranje vsebin ali njihova uporaba v nasprotju s
splošnimi pogoji uporabe mojpes.neta je prepovedana.
Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines