Mali beli čupavi in jaz sva nazaj z večernega sprehoda.
Pravzaprav dobro dene večerni sprehod tudi meni. Najraje grem sama, da sem lahko res pozorna nanj, da gledam, kaj počne. Dokler samo voha in se potem na tisto mesto polula, ok, ga označi, ga ne sekiram. Ko bi pa on kaj probal jesti ali piti, pa treniram "ne" in "pusti" in sem zelo zadovoljna, ker posluša. Vadim v opazovanju drugih psov, da če se le da, že vnaprej skušam določit, ali se bosta povohala ali ga raje zamotim, da se preusmeri name. Če se s kom povoha, moram paziti, da ga ne povlečem ali prehitro rečem "pridi, greva", ker takrat je on potem ves pameten in nahruli drugega, češ jaz si upam, lej kaka baba stoji za mano
!
Kadar dovolj zgodaj začnem njegovo pozornost preusmerjati nase, je vedno uspešen mimohod, samo da pa nikoli ne bo smel z nobenim psom se družit, jah, klinc pa tako družabno življenje
!
Poskusila sva tudi z družbo enega velikega črnega psa, velikosti g. Psa, samo da je ta nekako širši, bolj čokat, aja, pa mešanec je.
Pes je bil družaben in miroljuben, le Maxi se ga je na začetku malo bal in ni hotel preveč zraven, ker je črni imel 45 kg, Maxi pa 4,7... . Proti koncu druženja je že pogruntal, da so tudi taki veliiiiiki psi čisto ok, ampak jaz pa nisem bila nič navdušena in je ostalo samo pri tem prvem poskusu.
Enostavno, ko grem s psom ven, sem s psom in se ukvarjam z njim.
Nimam psa zato, da ga lahko trikrat na dan "peljem kakat" zato, da bi za prvim grmom naskrivaj kadila. Če se gre kadit, se gre, ko imaš čas za to, ko je vse drugo narejeno in potem počneš to javno in z užitkom. Naskrivaj za grmom to ni užitek in je brezveze. Poleg tega jaz rabim obe roki frej, ko sem z malim, kako naj si drugače porežem prst s flexijem???
Dobro, saj zdaj imam flexi na trak, ampak vseeno rabim obe roki
.
Tako zdaj hodiva sama in se imava super.
Zdajle se stiska zraven mene in zgleda popolnoma zadovoljen (čeprav danes ni dobil nobenega lulčka
).
S šolo sva zelo zadovoljna
, čeprav pri spraševanju ne blestiva
, ker ne marava pisat domače naloge
in tako bo treba zdaj malo bolj pljunit v roke, ker bo kmalu konec šolskega leta
.
(Res je tudi, da je tamal doma čist navdušen, ko kaj delava in se mu kar učki svetijo
, samo da kaj počneva, samo da se ukvarjaš z njim, rito malo). Ja, in ko rečeš "sedi" in se najprej usede maček, daš še njemu priboljšek! Ne vem zakaj, ampak mački pri nas precej dlje zdržijo v položaju "sedi", kot pes. Ta ima zgleda federčke v riti, ga kar dvigne